Ἡ ἐπιτροπή τῆς Γερουσίας εἶπε ναί στήν εἰσβολή

Η έγκριση της απόφασης από την Επιτροπή της Γερουσίας, ανοίγει τον δρόμο ώστε να υπάρξει ψηφοφορία επί αυτής στην ολομέλεια του σώματος, πιθανόν την επόμενη εβδομάδα

Ο Λευκός Οίκος εξέφρασε την ικανοποίηση του, προς την επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της αμερικανικής Γερουσίας, για τη άμεση έγκριση του σχεδίου ψηφίσματος, που εξουσιοδοτεί τις Ένοπλες Δυνάμεις των Ηνωμένων Πολιτειών, να προχωρήσουν σε χρήση στρατιωτικής βίας στη Συρία. «Συγχαίρουμε την Γερουσία για τη γρήγορη έγκριση της απόφασης και για τη διακομματική συνεργασία, υπέρ της εθνικής μας ασφάλειας», ανέφερε ο εκπρόσωπος του Λευκού Οίκου Τζέι Κάρνεϊ σε σχετική ανακοίνωση.

Η έγκριση της απόφασης από την Επιτροπή της Γερουσίας, ανοίγει τον δρόμο ώστε να υπάρξει ψηφοφορία επί αυτής στην ολομέλεια του σώματος, πιθανόν την επόμενη εβδομάδα. Η απόφαση αφορά «περιορισμένη» στρατιωτική επέμβαση στη Συρία, μεγίστης διαρκείας 60 ημερών, με την δυνατότητα να παραταθεί στις 90 υπό προϋποθέσεις , αλλά σε κάθε περίπτωση χωρίς την ανάπτυξη χερσαίων δυνάμεων.

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply