Τὸ ὑπέροχο λεμόνι!

Τὸ λεμόνι, καθῶς ἐπίσης καὶ τὸ ξύδι, ἐμπεριέχουν φυσικὰ ὀξέα, τέτοια ποὺ εἶναι ἀπαραίτητα γιὰ νὰ μᾶς βοηθοῦν στὴν διατήρησι πολλῶν ἰσοῤῥοπιῶν, ποὺ ἀφοροῦν στὴν ὑγεία μας.
Τὰ ὀξέα εἶναι χρήσιμα καὶ σημαντικὰ ὅταν προσλαμβάνονται σὲ ποσότητες τέτοιες ποὺ νὰ ἐξουδετερώνουν τὶς βάσεις ἤ ἀκόμη καὶ νὰ καθαρίζουν κατάλοιπα ἀπὸ τὸ σῶμα μας.
Συνεπῶς, δίχως γνώσεις χημείας, παρὰ μόνον μὲ τὴν χρήσι τοῦ κοινοῦ νοῦ, τὸ λεμόνι, ποὺ προσφέρει αὐτὸ ποὺ χρειαζόμαστε στὸ σῶμα μας, εἶναι κάτι ποὺ πρέπει νὰ προσλαμβάνουμε συχνά. Πέραν τῆς καθάρσεως βοηθᾶ καὶ στὴν ἐξισοῤῥόπησι τοῦ pH ἀλλὰ καὶ στὴν δημιουργία ἐνώσεων τέτοιων ποὺ  ἀναγνωρίζονται ἀπὸ τὸν ὀργανισμό μας ὥς περιττές, καὶ  κατ’  ἐπέκτασιν πρὸς ἀποβολή.

Φιλονόη.

Τα υπέροχα οφέλη του λεμονόνερου στην υγεία μας

Σε πολλά άτομα αρέσει η ξυνή γεύση του χυμού λεμονιού στα πιάτα τους. Αλλά έχετε σκεφτεί ποτέ ότι μπορείτε να απολαύσετε το χυμό λεμονιού και σε άλλες περιπτώσεις; Τα οφέλη από το χυμό λεμονιού και το νερό στην καθημερινή μας ζωή, είναι πολλαπλά. Πρέπει απλά να ενημερωθούμε και να το συμπεριλάβουμε στο διατροφικό μας πρόγραμμα.

 Το λεμόνι είναι ένα οικονομικό και κοινό εσπεριδοειδές, δημοφιλές για τη μαγειρική και τη φαρμακευτική χρήση του. Νοστιμίζει πολλές συνταγές φαγητών και γλυκών, όπως το κέικ λεμονιού, το λεμονάτο κοτόπουλο, αλλά και πολλά ποτά και χρησιμοποιείται επίσης για γαρνίρισμα.

Ο χυμός λεμονιού αποτελείται από περίπου 5% κιτρικό οξύ που δίνει τη όξινη γεύση στο λεμόνι. Επίσης, το λεμόνι είναι πλούσια πηγή βιταμίνης C, περιέχει πολλές βιταμίνες όπως η βιταμίνη Β και η ριβοφλαβίνη και μέταλλα όπως το ασβέστιο, το φώσφορο, το μαγνήσιο, καθώς και πρωτεΐνες και υδατάνθρακες. Συνήθως καταναλώνεται ο χυμός του σκέτος ή με την προσθήκη νερού.

Το λεμονόνερο, είναι ένα ιδιαίτερα ωφέλιμο ποτό, ειδικά όταν λαμβάνεται το πρωί. Η καθημερινή κατανάλωση λεμονόνερου, προσφέρει μια σειρά από οφέλη για την υγεία, όπως:Ωφέλιμο για το στομάχι

Το λεμόνι μπορεί να βοηθήσει σε πολλά προβλήματα πέψης, όταν αναμειγνύεται με ζεστό νερό. Σε αυτές περιλαμβάνεται η ναυτία, το φούσκωμα και άλλα. Λόγω των χωνευτικών ιδιοτήτων του λεμονιού, τα συμπτώματα της δυσπεψίας, όπως η καούρα, το φούσκωμα και το ρέψιμο, ανακουφίζονται.

Πίνοντας χυμό λεμονιού τακτικά, βοηθάτε επίσης τη λειτουργία του εντέρου. Το λεμόνι καθαρίζει επίσης το αίμα, θεραπεύει τη δυσκοιλιότητα και συμβάλει στην ανακούφιση του λόξυγγα όταν καταναλώνεται ως χυμός. Τέλος, θεωρείται ότι βοηθά στη διάλυση των χολολίθων.

 Εξαιρετικό για την περιποίηση του δέρματος

Το λεμόνι είναι ένα φυσικό αντισηπτικό φάρμακο και μπορεί να θεραπεύσει προβλήματα που σχετίζονται με το δέρμα. Η βιταμίνη C αναδεικνύει την ομορφιά σας, ανανεώνοντας το δέρμα και φέρνοντας λάμψη στο πρόσωπό σας.

Η ημερήσια κατανάλωση λεμονόνερου, βελτιώνει πολύ την εμφάνιση του δέρματος. Έχει αντιγηραντικές ιδιότητες και μπορεί να εξαλείψει τις ρυτίδες και τα στίγματα. Το λεμονόνερο, αν εφαρμοστεί σε σημεία με εγκαύματα, μπορεί να εξαλείψει τα σημάδια και μειώνει το αίσθημα «καψίματος» στο δέρμα.

πηγή

Leave a Reply