Κάτω τὰ ξερά σας ἀπὸ τὸ «ΟΧΙ».

Κάτω τὰ ξερά σας ἀπὸ τὸ «ΟΧΙ».Δεν ήταν δικοί σας πρόγονοι. Γι’ αυτό μην τρέξετε τις επόμενες ημέρες να βγάλετε από τα κομματικά σας μπαούλα τις γαλανόλευκες και μην γυαλίζετε τους ιστούς. Μην ψάχνετε τα πρωτόκολλα για το πού θα καθίσει ο καθένας από εσάς στις δεξιώσεις που θα χλαπακώσετε τόσο όσο θα έφθανε να ταϊστεί ο πληθυσμός της Αθήνας για όλη την διάρκεια της γερμανικής κατοχής.

Μην κάνετε τον κόπο να μάθετε παπαγαλία τον λόγο που θα σας γράψουν (για άλλη μια φορά) για το τι ήταν το «ΟΧΙ» γιατί αυτή η λέξη δεν μαθαίνεται. Αυτή την λέξη καλά θα κάνετε να μην την ακουμπήσετε ούτε με ένα από τα δειλά και τιποτένια κύτταρα του εγκεφάλου σας. Αυτή την λέξη δεν την αξίζετε. Ούτε οι μεν, ούτε οι δε ούτε και οι παραπέρα. Καλύτερα μάλιστα στις δημόσιες υπηρεσίες το τριήμερο του «εορτασμού» η σημαία να είναι μεσίστια. Θρήνο να ορίζει και όχι γιορτή διότι την χώρα αυτή που σας κανάκεψε χρόνια τώρα την έχετε ξεφτιλίσει.
Το «Όχι» δεν πρέπει να το ξεστομίσουν για πολλοστή φορά οι Yes men. Για ποιο «Όχι» θα μιλήσετε; Για τον γεωγραφικό προσδιορισμό της Νέας Μακεδονίας; Για τον γεωγραφικό προσδιορισμό της Θράκης και του Αιγαίου; Για το «yes» στο σχεδίου Ανάν ή στα μπακαλόχαρτα του Αλμούνια;
Οι πρόγονοι που είπαν «Όχι» δεν γέννησαν παιδιά που λένε συνεχώς «Ναι». Γιατί εκείνο το «Όχι» δεν το είπαν πολιτικοί. Οι πολιτικοί το ’40 το είπαν και το ’44 το ξείπαν. Για να μην αναφέρουμε τους πολιτικούς «άνδρες» της Ελλάδας επί γερμανικής κατοχής. Το «Όχι» για τους Έλληνες κρατάει 69 χρόνια αλλά οι πρόγονοι τους οποίους εσείς μιμείστε το πωλούσαν φθηνά ανάλογα με το τι θα κονομούσαν στην κάθε θητεία τους. Κανένας νοήμων Έλληνας δεν ζήτησε τα τραβηγμένα προς δεξιά και βόρεια σύνορά του πίσω, αλλά κανένας επίσης από αυτούς δεν ανέχεται άλλο ζόρισμα στην αξιοπρέπειά του. Τι νομίζετε ότι είναι το όνομα και το σύνορο; Είναι αυτό που δεν πρόκειται κανένας Yes man να καταλάβει: Συναισθηματικός προσδιορισμός.

Άντε λοιπόν να γιορτάσετε την 4η Ιουλίου της mama America, την 21η Απριλίου των ηλιθίων, την 4η Αυγούστου των ναζιστοθρεμένων, την 25η Οκτωβρίου των «καλός ο κομμουνισμός αλλά το μπρέργκερ καλύτερο» και οι οικολόγοι να μαζέψετε μαργαρίτες μέχρι το Διεθνές Δικαστήριο να ορίσει ημέρες εορτασμού μειονοτήτων Ελλάδας. Ανδρείκελα δεκαετίες ολόκληρες είσαστε που αλλάζετε κουστουμάκι ανάλογα με τους προσωπικούς σας ήρωες (που δυστυχώς για εσάς) ούτε ένας δεν υπήρξε Έλληνας. Ούτε ένας δεν τόλμησε να πει «Όχι».

πηγή

(Visited 21 times, 1 visits today)
2 thoughts on “Κάτω τὰ ξερά σας ἀπὸ τὸ «ΟΧΙ».

  1. Ο επικεφαλής της Δημοτικής Κίνησης «Θεσσαλονίκη πόλη ελληνική» και υποψήφιος δήμαρχος Θεσσαλονίκης Γιάννης Κουριαννίδης προσκαλεί τα μέλη και τους φίλους της κίνησης, αλλά και όλους τους Έλληνες της πόλης, να τιμήσουν από κοινού τη διπλή επέτειο, της απελευθέρωσης της πόλης και του έπους του 1940, με τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στο μνήμα του συνταγματάρχη Βασιλείου Αβδελά, στα κοιμητήρια της Ευαγγελίστριας, την Κυριακή 27 Οκτωβρίου, στις 10.30´. Ο κ. Κουριαννίδης τονίζει τα εξής:
    «Είναι αδιανόητο οι άνθρωποι που έχουν ήδη ξεπουλήσει στην πράξη το όνομα της Μακεδονίας μας, να διοργανώνουν τελετές για να τιμήσουν την απελευθέρωσή της! Το ίδιο αδιανόητο είναι, οι ίδιοι άνθρωποι που ξεπούλησαν την εθνική μας κυριαρχία στους διεθνείς τοκογλύφους, να διοργανώνουν τελετές για να τιμήσουν το περήφανο ΟΧΙ του ελληνικού λαού και του εθνικού του ηγέτη Ιωάννη Μεταξά. Εμείς είμαστε μακρυά από όλα αυτά τα υποκριτικά. Τιμούμε τις δύο επετείους με μία σεμνή τελετή στο μνήμα του συνταγματάρχη Βασιλείου Αβδελά, που συμμετείχε ως μαχητής και στις δύο αυτές μεγάλες στιγμές της Ιστορίας μας, αλλά και στη μικρασιατική εκστρατεία και στην Εθνική μας Αντίσταση. Τιμούμε τον άνθρωπο, τον Έλληνα, και στο πρόσωπό του όλους όσοι θυσιάστηκαν για την ελευθερία της πατρίδας, όλους όσοι και σήμερα αντιστέκονται για εθνική αξιοπρέπεια και κοινωνική δικαιοσύνη».

Leave a Reply