Τὰ φυτὰ δὲν μεγαλώνουν πλάι σὲ Wi Fi router!!!

Τὰ φυτὰ δὲν μεγαλώνουν πλάι σὲ Wi Fi router!!!1Ἔγινε κι αὐτό!

Πειραματάκι, γιὰ νὰ διαπιστώσουν, ἐὰν τὸ ἄλλο πειραματάκι ποὺ μᾶς ὑποβάλλουν, ἐν ἀγνοίᾳ μας, εἶναι ἀγαθὸ ἤ σὰν τὰ μοῦτρα τους.

Τελικῶς προέκυψε πὼς εἶναι σὰν τὰ μοῦτρα τους! Ἴσως καὶ χειρότερο!

Τὰ φυτὰ δὲν μεγαλώνουν! Κάτι παθαίνουν!
Ἐμεῖς ἀλήθεια τί παθαίνουμε;

Ἤ ἐμεῖς εἴμαστε ἄτρωτοι;

Φιλονόη.

Μαθήτριες λυκείου κάνουν πείραμα που δείχνει ότι τα φυτά δεν μεγαλώνουν πλάι σ’ ένα Wi-Fi router

Πέντε κορίτσια α’ λυκείου από τη Δανία έκαναν πρόσφατα ένα επιστημονικό πείραμα που έχει προκαλέσει σάλο στην επιστημονική κοινότητα.

 

Ξεκίνησε με μια παρατήρηση και μια ερώτηση. Τα κορίτσια παρατηρήσαν ότι αν κοιμόταν με τα κινητά τους τηλέφωνα κοντά στο κεφάλι τους τη νύχτα, είχαν συχνά δυσκολία συγκέντρωσης στο σχολείο την επόμενη μέρα.  Θέλησαν να δοκιμάσουν την επίδραση της ακτινοβολίας ενός κινητού τηλεφώνου στον άνθρωπο, αλλά το σχολείο τους, το Hjallerup School στη Δανία, δεν έχουν τον εξοπλισμό για να χειριστεί ένα τέτοιο πείραμα. Έτσι, τα κορίτσια, σχεδίασαν ένα πείραμα γαι να δοκιμάσουν την επίδραση των κινητών τηλεφώνων ακτινοβολίας σε ένα φυτό αντ ‘αυτού.

 

Οι μαθητές τοποθέτησανι έξι δίσκους σποράς με Lepidium sativum, ένα είδος κάρδαμου, κήπος σε ένα δωμάτιο χωρίς ακτινοβολία, και έξι δίσκους των ίδιων σπόρων σε ένα άλλο δωμάτιο δίπλα σε δύο router που σύμφωνα με τους υπολογισμούς των κοριτσιών, που εξέπεμπαν το ίδιο είδος της ακτινοβολίας όπως ένα συνηθισμένο κινητό τηλέφωνο.

 

Τις επόμενες 12 ημέρες, τα κορίτσια που παρατήρησαν, μέτρησαν, ζύγισαν και φωτογράφησαν τα αποτελέσματά τους. Στο τέλος του πειράματος, τα αποτελέσματα ήταν ολοφάνερα – οι  σπόροι κάρδαμου που είχαν τοποθετηθεί κοντά στο router δεν είχαν ανπτυχθεί. Πολλοί από αυτούς ήταν εντελώς νεκροι. Ενώ οι σπόροι που φυτεύτηκαν στο άλλο δωμάτιο, μακριά από τα routers, άνθισαν.


  Τὰ φυτὰ δὲν μεγαλώνουν πλάι σὲ Wi Fi router!!!2Τα κορίτισα με το πείραμα τους κέρδισαν κορυφαίες διακρίσεις σε περιφερειακό διαγωνισμό επιστήμης και το ενδιαφέροντων επιστημόνων σε όλο τον κόσμο.

Σύμφωνα με τον Κ.Horsevad, καθηγητή στο Hjallerup Skole της Δανίας, όπου πραγματοποιήθηκε το πείραμα με το κάρδαμο, ένας καθηγητής νευροεπιστήμης από το Ινστιτούτο Καρολίνσκα στη Σουηδία, ενδιαφέρεται για την επανάληψη του πειράματος σε επαγγελματικά ελεγχόμενο επιστημονικό περιβάλλον.

allnewz

(Visited 24 times, 1 visits today)
4 thoughts on “Τὰ φυτὰ δὲν μεγαλώνουν πλάι σὲ Wi Fi router!!!

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Τὰ φυτὰ δὲν μεγαλώνουν πλάι σὲ Wi Fi router!!! | Φιλονόη καὶ φίλοι......

  2. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Σέ τί ἀκριβῶς χρειάζονται οἱ ἀποκωδικοποιητές; » Φιλονόη καὶ φίλοι...

  3. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ποιές «βιολογικές ἐπιδράσεις» προκαλοῦν τά ἠλεκτρομαγνητικά κύματα; | Φιλονόη καὶ Φίλοι...

  4. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Δωρεὰν διαδίκτυο:Τὸ τελευταῖο βῆμα πρὶν τὴν δουλοποίησίν μας!!! | Φιλονόη καὶ Φίλοι...

Leave a Reply