Μᾶγοι καὶ αὐτόκλητοι σωτῆρες δὲν ὑπάρχουν!!!

Αν φέρουμε το μυαλό μας πίσω περίπου 70 χρόνια, στην λήξη του Β’ ΠΠ, θα θυμηθούμε ότι όλες οι ευρωπαϊκές χώρες άρχισαν να επουλώνουν τις πληγές τους και να ανοικοδομούνται, κυρίως με αμερικανικά κεφάλαια.
Πλην της Ελλάδας που, μετά από τέσσερα χρόνια εφιαλτικής κατοχής, με ανυπολόγιστες απώλειες σε έμψυχο και άψυχο υλικό, οι μονίμως άφρονες κάτοικοι της, απεφάσισαν να πολλαπλασιάσουν τις απώλειες και τις καταστροφές, αποδυόμενοι σε έναν εφιαλτικό αδελφοκτόνο διχασμό – πόλεμο, για άλλα τέσσερα χρόνια.

Κάπου εκεί ξαναπάει το πράγμα, με οικονομική χροιά πλέον, μιας και η Ελλάδα, απ’ ότι φαίνεται, θα είναι η μόνη χώρα που βγαίνοντας από μνημόνιο, είναι έτοιμη να τινάξει στον αέρα, τις πενιχρές έστω, αλλά επιτυχίες της, δίνοντας εξουσία σε μαθητευόμενους μάγους και καιροσκόπους, που για τους δικούς τους σκοπούς, υπόσχονται σε όλους τα πάντα.
Επανάληψη λοιπόν του 1981, που αναθέσαμε με την ψήφο μας στο ΠΑΣΟΚ, να διαχειριστεί τον όγκο χρήματος που άρχισε να ρέει προς την Χώρα με την είσοδο της στην τότε ΕΟΚ, με τα γνωστά και επώδυνα για όλους μας αποτελέσματα.
Άγνοια της ιστορίας και αυτοκαταστροφική μανία οι «αρετές» μας, μιας και η Ελλάδα, κατά το εμβατήριο, ποτέ δεν πεθαίνει. Επειδή όμως πεθαίνουμε οι Έλληνες και χωρίς εμάς κάποτε θα πεθάνει και η Ελλάδα, ας βάλουμε τα μυαλά μας να δουλέψουν επιτέλους, συνειδητοποιώντας, έστω και τώρα ότι, μάγοι με μαγικές λύσεις καθώς και αυτόκλητοι σωτήρες και από μηχανής θεοί δεν υπάρχουν.
Το μόνο που υπάρχει είναι προσγείωση στην πραγματικότητα, αυτοκριτική, όραμα, επιλογή χρηστών και άφθαρτων ηγετών, καθορισμός στόχων και κυρίως σκληρή δουλειά.

Ἀθανασάκης Ἀπόστολος

φωτογραφία

(Visited 11 times, 1 visits today)
Leave a Reply