ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΚΑΙ τὴν παραλία «Ναυάγιο» τῆς Ζακύνθου!!!

ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΚΑΙ τὴν παραλία «Ναυάγιο» τῆς Ζακύνθου!!!1«…Στην υπόθεση αυτή, ωστόσο, το εμφανώς χαμηλό τίμημα είναι το λιγότερο σε σχέση με τα σκάνδαλα που κρύβονται πίσω από τις λεπτομέρειες. Μεγαλύτερο όλων είναι ότι, όπως αποδεικνύουν τα έγγραφα αλλά και η ιστορία της περιοχής, συντάχθηκε συμβόλαιο για μια έκταση η οποία δεν μπορούσε να πουληθεί, καθώς δεν ανήκει στον φερόμενο ως ιδιοκτήτη. Δεν έχει δηλαδή νομίμους τίτλους ιδιοκτησίας, ενώ πρόκειται για μία έκταση στην οποία περιλαμβάνονται παρθένα δάση, ρέματα, δημόσιοι δρόμοι, αιγιαλοί και εκκλησιαστική περιουσία….»

Σίγμα

«Ριφιφί» στο Ναυάγιο της Ζακύνθου – Στην Δικαιοσύνη για την πώληση 15.000 στρεμμάτων [φωτο]

Για οσμή σκανδάλου που αναδύεται από την πώληση μιας τεράστιας εκτάσεως, σχεδόν 15.000 στρεμμάτων, στην Ζάκυνθο κάνει λόγο  σε ρεπορτάζ του το «Έθνος της Κυριακής».

Η εφημερίδα επισημαίνει ότι πριν λίγους μήνες τα φώτα της δημοσιότητας στράφηκαν  στην είδηση ότι πωλείται η παγκοσμίου φήμης παραλία του «Ναυαγίου», προσθέτει, ωστόσο, ότι πίσω από αυτή την υπόθεση κρύβεται ένα μεγάλο σκάδαλο, καθώς πρόκειται για μία αγοραπωλησία χωρίς τίτλους ιδιοκτησίας και άρα παράνομη.

Μάλιστα, τονίζει ότι φάκελος για την υπόθεση ετοιμάζεται να πάρει τον δρόμο της δικαιοσύνης, προκειμένου να αποδοθούν ευθύνες ακόμη και για βαριά κακουργήματα

Το ρεπορτάζ επικαλείται πηγές, που γνωρίζουν καλά τα όσα έχουν συμβεί από τις αρχές Μαΐου μέχρι σήμερα και οι οποίες εμφανίζονται απόλυτες ότι στις έκνομες δραστηριότητες εμπλέκονται αρκετοί κρατικοί υπάλληλοι, ενώ αφήνονται υπόνοιες για χρηματισμό.

Σύμφωνα πάντα με την εφημερίδα, με βάση τα στοιχεία αποδεικνύεται ότι το  συμβόλαιο που συντάχθηκε μεταξύ του φερομένου ως ιδιοκτήτη και του αγοραστή είναι άκυρο, ενπώ πληροφορίες επιμένουν ότι στην υπόθεση ενδεχομένως να εμπλέκονται πολιτικά πρόσωπα, υπάλληλοι του δασαρχείου, της κτηματικής υπηρεσίας, έφοροι και συμβολαιογράφοι που συνέπραξαν για να γίνει η πώληση 15.000 στρεμμάτων έναντι του …ευτελούς ποσού των 9 εκατ. ευρώ.

Το «Έθνος της Κυριακής» παρουσιάζει το επίμαχο συμβόλαιο αναφέροντας στο ρεπορτάζ του, μεταξύ άλλων τα εξής: 

«Στο συγκεκριμένο συμβόλαιο, με αριθμό 23.943 το οποίο συντάχθηκε στις 7 Μαΐου 2014 στην Αθήνα, αναφέρεται ότι η αντικειμενική αξία της τεράστιας αυτής έκτασης εκτιμήθηκε 17,2 εκατ. ευρώ, ουσιαστικά ο αγοραστής πήρε μιαν έκταση παραθαλάσσια, μοναδικού κάλλους, στην οποία συμπεριλαμβάνεται και η περιοχή του «Ναυαγίου», αντί 600 ευρώ το στρέμμα και με αντικειμενική αξία γύρω στα 1.100 ευρώ το στρέμμα…

Στην υπόθεση αυτή, ωστόσο, το εμφανώς χαμηλό τίμημα είναι το λιγότερο σε σχέση με τα σκάνδαλα που κρύβονται πίσω από τις λεπτομέρειες. Μεγαλύτερο όλων είναι ότι, όπως αποδεικνύουν τα έγγραφα αλλά και η ιστορία της περιοχής, συντάχθηκε συμβόλαιο για μια έκταση η οποία δεν μπορούσε να πουληθεί, καθώς δεν ανήκει στον φερόμενο ως ιδιοκτήτη. Δεν έχει δηλαδή νομίμους τίτλους ιδιοκτησίας, ενώ πρόκειται για μία έκταση στην οποία περιλαμβάνονται παρθένα δάση, ρέματα, δημόσιοι δρόμοι, αιγιαλοί και εκκλησιαστική περιουσία.

Το «ρεσάλτο» στο… Ναυάγιο και το υπόλοιπο νησί έχει γίνει από τον Γεώργιο Χάρο ο οποίος είναι κληρονόμος της οικογένειας Φλαμπουριάρη, στην οποία είχε δοθεί η έκταση με… ενετικό διάταγμα λίγο πριν διαλυθεί η Ενετοκρατία στα Ιόνια νησιά στα τέλη του 18ου αιώνα.

Αγοραστής των ζακυνθινών φιλέτων εμφανίζεται η εταιρεία λιβανικών συμφερόντων Pimana Ανώνυμη Εταιρεία Ακινήτων η οποία εκπροσωπήθηκε κατά την σύνταξη του συμβολαίου από την οικονομολόγο Τζουμάνα Μπεχάρα, κάτοικο Βηρυτού. Ωστόσο, πηγές αναφέρουν ότι η εταιρεία αυτή είναι συμφερόντων του Εμίρη του Κατάρ, Χαμάντ μπιν Χαλίφα αλ Θανί ο οποίος μάλιστα προ ολίγων εβδομάδων αγκυροβόλησε στην Ζάκυνθο με το πολυτελές σκάφος του, το Katara.

Αξίζει να σημειωθεί ότι όλες οι business του Εμίρη στον τομέα του real estate διενεργούνται μέσω λιβανέζικης εταιρείας ονόματι Pimara, δηλαδή σε σχέση με την εταιρεία που απέκτησε τα περίπου 15.000 στρέμματα υπάρχει διαφορά μόλις… ενός γράμματος. Είναι η δεύτερη μεγάλη επένδυση στην περιοχή για τον Εμίρη μετά την απόκτηση της Οξυάς έναντι 5,2 εκατ. ευρώ, την οποία θέλει να μετατρέψει σε Art Island, όπως είχε αποκλειστικά γράψει το «Έθνος της Κυριακής».

Το σκάνδαλο με την αγοραπωλησία στην Ζάκυνθο, πάντως, έχει πολύ… βάθος αλλά ακόμη περισσότερες εξώφθαλμες παραβιάσεις του νόμου σε βαθμό κακουργήματος.

ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΚΑΙ τὴν παραλία «Ναυάγιο» τῆς Ζακύνθου!!!2

Όπως τονίζει ο δικηγόρος με καταγωγή από την Ζάκυνθο, Διονύσης Γκούσκος, «στην υπόθεση του Βατοπεδίου υπήρχαν τουλάχιστον χρυσόβουλα. Εδώ δεν υπάρχουν τίτλοι παρά μόνον ένα ενετικό διάταγμα, αλλά με διατάγματα δεν μπορεί να υπάρξει κατοχή. Είναι τόσο εξώφθαλμη η απάτη και τόσο σαθρός ο συγκεκριμένος τίτλος διότι: Δεν μπορεί να μεταφραστεί από το υπουργείο Εξωτερικών καθώς χρησιμοποιεί μια άγνωστη ενετική διάλεκτο. Επίσης δεν έχει σαφή όρια, δεν αναφέρεται το εμβαδόν, ούτε καν τα τοπωνύμια».

Ακόμη πιο σοβαρό είναι το γεγονός ότι η συγκεκριμένη έκταση δεν μπορεί να μεταβιβαστεί διότι είναι δασική και έχει κηρυχθεί μεγάλο μέρος της αναδασωτέα. Γνώστες της υποθέσεως τονίζουν ότι πρόκειται ξεκάθαρα για μια δημόσια, δασική και διακατεχόμενη έκταση, για την οποία επί δεκαετίες δεν είχε εμφανιστεί κανείς για να την διεκδικήσει.

Το ακόμη πιο εντυπωσιακό είναι ότι επί 30 χρόνια η περιοχή είχε μπει στο στόχαστρο εμπρηστών οι οποίοι συστηματικά την κατέκαψαν. Σύμφωνα με πληροφορίες, εκκρεμεί δίωξη για εμπρησμό κατά του πωλητή Γεώργιου Χάρου!

Η έκταση – μαμούθ που πωλήθηκε στις 7 Μαΐου και δύο ημέρες αργότερα μετεγγράφηκε στο υποθηκοφυλακείο βρίσκεται στις περιοχές Αναφωνήτρια, Μαριές και Βολίμες και περιλαμβάνει όλη την χερσαία έκταση επάνω από την παραλία του «Ναυαγίου». Θέλοντας να θολώσουν τα νερά οι δικηγόροι του πωλητή υποστηρίζουν ότι η παραλία δεν πωλείται, κάτι που βεβαίως είναι αυτονόητο, ωστόσο, επιβεβαιώνουν την πώληση των περίπου 15.000 στρεμμάτων. Σε επιστολή τους επισημαίνουν ότι η πώληση έγινε με κριτήριο την αξιοπιστία των αγοραστών και την μεγάλη ευκαιρία για επενδύσεις στο νησί. Κι όπως λένε πολλοί στην Ζάκυνθο, σε μια έκταση 15.000 στρεμμάτων θα μπορούσαν να γίνουν πολλές τουριστικές επενδύσεις, ειδικά στο χερσαίο τμήμα του «Ναυαγίου» με την εκπληκτική θέα.

ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΚΑΙ τὴν παραλία «Ναυάγιο» τῆς Ζακύνθου!!!3

Αναπάντητα ερωτήματα

Παράγοντες του νησιού τονίζουν σκωπτικά ότι «ο Γεώργιος Χάρος… βγήκε παγανιά για την έκταση μόλις το 2014, οπότε και έγινε αποδοχή κληρονομιάς, λίγο πριν το συμβόλαιο. Ωστόσο, επί δεκαετίες η έκταση, πέραν ορισμένων αγροτεμαχίων, που δεν ξεπερνούν τα 100 στρέμματα και τα εκμεταλλεύονταν κάτοικοι της περιοχής, είχε παραμείνει στα… αζήτητα. Μάλιστα, από το 1961 οπότε και πέθανε ο τελευταίος απόγονος της οικογένειας Φλαμπουριάρη (η οποία είχε αποκτήσει με το ενετικό διάταγμα την έκταση πριν από 300 και πλέον χρόνια) δεν υπήρξε κανένα ενδιαφέρον για την έκταση. Και παρότι έπρεπε από το 1945 να κριθεί «αδέσποτη» και να περιέλθει στο δημόσιο, οι απόγονοι της οικογενείας «ξέθαψαν» τα διατάγματα που δεν έχουν ουδεμία ισχύ. Ωστόσο, υπάρχουν και ορισμένα πολύ σοβαρά ερωτήματα που πρέπει να απαντηθούν και που δημιουργούν υπόνοιες για μεγάλο σκάνδαλο.

1. Σύμφωνα με τα έγγραφα, στις 31 Ιανουαρίου 2000, συγκεκριμένοι δασολόγοι υπέγραψαν απόφαση η οποία ανέφερε χαρακτηριστικά ότι μεγάλος μέρος της πωληθείσας εκτάσεως είναι «διακατεχομένη δημόσια έκταση εμβαδού 4.000 στρεμμάτων που βρίσκεται στην θέση «Αγιος Γεώργιος Κριμιώνα Βολιμών». Η απόφαση βασιζόταν σε φύλλο της Κυβερνήσεως με ημερομηνία 16 Σεπτεμβρίου 1985. Αυτή η έκταση ξαφνικά το 2014 από τους ίδιους δασολόγους χαρακτηρίστηκε αγροτεμάχιο και πουλήθηκε. Ανάλογο έγγραφο με ημερομηνία 25/4/2012 ενημερώνει τον ιδιοκτήτη Γ. Χάρο ότι μεγάλα κομμάτια της εκτάσεως είναι δασικά ή έχουν κηρυχθεί αναδασωτέα. Οι ίδιοι υπάλληλοι, όμως, δύο χρόνια μετά επέτρεψαν την μεταβίβαση του συνόλου των 15.000 στρεμμάτων στα οποία συμπεριλαμβάνονται και οι εκτάσεις που είναι παράνομο να πωληθούν.

2. Η συμβολαιογράφος στην Αθήνα συνέταξε ένα συμβόλαιο χωρίς να έχει γίνει ουδείς έλεγχος και χωρίς να ληφθεί πλήθος εγγράφων, παρά μόνον ένας σαθρός τίτλος ιδιοκτησίας της Ενετοκρατίας. Και γεννάται η απορία: Πώς το Υποθηκοφυλακείο επέτρεψε την μετεγγραφή του ακινήτου χωρίς να κάνει κανέναν έλεγχο και να υποψιαστεί ότι δεν μπορούν να πουληθούν δάση, παραλίες, αιγιαλοί, δρόμοι και ρέματα;

3. Γιατί το Δασαρχείο της περιοχής επέτρεψε την μεταβίβαση, ενώ γνώριζε ότι αφενός υπάρχουν μεγάλα κομμάτια παρθένου δάσους και αφετέρου η περιοχή είχε κηρυχθεί αναδασωτέα;

4. Προκλητικός και ύποπτος είναι ο ρόλος της κρατικής περιφέρειας διότι είχε προθεσμία τριών μηνών να παρέμβει. Ακόμη κι αν ο τίτλος ιδιοκτησίας ήταν νόμιμος θα μπορούσε να ζητήσει την αγορά της εκτάσεως έναντι 9 εκατ. ευρώ από το δημόσιο. Το τρίμηνο παρήλθε με αποτέλεσμα να γίνει το deal ανενόχλητα.

5. Εντός των 15.000 στρεμμάτων υπάρχει και εκκλησιαστική περιουσία. Μάλιστα, οι τίτλοι της τοπικής Εκκλησίας είναι 124 χρόνια πριν από το ενετικό διάταγμα παραχωρήσεως προς την οικογένεια Φλαμπουριάρη. Κι όμως, αυτή η έκταση περιλαμβάνεται στα πωληθέντα ακίνητα. Είναι εντυπωσιακό ότι ο Εμίρης -ίσως εν αγνοία του- αγόρασε και τα χαλάσματα από την βυζαντινή εκκλησία του Αγίου Γεωργίου Κρυμιώνα που βρίσκεται επάνω από το «Ναυάγιο».

Η Εκκλησία είχε ζητήσει να αποχαρακτηριστούν 10 στρέμματα από την δική της περιουσία αλλά της απήντησαν ότι είναι αναδασωτέα έκταση και δεν μπορεί να αξιοποιηθεί. Είναι η ίδια έκταση που εφέτος πουλήθηκε ως… αγροτεμάχιο.

Γιατί αποδέχθηκαν το συμβόλαιο, το οποίο δεν διέθετε την ειδική δήλωση ότι όλα τα παραθαλάσσια δεν γειτνιάζουν με αιγιαλό; Υπάρχουν έγγραφα που αποδεικνύουν ότι δεν εμπίπτει η έκταση στον δασικό κώδικα, ότι δεν υπάρχει ρέμα ή ζώνη παραλίας ή ότι δεν είναι βοσκότοπος;

Υπάρχει έγγραφο που υπογράφουν απόγονοι της οικογένειας Φλαμπουριάρη που τονίζουν ότι δεν έχουν σχέση με την αγοραπωλησία κι ότι από την εν λόγω έκταση το πολύ 2.000 στρέμματα να ήταν η κληρονομιά; Επομένως ακόμη και νομίμους τίτλους να είχε ο Γ. Χάρος δεν θα μπορούσε να πουλήσει πάνω από 2.000 στρέμματα.

Υπάρχει έγγραφο προς τον έφορο από υφιστάμενό του να μην προχωρήσει στην εκτίμηση της έκτασης;

Όλα αυτά έχουν προκαλέσει αναστάτωση στο νησί ενώ προ ημερών σε σύσκεψη υπό τον δήμαρχο με τη συμμετοχή της Εκκλησίας, της Περιφέρειας κ.λπ. Αποφασίστηκε να γίνουν ενέργειες για δικαστική εκκαθάριση και ακύρωση του συμβολαίου και να επιβληθούν κυρώσεις όπου πρέπει. Κι επίσης να συσταθεί φορέας για την αξιοποίηση της περιοχής. Το νησί βοά ότι διακινήθηκε πολύ «μαύρο χρήμα» για την υπόθεση και δεν αποκλείουν τίποτε.

Όπως τονίζει ο κ. Γκούσκος «θα πρέπει να λογοδοτήσουν όλοι όσοι συνεργάστηκαν ώστε να συνταχθεί το συμβόλαιο. Αυτοί που σκάρωσαν την μεταβίβαση, βρήκαν όλες τις πόρτες του ελληνικού δημοσίου ανοικτές»».

πηγή

(Visited 229 times, 1 visits today)
0 thoughts on “ΑΡΠΑΖΟΥΝ ΚΑΙ τὴν παραλία «Ναυάγιο» τῆς Ζακύνθου!!!

  1. Τὸ παρὸν ἀναδημοσιεύθηκε στὸ Aussiedlerbetreuung und Behinderten – Fragen καὶ σχολίασε:
    Und obwohl er seit 1945 zu “Streu” zu ermitteln und an die Öffentlichkeit gelangen, die Nachkommen der Familie “ausgegraben” Verordnungen haben keine Wirkung. Allerdings gibt es einige sehr ernste Fragen zu beantworten und das gibt Anlass zu großer Skandal.
    1 Nach den Unterlagen, am 31. Januar 2000 unterzeichnete bestimmte Förster eine Entscheidung, die er sagte, dass ein großer Teil der Fläche ist verkauft “emuliert öffentlichen Fläche von 4.000 Hektar an sich” Agios Georgios Krimiona Volimon. ” Die Entscheidung wurde auf einem Blatt der Regierung vom 16. September 1985 vorgenommen wurden, markierte dieser Bereich im Jahr 2014 plötzlich aus dem gleichen Land und Forstwirte verkauft. Ein ähnliches Schreiben vom 25/4/2012 den Eigentümer informieren, C. Charon, dass große Teile des Gebietes ist Wald oder Wiederaufforstung erklärt. Die gleichen Beamten, jedoch erlaubt zwei Jahre nach der Übernahme der Gesamt 15.000 Hektar, die Bereiche, die illegal zu verkaufen sind beinhaltet. Danke Google, für Übersetzung, Glück, Auf, meine Heimat!

Leave a Reply