Ἐπιτροπή διαφάνειας καί λίστα Λαγκάρντ;

Ανέκδοτο…

Η πεθερά του Κεφαλογιάννη εμφανίζεται στη λίστα Λαγκάρντ με 500.000.000 ευρώ.

Πείτε μου μια δουλειά στον κόσμο που μπορεί να επιτρέψει σε ένα ιδιώτη να βάλει ΤΟΣΑ πολλά λεφτά στην άκρη, έχοντας πληρώσει τους αναλογούντες φόρους, από νόμιμες και διαφανείς συναλλαγές.

Μιλάμε για 170 Δισεκατομμυρια δραχμές σε ΜΕΤΡΗΤΑ
Αποφορολογημένα; Νόμιμα αποκτηθέντα;

Κι ο Κεφαλογιάννης; Στην επιτροπή διαφάνειας!!!

Πόσο πιο τέλεια θα γίνονταν όλα;
Μία τέτοια υπόθεση αν πήγαινε στο ΣΔΟΕ θα έσωζαν πολλές χιλιάδες συντάξεις.
Αλλά το να περιμένεις την εφαρμογή του Νόμου από μαφιόζους, είναι μάλλον …τρελλό και δεν θα συμβεί ποτέ.

Σίγμα

Υ.Γ.1.

Ποια είναι η Γκρατσιέλα Γκρόλο-Κεφαλογιάννη που το όνομά της βρίσκεται στη λίστα Λαγκάρντ

Είναι σύζυγος του βουλευτή της ΝΔ και πρώην υπουργού Μανώλη Κεφαλογιάννη και το όνομά της εμπλέκεται τέσσερις φορές στη λίστα Λαγκάρντ, με μεγάλα ποσά, σύμφωνα με πληροφορίες.

Στη λίστα Λαγκάρντ φαίνεται πως βρίσκονται η σύζυγος, η πεθερά, και η γιαγιά της συζύγου του μέλους της Επιτροπής Θεσμών και Διαφάνειας της ελληνικής Βουλής, Μανώλη Κεφαλογιάννη. Η επιτροπή αυτή ερευνά τη λίστα Λαγκάρντ, μετά το σκάνδαλο που ξέσπασε με τα 2.000 ονόματα Ελλήνων που διατηρούσαν λογαριασμούς στην τράπεζα HSBC στην Ελβετία.

Η κυρία Γκρόλο Γκρατσιέλα βρίσκεται στην λίστα Λαγκάρντ στον αριθμό 128. Η μητέρα της Ρεγγίνα Αμπουάφ, βρίσκεται στη θέση 2 αλλά και στη θέση 767.

Η γιαγιά της συζύγου του κ. Κεφαλογιάννη, Ελένη Σαφρά Κουμανιώτη, βρίσκεται και αυτή στη λίστα Λαγκάρντ, στον αριθμό 127.

Πληροφορίες αναφέρουν ότι η γιαγιά (θέση 127) ήταν σύζυγος τραπεζίτη και διέθετε χρήματα.

Όσον αφορά τη κόρη της Ρεγγίνα Αμπουάφ (θέση 2 και 767) υπάρχουν αδιευκρίνιστες πληροφορίες ότι ο σύζυγός της, της είχε αφήσει περί τα δέκα εκατομμύρια δολάρια. Αλλά στη λίστα Λαγκάρτ αναφέρεται ποσό πεντακοσίων εκατομμυρίων.

Όσο αφορά την εγγονή Γκρόλο Γκρατσιέλα, σύζυγο του κ. Κεφαλογιάννη, η πληροφορία αναφέρει ότι κάπου εκεί κυμαίνεται και αυτός ο λογαριασμός.

Ποιά είναι

Η κυρία Γκρατσιέλα Γκρόλο είναι από τις πλέον σιωπηλές συζύγους πολιτικών. Καμμία δραστηριότητά της δεν είναι γνωστή και έχει μείνει στη σκιά της δημοσιότητας όσα χρόνια είναι παντρεμένη με τον βουλευτή και πρώην υπουργό της ΝΔ Μανώλη Κεφαλογιάννη.

Το ζευγάρι έχει τρία παιδιά και διαμένει στην Αθήνα.

Θέμα δεοντολογίας

Ο κ. Κεφαλογιάννης συμμετέχει στην Επιτροπή της Βουλής που ελέγχει τα πρόσωπα που βρίσκονται στη λίστα Λαγκάρντ. Δεν είναι δεοντολογικό ένας πολιτικός που εμπλέκεται άμεσα στην υπόθεση με τρία συγγενικά του πρόσωπα -σύζυγος, πεθερά και γιαγιά συζύγου- να εμπλέκονται στη λίστα Λαγκάρντ να κάνει και τον ανακριτή στην ίδια υπόθεση.

«Τώρα την αγαπώ περισσότερο»

«Τώρα που έμαθα ότι η γυναίκα μου είναι στη λίστα Λαγκάρντ, την αγαπώ ακόμα περισσότερο» έλεγε χαμογελώντας σε συναδέλφους του ο βουλευτής της ΝΔ και πρώην υπουργός, Μαν. Κεφαλογιάννης, βέβαιος ότι τα χρήματα που βρέθηκαν στην ελβετική τράπεζα δεν ήταν της συζύγου του κυρίας Γκρατσιέλα Γκρόλο. 

Σύμφωνα με τον «Βηματοδότη», τα χρήματα ήταν του παππού και της γιαγιάς της και είχαν τοποθετηθεί εκεί πριν από αρκετά χρόνια.

Υ.Γ.2. Υπάρχουν τρόποι να μας ληστεύουν πολλοί τελικά… Κι εμείς ξεχνάμε εύκολα, για καλή τους τύχη…
Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply