Καμμία ὑποχώρηση, οὔτε σπιθαμή, στοὺς χυδαίους ἐγκληματίες!

Καμμία ὑποχώρηση, οὔτε σπιθαμή, στοὺς χυδαίους ἐγκληματίες!Ἐδῶ πρέπει νὰ γίνῃ πολὺ μεγάλη ἀντίδραση. Καμμία ὑποχώρηση, οὔτε σπιθαμή, στοὺς χυδαίους ἐγκληματίες τῆς καπνοαπαγορεύσεως.
Ὑπενθυμίζω: δὲν ὑφίσταται “παθητικὸ κάπνισμα” (τὸ passivrauchen ἦταν ἕνα κατασκεύασμα τῆς ναζιστικῆς ἀντικαπνιστικῆς προπαγάνδας ποὺ ἀκολουθοῦν οἱ σημερινοὶ ἀναβιωτὲς τοῦ πραγματικοῦ ναζισμοῦ στὴν ΕΕ). Δὲν ὑπάρχει κανένας κίνδυνος ὑγείας καὶ στὸ ἐξωτερικὸ ἔχει ξεσπάσει πολὺ χοντρὸ σκάνδαλο μὲ αὐτὸ τὸ θέμα. Ὑπάρχουν σοβαρότατες ποινικὲς εὐθύνες γιὰ τὸν Π.Ο.Υ. ποὺ προωθεῖ τὴν καπνοαπαγόρευση μετὰ τὸν συνεταιρισμὸ του μὲ τὸ μεγαλοφαρμακευτικὸ καρτέλ.

Ὁπουδήποτε ἐφαρμόσθη καπνοαπαγόρευση, κατεστράφη ὁ τομέας διασκεδάσεως, ἑστιάσεως, ψυχαγωγίας καὶ ταξειδιῶν, ἡ κατανάλωση μειώθη κατὰ 30% μόνον ἀπὸ αὐτό, καὶ ἐπιπλέον ὁ κόσμος στοχοποιήθηκε ἀπὸ ἐκστρατεῖες σμπρωξίματος κωλόχαπων (ἀντικαταθλιπτικα, ἡρεμιστικά, ὑπνωτικὰ καὶ ἄλλα ἐπικίνδυνα σκευάσματα), αὐξήθη κατακόρυφα ὁ ἀριθμὸς χρηστῶν καὶ ἐθισμένων σὲ αὐτὰ τὰ ναρκωτικὰ καὶ προέκυψαν πολλὰ κοινωνικὰ προβλήματα.
Τσακίστε τους!

Πέρσεια Ἑκάτη

Κόβει το τσιγάρο στους δημόσιους χώρους το υπ. Υγείας. Πότε ξεκινούν οι έλεγχοι

Με ειδική ρύθμιση το υπουργείο Υγείας σκοπεύει να βγάλει στο δρόμο και άνδρες της ΕΛΑΣ μαζί με υγειονομικούς υπαλλήλους της περιφέρειας προκειμένου να γίνουν οι έλεγχοι στα καταστήματα υγειονομικού ενδιαφέροντος.

Παρότι είναι αμφίβολο αν θα εφαρμοσθεί ο αντικαπνιστικός νόμος στην πράξη ή μόνο για λίγες ημέρες όσο για να εισπραχθούν λίγα χρήματα περιστασιακά, η ηγεσία του υπουργείου Υγείας με  εγκύκλιό της υφυπουργού Ζέτας Μακρή ζητά από τις αρμόδιες υπηρεσίες να εντατικοποιήσουν άμεσα τους ελέγχους αλλά και να επιβάλουν τα σχετικά πρόστιμα.

Να υπενθυμίσουμε πως για τους ίδιους τους καπνιστές μπορεί να φθάσουν έως και τα 500 ευρώ και για τους καταστηματάρχες έως και τις 10.000 αλλά ακόμη και στο λουκέτο.

Όπως σημειώνεται στην εγκύκλιο: «Ιδιαίτερη προσοχή θα πρέπει να δίδεται εάν υπάρχουν ειδικές πινακίδες αναρτημένες με το σήμα απαγόρευσης του καπνίσματος στους ανάλογους χώρους, εάν υπάρχουν τασάκια κ.λ.π στα τραπέζια πελατών, εάν υπάρχει το απαιτούμενο βιβλίο αναφοράς και καταγραφής ελέγχων σε εφαρμογή της αντικαπνιστικής νομοθεσίας».

Στην ίδια εγκύκλιο παρέχονται διευκρινιστικές οδηγίες για την διενέργεια των ελέγχων, όπως σχετικά με τη σύσταση των κλιμακίων ελέγχου, τη σήμανση των χώρων, την καταγραφή των ελέγχων, την υποβολή των σχεδίων τακτικών – περιοδικών ελέγχων κλπ.

Τέλος, τονίζεται ότι σε αυτούς τους ελέγχους συμμετέχουν όλα τα αρμόδια ελεγκτικά όργανα (Διευθύνσεις Υγείας και Κοινωνικής Μέριμνας, Διευθύνσεις Περιβαλλοντικής Υγιεινής και Υγειονομικών Ελέγχων, Λιμενική Αστυνομία, Αστυνομία, ΕΟΤ και ΣΕΠΕ).

Να σημειωθεί ότι ο τελευταίος αντικαπνιστικός νόμος που δεν εφαρμόστηκε ποτέ προέβλεπε πρόστιμα και για τους πελάτες των καταστημάτων που κάπνιζαν από 50 έως και 500 ευρώ ανάλογα με την επανάληψη της παράβασης. Για τους καταστηματάρχες προέβλεπε πρόστιμα έως και 10.000 ευρώ αλλά ακόμη και λουκέτο λίγων μηνών στις περιπτώσεις που η παράβαση επαναλαμβανόταν για 4η φορά.

Οι έλεγχοι αναμένεται να ξεκινήσουν τις αμέσως επόμενες ημέρες και εφόσον εκδοθεί η σχετική υπουργική απόφαση για τους άνδρες της αστυνομίας.

πηγή

(Visited 15 times, 1 visits today)
Leave a Reply