Ὁ φιδέμπορος γιὰ ἀκόμη τέσσερα χρόνια στὸν θρόνο τῆς Εὑρώπης.

Ποιός εἶναι ὁ φιδέμπορος;
Ποιός εἶναι αὐτός πού ἔχει ἀποφασίσῃ νά καθυποτάξῃ ὅλην τήν Εὐρώπη κάτω ἀπό τό …τακούνι του;
Μά ποιός ἄλλος; Ἡ Μέρκελ. Ἡ πολὺ μαντὰμ Μέρκελ…
Καὶ ξέρετε… Δὲν ἔχω πρόβλημα μαζύ τους καὶ δὲν τὴν θεωρῶ ὑπεύθυνη γιὰ τὰ δικά μας προβλήματα. Ἄλλως τε εἶναι φυσικὸν ἐπόμενον νὰ μεριμνᾷ γιὰ τὰ συμφέροντα τῆς χώρας της. Τὸ πρόβλημα μου παραμένει στοὺς ἐγχωρίους καραγκιόζηδες καὶ στὴν ἠλιθιότητά τους…
Μὰ δὲν βαριέστε… Ὁ φιδέμπορος, κατὰ πῶς μᾶς λέει ὁ Ἀναπτῆρας, ἔχει ξεκινήσῃ μία πορεία ἄνευ ἐπιστροφῆς…
Τὸ ποῦ θὰ φθάσῃ, τὸ πῶς καὶ τὸ πότε, ἄς ἀφήσουμε τὸν χρόνο νὰ μᾶς τὸ ἀποκαλύψῃ…
Στὸ μεταξὺ ἄς ἀπολαύσουμε τὴν διαδρομή… Ἐμεῖς δὲν ἔχουμε νὰ χάσουμε κάτι… Αὐτοὶ ὅμως θὰ χάσουν τὰ πάντα διὰ παντός!

ΦΙΔΕΜΠΟΡΟΣ ΓΙΑ ΑΛΛΑ 4 ΧΡΟΝΙΑ ΣΤΟ ΘΡΟΝΟ ΤΗΣ ΕΥΡΩΠΗΣ;

Η αύξηση των ποσοστών της αντιπαθητικής σε όλα ηγέτιδας της Γερμανίας, ένα αποδεικνύει. Το ψέμα που εκτοξεύεται από τους πολιτικούς δεν έχει πέραση μόνο στην Ελλάδα. Οι Γερμανοί ψηφοφόροι, ιστορικά αγοράζουν φύκια (ή και φίδια) για μεταξωτές κορδέλες με κορυφαίο παράδειγμα την περίπτωση του Αδόλφου Χίτλερ. Και ψήφισαν όσους υπόσχονται ακόμη χειρότερες μέρες παίζοντας ένα μαγικό αυλό που εξωραΐζει τα λόγια τους.
Όπως ακριβώς επί δεκαετίες κάνουν και οι Έλληνες. Αλλά παράδειγμα εγχώριο δε θα δώσουμε γιατί στη χώρα που ζούμε αν πεις “Ελλάς” σε λένε χρυσαυγίτη κι αν πεις “εργάτης” κομμουνιστή. Και μακριά από εμάς οι σημαίες.
Τα τελευταία χρόνια, Γερμανοί και Έλληνες φιδέμποροι πολιτικοί, τραγούδησαν εν χωρώ πολλά ψέματα.
 Ο Έλληνας είπαν είναι τεμπέλης. Βασίστηκαν σε μερικά κομματόσκυλα που δε γνωρίζουν ούτε κατά που πέφτει το γραφείο τους και το παραξήλωσαν. Έτσι, ο κάθε εργαζόμενος που γύριζε σπίτι του μετά από πολλές ώρες εργασία και επιπλέον ως και 1-2 ώρες μετακίνηση στη ζούγκλα των ελληνικών αστικών κέντρων, έπεφτε στον καναπέ κατάκοπος και αναρωτιόταν πόσες πια ήταν οι αντοχές αυτού του υπερεργατικού γερμανικού λαού. Πίστευε τους φιδέμπορους πως δουλεύει λιγότερο από τα βόρεια ανθρωπόμορφα ρομπότ. Όσο κι αν τα στοιχεία δε συμφωνούν, Έλληνες και Γερμανοί επί χρόνια δε λένε να καταλάβουν πως τα ρομπότ αυτά δεν εργάζονται σε καμία περίπτωση περισσότερο από τα απλά ανθρώπινα ελληνικά χέρια.
 Η Ελλάδα λέει βοηθήθηκε και θα βοηθηθεί από τους μηχανισμούς στήριξης έστω κι αν είναι τεμπέληδες οι πολίτες της. Και χρόνια τώρα, Γερμανοί και Έλληνες πιστεύουν πως η Ελλάδα είναι αυτή που παίρνει βοήθεια από τους “συμμάχους”. Έστω κι αν αυτοί είναι που κερδίζουν από τους τόκους. Έστω κι αν Ευρώ σημαίνει Μάρκο. Έστω κι αν η πλαστή κρίση απογείωσε τις εξαγωγές των ελαττωματικών -τα τελευταία χρόνια- γερμανικών προϊόντων. Οι φιδέμποροι βάπτισαν το δανεισμό βοήθεια και μας κουνιούνται ως σωτήρες.
 Τους χρωστάμε είπαν. Και με περισσό θράσος αρνούνται να συμμετάσχουν ακόμη και σε συζητήσεις για όσα χρωστάνε εκείνοι σε εμάς. Κι αν δε συζητήσουν για τις πολεμικές αποζημιώσεις, με το κατοχικό δάνειο ως πότε θα κάνουν την πάπια; Για πάντα, αν κρίνουμε από την ανικανότητα των Ελλήνων πολιτικών στον τομέα της διεκδίκησης των όσων ο λαός αυτής της χώρας δικαιούται.
 Οι δημόσιοι υπάλληλοι είναι λέει υπεράριθμοι στην Ελλάδα. Απολύσ’τε τους! Κι ας γονατίσουν και όλοι οι υπόλοιποι μαζί τους. Κι όμως τα στοιχεία δείχνουν πως ακόμη και με τα κομματόσκυλα που δεν εργάζονταν ποτέ, οι δημόσιοι υπάλληλοι στην Ελλάδα είναι πολύ λιγότεροι σε ποσοστό απ’ ότι στη Γερμανία.
Τα ψέματα δεν τελειώνουν και είναι περιττό να συνεχίσουμε να τα απαριθμούμε. Με την αρωγή των Ελλήνων πολιτικών, θα συνεχίζουν να εκτοξεύονται αδιακρίτως κάνοντας τους Γερμανούς κάθε μέρα και περισσότερο μάγκες, κάθε μέρα και περισσότερο ξιπασμένους.
Αυτό που αποδεικνύεται περίτρανα από τον τρόπο που τα ΜΜΕ αντιμετωπίζουν τις γερμανικές εκλογές, είναι κάτι που γνωρίζαμε αλλά δε θέλαμε να το καταπιούμε. Οι γερμανικές εκλογές μας αφορούν. Όχι έμμεσα, αλλά άμεσα. Σήμερα, οι Γερμανοί αποφάσισαν ποιος θα κυβερνήσει την Ευρώπη. Και κανείς εκπαιδευμένος δημοσιογράφος δεν το έκρυψε. Το αντίθετο, ειπώθηκε στεγνά επανειλημμένως. Αυτοί ξέρουν. Με άλλα λόγια είμαστε κατακτημένοι και πλέον δεν το φωνάζουν μόνο γραφικές φωνές. Κατακτημένοι, αλλά ήσυχοι στη γωνιά μας. Για διάφορους λόγους ο καθένας, αρνείται να αμυνθεί. Και πως να το κάνει; Με μαύρα ακροδεξιά μαχαίρια ή με κόκκινες ακροαριστερές μολότωφ; Όχι! Μπορεί να μην έχουμε πει ακόμη το μεγάλο όχι στους κατακτητές, αλλά πολλοί από εμάς έχουν ήδη πει όχι στους βλαμμένους αριστεροδεξιούς νταήδες και τους στρατούς τους.
Η ελπίδα μπορεί να πεθαίνει τελευταία, αλλά με αυτή την αντιπαθέστατη για αρχηγό των φιδέμπορων της Ευρώπης και με τους παλαιοϊδεολογικούς στρατούς να δρουν ανεξέλεγκτα σε όλη τη χώρα αποθαρρύνοντας οποιαδήποτε σκέψη αντίστασης από όσους ακόμη δεν κατάντησαν βλαμμένοι, ίσως να έχει ήδη πεθάνει και απλά να μην το ξέρει.
Αν οι Γερμανοί είχαν κατακτήσει τη χώρα με όπλα και όχι με οικονομοταχυδακτυλουργικά κολπάκια, πόσο διαφορετικά θα μπορούσαν να είναι τα πράγματα; Κι όμως, ίσως να ήταν λίγο καλύτερα. Ίσως είχαμε δικαίωμα ψήφου σήμερα και αποφασίζαμε κι εμείς στο ποσοστό που μας αναλογούσε για την τύχη μας. Μέσα στη βεβαιότητα της υπαρκτής κατοχής είναι η κατάλληλη στιγμή να ξανασκεφτούμε κάτι. Αλήθεια, άξιζε τον κόπο να ξεπουλήσουμε τους εαυτούς μας και τις επόμενες γενιές προκειμένου να μπορέσουν να πληρωθούν μισθοί και συντάξεις; Δεχόμενοι επίθεση, αποφασίσαμε πως δε θα αντισταθούμε προκειμένου να μην πεινάσουμε. Τώρα, όπως στρώσαμε θα κοιμηθούμε. 
Καλή τετραετία…
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply