Ἄφησαν ἐλευθέρους τοὺς βαρβάρους…

Καὶ καταστρέφουν…
Τίποτα δὲν λογαριάζουν.
Τίποτα!
Οὔτε ἱστορία, οὔτε πολιτισμό, οὔτε κἄν τὴν ἴδια τὴν πατρίδα τους καὶ τὴν ταὐτότητά τους…

Ἐξοχικὰ κατασκευάζουν στὴν Αἴγυπτο μὲ ὑλικὰ ἀπὸ τὰ ἐρείπια τῶν ἀρχαιολογικῶν χώρων!!!
Χά!!! Αὐτοί εἶναι πού θά κυβερνήσουν τήν Αἴγυπτο σέ λίγο;
Νά πιστεύσω πώς ἐπί τέλους μπαίνουμε στόν νέο Μεσαίωνα;
Διότι ἀπὸ δείγματα πλέον χορτάσαμε!

Φιλονόη.

Αίγυπτος : Η ασέβεια της «μουσουλμανικής επανάστασης»

Μετά την επανάσταση του 2011 έχει επικρατήσει μια αντίληψη που μπορεί να χαρακτηρισθεί ως ασέβεια στην ιστορική κληρονομιά της Αιγύπτου.

Στην βόρεια ακτή της Αιγύπτου στην Αλ Μπορντάν έχουν καταστραφεί αρχαίες δομές που χρονολογούνται από την ελληνορωμαϊκή εποχή.

 Οι κάτοικοι της γειτονικής πόλης Αλ Χαμάμ, έχουν εισβάλει στο αρχαιολογικό χώρο επιβιβαζόμενοι σε ένα μεγάλο φορτηγό και με την περιφρούρηση ένοπλης συμμορίας (προφανώς της μουσουλμανικής επανάστασης)  δύο ντουζίνες βανδάλων άρχισαν να ισοπεδώνουν  ότι αρχαίο έβρισκαν εμπρός τους, προκειμένου να κατασκευάσουν μια σειρά εξοχικών κατοικιών για τους εαυτούς τους.

Ο αρχαιολογικός χώρος περιλαμβάνει τα ερείπια των ελληνο-ρωμαϊκών οχυρών, δρόμους, ναούς, κοιμητήρια.

Ο διευθυντής αρχαιοτήτων του Αλαμέιν, KhaledAbulMagd, κατηγόρησε τον ιδιοκτήτη της ανάδοχης εταιρείας, YasserKhalil και τον οδηγό του φορτηγού, MohamedAbdelSattar για παραβίαση και καταστροφή του αρχαιολογικού χώρου.

Η αστυνομία Τουρισμού και Αρχαιοτήτων συνέλαβε τους κατηγορούμενος, αλλά αυτοί αρνήθηκαν όλες τις κατηγορίες.

Και οι δύο βρίσκονται υπό κράτηση μέχρι την ολοκλήρωση των ερευνών, σημειώνει το δημοσίευμα της Αλ Αχράμ που επισημαίνει ότι το φαινόμενο την τελευταία διετία είναι γενικό.

ἄρθρα καὶ σκέψεις

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply