Ὑπῆρξε ἄνθρωπος ἡλίκίας 256 ἐτῶν;

OLYMPUS DIGITAL CAMERA

Πρ μερικν τν, σ κάποιες συναντήσεις (σεμινάρια) μλιστικος ατρούς, βοτανολόγους, θεραπευτές, μαθα, ν τελς γκυκλοπαιδικς, πς νθρωπος δύναται ν ζήσ θεωρητικς 400 μ 500 χρόνια. Ατς εναι οργανικές του δομές, ατς τς δυνατότητες το παρέχει τ σμα του, ατς τς προδιαγραφές, θεωρητικς χει θέσ πλανήτης.
Τί νά σ
ς π;  Δν μοδόθ εκαιρία ν τπαληθεύσω ν τ διαψεύσω.
Σήμερα
μως διαβάζω γι κάποιον Κινέζο πο δηλώνει λικία 256 τν. άν λοιπόν ατά πού κουγα τότε ληθεύουν, τότε μήπως κι ατός χει καταφέρ νά φαρμόσ τούς Φυσικούς Νόμους στό λον;

 

Ο βοτανολόγος είχε 23 συζύγους και μεγάλωσε περισσότερα από 200 παιδιά. 

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ο βοτανολόγος  Li Ching-Yuen  γεννήθηκε στην Κίνα το 1677 (αν και ο ίδιος υποστήριξε ότι γεννήθηκε το 1736).
Καθ’ όλη τη μακρά ζωή του, ασκήθηκε συνεχώς στα/στον βότανα-ισμό και τις πολεμικές τέχνες ..
Το 1930, η εφημερίδα New York Times τύπωσε ένα άρθρο στο οποίο δημοσιεύθηκαν  επίσημα κινεζικά κρατικά έγγραφα που αποκαλύφθηκαν.
Τα έγγραφα αυτά, που χρονολογούνται από το 1827, περιελάμβαναν επίσημα συγχαρητήρια για τα 150α γενέθλια του Li Ching-Yuen.
Αργότερα έγγραφα, που χρονολογούνται από το 1877, περιελάμβαναν επίσημα συγχαρητήρια για την 200η επέτειο του. 

Πώς το έκανε αυτό;
Ο Li Ching-Yuen εξέφρασε την επιτυχία της μακροζωίας του με μια φράση:  «Διατηρήστε μια ήρεμη  καρδιά, καθίστε σαν χελώνα, περπατήστε γρήγορα σαν περιστέρι, και κοιμηθείτε σαν σκύλος». 

Ας προσθέσουμε μερικά ακόμη ενδιαφέροντα ιστορικά γεγονότα σε αυτή την ιστορία.
Ο Κινέζος γενικός στρατηγός Yang Sen Li τον κάλεσε να τον επισκεφθεί, και του προσέφερε την ευκαιρία να διδάξει τους κινέζους στρατιώτες πολεμικές τέχνες. Ο στρατηγός δεν μπορούσε να πιστέψει πόσο νέος φαινόταν ο επισκέπτης του, αν και είχε φτάσει στην ηλικία των 250 ετών.
Ο Li Ching-Yuen πέθανε στις 6 Μαΐου 1933.
Είπε στους μαθητές του ότι είχε ολοκληρώσει όλες τις εργασίες του σε αυτή τη ζωή, και ήταν έτοιμος να γυρίσει σπίτι.
Είναι δυνατό να βρεθούν και άλλες ενδιαφέρουσες ιστορίες για θαύματα υγείας στην Δύση αλλά και στους Γιόγκι της Ανατολής που έζησαν  για πάνω από 100 χρόνια. Όχι μόνο γιατί επιβίωσαν τόσα πολλά χρόνια, αλλά επειδή ήταν γεμάτοι νεανικότητα, δυναμικότητα και ενθουσιασμό.

Τι μπορούμε να μάθουμε από αυτούς;
Ολιστική ιατρική είναι όλα όσα χρειαζόμαστε.

Αυτές τις ημέρες, ακόμη και η σύγχρονη ιατρική συμφωνεί:  το 70% όλων των ασθενειών υλοποιούνται λόγω των αρνητικών σκέψεων ή συναισθηματικού στρες.
Οι ασθένειες οφείλονται σε αυτήν την αιτία, που ονομάζεται «ψυχοσωματική», και είναι ο μεγαλύτερος πονοκέφαλος του συνόλου  του συστήματος υγειονομικής περίθαλψης.
Μερικές φορές αρκετές ημέρες αυξημένου στρες είναι το μόνο που χρειάζεται για να ανοίξει ένα γαστρικό έλκος.
Μερικές φορές, χρόνιο στρες είναι το μόνο που χρειάζεται για να αναπτυχθεί διαβήτης ή καρδιακή νόσος, για να μην αναφέρουμε την κακή γενική κατάσταση της υγείας, μείωση της παραγωγικότητας, και έλλειψη  ευτυχίας.
Οι γιατροί και οι επιστήμονες συμφωνούν ομόφωνα ότι οι σκέψεις μας επηρεάζουν άμεσα τη δραστηριότητα των οργάνων μας, και την κατάσταση του σώματός μας γενικότερα.

Αρχαίο φάρμακο έχει χαρακτηριστεί η ολιστική, επειδή φροντίζει όχι μόνο το φυσικό σώμα, αλλά και την ψυχή, καθώς και την προσωπική ζωή κάποιου.
Η μέθοδος αυτή επιτρέπει σε κάποιον να αφαιρέσει την αιτία της ασθένειας, και όχι απλώς την αντιμετώπιση των συμπτωμάτων, ως εκ τούτου εμποδίζει την επανεμφάνιση της.

Η σύγχρονη ιατρική, από την άλλη πλευρά, ασχολείται με τις συνέπειες των  ασθενειών-σωματικών ασθενειών. Εξαιτίας αυτού η ασθένεια επιστρέφει συχνά, δεδομένου ότι η αιτία της ασθένειας δεν είναι στην πραγματικότητα υπό θεραπεία. 

Αυτό είναι ένα από τα μεγαλύτερα μυστικά για την υγεία…
Οι ίδιες οι σκέψεις μας μπορούν να μας θεραπεύσουν.
Υπάρχουν πολλές ιστορίες που έχουν καταγραφεί από συζητήσεις με ανθρώπους που ήταν σοβαρά άρρωστοι και θεράπευσαν τον εαυτό τους με τη δύναμη της σκέψης, αν και οι γιατροί  είχαν χάσει κάθε ελπίδα.
Μία από αυτές τις εντυπωσιακές ιστορίες μας λέει για τον  Morris Goodman , ο οποίος, το 1981, συμμετείχε σε ένα αεροπορικό δυστύχημα και βρισκόταν σε κρίσιμη κατάσταση  λόγω μη αναστρέψιμης βλάβης της σπονδυλικής στήλης και διάτρησης διαφράγματος.
Η ζωή του ανθρώπου υποστηρίχθηκε από έναν εξαεριστήρα αναπνοής, και η μόνη κίνηση που μπορούσε να κάνει ήταν να ανοιγοκλείνει τα μάτια του. Ωστόσο, αυτός ο άνθρωπος γνώριζε τη δύναμη της σκέψης, και μέσα σε λίγες ημέρες αναγέννησε με επιτυχία το διάφραγμα του και  μπορούσε να αναπνέει αυτόνομα.
Επίσης αναγέννησε συνειδητά τον κατεστραμμένο νωτιαίο μυελό του, και άρχισε να μετακινεί όλα τα μέλη του. Οι γιατροί δεν μπορούσαν να καταλάβουν τι συνέβαινε, διότι αυτό ακριβώς «δεν θα μπορούσε να συμβαίνει.»

Μετά από λίγους μήνες, όμως, ο Morris Goodman άρχισε να περπατάει ξανά, και τελικά να ανακάμπτει πλήρως. Αυτή είναι μόνο μία από τις πολλές περιπτώσεις που συμβαίνουν γύρω μας.

Σκέψεις που δεν μπορούν να κάνουν μόνο το σώμα άρρωστο, αλλά μπορούν επίσης να βοηθήσουν στην ίαση του από ανίατες ασθένειες.
Αιτίες των δύσκολα θεραπευμένων ασθενειών από μια διαφορετική οπτική γωνία. 

Οι αρχαίες επιστήμες υγείας Ayurvedic δεν αποδεικνύουν μόνο την ύπαρξη των ψυχοσωματικών ασθενειών, αλλά και  παρουσιάζουν έναν κατάλογο ειδικών ασθενειών που προκαλούνται από συγκεκριμένα γνωρίσματα του χαρακτήρα. Από τι άλλο θα μπορούσαν οι σκέψεις να εξαρτώνται, αν όχι από τον χαρακτήρα;
Εδώ είναι μερικά παραδείγματα που θα μπορούσαν να εξηγήσουν τα αίτια της νόσου σας ή των αγαπημένων σας από την οποία πάσχετε:
1.   Ζήλια  – προκαλεί ογκολογικές παθήσεις, αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.
2.  Εκδικητικότητα  – προκαλεί αϋπνία και ασθένειες του λαιμού.
3.  Η αδυναμία να βρεθεί μια λύση σε μια κατάσταση  – προκαλεί ασθένειες των πνευμόνων.
4.  Η έλλειψη ηθικών αρχών  – προκαλεί χρόνιες παθήσεις, λοιμώξεις και ασθένειες του δέρματος.
5. Όντας πολύ κατηγορηματικοί ή ακλόνητοι στις πεποιθήσεις  – αιτίες διαβήτη, ημικρανίες, και φλεγμονές.
6.  Καθιστική ζωή  – προκαλεί τον αλκοολισμό, μυκητιασικές λοιμώξεις, και αποδυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα.
7.  Επιθετικότητα  – προκαλεί γαστρικό έλκος, γαστροοισοφαγική παλινδρόμηση, και  κονδυλώματα.
8.  Επιφυλακτικότητα  – προκαλεί σχιζοφρένεια και ασθένειες των νεφρών.
9.  Σκληρότητα  – προκαλεί την επιληψία, το άσθμα, και την αναιμία.
10. Ανακινώντας συγκρούσεις  – προκαλεί τη διεύρυνση του θυρεοειδούς.
11. Απάθεια  – προκαλεί τον διαβήτη.
12. Ασυνέπεια ή να είναι άστατος  – αιτίες υπογονιμότητας.
13. Το να είσαι αγενής ή προσβλητικός – προκαλεί τον διαβήτη και καρδιακές παθήσεις.
14. Άγχος  – προκαλεί διαταραχές του πεπτικού συστήματος, της καρδιάς, και ασθένειες του δέρματος.
15. Απληστία  – προκαλεί ογκολογικές παθήσεις, παχυσαρκία και καρδιοπάθειες. Ένα ενδιαφέρον γεγονός είναι ότι  είναι αρκετό να θεραπεύσετε τον χαρακτήρα σας, και οι σχετικές ασθένειες θα εξαφανισθούν μόνιμα. Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό να γνωρίζουμε για εκείνους που υποφέρουν από ασθένειες όπως ο διαβήτης και ο καρκίνος, για τις οποίες η σύγχρονη ιατρική δεν έχει θεραπεία. 

Τρεις τρόποι για να ζήσετε υγιεινά και πραγματικά να νιώθετε καλά Περιλαμβάνει εργασία με τον εαυτό σας, όμως, η επένδυση αυτή θα αποδώσει σημαντικά σε μακροπρόθεσμη βάση.
Εδώ είναι τρεις μέθοδοι  που έχουν δοκιμασθεί εδώ και τρεις χιλιετίες:
1. Ξεκινήστε την παρακολούθηση των σκέψεων σας . Αφιερώστε πέντε λεπτά κάθε βράδυ γράφοντας πώς αισθανθήκατε εκείνη την ημέρα. Θυμηθείτε τις καταστάσεις που αντιμετωπίσατε και τα συναισθήματα που νιώσατε. Ποια αρνητικά χαρακτηριστικά του χαρακτήρα αποκαλύψατε;Τι σκοπεύετε να κάνετε αύριο ώστε να αρχίσετε να βελτιώνετε τον εαυτό σας και να αλλάξετε τα συγκεκριμένα γνωρίσματα του χαρακτήρα; Είναι πολύ σημαντικό να γράψετε τα πάντα.
2. Προσπαθήστε να σκέφτεστε περισσότερο πράγματα που σας κάνουν ευτυχισμένο . Αυτό είναι το θαύμα της θετικής σκέψης. Όταν επικεντρωθεί σε πράγματα που σας αρέσουν, είναι σαν να προχωρείτε σε μια διαφορετική συχνότητα  δονήσεων, και το σώμα αρχίζει να θεραπεύει τον εαυτό του. Ακόμα καλλίτερα, θα υπάρξει ένας μεγαλύτερος αριθμός καλών πραγμάτων στη ζωή σας, γιατί ό, τι σκέφτεστε γίνεται πραγματικότητα, καθώς και τα προβλήματα που σας ενοχλούν. Επικεντρωθείτε σε πράγματα που μπορείτε να απολαύσετε και παρακολουθήστε πώς όλα αρχίζουν να αλλάζουν.
3. Δοκιμάστε το διαλογισμό . Κατά τη διάρκεια του διαλογισμού, το σώμα και το μυαλό ηρεμεί και θεραπεύει τον εαυτό του.  Η ασθένεια είναι απλά ένα σήμα του σώματός μας για έναν λανθασμένο (ή, μάλλον, μη ευεργετικό) τρόπο ζωής. Πρώτον, εκδηλώνεται ως άγχος, φόβος, και αρνητικές σκέψεις. Μόνο τότε, εφόσον δεν γίνεται καμία προσπάθεια να εργαστεί για τον εαυτό του, το σώμα στέλνει ένα πιο ισχυρό σήμα για να κινήσει την προσοχή σας και να σας κάνει να σκεφτείτε τι κάνετε λάθος, με τη μορφή των φυσικών συμπτωμάτων. Αφήστε μόνο τα χρήσιμα και σημαντικά πράγματα στη ζωή σας. Γιατί ό, τι είναι χρήσιμο για σας είναι πάντα χρήσιμο και για τους άλλους.
 

Από virsmai Απόδοση Κειμένου dorieas

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ ΤΟ ΕΝΑΤΟ ΚΥΜΑ

 

Σς διαβεβαι πς λα τ παραπάνω «δουλεύουν» θαυμάσια καποδίδουν θεαματικποτελέσματα. Τ μόνον πρόβλημα πο πρέπει νντιμετωπίζουμε εναι οδιες ο σκέψεις μας.
σο γι τ πόσο θ ζήσουμε… φστε το καλλίτερα. Τ ζήτημα δν εναι ριθμς τν τν λλ ποιότητά τους.

Φιλονόη.

 

Σημείωσις

 

Βέβαια τύπος, ἐὰν πρξε φυσικά, κι ἐὰν ζησε τόσο σο καταγράφεται, ταν  καταστροφή.
Ἐὰν ατς μόνος του μοίρασε διακόσια παιδι στν πλανήτη, μ εκοσιτρες συζύγους, τότε μλλον κάτι εχε δ θεόστραβα.
Ε
παμε, νφήνουμε τν σπόρο μας. λλ δν επαμε νφανίζουμε τν πλανήτη διότι δν μπορομε ν σταματήσουμε τν σπορά… Κάπου πρέπει νπάρχ καριον…

(Visited 22 times, 1 visits today)
4 thoughts on “Ὑπῆρξε ἄνθρωπος ἡλίκίας 256 ἐτῶν;

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ὑπῆρξε ἄνθρωπος ἡλίκίας 256 ἐτῶν; | Φιλονόη καὶ φίλοι......

  2. Ο άνθρωπος είναι τό εξέχον δημιούργημα τού Θεού , τού σύμπαντος , μιάς ανώτερης δύναμης όπως τό πιστεύει ο κάθε ένας. Είς αυτόν συνοψίζονται οι δύο κόσμοι τού απείρου η ύλη καί τό πνεύμα..Τήν ύλη τήν γνώρισε δέν γνώρισε όμως τό πνεύμα .Τό πνεύμα έχει τήν δύναμη καί η ύλη υποτάσεται σ’αυτό. Ο εσωτερικός του κόσμος έχει γεμίσει φθορά πού είναι τά πάθη του ή αρώστιες οι ψυχικές καί τόν φθείρουν κάθε μέρα καί δέν τό παίρνει είδηση καί νομίζει ότι τού φταίνε τά χρόνια. ο συν’άνθρωπός του. Τόν κόσμο τού πνεύματος δέν τόν γνωρίζει νομίζει ότι ο Θεός είναι στόν ουρανό κάπου ψηλά, είναι κρυμένος . Δέν ξέρει ότι αυτή η δύναμη η φοβερή κατοικεί μέσα του.Γι’αυτό λοιπόν όταν ακούσομε ότι υπήρξε άνθρωπος 256 ετών λέμε αποκλείεται τρελα είναι . Καί στά 256 ο άνθρωπος είναι νέος διότι πλάσθηκε νά είναι αθάνατος σάν τόν δημιουργό του .Μέσα στο DNA μας δέν υπάρχει εντολή θανάτου . Σέ τακτά χρονικά διαστήματα τά κύταρά μας ανανεωνονται συνεπώς έχομε .ένα καινούριο σώμα..Ας έλθει τό φώς τής αγάπης σέ όλους τούς ανθρώπους ώστε νά καταλάβουν ποιό είναι τό πραγματικό συμφέρον.

  3. Αγαπητή ΦΙΛΟΝΟΗ καλή σου ημέρα.Δέν απαιτώ νά δεχθείς τήν θέση μου ως πρός τήν πορεία τής ζωής τού ανθρώπου εξ’ άλου θα ήταν καί παράλογο. Επάνω στόν πλανήτη όπως λές ΟΤΙ ΕΚΦΡΑΖΕΙ ΤΗΝ ΖΩΗ ΥΠΟΚΕΙΤΑΙ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΦΘΟΡΑ. Αυτό ανάγεται στό ζωικό καί φυτικό βασίλειο άν καί στό φυτικό κομάτι εχομε στοιχεία αιωνιώτητος πχ το πεύκο τό οποίο άν δέν τό κόψεις η τό κάψεις δέν υφίσταται φθορά. Ο άνθρωπος όμως είναι κάτι τό διαφορετικό. Οπως ο δημιουργός του είναι τρισυπόστατος έτσι καί αυτός αποτελείται από ζώσα σκέψη μία τρομερή δύναμη όταν είναι εστιασμένη . Τό δεύτερο στοιχείο είναι τό αυτεξούσιο δηλαδή η απόλυτη ελευθερία νά εκλέγει αγαθό ή πονηρό. Καί τό τρίτο είναι τό ενσυνειδητο ο χώρος μέσα στό είναι του πού εκεί διαλέγεται ο θεός καί ο άνθρωπος.Αυτά τά στοιχεία δέν υπάρχουν ουτε στά ζώα ούτε στά φυτά. Μόνο στόν άνθρωπο τά οποία τά αγνοεί παντελώς .Τά στοιχεία πού δημιουργούν τήν φθορά μέσα του τήν αρώστια καί τόν θάνατο είναι τά πάθη του αυτά πίστεψε σάν αλήθεια μέσα στήν ζωή του. Δηλαδή τό ψέμα .Καί σου λέει μπορώ νά μήν στεναχωρηθώ; μπορώ νά μήν θυμωσω ; μπορώ νά μήν αγχοθώ ; Καί στό τέλος πρέπει νά πεθάνω . Τόν θάνατο τόν πίστεψε ακράδαντα..καί τόν επικαλείται μάλιστα συνεχώς. Καί άς τού λέει ο δημιουργός του εγώ παιδάκι μου σέ έχτισα επ’αφθαρσία είσαι γυιός μου εγώ πέθανα γιά νά μήν πεθάνεις εσύ νά ζήσεις.Καί άν πεθάνεις εγώ θά σου ξαναδώσω ζωή νά ζήσεις.Ο άνθρωπος έχει επάνω του αθάνατα αρχέγονα κύταρα τά οποία ούτε καίγονται ούτε λυώνουν ούτε κρυώνουν .Αν θά επεκταθώ καί σέ γραφικά στοιχεία τής βίβλου ίσως παρεξηγηθώ, Πάντως τά γραφόμενά μου δέν έχουν σκοπό νά πείσουν αλλά να προβληματί σουν γιά έρευνα. ΕΥΧΑΡΙΣΤΩ

Leave a Reply