Ἔχουμε «διανοητές»!!! Πῶς νά τό κάνουμε;

Ἔχουμε «διανοητές»!!! Πῶς νά τό κάνουμε;Τά μάθατε τά νέα;
Μετὰ τὸ GAPατο μᾶς προέκυψε νέος «διανοητής»!!!
Τὸ Ἀλεξέι παρακαλῶ!!!
Μέσα στοὺς ἐκατὸ παγκοσμίως παρακαλῶ!!!
Τὸ Foreign Policy, περιοδικό, ποὺ κατὰ πῶς φαίνεται ἀποκαλύπτει τὸ ποιοὺς ἡ νέα (καὶ παλαιὰ) τάξις πραγμάτων ἔχουν ἀποφασίσῃ νὰ μᾶς ἐπιβάλουν, διότι τοὺς κάνουν τὰ χατήρια.
Κοινῶς;
Τὸ Foreign Policy εἶναι ἡ «φωνούλα» τοῦ συστήματος ποὺ μᾶς ἐνημερώνει γιὰ τὸ ποιοὺς πρέπει νὰ ἐπιλέξουμε, ἐὰν θέλουμε νὰ μᾶς «φροντίζουν μὲ στοργὴ καὶ προδέρμ»…
Τόση ξεφτίλα…

Στα χνάρια του Γ.Παπανδρέου

Στους 100 «κορυφαίους παγκόσμιους διανοητές» του Foreign Policy ο Αλέξης Τσίπρας

Πρόκειται για το ίδιο περιοδικό που το 2010 είχε στην λίστα των κορυφαίων διανοητών τον Γιώργο Παπανδρέου – τέτοιο κριτήριο και διορατικότητα έχουν οι άνθρωποι του Foreign Policy!!!

Ότι ο Αλέξης Τσίπρας συγκεντρώνει την προσοχή της διεθνούς κοινότητας και αντιμετωπίζεται ως μία ενδιαφέρουσα προσωπικότητα είναι ήδη αντιληπτό από τον καθένα. Ότι θα τον άρχιζαν να τον περιλαμβάνουν στις εξέχουσες ηγετικές φυσιογνωμίες όμως, σε παγκόσμια κλίμακα, λίγοι το περίμεναν. Ακόμη και ο Γιώργος Παπανδρέου, που κέρδιζε διάφορα βραβεία διεθνούς αναγνώρισης – πριν καταστρέψει βέβαια ολοσχερώς τη χώρα με το μνημόνιο – έπρεπε να κερδίσει εκλογές και να γίνει πρωθυπουργός για να το πετύχει.

Ωστόσο με τον κ. Τσίπρα τα πράγματα εξελίσσονται πιο θεαματικά: Το Αμερικανικό περιοδικό Foreign Policy αναδεικνύει μέσα από ψηφοφορία των αναγνωστών του κάθε χρόνο τους 100 κορυφαίους παγκόσμιους διανοητές (100 leading global thinkers) – ουσιαστικά εκείνους που επηρεάζουν τα παγκόσμια δρώμενα σε διάφορα πεδία. Φέτος από ό,τι φαίνεται (έχει διαρρεύσει στο διαδίκτυο μόνο το εξώφυλλο του περιοδικού μέχρι στιγμής), ανάμεσα σε αυτούς είναι και ο Πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, Αλέξης Τσίπρας.

Το εξώφυλλο ανακάλυψε πρώτη και παρουσίασε με το ανάλογο… καμάρι η ιστοσελίδα του ΣΥΡΙΖΑ left.gr.

Πρόκειται για το ίδιο περιοδικό που το 2010 είχε στην λίστα των κορυφαίων διανοητών τον Γιώργο Παπανδρέου – τέτοιο κριτήριο και διορατικότητα έχουν οι άνθρωποι του Foreign Policy!!!

Ωστόσο το left.gr, αφού ξορκίζει τη σύμπτωση, εκφράζει την αισιοδοξία του ότι η ανάδειξη του αρχηγού της αξιωματικής αντιπολίτευσης στην λίστα των κορυφαίων δημόσιων διανοούμενων του Foreign Policy, θα αποτελέσει και ένα είδος ορόσημου, όπως λέει. «θα είναι ο ηγέτης της αριστεράς που θα βγάλει την Ελλάδα από την μέγγενη της λιτότητας που ο προηγούμενος διακριθείς Έλληνας μας είχε καταδικάσει…» σημειώνει η ιστοσελίδα.

Σύμφωνα με το εξώφυλλο του περιοδικού ο Αλέξης Τσίπρας είναι από ότι φαίνεται στην ομάδα των “Αμφισβητιών” μαζί με μια ετερόκλητη παρέα που συμπεριλαμβάνει τον αρχηγό και ευρωβουλευτή του ευρωσκεπτικιστικού και δεξιού UKIP Νάιτζελ Φαράζ, μέχρι τον αναρχικό ανθρωπολόγο και ακτιβιστή του Occupy Wall Street, Ντέιβιντ Γκρέιμπερ, μέχρι τους τρεις νεαρούς οικονομολόγους που κατέρριψαν την θεωρία του Ρόγκοφ περί σύνδεσης της περιοριστικής δημοσιονομικής πολιτικής με την ανάπτυξη.Σε άλλες κατηγορίες συμπεριλαμβάνονται από την Άντζελα Μέρκελ και τον Βλάντιμιρ Πούτιν, μέχρι τον Μαρκ Ζούκερμπεργκ του Facebook, την ομάδα που διαχειρίστηκε την αποστολή και την παρακολούθηση των οχημάτων εξερεύνησης του πλανήτη Άρη, αλλά και τoν Γκλεν Γκρίνγουαλντ που μετέφερε τις αποκαλύψεις του Σνοούντεντ στον Γκάρντιαν.

πρῶτο θέμα

Εἶναι ἀπὸ αὐτὲς τὶς ἐπιλογὲς ποὺ σὲ κάνουν νὰ γελᾶς ὑστερικά…
Ὅπως τότε, μὲ τὸ GAPατο, μετὰ μὲ τὸν Παπαδήμιο καὶ τὸ Ἀντωνάκι καὶ μὲ τὴν «Εὐρώπη τῆς εἰρήνης»…
Κατὰ τὸ πράττειν ἄλογα ποὺ κατήντησε πράσινα ἄλογα…

Φιλονόη.

Υ.Γ. Ἀλήθεια, σέ τί ἀκριβῶς εἶναι διανοητής; Στό νά ἀθωώνῃ ἐγκληματίες πού δολοφονοῦν πολῖτες ἤ βιάζουν ἀνήλικα κοριτσόπουλα; Μήπως εἶναι διανοητής στό νά συνεργάζεται μέ τά ἱδρύματα «ΛΕΒΙ»;  Ποῦ στά κομμάτια αὐτό τό ἄτομο μερίμνησε γιά τήν διανόησι; Ἤ μήπως ἡ διανόησις πάει ἀναλόγως τοῦ προσκυνήματος καί τῆς κωλοτουμπίασης;

 

(Visited 15 times, 1 visits today)
Leave a Reply