Ποιοί εἶναι οἱ πραγματικοί δολοφόνοι αὐτοῦ τοῦ λαοῦ;

Ποιοί εἶναι οἱ πραγματικοί δολοφόνοι αὐτοῦ τοῦ λαοῦ;Μήπως ξέρεις, φίλε μου, βοήθησέ με να καταλάβω;

Θα πίστευε κανείς ότι η Τράπεζα Ελλάδος, για να είναι της Ελλάδος, θα έπρεπε ν’ αποτελεί ιδιοκτησία του δημοσίου. Όμως… ήταν και είναι μετοχική επιχείρηση και οι ιδιοκτήτες αυτής ποιοί; Στον καιρό της δραχμής το κράτος επωμιζόταν το κόστος της παραγωγής χρήματος και έδινε το προϊόν του -το χρήμα- στην Τράπεζα δωρεάν και η Τράπεζα στη συνέχεια το δάνειζε με τόκο. (Αυτή η ηλιθιότητα είναι κανόνας του δυτικού καπιταλιστικού κόσμου και δύο πρόεδροι των ΗΠΑ που προσπάθησαν να την παρακάμψουν δολοφονήθηκαν.) Όταν “ο καλός Θεός” μας έφερε το ευρώ, δεν έχω ιδέα πώς γίνεται η ροή του χρήματος στην εν λόγω τράπεζα. Παράγει η ΕΕ χρήμα, το οποίο διαχειρίζεται η Τράπεζα Ελλάδος, με το αζημίωτον φυσικά, η οποία στη συνέχεια τροφοδοτεί το πιστωτικό σύστημα; Και ποιοί είναι σήμερα οι ιδιοκτήτες της; Αναρωτιέμαι!!!!!

Κατά συνθήκην καχύποπτος γενόμενος, συλλογίζομαι μήπως η τράπεζά μας με τον δικό μας Προβόπουλο, τον άνθρωπό μας, δεν είναι παρά η προέκταση άλλων συμφερόντων, γι’ αυτό δεν έγινε καμιά περικοπή μισθών, εφάπαξ, και συντάξεων των υπαλλήλων εκεί; Μήπως γι αυτό, τους πρώτους μήνες της κυβερνήσεως Γιωργάκη, οι τρεις μέρες μεταξύ αγοράς και καταθέσεως του αντιτίμου των κρατικών ομολόγων έγιναν δέκα μέρες, για να αγοράζουν και να πουλούν οι καιροσκόποι χωρίς να διαθέτουν χρήματα και να χρεοκοπήσει η χώρα; (Δεν έγινε ποτέ ανάκριση από την περίφημη ανεξάρτητη δικαιοσύνη..) Τότε καπετάνιος ήταν ο δικός μας Προβόπουλος και ενώ η πατρίς έχει πλέον καταρρεύσει, Γιωργάκης και Προβόπουλος απολαμβάνουν την ευλογία του παναγάθου θεού, του θεού της προδοσίας; Ποιοί είναι, εν τοιαύτη περιπτώσει οι εγκληματίες ενός λαού με 4.000 αυτοκτονίες, μερικοί βλακοτραμπούκοι χρυσαυγίτες, ή οι γραβατομένοι κύριοι της εξουσίας; Αναρωτιέμαι απλώς!!!!!!!!

Τρύφων Ὀλύμπιος

φωτογραφία

(Visited 8 times, 1 visits today)
4 thoughts on “Ποιοί εἶναι οἱ πραγματικοί δολοφόνοι αὐτοῦ τοῦ λαοῦ;

  1. Δέν γνωρίζω τί έγινε με τους μισθούς και το εφάπαξ αλλά οι συντάξεις των τραπεζοελλαδιτών είχαν αισθητή μείωση !!!!!!Για τα υπόλοιπα που αναρωτιέσαι ελάχιστοι μπορούν να σε διαφωτήσουν!!!

  2. Αγαπητοί λίαν συντόμως θα καγχάσει η ποικιλόχρους αιξ. Με άλλα λόγια, θα γελάσει το παρδαλό κατσίκι, κατά την λαϊκή ρήση!!! Ο κάθε κατεργάρης στον πάγκο του. Αν είχαμε και λίγη Δικαιοσύνη………
    Χαιρετώ
    Οδυσσέας

Leave a Reply