Εἶναι νά μήν αἰσθάνομαι …Μ@Λ@Κ@Σ;;;

Εἶναι νά μήν αἰσθάνομαι ...Μ@Λ@Κ@Σ;;;Μπορεί να γίνω λίγο κακός για μερικούς, αλλά δε με νοιάζει.
Με τρώει καιρό τώρα το θέμα των «Κόκκινων Δανείων» των Ιδιωτών προς τις Τράπεζες.
Με κάνει να νοιώθω για άλλη μια φορά «μαλάκας».

Και η απορία μου είναι η εξής:
-Πήραν λέει ιδιώτες δάνεια από τις Τράπεζες, κυρίως για αγορά σπιτιών και τώρα λόγω κρίσεως και αλλαγής των δεδομένων, αδυνατούν να αποπληρώσουν.
«Ωραία» μέχρι εδώ.

-Οι Τράπεζες λέει, λόγω αυτού του προβλήματος (και όχι μόνο) «’ανακεφαλαιοποιήθηκαν». Μας έβαλαν δηλαδή όλους μας συνεταίρους στις Ζημιές τους (στα Κέρδη ποτέ φυσικά), αυξάνοντας έτσι το Δημόσιο Χρέος μας (το Ιδιωτικό Χρέος μερικών Ιδιωτικών Επιχειρήσεων δηλαδή, έγινε ξαφνικά«Δημόσιο»).

«Ωραία» μέχρι εδώ (όχι και τόσο, εδώ νοιώθω 1η φορά ΜΑΛΑΚΑΣ).
-Έρχονται τώρα οι Ιδιώτες που είχαν δανειστεί από τις Τράπεζες και λένε:
Ώπα, αφού τα λεφτά που σας χρωστάμε και δε μπορούμε να σας τα δώσουμε, εσείς τα πήρατε μέσω της Ανακεφαλαιοποιήσεως, δε μπορείτε να τα εισπράξετε δύο φορές, άρα πρέπει να τα διαγράψετε.
Δηλαδή να διαγράψετε μέρος ή ολόκληρο το χρέος των Ιδιωτών προς τις Τράπεζες.
Λογικό θα πει κάποιος, όπως και το είπαν, άποψη που ασπάστηκαν και πολλά κόμματα της Αντιπολιτεύσεως / Αντιμνημονιακά.

Εεε εδώ έρχεται η στιγμή που νοιώθω 2η φορά ΜΑΛΑΚΑΣ!!!

Από πότε ένα Χρέος που απλά άλλαξε «Ιδιοκτήτη / Δανειστή»  ΔΙΑΓΡΑΦΕΤΑΙ;;;;;;

Γιατί μπορεί οι Τράπεζες να πήραν τα λεφτά ή μέρος τους από τα «Κόκκινα» Δάνεια, μπορεί οι Ιδιώτες / «Ιδιοκτήτες» Ακινήτων να θέλουν να μην χάσουν τα Ακίνητά τους, αλλά το Χρέος το φορτωθήκαμε όλοι μας, ακόμα και αυτοί που δεν είχαν πάρει Δάνεια και δεν έχουν φυσικά ούτε Σπίτι μέσω Δανείου.

Θα το δεχόμουν και θα ήταν λογικό αυτό, να μην πληρώσουν το υπόλοιπο του Δανείου τους οι Ιδιώτες προς τις Τράπεζες, επειδή ανακεφαλαιοποιήθηκαν, εφόσον το Χρέος τους είχε διαγραφεί εντελώς.
Άπαξ και το Χρέος των Ιδιωτών το πληρώνουμε όλοι, δίχως όμως να έχουμε όλοι μερίδιο στα Ακίνητα, δεν το δέχομαι.

Μου θυμίζει τις περιπτώσεις με τα Αυθαίρετα που νομιμοποιούνται, όπου πάλι κάποιοι νοιώθουμε ΜΑΛΑΚΕΣ που δεν πήγαμε να καταπατήσουμε Δημόσια Γη ή Δάσος ή Ιδιωτική Γη (κάπου διάβασα χθες ότι οι Τσιγγάνοι πήραν 60.000 ευρώ ο καθένας ή η κάθε Οικογένεια, για να δεχτούν να φύγουν από το Χαλάνδρι και αυτά που είχαν καταπατήσει, δεν ξέρω αν ισχύει και κρατάω επιφυλάξεις… μπορεί απλά να τους τα έταξαν ή μπορεί να είναι και ράδιο αρβύλα).

Μου θυμίζει και τα Δάνεια που διέγραψε ο Παπαδόπουλος στους Αγρότες, που κάποιοι τον χειροκροτούν για αυτό και είναι πιστοί ακόμα και σήμερα…. (και βρέθηκαν κάποιοι αγρότες με περιουσία που δεν είχαν πληρώσει) και κανείς δεν κάθησε να ψάξει αν τα διαγραφέντα δάνεια τα πληρώσαμε όλοι οι υπόλοιποι, δίχως όμως να έχουμε ένα μέρος από κάποιο χωραφάκι.

Πείτε μου που είμαι λάθος ή έστω κάτι για να νοιώσω λιγότερο ΜΑΛΑΚΑΣ!!!

Παπανικολάου Σωτήρης

φωτογραφία

(Visited 34 times, 1 visits today)
2 thoughts on “Εἶναι νά μήν αἰσθάνομαι …Μ@Λ@Κ@Σ;;;

  1. Δεν έχετε άδικο. Σκεφτείτε, όμως, και τους ομολογιούχους που έχασαν τα λεφτά τους, για να μην τα χάσουν όσοι δεν είχαν αγοράσει ομόλογα. Δυστυχώς ή ευτυχώς, η κοινωνική πολιτική έτσι λειτουργεί. Τις αποζημιώσεις των αγροτών που καταστρέφεται η σοδειά τους από θεομηνίες, ὀλοι δεν τις πληρώνουμε;

Leave a Reply