Πῶς ξεχωρίζουμε τά φυσικά ἀπό τά μετηλλαγμένα τρόφιμα;

Γιὰ νὰ εἶναι κάποια τροφὴ θρεπτική, κι ὄχι σκουπίδι ποὺ γεμίζει τὴν κοιλιά μας καὶ κοροϊδεύει τὴν πείνα μας, πρέπει νὰ προσφέρῃ θρεπτικὲς οὐσίες στὸ σῶμα μας.
Οἱ περισσότερες ὅμως τροφὲς σήμερα εἶναι σκουπίδια. Ἄρα ἁπλῶς μᾶς προσφέρουν μία πρόσκαιρη κάλυψη τῶν ἀναγκῶν μας, ἀλλὰ οὐσιαστικῶς μᾶς καταστρέφουν τὴν ὑγεία καὶ μᾶς φορτώνουν ἀσθένειες, τὶς ὁποῖες θὰ ἀνακαλύψουμε ἐν καιρῷ.
Τί πρέπει νά κάνουμε;
Ἀκόμη κι αὐτοὶ ποὺ δὲν ἔχουν χωράφι, χωριό, κῆπο ὀφείλουν σιγὰ σιγὰ νὰ ἐπανέρχονται στὴν ἀναζήτησι πρωτογενῶν σπόρων. Εἶτε μέσα ἀπὸ τὸ ΠΕΛΙΤΙ, εἶτε ἀπὸ ὁμάδες ποὺ διακινοῦν σπόρους, εἶτε ἀκόμη κι ἐπιστρέφοντας στὸ χωριό, ὅπου ὅλο καὶ  κάποιος θὰ διατηρῇ σπόρους γιὰ δική του χρήσι, εἶναι πλέον ΑΝΑΓΚΗ νὰ ἀναζητήσῃ τὴν πηγὴ τῆς δικῆς του διατροφῆς.
Τὸ νὰ κρυβόμαστε πίσω ἀπὸ τὸ δάκτυλό μας, ὑποκρινόμενοι πὼς ὅλα ἔχουν καλῶς, ἐφ΄ ὅσον ὁ ἀγρότης φθάνει ἔως τὴν πόρτα μας, εἶναι μία πλάνη ποὺ θὰ τὴν πληρώσουμε πολὺ ἀκριβὰ μὰ περισσότερο ὅλων θὰ τὴν πληρώσουν τὰ παιδιά μας. Καὶ διότι οἱ καταστάσεις δυσκολεύουν, ἄρα εἶναι ἄγνωστο τὸ ἐὰν θὰ μποροῦμε αὔριο νὰ ἀγοράσουμε τροφή, ἀλλὰ κυρίως διότι ἐμεῖς θὰ ἔχουμε πετάξῃ ἔξω ἀπὸ τὴν ζωή μας αὐτὸ ποὺ πασχίζουν νὰ μᾶς ἐπιβάλλουν: τὴ πλαστικὴ τροφή.

Φιλονόη.

Πώς να ξεχωρίζετε τα ΦΥΣΙΚΑ και τα ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΑ τρόφιμα, και η αλήθεια για τα Οργανικά / Βιολογικά!

Είναι πραγματικά δυσάρεστο και επίσης πολύ επικίνδυνο για την υγεία μας , αυτό που θα διαβάσετε στη συνέχεια, άλλα ευτυχώς μπορούμε τουλάχιστον να σας ενημερώσουμε για τον μοναδικό τρόπο που είναι ανά πάσα στιγμή στο χέρι σας για να καταλάβετε αν έχετε να κάνετε με μεταλλαγμένο η φυσικό τρόφιμο. Θα μιλήσουμε για τα κοινά συνηθισμένα οπωρολαχανικά που σχεδόν όλοι μας αγοράζουμε στις λαϊκές για το σπίτι μας.

Πριν από περίπου 20 χρόνια και πίσω, στην Ελλάδα τα οπωρολαχανικά όπως οι ντομάτες, τα αγγούρια, τα κρεμμύδια, είχαν προλάβει να αποτυπώσουν την πραγματική εντονότατη γεύση τους και την φυσική τους ζωντανή εμφάνιση στις μνήμες των ανθρώπων που έτυχε να ζήσουν εκείνες τις φυσικές εποχές… Δυστυχώς όμως, τα παιδιά μας στις ημέρες μας είναι σχεδόν αδύνατον να αποκτήσουν αυτές τις έντονες φυσικές γεύσεις και τα θρεπτικά συστατικά, γιατί κυριολεκτικά… είναι σχεδόν αδύνατον να βρεθούν στις αγορές, ούτε στην λαϊκή, και επίσης… ούτε στα καταστήματα με Οργανικά οπωρολαχανικά! Πολύ καλά ακούσατε.

Εδώ και πολλά χρόνια στην Ελλάδα και επίσης σε όλες τις ανεπτυγμένες και αναπτυσσόμενες χώρες, στις αγορές κυκλοφορούν κυριολεκτικά μόνο μεταλλαγμένα οπωρολαχανικά. Το πρόβλημα όμως δεν είναι μόνο αυτό, αλλά το ότι οι αγροβιομηχανίες και όλοι οι αγρότες οι οποίοι πολλοί από αυτούς χωρίς να το γνωρίζουν οι ίδιοι, σπέρνουν σπόρους που είναι ήδη Μεταλλαγμένοι γενετικά!

Όλοι οι επίσημοι εισαγωγείς, από τους οποίους οι αγρότες προμηθεύονται τους σπόρους, εισάγουν μεταλλαγμένους σπόρους. Τους ίδιους σπόρους χρησιμοποιούν και οι αγροβιομηχανίες οι οποίες ονομάζουν το τελικό προϊόν τους ως «Οργανικό»  και πωλούνται σε διάφορες οργανικές… αγορές, κάνοντας τον κόσμο που δεν γνωρίζει, να νομίζει πως το οργανικό δεν είναι μεταλλαγμένο άρα είναι καλό. Ναι είναι καλό, αλλά μόνο και μόνο επειδή δεν έχουν χρησιμοποιηθεί χημικά για την ανάπτυξή του. Δεν παύει όμως να είναι απλά ένα μεταλλαγμένο, που αναπτύχθηκε φυσικά. Φυσικό όμως, δεν είναι.

Δυστυχώς έχουνε περάσει ήδη πολλά χρόνια, και μέσα στις πόλεις μας τα φυσικά οπωρολαχανικά έχουν κυριολεκτικά εξαφανιστεί.

Υπάρχουν όμως, σε απομονωμένα κυρίως χωριά… κήποι οι οποίοι διατηρούνται από πολύ ηλικιωμένους ανθρώπους οι οποίοι έχουν ζήσει την έννοια της «φυσικής έντονης γεύσης» και διατηρούν τους κήπους τους με σπόρους τους οποίους μαζεύουν από κάθε σοδιά, όπου το γενεαλογικό δέντρο του κάθε σπόρου γυρίζει πολλά χρόνια πίσω πριν την ύπαρξη των μεταλλαγμένων! Εάν θέλετε να γευτείτε λοιπόν αυτό που εννοούμε φυσική έντονη «γεύση»,  με πραγματικά θρεπτική αξία, τότε πρέπει να έλθετε σε επαφή με τους ανθρώπους που αναφέραμε, ανθρώπους που επέλεξαν να ζήσουν τη ζωή τους θρεπτικά σωστά, και πού ξέρετε… ίσως σας δώσουν λίγους σπόρους ώστε και εσείς και φυτέψετε κάτι όντως φυσικά οργανικό για να τρώτε!

Οι διαφορές:

Τα φυσικά οπωρολαχανικά είναι εξαιρετικά πλούσια σε βιταμίνες και θρεπτικά συστατικά, μυρίζουν έντονα και έχουν έντονη γεύση, ενώ όλα τα μεταλλαγμένα οπωρολαχανικά διαθέτουν πολύ χαμηλότερη περιεκτικότητα, μυρίζουν ελάχιστα, και η γεύση τους είναι ψεύτικη σε σχέση με την φυσική μη-μεταλλαγμένη.

Αυτό είναι κάτι που μπορείτε να το διαπιστώσετε από την οσμή και την γεύση. Η οσμή είναι το κύριο πρώτο κλειδί για να καταλάβετε εάν έχετε να κάνετε με φυσικό η μεταλλαγμένο, η γεύση είναι το δεύτερο.

Πχ ντομάτες, εάν μυρίζει ελάχιστα η καθόλου από απόσταση 20-30 εκατοστών είναι μεταλλαγμένο και η πολύ χαμηλή περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά είναι υπεύθυνη για την σχεδόν ανύπαρκτη οσμή.

Η φυσική ντομάτα που τρώγαμε πριν 20 χρόνια μοσχοβολούσε σε όλη την κουζίνα και η μυρωδιά της σαλάτας έφτανε σε όλα τα δωμάτια του σπιτιού, και δυστυχώς πολλοί από εσάς τώρα δεν το πιστεύετε γιατί συνηθίσατε στις νέες πλαστικές άοσμες άχρηστες κόκκινες μπάλες που νομίζουν πως είναι ντομάτες, και δεν ξέρουν να μιλούν την γλώσσα τους! Μιλούν όμως μια γλώσσα συμφερόντων!

Την επόμενη φορά που θα πάτε στην λαϊκή η στο μανάβικο… χρησιμοποιήστε την μύτη σας, και επειδή ξέρουμε ότι δεν θα βρείτε φυσικά οπωρολαχανικά, τουλάχιστον από τα μεταλλαγμένα που θα βρείτε διαλέξτε αυτά που έχουν μεγαλύτερη περιεκτικότητα σε θρεπτικά συστατικά, δηλαδή αυτά που μυρίζουν εντονότερα από τα άλλα.

πηγή

Leave a Reply