Πολύ χρῆμα στά ντοκυμαντέρ τῆς Actionaid;

Και μετά από έναν χρόνο, επανέρχομαι στο περίφημο ντοκιμαντέρ του Αντώνη Κανάκη, μέσω του οποίου μαζεύτηκαν χρήματα για την actionaid.

  1. ΠΟΣΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΣΥΝΟΛΙΚΑ ΕΣΟΔΑ;
  2. ΠΟΣΑ ΗΤΑΝ ΤΑ ΕΞΟΔΑ ώστε ο Κανάκης να αναφέρεται γενικά σε …κέρδη;
  3. ΠΟΣΟ κόστισε η κατασκευή του συγκεκριμένου σχολείου και του πηγαδιού; 
  4. ΣΕ ΤΙ ΑΝΑΦΕΡΕΤΑΙ Ο ΚΑΝΑΚΗΣ λέγοντας ότι κατάφεραν να βελτιώσουν τη ζωή 1.200.000 ανθρώπων, εφόσον τα ρέστα έφτασαν μόνο για ένα μικρό …σχολείο φθηνής κατασκευής και το άνοιγμα ενός πηγαδιού;
  5. Γιατί δεν αναφέρεται συγκεκριμένα με ΠΟΙΟΝ τρόπο συνέβη αυτό, αν πρόκειται για κάτι άλλο εκτός ενός σχολείου για 50 παιδάκια και του πηγαδιού που θα εξυπηρετήσει ένα μόνο χωριό;

Επειδή έχουμε συνηθίσει από παλαιότερους «ευεργέτες» τραγουδιστές να τραγουδούν δήθεν ΔΩΡΕΑΝ, για φιλανθρωπικό σκοπό,  και να …τσεπώνουν πλαγίως, μέσω της δαπάνης για τον …ήχο, 500.000 ευρώ, σε μία νύκτα, θα ήταν πράγματι κατατοπιστικό να μάθουμε τα ΑΚΡΙΒΗ νούμερα κι όχι παπαριές γενικόλογες για ανθρώπους που επηρρεάστηκαν κλπ.

Και να μάθουμε βρε παιδί μου…
Ο Κανάκης έβαλε το χέρι στην τσέπη να προσφέρει ζεστό χρήμα στην ActionAid, πέρα από την τιμή που μας έκανε να συμμετέχει στα γυρίσματα;
Να μάθουμε μήπως πήρε και αμοιβή ως εταιρεία παραγωγής, ως μοντάζ, ως ενοικίαση μηχανημάτων για τα γυρίσματα, που υπολογίστηκε στα ΕΞΟΔΑ  και να καταλάβουμε τι τελικά περίσσεψε για τα παιδάκια στην Αφρική.

Μάθαμε βέβαια πόσο φτηνά πωλούν τα διαμάντια, αλλά δεν μας είπαν ΠΟΙΟΙ τα αγοράζουν και τα μεταπωλούν στην Ευρώπη, σε τιμές φυσικά πολλαπλάσιες.
Βέβαια εμείς ξέρουμε ποιοι είναι (oi Rothschild με την εταιρία De Beers) αλλά ο πολύς κόσμος δεν χρειάζεται να το μάθει, μέσω εκπομπών υψηλής τηλεθεάσεως. Ας παίξουμε στα …ρηχά νερά, με συγκινητικά πλάνα ανθρώπινης τραγωδίας…
Ας κάνουμε και μερικές αόριστες ερωτήσεις «Γιατί άραγε να συμβαίνουν αυτά;», μιας και οι απαντήσεις μπορεί να …κινητοποιήσουν τον κ. Harris από το Λόμπι στη Νέα Υόρκη και να έχουν τρεχάματα.

Προσέξτε πόσο πονηρά όμως είναι διατυπωμένο το θέμα:

«1,2 εκατομμύρια άνθρωποι είδαν τη ζωή τους να βελτιώνεται έμπρακτα: Με τα χρήματα που συγκέντρωσαν οι τηλεθεατές του ντοκιμαντέρ, χρηματοδοτήθηκαν και κατασκευάστηκαν δύο πολύ σημαντικά έργα για την περιοχή: ένα σχολείο και ένα πηγάδι.»

Πώς μπορεί ένα σχολείο κι ένα πηγάδι να βελτιώσει την ζωή 1.200.000 ανθρώπων έμπρακτα;
Και βέβαια την λέξη «έμπρακτα» ακολουθούν ανώ και κάτω τελεία και συνδέουν την …εντυπωσιακή φράση αυτήν,  με την σχετικά ασήμαντη κατασκευή ενός σχολείου κι ένός πηγαδιού, σε ένα χωριό κάπου στην Αφρική.

Εννοείται ότι αυτά είναι ΠΟΛΥ σημαντικά για τους κατοίκους του χωριού,  που θα εξυπηρετήσει, αλλά τα 1.200.000 ευεργετημένων ΠΟΥ ΚΟΛΛΑΝΕ ρε σεις;

Θα προτιμούσα να διάβαζα ότι από τις δωρεές συλλέξαμε 1.000.000 ευρώ, από αυτά ξοδέψαμε για ταξείδια, τρόφιμα κι αναλώσιμα 100.000 ευρώ και 900.000 χρησιμοποιήθηκαν για να κτιστούν 40 σχολεία και 40 πηγάδια.
Το να μου λένε ότι βελτίωσαν την ζωή σε 1.200.000 ανθρώπους,  με μόνη δράση την κατασκευή ενός απλού, φθηνού, μικρού σχολείου, που κτίστηκε με ελάχιστο κόστος κι εθελοντική εργασία, το θεωρώ ΧΥΔΑΙΑ ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑΚΗ ΑΠΑΤΗ, μιας και δεν αναφέρεται ΚΑΜΜΙΑ άλλη δράση, όπως αγορά ρουχισμού, τροφίμων κι οτιδήποτε άλλο θα μπορούσε να αλλάξει έστω και λίγο τις ζωές κάποιων ανθρώπων.
Άλλωστε η μεταφορά υλικών στην Αφρική κοστίζει πολλά λεφτά και η αποστολή πρακτικά περιελάμβανε μόνον τους εθελοντές κι όχι τίποτα κοντέινερ με ανθρωπιστική βοήθεια.
Αν κάποιος μπορεί να δώσει ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΕΣ απαντήσεις με ΑΡΙΘΜΟΥΣ κι όχι απαντήσεις υποθετικές και γενικόλογες, θα τις δεκτούμε με πολύ ενδιαφέρον.

Σίγμα

Σημείωση.

Η Actionaid εκπροσωπείται στην Ελλάδα από την Αλεξάνδρα Μητσοτάκη, που την περιμένουν να λάβει μέρος στην εφετινή συνεδρίαση της λέσχης Bilderberg:

Bilderberg 2014

Και στο μεταξύ…
Βρήκα κι άλλο ενδιαφέρον….
50.000 ευρώ κάνει η κατασκευή ΚΑΝΟΝΙΚΟΥ σχολείου στην Σιέρα Λεόνε  με Πρόεδρο την Αλεξάνδρα Μητσοτάκη.

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

5 thoughts on “Πολύ χρῆμα στά ντοκυμαντέρ τῆς Actionaid;

  1. Αν δεν σου κάνει κόπο όταν κάνεις βαρυσήμαντες καταγγελίες φρόντισε να είναι αληθινές. Υπάρχει κόσμος που του αρέσει να ενημερώνετε κι όχι να παραπλανάται.
    Η Actionaid λέει: “Μετά το περσινό ντοκιμαντέρ, “Immersion” 1,2 εκατομμύρια άνθρωποι είδαν τη ζωή τους να βελτιώνεται, καθώς 8 κοινότητες της ActionAid, σε πολύ φτωχές περιοχές του κόσμου, βρήκαν Αναδόχους Παιδιού από την Ελλάδα.”
    1,2 εκ. ωφελήθηκαν όχι από ένα πηγάδι κι ένα σχολείο αλλά από τους ‘Ελληνες ανάδοχους. Κι αφού τα χρήματα του ανάδοχου πάνε όχι στο παιδί που υιοθετεί αλλά στην κοινότητα του παιδιού το όφελος είναι πολλαπλάσιο.
    Επιλέον η Actionaid ενημερώνει : “One Love Team”: Eίναι 28 Ελλήνες Ανάδοχοι Παιδιών που επισκέφθηκαν την κοινότητα Μπο της Σιέρα Λεόνε, με την ActionAid, τον Οκτώβριο του 2013, συμμετέχοντας στην κατασκευή ενός σχολείου και πηγαδιού. Έργα που χρηματοδοτήθηκαν από τον Αντώνη Κανάκη αφού προσέφερε το σύνολο των εσόδων του περσινού ντοκιμαντέρ “Ιmmersion” για το σκοπό αυτό.”
    Το σχολείο και το πηγάδι φτιάχτηκαν από Έλληνες στο ΝΕΟ ντοκιμαντέρ με ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΗΣΗ ΤΟΥ ΚΑΝΑΚΗ που προσέφερε τα έσοδα του πρώτου ντοκυμαντέρ!
    Οπότε όλες σου οι αποκαλύψεις διαψεύδονται από τις ίδιες τις πηγές που επικαλείσαι δηλ τις επίσημες ανακοινώσεις της Actionaid.

    • Φίλε πολύ όμορφα και διευκρινιστικά αυτά που γράφεις … αλλά μάλλον ΔΕΝ πρόσεξες ότι τα ερωτήματα είναι ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΑ κι έχουν σχέση με τις δηλώσεις του Κανάκη που συνδέουν το 1,2 εκ ανθρώπων με το σχολείο και το πηγάδι. Και πάλι όμως η δική σου έρευνα ΔΕΝ μας έφερε ΝΟΥΜΕΡΑ αλλά και πάλι ΓΕΝΙΚΟΤΗΤΕΣ.
      Για τα 50.000 η action aid έφτιαξε μια γιγάντια επιταγή (αμερικάνικη παπαριά) για να εντυπωσιάσει τους ιθαγενείς καθώς το ποσό είναι ασήμαντο και ίσως μικρότερο από όσο κάνει ο νιπτήρας στο μπάνιο ενός δημοσιογράφου του MEGA… Γιατί λοιπόν για ένα ΠΟΛΥ μεγαλύτερο ποσό … που άλλαξε τη ζωή σε τόσο κόσμο …ΔΕΝ υπάρχει ΑΚΡΙΒΕΣ ΠΟΣΟ ; Γιατί δεν μας λένε ΠΟΣΟ κόστισε το σχολείο-παράγκα ; Πόσες ήταν οι εισπράξεις, πόσα τα έξοδα και οι αμοιβές;
      Ρωτάμε συγκεκριμένα πράγματα… Και αναφέρονται σε ΚΕΡΔΗ και ΟΧΙ σε έσοδα. Αν ξέρεις από λογιστικά… τα έσοδα μπορεί να είναι εκατομμύρια και τα ΚΕΡΔΗ μηδέν όπως συμβαίνει πάντα στις μαιμού φιλανθρωπικές συναυλίες του ακατανόμαστου και στις 2 συναυλίες στο ΟΑΚΑ στο όνομα του Καζαντζίδη κλπ.
      Επομένως … τα ΕΡΩΤΗΜΑΤΑ παραμένουν… κι αφού δεν έχεις να προσθέσεις ΚΑΝΕΝΑ νέο στοιχείο , κανέναν αριθμό και δεδομένο… κακώς έχασες τον χρόνο σου… κι εμείς τον δικό μας… για να απαντήσουμε σ’ εσένα…ρωτώντας πάλι τα ΙΔΙΑ πράγματα…

Leave a Reply