«Ἐσὺ οὔτε τουρκικὰ ξέρεις…»

«Ἐσὺ οὔτε τουρκικὰ ξέρεις...»Εἶναι μεγάλη προσβολὴ γιὰ τὴν νοημοσύνη μας τὸ νὰ συμπεριφέρονται οἱ μαντάμες Δραγωνοφραγκουδορεπούσηδες σὰν νὰ μὴν ὑπάρχῃ ἑλληνικὸ ἤ πομακικὸ στοιχεῖο στὴν Θράκη.
Ἡ θρασύτης τους εἶναι τέτοια ποὺ καταλήγουν νὰ ἀπαξιώνουν τὴν ὑπαρκτὴ παρουσία τῶν μαθητῶν, ἀγνοῶντας την καὶ συμπεριφερόμενες σὰν νὰ μὴν ὑπάρχῃ. Οὔτε λίγο οὔτε πολὺ ἀντιμετωπίζουν τοὺς Πομάκους μαθητές, καὶ τοὺς λοιποὺς Ἕλληνες, ὥς ὑποχρεωμένους νὰ ἐξαφανιστοῦν γιὰ νὰ μὴν ἐνοχλοῦν τὶς ὀρέξεις τους.

Φυσικὰ τὸ ὑπουργεῖον ἀ-παιδείας, ποὺ χρηματοδοτεῖ τὰ συγκεκριμένα σούργελα σιωπᾶ.
Ὁ ἀνύπαρκτος ὑπουργὸς ἀ-παιδείας, χασκογελᾶ ἠλιθίως στὶς δημόσιες ἐμφανίσεις του, ἀλλὰ παραμένει τόσο βαθύτατα καὶ βαρύτατα δειλὸς κι ἄβουλος ἀντάμα, ποὺ οὔτε νὰ σκεφθῇ ἀντέχει τὶς πιθανότητες περιορισμοῦ δράσεως αὐτῶν τῶν ἀνθελλήνιστων ὑπανθρωπιδίων. Λογικόν! Εἶναι θέμα μεγέθους! Κατὰ πῶς ἀντιλαμβάνομαι αἰσθάνεται μικρότερος κι ἀπὸ τὰ ὑπανθρωπίδια!!!

Ἄλλως τέ γιατί νά τόν ἐπιλέξουν γιά ὑπουργό, ἐάν δέν ἦταν τῆς λογικῆς τοῦ «ΝΑΙ σέ ὅλα»; 

Φιλονόη.

«ΕΣΥ, ΟΥΤΕ ΤΟΥΡΚΙΚΑ ΔΕΝ ΞΕΡΕΙΣ ΚΑΛΑ!» Απίστευτη δήλωση καθηγητή σε Πομάκο μαθητή. Νέα «δικαίωση» του προγράμματος Φραγκουδάκη

Ένα ακόμη απίστευτο περιστατικό συνέβη πριν από λίγες ημέρες σε σχολείο της Ξάνθης, με πρωταγωνιστές ελληνόφωνο καθηγητή και νεαρό μαθητή με μητρική γλώσσα την πομακική. Σύμφωνα με τα όσα μας είπαν οι γονείς του μαθητή, ο καθηγητής του γιου τους, συμμετέχει στα μαθήματα της τουρκικής γλώσσας του Προγράμματος Μουσουλμανοπαίδων της Φραγκουδάκη. Μια μέρα, κατά τη διάρκεια του μαθήματος, προσπαθούσε να εξηγήσει κάτι στον μαθητή του στα ελληνικά. Επειδή το παιδί δεν καταλάβαινε καλά, άρχισε, να του τα εξηγεί… στην τουρκική γλώσσα. Ατυχώς για τον καθηγητή το νεαρό παιδί κατάγεται από γονείς Πομάκους με μητρική γλώσσα την πομακική και έτσι, δεν καταλάβαινε γρι από τα λεγόμενά του. Οπότε, αφού ο καθηγητής «αγανάκτησε» με τον μαθητή του, του είπε απαξιωτικά: «εσύ ούτε τα ελληνικά, ούτε τα τουρκικά δεν ξέρεις καλά»!

Ως Ζαγάλισα είχαμε προειδοποιήσει (φ. 58, Δεκ. 2011 – Ιαν. 2012) ότι το Πρόγραμμα Φραγκουδάκη έχει μια ακατανόητη εμμονή με τα μαθήματα τουρκικών, στα οποία φέτος έχουν συρρεύσει … εκστασιασμένοι εκατοντάδες Έλληνες εκπαιδευτικοί, οι οποίοι πιστεύουν ότι έτσι θα βοηθηθούν για να διδάξουν καλύτερα το σχολικό μάθημα. Στην ελληνική Θράκη όμως, δεν υπάρχουν μόνο τουρκόφωνοι μαθητές αλλά μεγάλο μέρος του μαθητικού δυναμικού, τόσο στα ορεινά, όσο και στα πεδινά, έχουν ως μητρική γλώσσα τα πομακικά και τη ρωμανί.

Είχαμε προειδοποιήσει ότι το αποτέλεσμα της συσσώρευσης στα μαθήματα (τουρκικής γλώσσας) ελληνόφωνων εκπαιδευτικών, που διδάσκουν σε Πομακοχώρια ή σε περιοχές του κάμπου με μαθητές Πομάκους ή Ρωμά, θα είναι η καθιέρωση ως δεύτερης γλώσσας επικοινωνίας με τη σχολική τάξη, της τουρκικής. Η επίδραση στις ψυχές των παιδιών αυτών, που διψούν να ακούσουν μέσα στη σχολική τάξη τη μητρική τους γλώσσα, θα είναι καταστροφική για το μέλλον της διατήρησης των πομακικών και της ρωμανί στην ελληνική Θράκη.

Ο εκτουρκισμός της εκπαίδευσης για τον οποίο έχουμε προειδοποιήσει με πολλά δημοσιεύματα μας, συνεχίζεται ακάθεκτος, χάρη στην εγκληματική συνέργεια της πολιτείας και την παροιμιώδη άγνοια εκπαιδευτικών και πολιτών.

Άρθρο του Κεμάλ Φαρζλή

Ζαγάλισα Τεύχος 65, Φεβρουάριος – Μάρτιος 2013

(Visited 18 times, 1 visits today)
One thought on “«Ἐσὺ οὔτε τουρκικὰ ξέρεις…»

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: «Ἐσὺ οὔτε τουρκικὰ ξέρεις…» | Ἡ Φιλονόη καὶ οἱ φίλοι της

Leave a Reply