Μουσικὴ ἀπὸ τὰ …σκουπίδια!

 

Μουσικὴ ἀπὸ τὰ ...σκουπίδια!2 Ἡ φτώχεια, καὶ ἰδίως ἡ φτώχεια στὴν Παραγουάη, καθῶς καὶ στὶς περισσότερες χῶρες τῆς Λατινικῆς Ἀμερικῆς, εἶναι κάτι δεδομένον. 
Αὐτὸ ποὺ δὲν εἶναι δεδομένον εἶναι τὸ πῶς θὰ ἀντιδράσουν οἱ ἐκάστοτε πληθυσμοί.
Σήμερα λοιπὸν θὰ σᾶς παρουσιάσω μίαν πρωτότυποη ὀρχήστρα τῆς ὁποίας τὰ ὄργανα εἶναι βγαλμένα μέσα ἀπὸ τὰ σκουπίδια!!!

Πέραν λοιπὸν τῆς λογικῆς τῆς ἀνακυκλώσεως, ἀπὸ αὐτὸ τὸ ἔργο πηγάζει ἡ θέλησις γιὰ ζωή!
Θαυμᾶστε αὐτὰ τὰ παιδιά, καθῶς ἐπίσης καὶ τοὺς δασκάλους τους!

Φιλονόη. 

 

Παιδιά παίζουν κλασσική μουσική με έγχορδα όργανα από σκουπίδια (video)Μουσικὴ ἀπὸ τὰ ...σκουπίδια!

 

Η Φιλαρμονική της Χωματερής (Landfill Harmonic) είναι έναντοκυμαντέρ μεγάλου μήκους που περιγράφει μια αξιέπαινη μουσική ορχήστρα στην Παραγουάη στην οποία οι μουσικοί παίζουν όργανα φτιαγμένα από σκουπίδια.

Η Κατεούρα (Cateura) της Παραγουάης είναι μια πόλη χτισμένη κυριολεκτικά πάνω σε μια χωματερή. Οι ρακοσυλλέκτες της πόλης ψάχνουν στα σκουπίδια για εμπορεύσιμα αγαθά και τα παιδιά κινδυνεύουν από τα ναρκωτικά και τις συμμορίες.

Όταν ο διευθυντής της ορχήστρας Ζαράν και ο δάσκαλος μουσικής Φάμπιο οργανώνουν ένα πρόγραμμα εκμάθησης μουσικής για τα παιδιά της Κατεούρα έχουν περισσότερους μαθητές από μουσικά όργανα.

Όλα άλλαξαν όταν ένα παιδί τους έφερε κάτι που δεν είχαν δει ποτέ: ένα βιολί φτιαγμένο από σκουπίδια. Σήμερα, μια ολόκληρη ορχήστρα χρησιμοποιεί συναρμολογημένα μουσικά όργανα από σκουπίδια και πλέον ονομάζεται “Η Ανακυκλωμένη Ορχήστρα”.

Η ταινία δείχνει πώς τα σκουπίδια και τα ανακυκλώσιμα υλικά μπορούν να μεταμορφωθούν σε όμορφα μουσικά όργανα και το σημαντικότερο μαρτυρά την ανεκτίμητη αξία των ανθρώπων.

πηγή

(Visited 39 times, 1 visits today)
0 thoughts on “Μουσικὴ ἀπὸ τὰ …σκουπίδια!

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Μουσικὴ ἀπὸ τὰ …σκουπίδια! « Φιλονόη καὶ φίλοι……

Leave a Reply