Τώρα ποὺ θὰ γνωρίζουν καὶ τὶς σκέψεις μας…

Πιστεύουν πὼς θὰ μᾶς ἐλέγχουν ἀπόλυτα.
Τώρα ποὺ ὅλες τους οἱ μηχανὲς δουλεύουν στὸ μέγιστον, νομίζουν πὼς ἔχουν κερδίσῃ τὸν ἀπόλυτον ἔλεγχο τοῦ πλανήτου.
Τώρα εἰδικῶς ποὺ ἔχουν θέσῃ σὲ ἐφαρμογὴ ἀκόμη καὶ μηχανήματα ἐλέγχου καὶ παρακολουθήσεως τῆς σκέψεώς μας, αἰσθάνονται ἀσφαλεῖς!
Ἤ μήπως ὄχι;

Το Λογισμικό Σάρωσης του ανθρώπινου εγκεφάλου για εξαγωγή ευαίσθητων πληροφοριών σύντομα θα είναι πραγματικότητα

  • Στο εγγύς μέλλον θα είναι δυνατό να εξαχθούν ευαίσθητες πληροφορίες με τη βοήθεια του λογισμικού εισβολής ή υποκλοπής του εγκεφάλου.

  • Δεν έχει τόση σημασία αν θέλετε να μοιραστείτε τις πληροφορίες ή όχι, αυτό το λογισμικό θα σας αναγκάζει παρά τη θέλησή σας. Οι σκέψεις σας δεν θα είναι πλέον μόνο  δικές σας.
 
Στο συνέδριο Ασφάλειας USENIX οι επιστήμονες έδειξαν ότι είναι πραγματικά δυνατό να «χαράξουν» το μυαλό σας, μέσω του λογισμικού και να σας αναγκάσουν να αποκαλύψετε πληροφορίες που όλοι οι άνθρωποι θα ήταν απρόθυμοι να μοιραστούν με τον υπόλοιπο κόσμο.
 
Οι διεπαφές του Εγκεφάλου-υπολογιστή (BCI) γίνονται φθηνότερες και όλο και περισσότερο η μέθοδος χρησιμοποιείται ευρέως.Το BCIS είναι πολύ δημοφιλές και συχνά εφαρμόζεται στις βιομηχανίες παιχνιδιών και ψυχαγωγίας. Σύμφωνα με την ερευνητική εργασία σχετικά με τη σκοπιμότητα των διακαναλικών επιθέσεων με διεπαφές εγκεφάλου-υπολογιστή  :. “Brain-ComputerInterfaces (BCIS), επιτρέπουν την επικοινωνία μεταξύ ενός χρήστη και μιας εξωτερικής συσκευής με τη μέτρηση των δραστηριοτήτων του εγκεφάλου. Τις τελευταίες δεκαετίες, τα BCIS έχουν εφαρμοστεί κυρίως στον ιατρικό τομέα με στόχο να αυξήσουν την ποιότητα ζωής των ασθενών με σοβαρές νευρομυϊκές διαταραχές. ”   
 

Ερευνητές Ασφάλειας από τα Πανεπιστήμια της Οξφόρδης και Γενεύης, και το Πανεπιστήμιο της Καλιφόρνιας, και του Berkeley δημιούργησαν με επιτυχία και το λογισμικό που έχει σχεδιαστεί ειδικά για την αναζήτηση για τα ευαίσθητα δεδομένα, όπως η τοποθεσία του σπιτιού σας, το PIN της χρεωστικής κάρτα σας, ποια τράπεζα θα χρησιμοποιήσετε , καθώς και την ημερομηνία γέννησής σας.

Το πρόγραμμα έχει δοκιμαστεί σε 28 συμμετέχοντες, οι οποίοι ήταν συνεργάσιμοι καθώς δεν είχαν ιδέα ότι αυτοί δέχονταν εγκεφαλική «εισβολή».

Τα πειράματα είχαν 10 έως 40% πιθανότητες επιτυχίας απόκτησης χρήσιμων πληροφοριών.

 
Προς το παρόν, αυτή η συσκευή είναι ακόμα στη σφαίρα της επιστημονικής φαντασίας, αλλά η τεχνολογία έχει αναπτυχθεί και στο εγγύς μέλλον, αυτό το είδος του λογισμικού «hacking»  του εγκεφάλου θα είναι διαθέσιμο.
Αυτή η τεχνολογία ελέγχου του μυαλού θα προκαλέσει αναμφίβολα διαμάχη. Πολλοί θα αναρωτηθούν ποιος θα πρέπει να επιτρέπεται να χρησιμοποιεί αυτού του είδος το λογισμικού και για ποιο λόγο. Σε περίπτωση που η αστυνομία έχει τη δυνατότητα χρησιμοποιώντας το σε έναν ύποπτο για την πρόληψη ή την επίλυση των εγκλημάτων; Τι γίνεται με τα δικαιώματα της ιδιωτικής ζωής ενός ατόμου; Τι θα συμβεί στον εγκέφαλο, αν το λογισμικό σάρωσης του εγκεφάλου περιέχει κακόβουλο λογισμικό; Υπάρχουν πολλά αναπάντητα ερωτήματα…
Ἑλλήνων ἀφύπνισις

Γιατί κάτι μοῦ λέει πώς ἤδη ἔχουν προχωρήσῃ πολύ περισσότερο ἀπό ὅσο μᾶς ὁμολογοῦν;
Γιατί πιστεύω πώς αὐτά τά μηχανήματα εἶναι ἤδη σέ χρήσι;
Πάντως, εἶτε κάνω λᾶθος, εἶτε ὄχι, αὐτὸ σίγουρα εἶναι ἕνα ἀπὸ τὰ μεγαλόπνοα σχέδιά τους.
Οὐσιαστικῶς εἶναι ἕνα ἀπὸ ἐκεῖνα τὰ σημάδια ποὺ θὰ μᾶς ἀποδείξουν πόσο κοντὰ εἶναι στοὺς στόχους τους.
Ὅμως…
Ὅμως… Γιὰ νὰ δοῦμε, θά καταφέρουν νά ὁλοκληρώσουν τούς σχεδιασμούς τους; Ἤ ὄχι;

Φιλονόη.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply