Τὸ Ἑλλαδοκαφριστὰν τῶν ῥάντζων!!!

Ἐδῶ εἴχαμε ῥάντζα ὅταν εἴχαμε νοσοκομεῖα…
Τώρα πού δέν ἔχουμε νοσοκομεῖα εἶναι δυνατόν νά μή περισσεύσουν τά ῥάντζα;
Πάντως στὸ Ἡράκλειο, στὸ Πανεπιστημιακὸ  νοσοκομεῖο, ποὺ ἔως πρὸ μερικῶν ἐτῶν, δὲν ὑπῆρχαν ῥάντζα, ἔχουμε ἐξελίξεις, ἀπὸ αὐτὰ ποὺ μοῦ καταγγέλουν φίλοι…
Στὸ Βενιζέλειο ῥάντζα ὑπῆργαν, ἀλλὰ λίγα… Τώρα ὅμως δὲν ἔχουμε παράπονο… Ηὐξήθησαν τόσο ποὺ ἀκόμη καὶ οἱ μὴ γνῶστες τὸ ἀντιλαμβάνονται…
Φυσικά, ἐπὶ τοῦ παρόντος, πρὸ κειμένου νὰ δοθῇ ἔμφασις στὸ πρόβλημα, βγῆκαν τὰ γνωστὰ πρόσωπα ποὺ «κατέχουν τὴν ὑγεία ἐκ τῶν ἔσω» πρὸ κειμένου νὰ ἐνισχύσουν τὶς καταγγελίες…
Ἀλλὰ μὴ σκιάζεσθε…
Καὶ ῥάντζα θὰ ἔχουμε καὶ νοσοκομεῖα δὲν θὰ ἔχουμε καὶ περίθαλψι δὲν θὰ ἔχουμε…
Καὶ γενικῶς, ξεχνᾶμε τὴν Ἑλλάδα ποὺ ξέραμε…
Τὸ μόνον ποὺ ἴσως νὰ μᾶς μείνῃ εἶναι τὰ φακελλάκια…

Φιλονόη

Τα ράντζα επέστρεψαν στους διαδρόμους των νοσοκομείων στο Ηράκλειο!

Την προβληματική κατάσταση στο χώρο της Υγείας και στο Ηράκλειο είχε την ευκαιρία να διαπιστώσει ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΥΝ, ο οποίος επισκέφτηκε το Βενιζέλειο νοσοκομείο.

Ο κ.  Σταύρος Κουτσουμπέλης είδε για μια ακόμη φορά αυτό που συναντούν οι ολοένα και περισσότεροι πολίτες που στρέφονται στα δημόσια νοσοκομεία ελέω οικονομικής κρίσης. Υποδομές γεμάτες προβλήματα και προσωπικό που προσπαθεί, αλλά δεν επιτυγχάνει τους στόχους που έχουν τεθεί, εξαιτίας των ελλείψεων που υπάρχουν εδώ και χρόνια.

Ο κ. Κουτσουμπέλης επισκέφτηκε τους χώρους του Βενιζέλειου νοσοκομείου σε ημέρα εφημερίας και όσα είδε αντανακλούν τα όσα αντιμετωπίζει το προσωπικό και οι ασθενείς.

«Δεν είμαστε εργαζόμενοι που πλεονάζουν, είμαστε 65.000 για 365 μέρες το χρόνο σε τρεις βάρδιες. Ο κόσμος αδυνατεί να πάρει τα ρεπό του, παραβιάζονται οι κανόνες εργασίας και η νομοθεσία, ενώ δεν υπάρχουν και τα απαραίτητα υλικά. Δυστυχώς όμως με βάση τη λογική του Υπουργού Υγείας και από το χώρο το δικό μας μπορούν να γίνουν περικοπές  και να μπουν εργαζόμενοι σε διαθεσιμότητα».

Ο πρόεδρος της ΠΟΕΔΥΝ  δε δίστασε να μιλήσει για καταστάσεις που θέτουν σε κίνδυνο τη δημόσια Υγεία των ασθενών, αφού για παράδειγμα, στα Τμήματα Επειγόντων περιστατικών αντιστοιχεί ένας νοσηλευτής για κάθε Τμήμα.

«Στο ΤΕΠ αυτή τη στιγμή, σε 13 τμήματα, οι νοσηλευτές είναι λιγότεροι και από αυτόν τον αριθμό. Παρόλα αυτά οι εργαζόμενοι δίνουν τον καλύτερο δυνατό εαυτό τους. Είναι άδικο όμως οι εργαζόμενοι να δέχονται όλες αυτές τις επιθέσεις ή τη μεταχείριση που έχουν κάποιες φορές», είπε χαρακτηριστικά, κάνοντας λόγο για εικόνες που δεν αρμόζουν στα νοσοκομεία μας, όπως είναι τα ράντζα που έχουν κάνει την εμφάνιση τους και πάλι.

ὑγεία

φωτογραφία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply