Ἡ λεηλασία ὑπογράφεται ἀπὸ τοὺς «Ἕλληνες» ἀλλὰ μᾶς φταῖν οἱ Γερμανοί!

Κι ενώ τα ΜΜΕ στοχοποιούν τους Γερμανούς, γενικά κι αόριστα, οι επικυρίαρχοι έχουν βάλει χέρι στον Δημόσιο Πλούτο κι ό,τι άλλο παράγει χρήματα, χωρίς κανένας να έχει καταλάβει το τι πραγματικά συμβαίνει.

Το Ελληνικό, ο ΟΠΑΠ, τα Πετρέλαια, τα Φάρμακα, η ΕΥΔΑΠ, οι Τράπεζες…
Όλα περνούν στα μουλωχτά σε χέρια Σιωνιστών…
Κι ο μέσος χαζοχαρούμενος Έλληνας  πιστεύει ότι η ασήμαντη Μέρκελ …απειλεί την ευημερία μας.

Φυσικά κι ο Τσίπρας μόνο με την …Μέρκελ ασχολείται, μιας και είναι …πανευτυχής για την αρπαγή του Ελληνικού Πλούτου, από τα αφεντικά και τους χορηγούς του!!!

Σίγμα

Ο Άδωνις «δίνει» σε ισραηλινό fund τον Εθνικό Οργανισμό Φαρμάκων;Ούτε ο ΕΟΦ θα μείνει εκτός σχεδίου ιδιωτικοποίησης της δημόσιας υγείας στην Ελλάδα, όπως ομολόγησε ο υπουργός Υγείας, κ. Άδωνις Γεωργιάδης, στην εκδήλωση του ΣΦΕΕ για την παρουσίαση της έκθεσης του ΙΟΒΕ για το Φαρμακευτικό Κλάδο.

Πατώντας στα υπαρκτά προβλήματα που αντιμετωπίζει ο ΕΟΦ, με κύριο αυτό της υποστελέχωσης, που οδηγεί σε σημαντικές καθυστερήσεις και γραφειοκρατικά κωλύματα, ο κ. Γεωργιάδης προκρίνει ως λύση την εκχώρηση υπηρεσιών του Οργανισμού σε ιδιώτες, με τη μέθοδο του outsourcing.

Σύμφωνα με τον κ. Γεωργιάδη, οι δραστικές αλλαγές που πρέπει να γίνουν στον ΕΟΦ, αφορούν στη δημιουργία ομάδας που θα παρακολουθεί την εξέλιξη και πρόοδο των διεργασιών του οργανισμού σε όλες τις δράσεις του. Ιδιαίτερα ξεχώρισε δύο τομείς, την αδειοδότηση των νέων φαρμάκων και την παρακολούθηση της επιτροπής Βιοηθικής του Οργανισμού.

Στόχος είναι, κατά τον κ. Γεωργιάδη, να δημιουργηθεί το κατάλληλο περιβάλλον, ώστε να έρθουν επενδύσεις από το εξωτερικό. Ο υπουργός Υγείας τόνισε μάλιστα ότι η επιλογή του outsourcing βρίσκει σύμφωνο το Υπουργείο, το οποίο είναι έτοιμο να την υλοποιήσει, εφόσον συμφωνήσουν όλες οι πλευρές στα βήματα που πρέπει να ακολουθηθούν.

Βέβαια, το ερώτημα που εύλογα προκύπτει είναι γιατί τόσα χρόνια, οι κυβερνήσεις και ειδικότερα οι υπουργοί Υγείας δεν έκαναν τα δέοντα για να ενισχύσουν τον ρόλο του Οργανισμού. Αντίθετα, τον οδήγησαν σήμερα στο μάτι του κυκλώνα, καθώς συγκεντρώνει βέλη τόσο από την ηγεσία του υπουργείου Υγείας όσο και από τις φαρμακευτικές επιχειρήσεις, με τις φωνές που επιθυμούν να αλλάξει πορεία ο ΕΟΦ, ώστε να βοηθήσει ουσιαστικά την υγεία και την περίθαλψη αλλά και τον αγώνα των ίδιων των επιχειρήσεων, να πληθαίνουν.

Το ζήτημα είναι πως αντί η βελτίωση της λειτουργίας ενός τόσο κρίσιμου Οργανισμού για τη δημόσια υγεία να διασφαλίζεται από το κράτος, θα γίνει πεδίο ιδιωτικής εκμετάλλευσης πιθανώς ξένων συμφερόντων. Χαρακτηριστικό είναι το γεγονός, που τονίστηκε δεόντως στην εκδήλωση του ΣΦΕΕ από τον υπουργό Ανάπτυξης και Ανταγωνιστικότητας, κ. Κωστή Χατζηδάκη, της υπογραφής συνεργασίας μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και του ισραηλινών συμφερόντων «YOZMA fund of funds». Ο κ. Χατζηδάκης σημείωσε πως γίνονται ήδη κινήσεις για τη διασύνδεση στην πράξη της έρευνας με την παραγωγή, με τη «συνδρομή» του εν λόγω fund και στον φαρμακευτικό τομέα.

Επομένως, ο δρόμος φαίνεται πως έχει στρωθεί για να αναθέσει το υπουργείο Υγείας σε «ξένα χέρια» τον ΕΟΦ. Το κρίσιμο ερώτημα είναι ποιοι θα είναι αυτοί και με ποιο τρόπο θα αποφασίζουν για τη φαρμακευτική περίθαλψη του ελληνικού λαού, στο μείζον κομμάτι της αδειοδότησης νέων φαρμάκων, το οποίο αποτελεί πεδίο σκληρού ανταγωνισμού μεταξύ των φαρμακοβιομηχανιών και δη των πολυεθνικών.

Όσο μεγαλύτερη θα είναι η εκχώρηση τέτοιων κρίσιμων υπηρεσιών του ΕΟΦ σε ιδιώτες, τόσο θα αυξάνεται η ανησυχία για την πρόκριση «λύσεων» πιθανώς σε βάρος του δημοσίου συμφέροντος και της δημόσιας υγείας.

Ειδικά, όταν τα δείγματα γραφής από εποχής Λοβέρδου στο υπουργείο Υγείας μέχρι σήμερα, επί Α. Γεωργιάδη, είναι τέτοια, που καταδεικνύουν την παράδοση της υγείας των Ελλήνων σε ξένα συμφέροντα και δη ισραηλινά. Πρώτα ήρθε η συνταγογράφηση δραστικής ουσίας, ακολούθησε η προώθηση της υποκατάστασης αξιόπιστων φαρμάκων που εμπιστεύονται οι ασθενείς, ετοιμάζονται αλυσίδες φαρμακείων εν είδει σούπερ-μάρκετ, προλειαίνεται το έδαφος για τη διάθεση φαρμάκων και από σούπερ-μάρκετ και το τελευταίο βήμα έρχεται με τον έλεγχο του ΕΟΦ από ιδιώτες. Τα ονόματα, Ανδρέας Λοβέρδος και Άδωνις Γεωργιάδης, θα γραφτούν στην ιστορία με κατάμαυρα γράμματα.

πηγή

Συνεργασία με το Ισραήλ για τα πετρέλαια της ΚρήτηςΣυγκεκριμένα επενδυτικά σχέδια για τη μεταφορά φυσικού αερίου από την Ανατολική Μεσόγειο μέσω Ελλάδας προς την Ευρωπαϊκή Ένωση, αλλά και για την ηλεκτρική διασύνδεση Ισραήλ – Κύπρου – Ελλάδας τέθηκαν στο τραπέζι των συζητήσεων που διεξήχθησαν στο Ισραήλ, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης κυβερνητικού κλιμακίου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Στο ίδιο πλαίσιο, ο υπουργός Περιβάλλοντος Γιάννης Μανιάτης κάλεσε τις ισραηλινές πετρελαϊκές εταιρίες να συμμετάσχουν στους διαγωνισμούς που θα προκηρύξει η χώρα μας το 2014 για τη διεξαγωγή ερευνών για υδρογονάνθρακες στο Ιόνιο και τη θαλάσσια περιοχή νότια της Κρήτης.

Στην κοινή δήλωση που υπέγραψε με τον ισραηλινό ομόλογό του, Σιλβάν Σαλόμ, γίνεται λόγος για συνεργασία των δύο χωρών στην αξιοποίηση και την εξερεύνηση φυσικών πόρων στη λεκάνη της Μεσογείου.

«Η συμφωνία που υπογράψαμε με τον ισραηλινό υπουργό Ενέργειας αποτελεί συνέχεια του τριμερούς μνημονίου στην Κύπρο και πιστεύουμε ότι έχουν τεθεί οι βάσεις για τη στρατηγική συνεργασία Ισραήλ-Κύπρου-Ελλάδας ώστε οι τρεις χώρες να αποτελέσουν μια νέα πηγή τροφοδοσίας της Ευρώπης», δήλωσε ο υπουργός ΠΕΚΑ.

Το κείμενο που υπογράψαμε, όπως διατυπώθηκε βάζει ισχυρά θεμέλια για μακροπρόθεσμη συνεργασία στην ενέργεια, η οποία αποτελεί κορυφαίο ζήτημα στην οικονομία της ΕΕ, προσθέτει ο κ. Μανιάτης, ο οποίος εξέφρασε την ικανοποίηση της ελληνικής αποστολής από το σύνολο της δουλειάς που έγινε κατά την επίσκεψη.

Η ενεργειακή συνεργασία των δύο χωρών και σε περιφερειακό επίπεδο φέρεται να βρέθηκε στο επίκεντρο των συζητήσεων και στο επίσημο δείπνο που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα, παρουσία των ηγετών των δύο χωρών.

Τα σχέδια που εξετάζονται για τη διαμετακόμιση του φυσικού αερίου που έχει ανακαλυφθεί στο Ισραήλ προβλέπουν την κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού ως την Κρήτη και από εκεί η πρώτη εναλλακτική χάραξη συνεχίζει προς Βορρά και συνδέεται με τον κάθετο αγωγό Ελλάδας – Βουλγαρίας για την τροφοδοσία των Βαλκανίων ενώ η δεύτερη κατευθύνεται μέσω Αδριατικής προς Ιταλία η οποία έχει εκφράσει ενδιαφέρον για αγορά Ισραηλινού αερίου.

Σε ό,τι αφορά δε τον ηλεκτρισμό το έργο που συζητείται αφορά στην κατασκευή υποθαλάσσιου καλωδίου ισχύος 2000 μεγαβάτ που θα συνδέει το Ισραήλ με την Κύπρο και την Ελλάδα.

Πρόκειται για επενδύσεις τάξεις μεγέθους, αντίστοιχα, 5 δισ. ευρώ για τον αγωγό και 3,5 δισ. για το υποθαλάσσιο καλώδιο. Η ισραηλινή πλευρά ζήτησε να διερευνηθεί η δυνατότητα χρηματοδότησης του αγωγού από Κοινοτικά κονδύλια ενώ για την ηλεκτρική διασύνδεση συζητήθηκε η προοπτική συμμετοχής και ιδιωτικών εταιριών στη χρηματοδότηση του έργου.

πηγή

Στην Paulson & Co το 10% της ΕΥΔΑΠ έναντι 86 εκατ. ευρώ

Το 10% της ΕΥΔΑΠ φέρεται να απέκτησε από την Τράπεζα Πειραιώς η Paulson & Co. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τίμημα της συναλλαγής ανήλθε στα 86 εκατ. ευρώ. Η είσοδος του γνωστού hedge fund στο μετοχικό κεφάλαιο της εταιρείας ύδρευσης και αποχέτευσης της πρωτεύουσας ερμηνεύεται ως ενδεικτική της σημαντικής προοπτικής της εταιρείας, ενόψει της ιδιωτικοποίησής της.

Η πώληση σημαντικού τμήματος των μετοχών της ΕΥΔΑΠ αναμένεται να κοινοποιηθεί σήμερα στην εταιρεία και κατόπιν να ανακοινωθεί επισήμως. Σύμφωνα με πληροφορίες, «άλλαξαν χέρια» περίπου 10,6 εκατ. μετοχές προς 8,10 ευρώ ανά μετοχή. Η Τράπεζα Πειραιώς ήταν ο δεύτερος μεγαλύτερος μέτοχος στην ΕΥΔΑΠ, μετά το Δημόσιο (ΤΑΙΠΕΔ, 61,33%). Το υπόλοιπο 27% κατέχουν διάφορα νομικά και φυσικά πρόσωπα. Αξίζει να σημειωθεί ότι το 10% των μετοχών της ΕΥΔΑΠ που πωλήθηκε ανήκε στην «καλή» Αγροτική Τράπεζα και περιήλθε μαζί της στην Τράπεζα Πειραιώς το 2012. Η εταιρεία, πάντως, πραγματοποίησε γενική συνέλευση στις 30 Απριλίου στην οποία ελήφθη μια σειρά από αποφάσεις:

• Εγκρίθηκε μέρισμα 0,36 ευρώ ανά μετοχή. Το συνολικό ποσό μερίσματος που θα διανεμηθεί στους μετόχους ανέρχεται σε 40.470.000 ευρώ, ενώ η πληρωμή του μερίσματος θα πραγματοποιηθεί τη 13η Μαΐου.

• Εγκρίθηκαν οι οικονομικές καταστάσεις της χρήσης του έτους 2013, η έκθεση ελέγχου των ορκωτών λογιστών κ.λπ. Επίσης, οι αμοιβές και αποζημιώσεις του προέδρου, των μελών διοικητικού συμβουλίου και των μελών της Eπιτροπής Ελέγχου για το έτος 2013. Επίσης προεγκρίθηκαν οι αντίστοιχες για το χρονικό διάστημα μέχρι 30 Ιουνίου 2015.

Στο περιθώριο της γενικής συνέλευσης, ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΕΥΔΑΠ κ. Αντώνης Βαρθολομαίος, απαντώντας σε σχετικές ερωτήσεις μετόχων ανέφερε ότι η εταιρεία κατέχει περίπου 260-270 εκατ. ευρώ αποθεματικό, χωρίς να οφείλει στις τράπεζες. Επισήμανε ότι η διοίκηση της εταιρείας αναμένει το προτεινόμενο επενδυτικό και στρατηγικό σχέδιο από τη Γενική Τράπεζα, «με βάση το οποίο θα προκύψει αν και πόσα κεφάλαια θα περισσέψουν». «Για πρώτη φορά η ΕΥΔΑΠ μπορεί να σχεδιάσει ένα επιχειρησιακό πρόγραμμα και να δημιουργήσει το μέλλον της μέσα από ένα ρεαλιστικό σχέδιο. Ανεξάρτητα από το αν και πόσα κεφάλαιο θα επιστραφούν στους μετόχους, το μόνο βέβαιο είναι ότι η εταιρεία θα ωφεληθεί» προσέθεσε.

Ερωτώμενος σχετικά με τα έσοδα και την τιμολογιακή πολιτική της εταιρείας, ο κ. Βαρθολομαίος ανέφερε ότι τους τελευταίους 6 μήνες η εταιρεία ασκεί αυστηρή πολιτική εισπράξεων «χρησιμοποιώντας όλα τα δυνατά περιθώρια πίεσης και μη υπολογίζοντας κανενός είδους επιρροή». Εξέφρασε δε την ελπίδα ότι «το θέμα των μεγάλων ανείσπρακτων απαιτήσεων δεν θα δημιουργηθεί ξανά στο μέλλον». Πάντως, ο κ. Βαρθολομαίος αρνήθηκε να σχολιάσει όσα αφορούν την ιδιωτικοποίηση της εταιρείας.

Η διαδικασία ιδιωτικοποίησης, πάντως, βρίσκεται ακόμα σε πρώιμο στάδιο. Σύμφωνα με πηγές του ΤΑΙΠΕΔ, προτεραιότητα έχει η ΕΥΑΘ: μάλιστα το σχέδιο σύμβασης παραχώρησης, που συντάσσεται αυτή την εποχή, θα χρησιμοποιηθεί ως «πιλότος» και για την περίπτωση της ΕΥΔΑΠ, προσαρμοσμένο στα μεγέθη της. Η έναρξη της διαγωνιστικής διαδικασίας για την πώληση του 61% της ΕΥΔΑΠ έχει τοποθετηθεί χρονικά στο δεύτερο εξάμηνο του έτους.

καθημερινή

ΣΥΜΦΩΝΙΑ ΥΠΟΓΡΑΦΕΙ ΤΗΝ ΤΡΙΤΗ Ο Γ.ΜΑΝΙΑΤΗΣ

Συνεργασία με το Ισραήλ στις έρευνες για πετρέλαιο και φυσικό αέριοΗ ανάπτυξη της συνεργασίας Ελλάδας – Ισραήλ στον τομέα των ερευνών για υδρογονάνθρακες και ιδιαίτερα στο φυσικό αέριο περιλαμβάνεται σύμφωνα με πληροφορίες στο κείμενο της συμφωνίας συνεργασίας που πρόκειται να υπογράψει αύριο στο Ισραήλ ο υπουργός Περιβάλλοντος, Γιάννης Μανιάτης, στο πλαίσιο της επίσημης επίσκεψης κυβερνητικού κλιμακίου υπό τον πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά.

Η συμφωνία που πρόκειται να υπογραφεί αύριο κατά τις ίδιες πληροφορίες, προβλέπει την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών στους τομείς:

-Ερευνών για ορυκτούς πόρους και υδρογονάνθρακες με έμφαση στο φυσικό αέριο.

-Ανανεώσιμων Πηγών και εξοικονόμησης ενέργειας.

-Ενίσχυσης της ενεργειακής ασφάλειας.

-Εξοικονόμησης ενέργειας σε δημόσια κτίρια και ιδιωτικές κατοικίες.

Προβλέπεται επίσης η αδελφοποίηση πόλεων των δύο χωρών με στόχο την μεταξύ τους συνεργασία σε θέματα εξοικονόμησης ενέργειας σε Δημοτικά κτίρια και επιχειρήσεις.Ο υπουργός Περιβάλλοντος, Ενέργειας και Κλιματικής Αλλαγής, Γιάννης Μανιάτης

Υπενθυμίζεται ότι από τον περασμένο Αύγουστο Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ έχουν ήδη υπογράψει τριμερές μνημόνιο κατανόησης για την ενίσχυση της συνεργασίας στους τομείς της Ενέργειας (Ενεργειακές Υποδομές, Έρευνα και Ανάπτυξη Ανανεώσιμων Πηγών Ενέργειας, Φυσικοί Πόροι) αλλά και της Προστασίας του Περιβάλλοντος και της Διαχείρισης των Υδατικών Πόρων.

Στο Ισραήλ όπως και την Κύπρο όπως είναι γνωστό έχουν ανακαλυφθεί σημαντικά κοιτάσματα φυσικού αερίου, ενώ και στη χώρα μας έχουν ξεκινήσει αντίστοιχες έρευνες για υδρογονάνθρακες, τόσο σε θαλάσσιες (Ιόνιο και νότια της Κρήτης) όσο και σε χερσαίες περιοχές.

Επίσης, έχει ήδη ξεκινήσει η συζήτηση για τον τρόπο και την οδό διαμετακόμισής των ενεργειακών πόρων που ανακαλύφθηκαν στην Ανατολική Μεσόγειο προς την Ευρώπη μέσω Ελλάδος.

Σε αυτό το πλαίσιο, Ελλάδα, Κύπρος και Ισραήλ έχουν δηλώσει με κοινή διακήρυξη την υποστήριξή τους στην κατασκευή υποθαλάσσιου καλωδίου μεταφορικής ισχύος 2000 μεγαβάτ που θα συνδέει τις τρεις χώρες («Eurasia Interconnector»), σχέδιο το οποίο έχει ήδη ενταχθεί στα «Έργα Κοινού Ενδιαφέροντος» (Projects of Common Interest) της Ευρωπαϊκής Ένωσης και περιλαμβάνει στο τελευταίο τμήμα του τη διασύνδεση της Κρήτης με την ηπειρωτική Ελλάδα.

Επίσης, στις εναλλακτικές λύσεις για τη μεταφορά του φυσικού αερίου εκτός από την υγροποίηση και τη μεταφορά του σε μορφή LNG με πλοία, περιλαμβάνεται η κατασκευή υποθαλάσσιου αγωγού και πάλι μέσω Κρήτης προς την ηπειρωτική Ελλάδα.

ΕΘΝΟΣ

George Soros, John Paulson και Daniel Loeb οι νέοι μέτοχοι της Τράπεζας Πειραιώς

Συγκέντρωσε 1,5 δισ. ευρώ πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη αύξηση κεφαλαίου μεταξύ των ελληνικών τραπεζών, καθώς εκτός από αρκετούς μεγάλους Ελληνες επιχειρηματίες συμμετείχαν και κάποια από τα ισχυρότερα επενδυτικά σχήματα του κόσμου

― Του Αλέξανδρου Κασιμάτη

Ισχυρά ονόματα της διεθνούς επενδυτικής σκηνής, όπως οι Τζορτζ Σόρος, Τζον Πόλσον, Ντάνιελ Λομπ του Third Point, Τζέιμς Ντίναν του York Capital και το επενδυτικό fund του Αμπού Ντάμπι, το Capital, έδωσαν το «παρών» στην αύξηση κεφαλαίου της Τράπεζας Πειραιώς. Η τράπεζα συγκέντρωσε περίπου 1,5 δισ. ευρώ πραγματοποιώντας τη μεγαλύτερη αύξηση κεφαλαίου μεταξύ των ελληνικών τραπεζών.

Από το 1,5 δισ. ευρώ, περίπου το 1,1 προήλθε από το εξωτερικό, γεγονός που αποτελεί έμπρακτη ψήφο εμπιστοσύνης στον κ. Μιχάλη Σάλλα και την υπόλοιπη διοίκηση της τράπεζας, αλλά και στο τραπεζικό σύστημα γενικότερα και τις προοπτικές ανάκαμψης της ελληνικής οικονομίας. Στην αύξηση κεφαλαίου συμμετείχαν και αρκετοί μεγάλοι Ελληνες επιχειρηματίες, όπως και ιδιώτες, αλλά το ενδιαφέρον από τις ΗΠΑ και την Ευρώπη ήταν εντυπωσιακό ξεπερνώντας κάθε προσδοκία.  Οι ξένοι επενδυτές βρίσκουν πολύ ενδιαφέρουσα την ιστορία ανάπτυξης της Πειραιώς διότι τους προκαλεί να πάρουν το στοίχημα να ακολουθήσουν στα επόμενα βήματα το success story της τράπεζας. Αλλωστε δεν είναι και λίγο μια τράπεζα που πριν από 21 χρόνια ήταν ζημιογόνος, είχε μόλις 200 εργαζομένους και κατατασσόταν 24η στην ελληνική τραπεζική αγορά, με ενεργητικό που αντιστοιχούσε σε μόλις 25 εκατ. ευρώ, σήμερα να έχει γίνει η μεγαλύτερη της χώρας. Μια τελείως διαφορετική τράπεζα, που διαθέτει ενεργητικό 104 δισ. ευρώ, παρουσία σε εννέα χώρες, 24.000 εργαζομένους και περίπου 1.700 καταστήματα. Η διοίκηση της Πειραιώς κέρδισε την εμπιστοσύνη των ξένων επενδυτών γιατί απέδειξε έμπρακτα ότι αποδίδει στις αρνητικές συγκυρίες και τις δύσκολες καταστάσεις.  Είναι χαρακτηριστικό ότι από τον Ιούνιο του 2012 μέχρι τώρα τα μεγέθη της σχεδόν διπλασιάστηκαν. Από μια τράπεζα με 55 δισ. ευρώ ενεργητικό σε έναν μόλις χρόνο, με αλλεπάλληλες συγχωνεύσεις, δημιουργήθηκε μια τράπεζα με 104 δισ. ευρώ.

Στην αύξηση της Πειραιώς συμμετείχαν τα funds του Τζορτζ Σόρος και αυτό έχει τη σημασία του, καθώς ο διεθνής επενδυτής τα τελευταία χρόνια έχει επιστρέψει τα ιδιωτικά κεφάλαια που διαχειριζόταν και πλέον ασχολείται μόνον με επενδύσεις των προσωπικών του κεφαλαίων. Ο διάσημος επενδυτής που γεννήθηκε στη Βουδαπέστη δεν χρειάζεται ιδιαίτερες συστάσεις. Τον έμαθε όλη η υφήλιος όταν στοιχημάτισε εναντίον της αγγλικής λίρας κερδίζοντας 1 δισ. δολάρια. Και ο Σόρος δεν έχει χάσει ακόμη το άγγιγμα του Μίδα. Σύμφωνα με το Bloomberg, η εταιρεία του, η Soros Fund Management, κέρδισε πρόσφατα 1 δισ. δολάρια ποντάροντας στην υποτίμηση του γεν. Από τότε που πήρε το στοίχημα ο Σόρος, το ιαπωνικό νόμισμα υποτιμήθηκε 17% έναντι του δολαρίου.

Προκαλούν δέος

Ενας άλλος διάσημος επενδυτής που συμμετείχε στην αύξηση της Τράπεζας Πειραιώς είναι ο Νεοϋορκέζος Τζον Πόλσον, ιδρυτής της ομώνυμης εταιρείας hedge fund, ο οποίος αναγνωρίστηκε στο στερέωμα των γκουρού των επενδύσεων όταν το 2007 σόρταρε (πούλαγε δηλαδή χωρίς να κατέχει) ενυπόθηκα στεγαστικά στις ΗΠΑ. Τα λεγόμενα subprimes έσκασαν το 2008 παρασύροντας τη Lehman Brothers και πυροδοτώντας τη διεθνή χρηματοοικονομική κρίση. Ο Πόλσον κέρδισε το στοίχημα και έβγαλε 3,7 δισ. δολάρια. Το 2010 έγινε ο hedge fund manager που έβγαλε τα περισσότερα κέρδη σε μια χρονιά στην ιστορία του κλάδου: το ρεκόρ του, κάτι λιγότερο από 5 δισ. δολάρια, παραμένει ακόμη το κορυφαίο. Τα δύο τελευταία χρόνια πήρε θέση στο στοίχημα του χρυσού, αυτή τη φορά όμως οι αποδόσεις των funds του απογοήτευσαν. Ωστόσο το όνομά του και οι επενδυτικές του επιλογές εξακολουθούν να προκαλούν δέος στη Wall Street.

Ψήφο εμπιστοσύνης στην Πειραιώς με τη συμμετοχή του στην αύξηση κεφαλαίου έδωσε και ο Τζέιμς Ντίναν, ιδρυτής του York Capital. Ο Ντίναν, απόφοιτος του Χάρβαρντ και παλιά καραβάνα στον κόσμο των επενδύσεων, έχει αποδείξει πολλές φορές τις ικανότητές του. Το πιο εντυπωσιακό comeback το έκανε αφού έχασε όλα του τα χρήματα τη «Μαύρη Δευτέρα» που βύθισε το Χρηματιστήριο της Νέας Υόρκης το 1987. Το 1991 ίδρυσε τη York Capital, που σήμερα διαχειρίζεται 14 δισ. δολάρια. Για τον Ντάνιελ Λομπ, ιδρυτή του hedge fund Third Point, δεν χρειάζονται ιδιαίτερες συστάσεις. Γνωστός και πολυσυζητημένος στην Ελλάδα, καθώς κέρδισε 500 εκατ. από τα ελληνικά ομόλογα, ενδιαφέρθηκε για τον ΟΠΑΠ, ενώ τελευταία έκανε μια επένδυση στην Kavala Oil.

Βαριά ονόματα

Παρούσα και η «Rolls Royce των επενδύσεων»

«Παρόν» στην αύξηση και ένα άλλο βαρύ επενδυτικό όνομα, η θεωρούμενη «Rolls Royce των επενδύσεων». Ο λόγος για την Capital World Investor, θυγατρική του Capital Group, που είναι ο μεγαλύτερος επενδυτής στον κόσμο. Η Capital -πρόκειται για μακροπρόθεσμο επενδυτή- είχε εγκαταλείψει το ελληνικό χρηματιστήριο όταν εκδηλώθηκε η κρίση χρέους. Ανάλογης βαρύτητας και το κρατικό fund του Αμπού Ντάμπι. Πρόκειται για το μεγαλύτερο κρατικό fund, με κεφάλαια που υπολογίζονται μεταξύ 400 και 875 δισ. δολαρίων. Επενδύει στις ΗΠΑ και δευτερευόντως στην Ευρώπη. Μεταξύ άλλων, στην κρίση του 2008 είχε διασώσει τη Citibank με μια «ένεση» 7,5 δισ. δολαρίων, ενώ μεταξύ των συμμετοχών του είναι και ποσοστό στο αεροδρόμιο του Γκάτγουικ.

TEVA – Generics «προβάρουν» για αλυσίδες φαρμακείων

Iσραηλινοί και Aμερικανοί βολιδοσκοπούν την αγορά

Iσραηλινοί και Aμερικανοί βολιδοσκοπούν την αγορά

Eνα ακόμη «φυτίλι» άναψε στην κόντρα που έχει ξεσπάσει ανάμεσα στο υπουργείο Υγείας και τους φαρμακοποιούς. Δεν είναι μόνο τα χρέη του Δημοσίου (μόνο για το 2011 τους οφείλουν 300 εκατ. ευρώ, σύμφωνα με τον ΠΦΣ) και οι συνθήκες «ασφυξίας» μέσα στις οποίες λειτουργούν πολλά φαρμακεία, αλλά και η δηλωμένη πρόθεση του υπουργείου για άνοιγμα του ωραρίου των φαρμακείων που κάνει το… καζάνι της φαρμακευτικής αγοράς να μοιάζει έτοιμο να εκραγεί.

Πολλοί είναι εκείνοι που «βλέπουν» πίσω από το σχέδιο της επιμήκυνσης του ωραρίου, ένα «καλοστημένο κόλπο», μια πρόβα τζενεράλε πριν από το να οδηγηθεί σταδιακά το επάγγελμα του φαρμακοποιού σε πλήρη απελευθέρωση και να αδράξουν την ευκαιρία μεγάλες πολυεθνικές και όχι μόνο να «εφορμήσουν» στον κλάδο, δημιουργώντας υπερ- αλυσίδες φαρμακείων. Στόχος να κερδίσουν όσο το δυνατόν μεγαλύτερο κομμάτι από την «πίτα» του φαρμάκου, η οποία αγγίζει τα 4,2 δισ. ευρώ.

Ήδη τρεις φαρμακευτικοί «γίγαντες» (οι δύο έχοντας παρουσία στην ελληνική αγορά του φαρμάκου από το 2008) φέρονται έτοιμοι να επεκτείνουν τις εμπορικές τους δραστηριότητες, «στήνοντας» τα δικά τους δίκτυα αλυσίδων, αρχικά στην Αττική και αργότερα σε πανελλαδικό επίπεδο, μόλις ανάψει… πράσινο από την κυβέρνηση για αλλαγή του νομικού πλαισίου που θα επιτρέπει την ανάπτυξη τέτοιων αλυσίδων.

Μεταξύ των ενδιαφερομένων είναι, εκτός από την βρετανική Boot’s που πρώτη η «Deal» είχε αποκαλύψει ότι βολιδοσκοπεί την ελληνική αγορά φαρμάκου και βρίσκεται σε επαφές με μεγάλο Έλληνα επιχειρηματία για από κοινού επενδυτική «κάθοδο», η ισραηλινή TEVA και η Generics Pharma Hellas, η οποία αποτελεί θυγατρική του αμερικανικού κολοσσού Mylan.

Σύμφωνα με πληροφορίες, οι δύο ξένοι όμιλοι προσπαθούν εδώ και καιρό να δραστηριοποιηθούν και στον τομέα του φαρμακείου. Άνθρωποι της Teva, αλλά και της Generics εμφανίζονται να έχουν προσεγγίσει μερικές δεκάδες φαρμακοποιών σε όλη την ελληνική επικράτεια, διερευνώντας τις προθέσεις τους σχετικά με το αν θα πουλούσαν τα φαρμακεία τους ή αν είναι διατεθειμένοι να ενταχθούν υπό την «ομπρέλα» ενός ενιαίου δικτύου φαρμακείων.

Οι ίδιοι κύκλοι υποστηρίζουν ότι ορισμένοι φαρμακοποιοί υπό το… βάρος της κρίσης και των αυξημένων δαπανών για την λειτουργία των καταστημάτων τους, άφησαν κάποια «πόρτα» συνεργασίας ανοικτή, όμως, πολλοί ήταν εκείνοι που δεν ήταν και τόσο δεκτικοί στην πρόταση των ξένων πολυεθνικών.

Οι μικρομεσαίοι φαρμακοποιοί μιλούν για το «τέλος» των Ελλήνων φαρμακοποιών- αν τελικά προχωρήσουν τα σχέδια του υπουργείου για άνοιγμα του ωραρίου και κατ’ επέκταση του επαγγέλματος- καθώς πολλοί δεν θα αντέξουν τον έντονο ανταγωνισμό των πολυεθνικών κολοσσών, ούτε και θα έχουν τα ίδια μεγέθη σε κεφάλαια, με αποτέλεσμα πολλοί να οδηγηθούν με μαθηματική ακρίβεια σε λουκέτο.

Επιπλέον τονίζουν ότι οι πολυεθνικοί όμιλοι αν επικρατήσουν στην αγορά, θα καθορίζουν τις τιμές των φαρμάκων κατά το δοκούν και θα τις αυξάνουν επίσης κατά βούληση. «Γνωστοί» της Ελλάδας

Η Teva και η Mylan δεν είναι «άγνωστες» για την ελληνική αγορά εταιρίες. Πρόκειται για δύο από τους πλέον ισχυρούς «παίκτες» στην παγκόσμια παραγωγή γενόσημων φαρμάκων. Η πρώτη έχει παρουσία στην χώρα μας από το 2008, ενώ η δεύτερη έχει ιδρύσει και θυγατρική στην Ελλάδα, την Generics Pharma Hellas Ltd.

Οι Ισραηλινοί της Teva, με CEO τον Jeremie Levin διατηρούν θυγατρικές σε 60 χώρες και επιχειρούν συνολικά σε 120. Στα πλάνα του Levin είναι η περαιτέρω ανάπτυξη της Teva σε νέες αγορές και η περαιτέρω αύξηση των πωλήσεών της, πάνω από τα 18,3 δισ. δολ. το 2011. Ο ίδιος διαθέτει άριστη γνώση της αγοράς του φαρμάκου, καθώς έχει θητεύσει σε διοικητικές θέσεις τόσο στη Novartis, όσο και στην Bristol Myers.

Οι Ισραηλινοί είχαν βάλει στο «μάτι» την Ελλάδα από την εποχή της θητείας του προηγούμενου CEO, Shlomo Yanai και φέρονται να είχαν συμφωνήσει με την προηγούμενη κυβέρνηση του ΠΑΣΟΚ- στα πλαίσια της αναβάθμισης των ελληνο-ισραηλινών σχέσεων- για επενδύσεις στον κλάδο του φαρμάκου και γιατί όχι, αν υπάρξει κανονιστικό πλαίσιο, και στην δημιουργία αλυσίδων φαρμακείων.

Από την άλλη η Mylan κατέχει την τρίτη θέση παγκοσμίως στην παραγωγή γενοσήμων και ειδικών φαρμάκων, έχει παρουσία σε 150 χώρες, είναι εισηγμένη στον Nasdaq και σε ετήσια βάση παράγει πάνω από 45 δισ. δόσεις φαρμάκων σε όλον τον κόσμο, διαθέτοντας αυτή την στιγμή το δεύτερο μεγαλύτερο διεθνώς χαρτοφυλάκιο στη σύνθεση δραστικών ουσιών. Στο «τιμόνι» της από τον Μάιο βρίσκεται μια γυναίκα, η Heather Bresch, μια «επαναστάτρια»- όπως αποκαλείται λόγω της καινοτόμου φύσης της- που θέλει να πετύχει στην αποστολή της, να συνεχίσει δηλ. να παρέχει η εταιρία σε 7 δισ. ανθρώπους πρόσβαση σε υψηλής ποιότητας και οικονομικά προσιτά φάρμακα.

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΤΟΥ ΠΦΣ

«Με τις αλυσίδες ευνοούνται ολιγοπωλιακά συμφέροντα»

Το ενδιαφέρον που έχουν επιδείξει κατά καιρούς οι πολυεθνικοί κολοσσοί για τον χώρο του φαρμακείου είναι γνωστό και στα μέλη του Πανελλήνιου Φαρμακευτικού Συλλόγου. Ωστόσο, όπως υποστηρίζει ο κ. Δημήτρης Καραγεωργίου, γενικός γραμματέας του ΠΦΣ, «το σημερινό θεσμικό πλαίσιο στην Ελλάδα δεν επιτρέπει την δημιουργία αλυσίδων φαρμακείων.

Το πλαίσιο αυτό είναι σε απόλυτη συμφωνία τόσο με τις αποφάσεις του Ευρωπαϊκού Δικαστηρίου, όσο και των υφιστάμενων οδηγιών σχετικών με το ιδιοκτησιακό καθεστώς των φαρμακείων». Και μπορεί αυτό για την ώρα να είναι καθησυχαστικό, όμως, όπως επισημαίνει ο κ. Καραγεωργίου σε περίπτωση που προχωρήσει το άνοιγμα του επαγγέλματος στο μέλλον και αλλάξει το κανονιστικό πλαίσιο «η διεθνής πρακτική δείχνει ότι οι αλυσίδες φαρμακείων λειτουργούν- όπου υπάρχουν- σε βάρος της κρατικής φαρμακευτικής δαπάνης. Δεν αποδίδουν σε φθηνότερες υπηρεσίες και προϊόντα προς τους πολίτες και ευνοούν καθαρά ολιγοπωλιακά φαινόμενα».

πηγή

Ο δωδέκατος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου ιδιοκτήτης της Las Vegas Sands δηλώνει ότι εξετάζει την Αθήνα για τις επόμενες επενδύσεις του

Το «ευρωπαϊκό Λας Βέγκας» του Sheldon Adelson στο Ελληνικό;Στην Αθήνα απλώνει τώρα τα δίχτυα του ο μεγιστάνας των καζίνο, Sheldon Adelson, αφού είδε τα σχέδιά του για την κατασκευή του «ευρωπαϊκού Λας Βέγκας» στην Ισπανία να «καταποντίζονται».

Σε δηλώσεις τους στο Bloomberg από το Ισραήλ, όπου βρέθηκε, o δωδέκατος πλουσιότερος άνθρωπος του κόσμου, γνωστοποίησε ότι η εταιρεία του εξετάζει το ενδεχόμενο μία μεγλάης επένδυσης στην ελληνική πρωτεύουσα. Κάτι που δημιουργεί συνειρμούς αναφορικά με την αξιοποίηση της έκτασης του χώρου του πρώην αεροδρομίου στο Ελληνικό, με δεδομένο ότι στα άμεσα σχέδια του Adelson είναι η δημιουργία ενός τεράστιου θεματικού κέντρου στην Ευρώπη με καζίνο, εστιατόρια, πολυτελή θέρετρα, μαρίνες κ.ο.κ..

Το ερώτημα είναι, ωστόσο, πώς μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο, όταν η πρώτη φάση του διαγωνισμού για την αξιοποίηση του Ελληνικού έχει ήδη ολοκληρωθεί και οι τρεις «διεκδικητές» – επενδυτές θα πρέπει να καταθέσουν τις οικονομικές τους προσφορές μέχρι το τέλος Ιανουαρίου. Μοναδική επιλογή θα ήταν η ένταξη της Las Vegas Sands του Adelson σε ένα από τα τρία σχήματα.

Υπενθυμίζεται ότι οι τρεις ενδιαφερόμενοι επενδυτές (LAMDA Development, η ισραηλινή ELBIT και η βρετανική LNR), οι οποίοι έχουν περάσει στην επόμενη φάση του διαγωνισμού, έχουν θέσει επί τάπητος το θέμα της λειτουργίας καζίνο στο Ελληνικό, για το οποίο μάλιστα η φημολογία, το τελευταίο διάστημα, έχει «φουντώσει», καθώς δεν έχει ξεκαθαρισθεί ακόμη το ΕΣΧΑΔΑ για το Ελληνικό, ώστε να προβλέπεται χρήση καζίνο. Το θέμα έχει περιέλθει σε γνώση και κυβερνητικών αξιωματούχων, οι οποίοι ωστόσο, στην παρούσα φάση, λόγω της «ευαισθησίας», τηρούν σιγήν ιχθύος.

Ακόμη κι έτσι, για να συμμετάσχει ενεργά, ο  ισραηλινής καταγωγής Αμερικανός επενδυτής, θα έπρεπε η ελληνική πλευρά να προχωρήσει σε γενναίες παραχωρήσεις, με δεδομένες τις αιτιάσεις που προέβαλε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής προς την ισπανική κυβέρνηση, σχετικά με την υλοποίηση του project «ευρωπαϊκό Λας Βέγκας», το οποίο τελικά δεν προχώρησε.

Υπενθυμίζεται ότι πρόσφατα, η ισπανική κυβέρνηση δεν δέχθηκε να προβεί στις αλλαγές που αξίωνε ο Adelson αναφορικά με τη φορολογική και νομική προστασία που θα απολάμβανε ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής για την επένδυση – μαμούθ που προτίθετο να κάνει.

Σύμφωνα με το επενδυτικό σχέδιο ύψους 30 δισ. δολ., το «ευρωπαϊκό Λας Βέγκας» θα κατασκευαζόταν στο Αλκροκόν, 200 χλμ νοτίως της Μαδρίτης και θα περιελάμβανε δώδεκα ξενοδοχεία, έξι καζίνο, ένα κέντρο διασκέψεων και πολυάριθμους κινηματογράφους, εμπορικά κέντρα, εστιατόρια, μπαρ και γήπεδα του γκολφ.

Γνωρίζοντας ότι μία τέτοια διαπραγμάτευση είναι ιδιαίτερα σκληρή, ο δισεκατομμυριούχος επενδυτής φροντίζει, στην «αποκαλυπτική» συνέντευξή του, να συμπεριλάβει στους δυνητικούς «στόχους» νέων επενδύσεων τη Ρώμη, το Μιλάνο, το Παρίσι, ενώ δεν εγκαταλείπει τις βλέψεις του για τα ισπανικά εδάφη, αφού τόσο η Μαδρίτη, όσο και η Βαρκελώνη βρίσκονται εντός των επενδυτικών του σχεδίων. Ο ίδιος, όπως λέει, επιλέγει αυτές τις πόλεις γιατί πρόκειται για περιοχές που διαθέτουν ήδη τις υποδομές για να επιτύχει ένα τέτοιο εγχείρημα, δεδομένων των ξενοδοχειακών εγκαταστάσεων, των εστιατορίων και του υφιστάμενου δικτύου συγκοινωνιών που ευνοούν το τουριστικό κλίμα.Παρά το γεγονός ότι πριν από τέσσερα χρόνια, παρά λίγο η Las Vegas Sands να πτωχεύσει, με το ξέσπασμα της χρηματοπιστωτικής κρίσης και της κρίσης ακινήτων στις ΗΠΑ, η επιλογή του Adelson να επενδύσει στην Ασία και κυρίως στο Μακάου, κάνοντας όπως έλεγε τότε, το «ασιατικό Λας Βέγκας», όχι μόνο έσωσε την εταιρεία του, αλλά τώρα εμφανίζεται ισχυρότερη παρά ποτέ. Τώρα “κυνηγάει” επέκταση του είτε στην Ιαπωνία είτε στη Ν. Κορέα. Το 2013 ήταν μια καλή χρονιά για τον μεγιστάνα των καζίνο, καθώς φέτος κατάφερε να αυξήσει τα έσοδά του κατά 13,5 δισεκατομμύρια δολάρια.

Ο Αμερικανός κροίσος, ο 12ος πλουσιότερος άνθρωπος στον κόσμο, ο οποίος ξεκίνησε ως φτωχός εφημεριδοπώλης κατάφερε φτάσει στην κορυφή και να γίνει ο «αφέντης» του τζόγου, δημιουργώντας τη Las Vegas Sands, την μεγαλύτερη εταιρεία καζίνο στον κόσμο.

Η νευρολογική πάθηση από την οποία πάσχει και που τον έχει καθηλώσει σε μία καρέκλα δεν φαίνεται να είναι ικανή να σταματήσει τον «μαγνήτη» των δισεκατομμυρίων, η πλειοψηφία των οποίων προέρχεται από το 52,3% μερίδιο του Αμερικανού στην Las Vegas Sands, αλλά και από τα υπόλοιπα καζίνο και τα συνεδριακά κέντρα που διατηρεί στις ΗΠΑ, τη Σιγκαπούρη και το Μακάου. Παρά τα τεράστια κέρδη που του αποφέρουν τα καζίνο, ο ίδιος χαρακτηρίζει τον τζόγο «καταστροφή» και «καρκίνο». Οι υπόλοιπες επιχειρήσεις του περιλαμβάνουν την ισραηλινή εφημερίδα HaYom αλλά και διάφορες επενδύσεις στην αγορά ακινήτων.

Πηγή

ΟΠΑΠ: Ο Καμίλ Ζίγκλερ νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλοςΤον τσέχο τραπεζίτη Καμίλ Ζίγκλερ διόρισε το ελληνο-τσεχικό fund Emma Delta στη θέση του προέδρου και διευθύνοντος συμβούλου της ΟΠΑΠ ΟΠΑΠ-1,34% Α.Ε., μετά την απόκτηση και επισήμως του 33% του οργανισμού.

Όπως ανακοινώθηκε από τον ΟΠΑΠ, μετά την παραίτηση των μελών του, κ. Παναγιώτη Κολιοπάνου του Φιλίππου, Δέσποινας Λασκαρίδου του Σάββα, Επαμεινώνδα Λεκέα του Ιωάννη, Θεοφάνη Μουστακάτου του Εμμανουήλ, Γρηγορίου Φελώνη του Βασιλείου, Γεωργίου Συμεωνίδη του Χρήστου και Ευθυμίας Χαλάτση του Χαραλάμπους, το διοικητικό συμβούλιο εξέλεξε σε αντικατάσταση και για το υπόλοιπο της θητείας των παραιτηθέντων τους κ. Kamil Ziegler, Pavel Horak, Michal Houst, Γεώργιο Μελισανίδη, Χρήστο Κοπελούζο, Pavel Saroch, Igor Rusek και συγκροτήθηκε σε Σώμα.

Επίσης, το δ.σ. μετά την παραίτηση των μελών του, κ. Κωνσταντίνου Λουρόπουλου του Γεωργίου, Στέφανου Παντζόπουλου του Γιαννούλη και Κωνσταντίνου Φουλίδη του Ιωάννη, εξέλεξε σε αντικατάσταση και για το υπόλοιπο της θητείας των παραιτηθέντων, τους κ. Konstantin Yanakov, Marco Sala, Rudolf Jurcik.

Στη συνέχεια, το δ.σ. ανασυγκροτήθηκε σε Σώμα ως ακολούθως:

1. Kamil Ziegler, Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλος
2. Σπύρος Φωκάς, Αντιπρόεδρος Α’, Μη Εκτελεστικό Μέλος
3. Pavel Horak, Αντιπρόεδρος Β’, Μη Εκτελεστικό Μέλος
4. Michal Houst, Εκτελεστικό Μέλος
5. Γεώργιος Μελισανίδης, Μη Εκτελεστικό Μέλος
6. Xρήστος Κοπελούζος, Μη Εκτελεστικό Μέλος
7. Pavel Saroch, Μη Εκτελεστικό Μέλος
8. Konstantin Yanakov, Μη Εκτελεστικό Μέλος
9. Marco Sala, Μη Εκτελεστικό Μέλος
10. Igor Rusek, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό Μέλος
11. Rudolf Jurcik, Ανεξάρτητο Μη Εκτελεστικό ΜέλοςΑΠΕ ΜΠΕ/ΟΥΣΤΑΜΠΑΣΙΔΗ ΒΑΛΕΝΤΙΝΑ

Ο νέος πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος ΟΠΑΠ Α.Ε., Καμίλ Ζίγκλερ.

Ολοκληρώθηκε η αποκρατικοποίηση του οργανισμού

Νωρίτερα, το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου είχε ανακοινώσει πως ολοκληρώθηκε η αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ, με τη μεταβίβαση του 33% του μετοχικού της κεφαλαίου στην Emma Delta Hellenic Holdings Ltd και την είσπραξη από το ΤΑΙΠΕΔ του προβλεπόμενου από τη σύμβαση ποσού των 622 εκατ. ευρώ.

Βάσει της σύμβασης με το ελληνο-τσεχικό fund, το ΤΑΙΠΕΔ θα εισπράξει άλλα 30 εκατ. ευρώ σε 10 ισόποσες ετήσιες δόσεις. Το συνολικό ποσό που εισπράττει το ελληνικό δημόσιο ανέρχεται σε 712 εκατ. ευρώ και αποτελείται από τα προαναφερθέντα 652 εκατ. ευρώ πλέον των μερισμάτων της χρήσης του 2012, ύψους 60 εκατ. ευρώ, που έχουν ήδη καταβληθεί.

«Η μεταβίβαση αυτή σηματοδοτεί την ολοκλήρωση της μεγαλύτερης αποκρατικοποίησης από την έναρξη του προγράμματος αποκρατικοποιήσεων», επισημαίνει στην ανακοίνωσή του το Ταμείο Αξιοποίησης Ιδιωτικής Περιουσίας του Δημοσίου.

Χρηματοοικονομικοί σύμβουλοι του ΤΑΙΠΕΔ στην αποκρατικοποίηση του ΟΠΑΠ ήταν οι Deutsche Bank AG London Branch και NBG Securities, ενώ νομικοί σύμβουλοι οι δικηγορικές εταιρίες Καρατζά & Συνεργάτες και Freshfields Bruckhaus Deringer

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Ἡ λεηλασία ὑπογράφεται ἀπὸ τοὺς «Ἕλληνες» ἀλλὰ μᾶς φταῖν οἱ Γερμανοί!

Leave a Reply