Καταναλῶστε ἄφοβα ἀσπαρτάμη…(β)

Μᾶς συμβουλεύουν…
Λέτε κάποιοι νά πληρώνονται, πρό κειμένου νά μᾶς πείσουν γιά τοῦ λόγου τους τό …ἀναληθές;

Η σημερινή αγορά των γλυκαντικών ουσιών ξεπερνά το 1 δις δολλάρια παγκοσμίως με την ασπαρτάμη να καταλαμβάνει το 55% της αγοράς ενώ καλύπτει το 7% στις γλυκαντικές ουσίες με τη ζάχαρη να καταλαμβάνει το 83%.

Το λόμπι των φαρμάκων και των χημικών προϊόντων έχουν πολύ βαθιές τσέπες και πολύ πράσινο τυπωμένο χαρτί που το μοιράζουν πλουσιοπάροχα.

Απο το 1965 έχουν πληρώσει πολλά εκατομμύρια, αλλά είπαμε τα κέρδη έιναι δις και το προιόν ασπαρτάμη χρυσορυχείο.

Υπάρχουν τώρα πάνω από 5.000 προϊόντα στην αγορά που περιέχουν αυτό το θανάσιμο χημικό και θα υπάρξουν χιλιάδες περισσότερα.

Ἡ ἀσπαρτάμη λοιπόν, κατὰ τὶς νέες ἀνακοινώσεις κάποιων, εἶναι καὶ ἀκίνδυνος καὶ ἐπιτρεπτὴ πρὸς βρώσιν… Γιὰ νὰ μὴ πῶ πὼς ἐπιβάλλεται νὰ τὴν καταναλώνουμε…
Αὐτή, γιὰ παράδειγμα, ἡ εἰκόνα:Καταναλῶστε ἄφοβα ἀσπαρτάμη…(β)2εἶναι κάτι ποὺ δὲν ὑπάρχει…
Σωστά;

Ἡ ἀσπαρτάμη (Nutra Sweet, Equal, Spoonful) εεἶναι ἀποτυχημένο …ἐντομοκτόνον τερμιτῶν!

Φυσικά, ἀφοῦ κυβερνήσεις καὶ ὀργανισμοὶ λομποκρατοῡνται.
Ὅ,τι ποῦν τὰ λόμπυς καὶ τέρμα.
Βγάζουν μετὰ ὅρια ἐπιτρεπτά, ἀναλύσεις λάθος κλπ …Φᾶτε καὶ πιεῖτε…
Ἔτσι κι ἀλλοιῶς θέλουν μείωση πληθυσμοῦ.

Τὸ εἶπε ὁ ὀργανισμὸς τοῦ ΔΟΛου, πρὸ μερικῶν ἡμερῶν.
Τὸ ἐπανέλαβε κι ὁ ΣΚΑ(Ε)Ι (ἄνθρωπο μαζὺ καὶ γάιδαρο) τοῦ Ἀλαφούζου…
Μήπως κάτι ζητοῦν ἀπό ἐμᾶς; Μήπως μέ τό ζόρι τραβοῦν νά μᾶς ὑποχρεώσουν νά καταναλώσουμε ἀφ΄ ἑνός κάτι περιττό κι ἀφ΄ ἑτέρου κάτι …δεκτικό σέ κάτι ἄλλο;
Δὲν ξέρω… Ἀναρωτιέμαι…

Ασφαλής η ασπαρτάμη

Ενδελεχής ανάλυση της ΕFSA αθωώνει τη δημοφιλή γλυκαντική ουσία σε ό,τι αφορά την πρόκληση προβλημάτων υγείας.

Δεν είναι η πρώτη φορά, κρατάει χρόνια αυτή η κολώνια.

Τεχνητὲς γλυκαντικὲς οὐσίες: τὸ FDA εἶπε «ναὶ στὰ δηλητήρια»!

Η τεχνητή γλυκαντική ουσία ασπαρτάμη είναι ασφαλής και δεν εγκυμονεί κινδύνους για την υγεία, καταλήγει η αρμόδια Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (European Food Safety Authority, EFSA).

Εξαίρεση αποτελούν τα άτομα που πάσχουν από τη μεταβολική διαταραχή φαινυλκετονουρία και τα οποία δεν μπορούν να καταναλώνουν με ασφάλεια ασπαρτάμη.

Οι ειδικοί της EFSA σημειώνουν ότι για τα περισσότερα προϊόντα που περιέχουν ασπαρτάμη η κατανάλωση πρέπει να είναι πάρα πολύ υψηλή και συχνή καθόλη τη διάρκεια της ζωής ενός ανθρώπου ώστε να ξεπεραστούν τα όρια της Αποδεκτής Ημερήσιας Πρόσληψης.

Βέβαια ξέχασαν να αναφέρουν οτι στην αγορά, υπάρχουν τώρα πάνω από 5.000 προϊόντα που περιέχουν αυτό το θανάσιμο χημικό και θα υπάρξουν χιλιάδες περισσότερα.

Η αρμόδια ευρωπαϊκή Αρχή αναφέρει τώρα ότι κατά τη διάρκεια της ανασκόπησης στην οποία προχώρησε «έκανε φύλλο και φτερό» όλα τα υπάρχοντα στοιχεία για το θέμα.

Μάλιστα εκτός από αξιολόγηση του συνόλου των κλινικών ευρημάτων, πραγματοποίησε ακροάσεις με όλους τους εμπλεκομένους ενώ ανέλυσε και περισσότερα από 200 σχόλια τα οποία υπεβλήθησαν σε online βάση δημόσιας διαβούλευσης για το ζήτημα.

βήμα

Οι κλινικές έρευνες που αξιολόγησε όλες πλήν της  τελευταίας ήταν σε ζὠα, τα οποία έχουν ένα προστατευτικό μηχανισμό, που μετατρέπει την  μεθανόλη στο αβλαβές  μυρμηκικό οξύ, αν και σε μελέτη σε  900 αρουραίοιυς σε ολόκληρο το φυσικό κύκλο της ζωής τους  έδειξε εντυπωσιακά μεγάλη σχέση ασπαρτάμης και καρκίνου.

Αυτή η τελευταία μελέτη 22 ετών, ήταν και η μόνη μετα μελέτη για τις μακροπρόθεσμες επιπτώσεις της ασπαρτάμης και είναι η πιο αξιόπιστη γιατί οι προηγούμενες μελέτες που έγιναν για την ασπαρτάμη, δεν έδειξαν σχέση μεταξύ της ασπαρτάμης και καρκίνου στον άνθρωπο, επειδή η ασπαρτάμη αξιολογούνταν μόνο μια φορά τον χρόνο.

Ἀσπαρτάμη, πολιτικὴ καὶ καρκῖνος

Συνεχίζουν στην δημοσίευση με τα διαπιστήρια «εγκρίτων» επιστημόνων.

Μια από τις πιο ενδελεχείς εκτιμήσεις κινδύνου

Η δρ Αλίσια Μόρτενσεν που ήταν επικεφαλής του πάνελ των ειδικών της EFSA οι οποίοι πραγματοποίησαν την ανασκόπηση σχετικά με την ασπαρτάμη ανέφερε ότι «τα συμπεράσματά μας αποτελούν μια από τις πιο ενδελεχείς εκτιμήσεις κινδύνου που έχουν ποτέ διεξαχθεί για την ασπαρτάμη. Αποτελεί ένα σημαντικό βήμα στο να ενισχυθεί η εμπιστοσύνη των καταναλωτών προς το σύστημα ελέγχου των τροφίμων εντός της ΕΕ».

Η Κάθριν Κόλινς, επικεφαλής του Διαιτολογικού Τμήματος στο Νοσοκομείο St George του Εθνικού Συστήματος Υγείας της Βρετανίας χαιρέτισε τα νέα ευρήματα τονίζοντας ότι «η ασπαρτάμη είναι το γλυκαντικό για το οποίο υπάρχει η μεγαλύτερη ‘θεωρία συνωμοσίας’ – από το ότι προκαλεί προβλήματα συμπεριφοράς στα παιδιά ως βλάβες στο ήπαρ και καρκίνο. Τίποτα τέτοιο δεν έχει αποδειχθεί ποτέ και αυτό αποδεικνύει και η αναλυτική επιστημονική ανασκόπηση της ΕFSA».

Ας μην ξεχνάμε όπως βλέπουμε στο χρονοδιάγραμμα έγκρισης πιο πάνω, ότι 3 επιστήμονες του FDA το 1981 είπαν ανοιχτά οτι οι τότε ”ενδελεχείς εκτιμήσεις” ήταν λάθος.

Θα μου πέιτε δεν εισακούστηκαν, έ είπαμε είναι πολλά τα λεφτά.

βῆμα

Ξεχνοῦν βέβαια τὶς δικές τους ἀνακοινώσεις, πρὸ μερικῶν ἑβδομάδων, γιὰ τὴν βλάβη ποὺ προκαλοῦν τὰ ἀναψυκτικά….

Τὰ ἀναψυκτικὰ συμβάλλουν στὴν ἠλιθιοποίησι τῶν παιδιῶν!

Δικό τους ἐπίσης ἄρθρον, στὶς 28 Σεπτεμβρίου τοῦ 2013.
Μόνοι τους δῆλα δὴ τὰ γράφουν, μόνοι τους τὰ ἀναιροῦν, μόνοι τους τὰ ἐπ-ἀνα-ἀναιροῦν.

Νά θεωρήσω πώς ἔχουν παρανοήσῃ ἤ πώς ἁπλῶς πασκίζουν νά μᾶς μπερδεύσουν γιά νά τελοῦμε ὑπό κατεστώς συγχύσεως καί, καταληκτικῶς, ὑπό τήν ἐξουσία τῶν δικῶν τους ἐντολῶν;

Ἀλλὰ καὶ μετὰ ἀπὸ αὐτό, ἄλλη ἔρευνα, ἀπὸ δικά τους κέντρα ἐλέγχου ἐπίσης, ποὺ οὐσιαστικῶς καταῤῥίπτει τὶς τελευταῖες ἀνακοινώσεις.

Ἀνακοινώσεις ποὺ δὲν εἶναι κάτι περισσότερο ἀπὸ ἀνακύκλωσιν τῶν ἤδη δικῶν τους, πρὸ ἐτῶν, λεχθέντων.
Κατ’ οὐσίαν μᾶς ἐπαναφέρουν στὸ φῶς δικές τους ἀνακοινώσεις, ποὺ ὅμως στὴν πορεία, ἀπὸ δικές  του ὁμάδες, κατεῤῥίφθησαν.
Ἐλλείψει λοιπὸν νέων ἐρευνῶν ἐπαναφέρουν στὸ φῶς παλαιότερες ἀνακοινώσεις τους, ποὺ ὅμως βασίζονται μόνον σὲ εὐσεβεῖς πόθους κι ὄχι στὴν πραγματικότητα.

Τά ἀναψυκτικά τελικῶς σκοτώνουν;

Τὰ ὁποῖα ἀναψυκτικὰ φυσικὰ περιέχουν ἀσπαρτάμη καὶ ἡ ὁποία θεωρεῖται ὑπεύθυνος, πάντα βάσει δικῶν τους ἀνακοινώσεων, ἀκόμη καὶ γιὰ καρκίνους. Οὐσιαστικῶς θεωρεῖ, ἡ συγκεκριμένη ἔρευνα, πὼς τοὐλάχιστον 183.000 ἄνθρωποι κάθε χρόνο πεθαίνουν, ἤ ὀρθότερα δολοφονῶνται, ἀπὸ τὰ ἀναψυκτικά, ποὺ ὅμως «ὅλως τυχαίως» περιέχουν καὶ ἀσπαρτάμη…
Χμμμ…
Πολύ βρώμικη ὑπόθεσις ἤ πάρα πάρα πολύ βρώμικη ὑπόθεσις;

Μόλις τώρα στὸ Σκάι Live ἀνεκοίνωσαν ὅτι νέες ἔρευνες ἀποκαλύπτουν ὅτι ἡ ἀσπαρτάμη* εἶναι 100% ἀκίνδυνη καὶ μπορεῖτε να τὴν καταναλώνετε ἄφοβα.

Παροτρύνω προσωπικὰ τὴν ἄνευ ὅρων καὶ δισταγμοὺ χρήση της ἀπὸ τοὺς δημοσιογράφους τοῦ Σκάι, καθὼς μιὰ ἅλλη μελέτη, ἔχει καταδείξει ὅτι ὑπάρχει μεγάλη αὐξήση τῶν παπαγαλακίων ποὺ βάζουν σὲ μέγα κίνδυνο τὴν ἀνθρωπότητα!!!

Παπαγαλάκια:
ΚΑΤΑΝΑΛΩΝΕΤΕ ΑΦΟΒΑ ΑΣΠΑΡΤΑΜΗ, 
ΚΑΝΕΙ ΚΑΛΟ ΣΤΗΝ ΔΙΚΗ ΜΑΣ ΥΓΕΊΑ!!!!

Βέβαια ἡ ἀντικαταστάτις τῆς ἀσπαρτάμης εἶναι ἐξ ἴσου …«ἀκίνδυνος»!!!

Προσοχή! Η Τοξική Ασπαρτάμη Επαναπροωθείται στο Εμπόριο με την Ονομασία Aminosweet.

*Ἡ ἀσπαρτάμη εἶναι ἐπίσης τῆς Μονσάντο. Πόσα ἄραγε πῆρε ὁ Σκάι γιά νά πῇ τίς  @@παριές του σήμερα;

σχόλιον τῆς Γιάννας Μυρᾶτ

Φιλονόη

Ευαγγέλου Μαριάννα

καὶ λοιπὲς πληροφορίες ἀπτό:

Καταναλῶστε ἄφοβα ἀσπαρτάμη…

Leave a Reply