Γιατί ἡ Greanpeace πολεμᾶ τήν Gazprom κι ὄχι τήν Shell;

 

Αὐτό δέν σᾶς ἔχει κάνει ἐντύπωσι; Δέν σᾶς παραξενεύει πού ἄν καί πράγματι εἶναι μέσα σέ ὅλες τίς δράσεις, τίς γνωστές, ὑπάρχουν κάποια πράγματα πού δέν τά ἀγγίζει;
Γιατί, γιὰ παράδειγμα, δέν ἔχει ἐνοχλήσῃ ΠΟΤΕ τήν Shell; Γιατί, γιὰ παράδειγμα, οὐδέποτε φώναξε γιά τούς ἀεροψεκασμούς; Γιατί μόλις τώρα θυμήθηκε τά νανοπροϊόντα, ἄν κι αὐτά κυκλοφοροῦν στίς τροφές μας, στόν ἀέρα μας, στά ὕδατά μας ἐδῶ καί δεκεατίες; Γιατί, γιὰ παράδειγμα, μᾶς ἔψησε τόσο πολύ γιά νά ἀγοράσουμε λάμπες ὑδραργύρου, τήν στιγμή πού ὄχι μόνον δέν προσφέρουν οἰκονομία ἀλλά ἐπί πλεόν εὐθύνονται γιά πολλές ἀκόμη ἀσθένειες, ὅπως γιά παράδειγμα καρκίνους;

Εἶναι ἑταιρεία ὑπὲρ ἄνω νόμου…
Αὐτὸ ἀντιλαμβάνομαι ἐγώ….

Τι συμβαίνει με τις στοχευμένες επιθέσεις της Greenpeace;;;;….

  — Αν έχετε προσέξει, ΕΔΩ δεν μπαίνει προπαγανδιστικό υλικό αμφιλεγόμενων οργανώσεων ΠΟΥ ΔΕΝ ΔΗΛΩΝΟΥΝ ΞΕΚΑΘΑΡΑ ΤΑ ΕΣΟΔΑ ΤΟΥΣ και ισχυρίζονται εκ του πονηρού, ότι τους συνδράμει ο κόσμος σε εράνους…. που ΔΕΝ κάνουν στους δρόμους.
— Αν έχετε προσέξει, ΕΔΩ δεν μπαίνει προπαγανδιστικό υλικό αμφιλεγόμενων οργανώσεων ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΕΠΙΛΕΚΤΙΚΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΣΥΜΠΕΡΙΦΟΡΕΣ ΚΑΤΑ ΚΡΑΤΩΝ ΚΑΙ ΕΠΙΧΕΙΡΗΣΕΩΝ, και αφήνουν στο απυρόβλητο τους κορυφαίους μολυντές περιβάλλοντος, είτε είναι κυβερνήσεις, είτε πολυεθνικές!!!!

  — Με ΔΥΣΑΡΕΣΤΗ έκπληξη έλαβα από το kavalaoil.blogspot.gr, το θέμα ΥΠΟΘΕΣΗ ΠΛΑΤΦΟΡΜΑΣ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟΥ «PRIRAZLOMNAYA» ΣΤΗΝ ΑΡΚΤΙΚΗ (+videos), το οποίο δεν είναι προϊόν έρευνας-ρεπορτάζ του, όπως αναληθώς ισχυρίζεται, αλλά μια άθλια, αυτούσια μεταφορά, ΚΑΤΑΣΚΕΥΑΣΜΕΝΟΥ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟΥ ΥΛΙΚΟΥ της Greenpeace!!!!
— Μετά από πολύ σκέψη (διότι το κείμενο και τα βίντεο είναι εξοργιστικά προϊόντα κατευθυνόμενης προπαγάνδας), και πριν διαβάσετε την απάντησή μου, καταχωρώ την απορριπτόμενη εκ μέρους μου, ανάρτησή των «Εργαζόμενων στη Kavala Oil» που λέει:

  — «Τι συμβαίνει με την Ρώσικη πλατφόρμα άντλησης πετρελαίου;Διαβάστε λεπτομέρειες στο ρεπορτάζ του  kavalaoil.blogspot.gr
ΑΣ ΠΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ…
— Στην Θάλασσα Pechora, που βρίσκεται στην βορειοδυτική Ρωσία ανακαλύφθηκε το 1989  ένα μεγάλο κοίτασμα πετρελαίου, το λεγόμενο «πεδίο Prirazlomnoye» δυναμικότητας 610 εκατομμυρίων βαρελιών αργού πετρελαίου. Η ονομασία «Prirazlomnoye» που δόθηκε στο κοίτασμα σημαίνει «Γεωλογικό ρήγμα», τονίζοντας το μέγεθος των αποθεμάτων. Λόγω των παγετώνων, δεν μπορούσε μέχρι τώρα να πραγματοποιηθεί παραγωγική γεώτρηση, με αποτέλεσμα το κοίτασμα να παραμένει για χρόνια ανεκμετάλλευτο. Πλέον όμως, με τις νέες τεχνολογίες που έχουν εισέλθει στον τομέα της εξόρυξης υδρογονανθράκων, το συνεχές λιώσιμο των πάγων και τις υψηλότατες τιμές του πετρελαίου, τίποτα δεν είναι ανέφικτο.
   — Την πλήρη εκμετάλλευση του κοιτάσματος ανέλαβε πρόσφατα ο Ρωσικός ενεργειακός κολοσσός GAZPROM, πραγματοποιώντας την Άνοιξη του 2013 την πρώτη γεώτρηση επί Αρκτικού εδάφους που έγινε ποτέ! Η εξόρυξη προγραμματίζεται να ξεκινήσει άμεσα, με την πρώτη «ice-resistant» πλατφόρμα στον κόσμο, σχεδιασμένη να αντέχει σε παγετό. Οι θερμοκρασίες στην περιοχή εκείνη φτάνουν τους -50 βαθμούς Κελσίου! Η πρωτότυπης σχεδίασης για αντοχή σε ειδικές συνθήκες πλατφόρμα «PRIRAZLOMNAYA», κατασκευάζεται από τα απομεινάρια μιας παροπλισμένης πλατφόρμας ηλικίας 30 ετών που βρισκόταν στη Βόρεια Θάλασσα και ανήκε στην τότε εταιρία Conoco. (μετέπειτα ConocoPhilips). Από την πλατφόρμα θα πραγματοποιηθούν 40 επικλινείς γεωτρήσεις για την καλύτερη εκμετάλλευση όλου του κοιτάσματος.
   — Τα σχέδια της GAZPROM όμως βρίσκουν εμπόδιο το 2013 στην μη κυβερνητική περιβαλλοντική οργάνωση Greenpeace, η οποία ισχυριζόμενη την έλλειψη ασφάλειας καταγγέλλει τη λειτουργία της Prirazlomnaya.
   — Στο video που ακολουθεί θα δείτε σκηνές τραβηγμένες από τα κινητά τηλέφωνα των ίδιων των εργαζομένων της πλατφόρμας, που αποδεικνύουν την παλαιότητα και ακαταλληλότητα της Prirazlomnaya…

— Το παραγόμενο αργό πετρέλαιο, θα μεταφέρεται σύμφωνα με την GAZPROM με 2 ειδικά παγοθραυστικά τάνκερ διπλής ενέργειας (Double Action Ships) με δυνατότητα οπίσθιας πορείας σε περίπτωση συνάντησης με παγόβουνο. H Prirazlomnaya έχει δυνατότητα αποθήκευσης 850.000 βαρελιών πετρελαίου και ημερήσια παραγωγή 120.000 βαρελιών, γεγονός που επιβάλλει φόρτωση κάθε 7 ημέρες. Αυτό είναι κάτι που προστίθεται στα επιχειρήματα της Greenpeace για ανασφαλή λειτουργία της πλατφόρμας.;

  — Τα παραπάνω, ενισχύει το γεγονός ότι η GAZPROM δεν έχει δημοσιοποιήσει πλήρες σχέδιο αντιμετώπισης πετρελαιοκηλίδας στην δύσβατη και απομονωμένη περιοχή της Θάλασσας Pechora. Να σημειώσουμε ότι η ανάκτηση του πετρελαίου στον πάγο είναι σχεδόν αδύνατη, καθώς η συνηθισμένη τεχνολογία για τις πετρελαιοκηλίδες αχρηστεύεται στον παχύ πάγο. Αλλά ακόμα κι όταν δεν υπάρχει πάγος στα νερά, οι ακραίες καιρικές συνθήκες κάνουν σχεδόν αδύνατη την αντιμετώπιση των πετρελαιοκηλίδων. Αν προσθέσουμε και το γεγονός ότι η περιοχή είναι απομακρυσμένη (το πλησιέστερο λιμάνι «Μούρμανσκ» βρίσκεται στα 1000 χιλιόμετρα), γίνεται σαφές ότι η εταιρεία δεν θα μπορούσε να κάνει σημαντικές ενέργειες αντιμετώπισης ενός ενδεχόμενου ατυχήματος για ημέρες.

— Η ΔΡΑΣΗ ΤΗΣ GREENPEACE
Την 18η Σεπτεμβρίου 2013 ακτιβιστές της Greenpeace επιχειρούν να αναρριχηθούν στην πλατφόρμα Prirazlomnaya μέσω φουσκωτών σκαφών, πραγματοποιώντας σύμφωνα με την οργάνωση μια ειρηνική διαμαρτυρία. Σκοπός της Greenpeace, λέγεται πως ήταν η ανάρτηση πανό με οικολογικά μηνύματα κατά της εξόρυξης. Η Ρωσική ακτοφυλακή τους επιτέθηκε απειλώντας τα μέλη της οργάνωσης με μαχαίρια και όπλα, ρίχνοντας μάλιστα προειδοποιητικές βολές στον αέρα και στο νερό. Εκείνη την ημέρα συλλαμβάνονται 2 ακτιβιστές για πειρατεία…
Την επομένη, η Ρωσική ακτοφυλακή με εντολή του προέδρου Vladimir Putin, πραγματοποιεί ένοπλη απόβαση μέσω ελικοπτέρου στο πλοίο Arctic Sunrise της Greenpeace, το οποίο βρισκόταν σε διεθνή ύδατα και συλλαμβάνει 30 ακτιβιστές της περιβαλλοντικής οργάνωσης, 16 διαφορετικών εθνικοτήτων. Οι «Arctic 30″ όπως ονομάστηκαν οι ακτιβιστές, κρατούνται από εκείνη τη μέρα στις φυλακές του Μούρμανσκ, κατηγορούμενοι για πειρατεία και χουλιγκανισμό…
Στο παρακάτω video θα δείτε την απόβαση της Ρωσικής ακτοφυλακής στο σκάφος της Greenpeace… 

Μέχρι τώρα, η παραγωγή στην πλατφόρμα Prirazlomnaya δεν έχει ξεκινήσει, με τα δυο μέρη (Greenpeace και Ρωσική κυβέρνηση-Gazprom) να βρίσκονται σε διαπραγματεύσεις για την απελευθέρωση των ακτιβιστών.» 

— Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΜΠΑΡΜΠΑΝΙΚΟΥ:
1.– Η Greenpeace έχει φανερό ετήσιο προϋπολογισμό δαπανών 250.000.000 € τον χρόνο, αλλά η ταυτόχρονη λειτουργία, 40 περιφερειακών οργανώσεων ανά τον κόσμο και η κατοχή και χρήση 3 ποντοπόρων πλοίων και πολλών περισσότερων συνοδευτικών σκαφών, υποδηλώνει πολύ μεγαλύτερες πραγματικές δαπάνες.
2.– Η δράση της Greenpeace, κατά των κορυφαίων μολυντών του κόσμου, ΗΠΑ, Κίνας, Ιαπωνίας, Ισραήλ και κατά των πετρελαϊκών κλπ μεταλλευτικών εταιρειών, που ελέγχονται από τα οικονομικά συμφέροντα προσώπων και συνδικάτων εγκλήματος των χωρών αυτών, ΕΙΝΑΙ ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ.
Αντιθέτως, το συνδικάτο Greenpeace, έχει να επιδείξει εύκολη και πλούσια δράση εναντίον εταιρειών, που ελέγχονται από άλλες χώρες, που βρίσκονται εκτός του κλαμπ των κορυφαίων μολυντών-κρατών που ανέφερα.
3.– Δεν είναι τυχαία η χρεωκοπία της Greenpeace Καναδά, ούτε η ανεξάρτητη λειτουργία της Αμερικάνικης από την Greenpeace Ιντερνάσιοναλ.
4.– Στις ΗΠΑ, όπου λειτουργούν πραγματικά ανεξάρτητες αρχές, έχουν κριθεί φορολογικές δηλώσεις της Greenpeace ως ανειλικρινείς.
5.– Η Greenpeace, ενώ ισχυρίζεται ότι δεν δέχεται άμεσα ή έμμεσα κρατικές επιχορηγήσεις, αρνείται πεισματικά να φανερώσει τους πραγματικούς χρηματοδότες της, με τον γελοίο ισχυρισμό, ότι μαζεύει το χρήμα με εράνους στους… δρόμους!!!! Όμως από δηλώσεις εγκληματιών δισεκατομμυριούχων μολυντών του περιβάλλοντος, οι οποίοι έχουν ιδρύσει συνοδοιπόρες, δήθεν ΜΚΟ «προστασίας του περιβάλλοντος» (για να συγκαλύπτουν τα περιβαλλοντικά κακουργήματά τους) αποδεικνύεται ότι υπάρχουν συγκοινωνούντα δοχεία.

6.– Κτυπιέται από την Greenpeace, το μεγαλύτερο κοίτασμα της Αρκτικής και ίσως του κόσμου, από το οποίο κινδυνεύουν τα υπερκέρδη συγκεκριμένων πετρελαϊκών εταιρειών!!!!! Δεν μπαίνουν στον κόπο να εξηγήσουν, γιατί στο τέλος του ενός βίντεο, βάζουν με ΑΙΣΧΡΟΤΗΤΑ το σήμα της Σελ, εναντίον της οποίας ποτέ δεν στράφηκαν και η οποία δεν είναι σε κοινοπραξία με την GAZPROM!!!!!
7.– Ιδρυτικά και άλλα μέλη της Greenpeace (όπως ο Καναδός οικολόγος Patrick Moore το 1986), έχουν αποχωρήσει κατά καιρούς από το συνδικάτο της, κατηγορώτας τους ΙΔΙΟΚΤΗΤΕΣ του, για μεροληπτικές και ΑΝΤΙΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΕΣ επιλογές, ΒΑΣΙΣΜΕΝΕΣ ΣΕ ΑΚΡΩΣ ΠΟΛΙΤΙΚΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ ΠΡΟΣΤΑΤΕΥΤΙΣΜΟΥ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΩΝ ΣΥΜΦΕΡΟΝΤΩΝ ΠΟΥ ΜΟΛΥΝΟΥΝ ΤΟ ΠΕΡΙΒΑΛΛΟΝ!!!!!
8.– Από ανεξάρτητες διεθνείς έρευνες έχει αποδειχθεί, ότι από το οριακό έτος 2001 και μετά, η απήχηση της Greenpeace, στις τοπικές κοινωνίες και στη διεθνή κοινή γνώμη, μειώνεται με ταχύτατους ρυθμούς. Τη θεωρία της συλλογής χρημάτων με εράνους στο…. δρόμο, δεν τη πιστεύουν πλέον, ούτε οι ιδιοκτήτες της Greenpeace.
9.– Το πραγματικό συνδικάτο της Greenpeace, είναι ένα ολιγομελές ΚΛΕΙΣΤΟ ΚΛΑΜΠ. Οι νεαροί με τα φανελάκια που μοιράζουν φέϊγ-βολάν στους δρόμους, απλά νομίζουν ότι είναι μέλη της οργάνωσης και εκτελούν τυφλά τις εντολές του κλειστού κυκλώματος των ιδιοκτητών.
——
ΟΣΟΝ ΑΦΟΡΑ ΤΟ ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΣΤΙΚΟ – ΣΥΚΟΦΑΝΤΙΚΟ ΒΙΝΤΕΟ ΤΗΣ ΠΛΑΚΑΣ, κατά της Ρώσικης εταιρείας, που δήθεν τράβηξαν οι εργαζόμενοι της πλατφόρμας για να το χαρήσουν στους ιδιοκτήτες της Greenpeace, κάποιος πρέπει να σας πει, ότι οι εικόνες-αχούρι με τα σκόρπια καλώδια, ενοχοποιούν τους εμπνευστές του βίντεο, είτε είναι εργαζόμενοι είτε όχι.
Για να σας το κάνω πιο λιανά, αν η πλατφόρμα του Πρίνου, εμφανίσει παρόμοια κατάντια (σαν το ψεύτικο βίντεο), ΘΑ ΦΤΑΙΤΕ ΠΡΩΤΙΣΤΩΣ ΕΣΕΙΣ ΩΣ ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΟΙ ΣΑΜΠΟΤΑΡΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΟΧΙ Η ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΠΟ ΤΗΝ ΟΠΟΙΑ ΠΛΗΡΩΝΕΣΤΕ. Καμμιά εταιρεία δεν θέλει να τιναχθεί η επένδυσή της στον αέρα, ένεκα αποφυγής μικροδαπανών λήψης στοιχειωδών μέτρων ασφάλειας, Αν συμβεί, θα συμβεί από σαμποτέρ που μπήκαν για να κάνουν ζημιά και να δικαιολογήσουν τη κατάμαυρη ύπαρξή τους.

Μπαρμπανίκος

Βρωμᾶ πολύ ἡ ὑπόθεσις Greanpeace ἤ ἀκόμη μανταλάκι ἔχουμε στήν μύτη μας;

Φιλονόη

 

 

 

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply