Κάτι «συμπτώσεις» μὲ τὶς τράπεζες…

Κάτι «συμπτώσεις» μὲ τὶς τράπεζες...Μόλις την περασμένη Παρασκευή η Marfin Bank μετονομάστηκε σε CPB Bank (Cyprus Popoular Bank) και μετατράπηκε σε υποκατάστημα της Λαϊκής Τράπεζας της Κύπρου. Μέχρι την Παρασκευή το Marfin Group είχε κρατήσει την ελληνικότητατα της τράπεζας.

Την Παρασκευή λίγες ώρες πριν την κατάσχεση ποσοστού των κυπριακών κατθέσεων με την απόφαση του Eurogroup, ξαφνικά η Marfin Bank έγινε … υποκατάστημα της Λαϊκής Τράπεζας της Κύπρου η οποία ουσιαστικά έχει χρεοκοπήσει με άνοιγμα 9 δισ ευρώ αφού είχε φορτωθεί από ελληνικά ομόλογα!

Απίστευτη σύμπτωση, ε;

Θα απαντήσει η Τράπεζα της Ελλάδος πως και γιατί δεν ανοίγουν στην Ελλάδα οι κυπριακές τράπεζες και παρακρατούν τα χρήματα των καταθετών; Γιατί αυτό δεν αφορά την Κύπρο, αλλά την Ελλάδα,την ελληνική κυβέρνηση, το υπουργείο Οικονομικών και φυσικά την Τράπεζα της Ελλάδος.

Aφού όπως λέει ο Γ.Στουρνάρας, οι καταθέσεις στα εν Ελλάδι κυπριακά υποκαταστήματα δεν κινδυνεύουν, γιατί κλείνουν τις τράπεζες; Μήπως γιατί κινδυνεύουν από ολική χρεοκοπία ή θα τις συμπεριλάβουν και αυτές στην κατάσχεση των καταθέσεων; Πρέπει να υπάρξουν απαντήσεις άμεσα.

Κύρος Μανούσκας.

φωτογραφία

(Visited 19 times, 1 visits today)
2 thoughts on “Κάτι «συμπτώσεις» μὲ τὶς τράπεζες…

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Κάτι «συμπτώσεις» μὲ τὶς τράπεζες… | Φιλονόη καὶ φίλοι......

  2. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Κάτι «συμπτώσεις» μὲ τὶς τράπεζες… | Ἡ Φιλονόη καὶ οἱ φίλοι της

Leave a Reply