Μᾶς τελειώνει ὁ …«ΥΠΕΡεκατομμυριοῦχος» Σῶῤῥας;

Καιρὸς ἦταν…
Μεγάλη φασαρία ἔγινε μὲ τὰ μυθεύματά του, ποὺ μᾶς φλόμωσαν στὰ ἐκατομμύρια, τὰ δισεκατομμύρια, τὰ τρισεκατομμύρια καὶ τὰ τετράκις ἐκατομμύρια…

Τόσο πολύ, ποὺ ἐκτὸς ἀπὸ τοὺς …«σωῤῥοέλληνες» ὅλοι οἱ ἄλλοι, ποὺ ἀρνηθήκαμε τὴν προβατοποίησίν μας,  εἴμαστε ἀπὸ …προδότες καὶ ἀνθέλληνες, στὴν χειροτέρα τῶν περιπτώσεων, ἔως …λοβοτομημένοι, μαϊμοῦδες καὶ παπαγαλάκια, στὶς …πιὸ εὐγενεῖς …ἐκδοχές!!!
Ὅμως τὰ νούμερα, τὰ ἀποδεικτικὰ στοιχεῖα καὶ ἡ σκληρὴ πραγματικότης ἄλλα τελικῶς  ὐπαγορεύουν…
Κι ἄς ἔχουν κάποιοι ἀγκαλιάσει, μὲ ὁρμή, (τόσο, ποὺ θὰ τὸν …πνίξουν!!!) τὸν Σῶῤῥα καὶ τὰ τσιράκια του, πρὸ κειμένου νὰ μὴν χάσουν τὶς ἐλπίδες τους, στὴν καλλιτέρα τῶν περιπτώσεων, ἔως καὶ τὴν …κουτάλα μὲ τὸ μέλι, σὲ κάποιες ἄλλες περιπτώσεις, πιὸ …εἰδικὲς καὶ ἰδιαίτερες.

Τὰ δεδομένα ὅμως ἀλλάζουν καθημερινῶς…
Τὰ στοιχεῖα, ἄν καὶ διαρκῶς ἀνανεώνονται κι ἀποδεικνύουν πὼς ἐδῶ ἔχουμε νὰ κάνουμε μὲ ἀπατεῶνες τοῦ κοινοῦ ποινικοῦ δικαίου, δὲν φαίνονταν ἀρκετὰ γιὰ τὴν εἰσαγγελία, πρὸ κειμένου νὰ κινηθῇ αὐτεπάγγελτα, προστατεύοντας τὴν ἑλληνικὴ κοινωνία ἀπὸ ἠθικὴ δολιοφθορά.
Καὶ ξαφνικὰ συνέβη ἡ …ῥήξις!!!
Ἄρχισαν οἱ …κοκκορομαχίες!!! Βρισιὲς ἀπὸ ἐδῶ, ἀπειλὲς ἀπὸ ἐκεῖ, ἀποκαλύψεις παρὰ πέρα…
Τῆς σφαγῆς… Κυριολεκτικῶς!!!

Κι ἐκεῖ, ἐπάνω στὸ …ξεκατίνιασμα, στὶς κοκκορομαχίες καὶ στὰ «συναδελφικὰ καὶ ἄκρως …«ἑλληνικά» μαχαιρώματα», βγαίνει ὁ Λαμπράκης καὶ ἀρχίζει τὶς καταγγελίες… Καταγγελίες ἐπὶ καταγγελιῶν… Ἀποκαλύψεις τῶν ἀποκαλύψεων…

Δὴλα δὴ γνωρίζουν ἤδη ἀπὸ τὸν Μάιο πὼς κάποιοι τρώγουν καλῶς…
Τρώγουν σαφῶς ἀπὸ εἰσφορές, ἀπὸ λογαριασμούς (πόσοι εἶναι ἄρα γέ;;;) καὶ τελικῶς ἀπὸ τὸ ὑστέρημα τῶν Ἑλλήνων, ποὺ ἦλθαν νὰ …σώσουν!!!
Ποιές εἶναι οἱ εἰσφορές;

Πόσες εἶναι;
Ποιός τίς μάζευε;;;
Πόσοι ἔτρωγαν, τρώγουν καί θά ἐξακολουθήσουν;

Τί ῥόλο ἔπαιξε ὁ Καλογερόπουλος σέ ὅλο αὐτό τό παιχνίδι; Ἕνας κοινός ἀπατεών λοιπόν;
Κι ὅλοι οἱ ἄλλοι ΔΕΝ εἶναι συνεργοί, ἐφ΄  ὅσον ἀποσιώπησαν τό γεγονός, ἄν καί τό γνώριζαν ἀπό τόν Μάιο;

Στὴν ἰδίαν ἐκπομπή, τῆς 10ης Ὀκτωβρίου 2014, ποὺ ὁ Λαμπράκης ξεφουρνίζει τὴν μία καταγγελία πίσω ἀπὸ τὴν ἄλλην…

Mαθαίνουμε ἀκόμη καὶ γιὰ …ἐκβιαστές!!!

«Κρατοῦσε» καὶ τὸν ἈρτεΜΑΚΗ.
Μέ τί «κρατοῦσε» τόν ἈρτεΜΑΚΗ ὁ Καλογερόπουλος;;

Μήπως μέ αὐτό:

ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ – ΦΩΤΙΑ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΣ ΠΟΥ ΘΑ… ΞΕΧΡΕΩΝΑΝ ΤΗ ΧΩΡΑ

To ΥΠ.ΟΙΚ. των ΗΠΑ ‘ξεσκεπάζει’ τον… σωτήρα Αρτέμη Σώρρα

Η εισαγγελική απόφαση που χαρακτηρίζει αβάσιμη την έγκληση των Σώρρα και Λαμπράκη κατά του «Εθνους» για συκοφαντική δυσφήμηση.

Σε έγγραφο του γενικού επιθεωρητή του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ, το οποίο εστάλη στην Τράπεζα της Ελλάδος και αποκαλύπτει σήμερα το «Έθνος της Κυριακής», γίνεται λόγος για «προϊόν απάτης» και συνιστάται στην ελληνική πλευρά να «επικοινωνήσει με τις διωκτικές αρχές».

Δεν είναι, άλλωστε, τυχαίο ότι έγκληση για συκοφαντική δυσφήμηση, που κατέθεσαν οι δύο «δωρητές» κατά στελεχών της Τραπέζης της Ελλάδος αλλά και κατά του «Έθνους» απορρίφθηκε από την Εισαγγελία Πρωτοδικών Αθηνών ως αβάσιμη.

Πιο αναλυτικά, τον Σεπτέμβριο του 2012 ο κ. Σώρρας παρουσιάστηκε ως νόμιμος κάτοχος έξι χρεωστικών ομολόγων του αμερικανικού Δημοσίου συνολικού ύψους 600 δισ. δολαρίων. Από κοινού με τον κ. Λαμπράκη και μέσω της οργανώσεως END (End National Debt) κατέθεσαν επίσημη πρόταση στην ελληνική κυβέρνηση για την δανειοδότηση της Ελλάδας, με σκοπό την αποπληρωμή του χρέους. Η επιστολή τους κοινοποιήθηκε στον πρωθυπουργό, στον πρόεδρο της Βουλής, στην Τράπεζα της Ελλάδος και στον υπουργό Οικονομικών. Μάλιστα την συνόδευαν έγγραφα για την πιστοποίηση της καταθέσεως του υπέρογκου αυτού ποσού υπό την μορφή treasury bills υπέρ της ελληνικής δημοκρατίας σε ειδικό κηδεμονεύοντα λογαριασμό.

Η έρευνα της ΤτΕ
Επειδή, όπως ήταν φυσικό, κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει την απίθανη αυτή ιστορία, η ΤτΕ ξεκίνησε να ερευνά το θέμα. Καθώς επρόκειτο για χρηματοοικονομικά προϊόντα του αμερικανικού Δημοσίου, απευθύνθηκε στο υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ. Απέστειλε σχετική επιστολή αναφέροντας μεταξύ των άλλων και τα ακόλουθα:

«…Η δικηγορική εταιρεία περιορισμένης ευθύνης Bleakley Platt &Schmidt μας έστειλε αντίγραφο επιστολής (επισυνάπτεται προς ενημέρωση των αμερικανικών αρχών), η οποία απευθύνεται προς τον υπουργό Οικονομικών και τον υπουργό Μεταφορών των ΗΠΑ και αφορά στο άνοιγμα λογαριασμών θεματοφυλάξεως και αποθετηρίου υπέρ του Αρτεμίου Σώρρα. Με την επιστολή επίσης γνωστοποιείται στους παραλήπτες η κατάθεση συγκεκριμένων Διεθνών Συναλλαγματικών στον εν λόγω λογαριασμό εις πίστωσιν και υπέρ της Ελληνικής Δημοκρατίας υπό ορισμένους όρους και προϋποθέσεις. Σας παρακαλούμε να μας πληροφορήσετε σχετικά με την ύπαρξη – εγκυρότητα των συναλλαγματικών που αναφέρονται στην συνημμένη επιστολή. Σας παρακαλούμε επίσης να επιβεβαιώσετε κατά πόσον η διαδικασία γνωστοποιήσεως και καταχωρίσεως που περιγράφεται στις δύο τελευταίες παραγράφους της επιστολής συνιστά υποχρέωση απορρέουσα από το δίκαιο των ΗΠΑ».

Κι αν όλοι λίγο – πολύ πίστευαν ότι η όλη υπόθεση ήταν μία… κακοστημένη απάτη, ήρθε και η επίσημα απάντηση από το γραφείο του γενικού επιθεωρητή του υπουργείου Οικονομικών των ΗΠΑ να το αποδείξει πέραν πάσης αμφισβήτησης.

Ειδικότερα στην απαντητική επιστολή που έφτασε στην Τράπεζα της Ελλάδος αναφέρονται τα εξής:

«Σε απάντηση του αιτήματός σας για έλεγχο και εξακρίβωση της εγκυρότητας των εγγράφων που αποστείλατε, σας γνωρίζουμε ότι εξετάσαμε τα έγγραφα και ότι ΔΕΝ (τα κεφαλαία επέλεξε ο συντάκτης της επιστολής) αποτελούν έγκυρα διαπραγματεύσιμα χρηματοοικονομικά μέσα. Τα εν λόγω έγγραφα αποτελούν προϊόν απάτης και χρησιμοποιούν παρανόμως ονόματα αξιωματούχων του υπουργείου Οικονομικών. Το υπουργείο συνιστά στους παραλήπτες να μην απαντούν σε τέτοιου είδους αλληλογραφία».

Στη συνέχεια, δε, δίνει και διευκρινίσεις γιατί οι συναλλαγματικές που προσκόμισαν οι… εθνικοί ευεργέτες δεν έχουν καμμία σχέση με νόμιμα χρηματοοικονομικά εργαλεία.

«Παρόλο που το υπουργείο Οικονομικών τηρεί λογαριασμούς ιδιωτών στο σύστημα Treasury Direct που διαθέτει, αυτοί είναι λογαριασμοί τίτλων και όχι καταθετικοί λογαριασμοί όψεως. Οι ιδιώτες δεν μπορούν να εκδίδουν εντολή πληρωμής προς τρίτον από λογαριασμό Treasury Direct χρησιμοποιώντας απλή ή διεθνή συναλλαγματική ή οποιοδήποτε άλλου είδους μέσο. Κάθε έγγραφο που αποπειράται κάτι τέτοιο είναι απατηλό», προστίθεται χαρακτηριστικά.

Τέλος, ο γενικός επιθεωρητής των ΗΠΑ συστήνει στην Τράπεζα της Ελλάδος «αν θέλετε να αναφέρετε το θέμα σε τοπικό επίπεδο, συνιστούμε να επικοινωνήσετε με τις διωκτικές αρχές της χώρας σας».

«Σωτηρία» μέσω Διαδικτύου
Να υπενθυμίσουμε πως το πολύκροτο σίριαλ των Ελληνοαμερικανών με την αμύθητη περιουσία, οι οποίοι θα έσωζαν την Ελλάδα από το υπέρογκο δημόσιο χρέος της, άρχισε να κυκλοφορεί στο Διαδίκτυο το καλοκαίρι του 2012 και πολλοί έσπευσαν να πιστέψουν ότι όντως οι δύο ομογενείς, με μια υποτιθέμενη ομάδα πίσω τους, είχαν συγκεντρώσει το ποσό των 600 δισ. δολαρίων.

Μάλιστα επειδή τα δημοσιεύματα πλήθαιναν, η Βουλή κινητοποιήθηκε. Έτσι ο βουλευτής της ΝΔ Αδωνις Γεωργιάδης, ως πρόεδρος της Επιτροπής της Βουλής για τον Απόδημο Ελληνισμό, επικοινώνησε τότε με όλες τις ελληνικές οργανώσεις των ΗΠΑ και του Καναδά προκειμένου να πληροφορηθεί ποιοι είναι οι μυστηριώδεις Λαμπράκης και Σώρρας, οι οποίοι υποτίθεται πως είχαν συγκεντρώσει εκατοντάδες δισεκατομμύρια. Όλοι με τους οποίους επικοινώνησε, δήλωσαν πλήρη άγνοια για την οργάνωση END.

Εκείνοι, όμως, επέμεναν στους ισχυρισμούς τους, δηλώνοντας πως έχουν καταθέσεις στην καναδική Bank of Montreal. Όμως ο υπεύθυνος Τύπου της καναδικής τράπεζας Ραλφ Μαράνκα κατέρριψε τους ισχυρισμούς της οργανώσεως END υποστηρίζοντας: «…Τα δημοσιεύματα περί καταθέσεως 600 δισ. στην BMO δεν είναι αξιόπιστα. Πέραν τούτου δεν έχουμε να προβούμε σε περαιτέρω σχολιασμό».

Παρ’ όλα αυτά οι «δωρητές» επιχείρησαν να κρατήσουν στην επικαιρότητα την … μοναδική λύση για το χρέος μέχρι να έρθει το υπουργείο Οικονομικών των ΗΠΑ και να βάλει τέλος με τον πιο επίσημο τρόπο σε μία ιστορία που μόνο ως κακόγουστη φάρσα μπορεί να κανείς να την εκλάβει.

ΕΙΣΑΓΓΕΛΙΚΗ ΑΠΟΦΑΣΗ
Στο καλάθι των αχρήστων η έγκληση κατά του «ΕΘΝΟΥΣ»

Στο κενό έπεσε η προσπάθεια των Αρτέμη Σώρρα και Εμμανουήλ Λαμπράκη να κινηθούν νομικά κατά στελεχών της Τραπέζης της Ελλάδος αλλά και του «Έθνους της Κυριακής».

Οι δικαστικές αρχές όχι μόνο αποδέχθηκαν ότι είναι αβάσιμη η έγκλησή τους για συκοφαντική δυσφήμηση διά του Τύπου αλλά και, σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα έχουν ξεκινήσει έρευνα αναζητώντας νέα στοιχεία για την δράση των δύο ανδρών.

Σώρρας και Λαμπράκης είχαν καταθέσει ενώπιον της Εισαγγελίας Πρωτοδικών Αθηνών έγκληση κατά του πρώην διοικητή της ΤτΕ Γιώργου Προβόπουλου, του διευθυντή της Διευθύνσεως Χρηματοοικονομικών Δραστηριοτήτων της ΤτΕ Εμμανουήλ Ζερβουδάκη και της εφημερίδας «Εθνος της Κυριακής» για συκοφαντική δυσφήμηση.

Αφορμή στάθηκε επιστολή την οποία δημοσίευσε το «Έθνος» την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2012 και ανέφερε μεταξύ άλλων και τα ακόλουθα:

• Οι αναφερόμενες εταιρείες από τους ανθρώπους της END: Federal Stock Transfer, Woodridge Ontario, Federal Funding & Investments Group, Toronto Diamond & Diamond, Merchant Banking Group δεν είναι καταχωρισμένες σε καμμιά τραπεζική επετηρίδα και σε κανέναν τραπεζικό κωδικό κατάλογο.

• Η Οργάνωση END αναφέρεται σε μία μόνο «επί πληρωμή» καταχώριση στο δίκτυο CNW Canada Newswire, ως μη κυβερνητικός οργανισμός/φιλανθρωπική οργάνωση με τον Αρτέμιο Σώρρα ιδρυτικό μέλος, τον Εμμανουήλ Λαμπράκη πρόεδρο και τον Antony Diamond Governor Canada Bureau.

• Οι αναφορές για την Diamond and Diamond, Merchant Βanking Group παραπέμπουν σε απάτη (υπάρχει προσωρινή εντολή του Ontario Securities Commission εις βάρος της, σχετικά με έρευνα για σχήμα πυραμίδα της Prosporex).

• Στην αναφερόμενη διεύθυνση της Federal Stock Transfer φαίνεται να υπάρχει ένα συγκρότημα κτιρίων αποτελούμενο από εστιατόρια, μπαρ και χώρους αθλήσεως….

Η αιτιολογία
Η εισαγγελέας πρωτοδικών απέρριψε ως αβάσιμη την έγκληση υπογραμμίζοντας μεταξύ των άλλων πως «τα όσα αναφέρθηκαν στην επιστολή δεν αποδεικνύονται ότι είναι ψευδή. Υπάρχει απλή καταγραφή, με λακωνικό μάλιστα τρόπο, των στοιχείων εκείνων που οδήγησαν στην κρίση ότι πρόκειται για απάτη, μία αξιολογική κρίση μετά από μία πολύ γρήγορη έρευνα που περιορίστηκε σε δημόσια προσιτές πηγές».

Όσον αφορά στο «Εθνος», στην απόφαση αναφέρεται ότι φιλοξενεί την επιστολή αλλά και έγγραφο της Bank of Motreal και προστίθεται: «Η αποτύπωση γεγονότων που είναι δυνάμενα να βλάψουν την τιμή και την υπόληψη των εγκαλούντων δεν συνιστούν εκ μέρους της εφημερίδας άδικη πράξη, ενώ δεν περιέχουν και δριμύτατη κριτική επί πράξεων των εγκαλούντων».

ΚΩΣΤΑΣ ΤΣΑΧΑΚΗΣ
Ἔθνος

Μήπως μέ αὐτό;;

Η μήπως μέ κάτι ἀκόμη πιό βρώμικο, πού ΑΔΥΝΑΤΟΥΜΕ νά συνειδητοποιήσουμε ἐμεῖς οἱ μή ἐμπλεκόμενοι σέ τέτοιου εἴδους παιχνίδια;

Βρώμικες ἱστορίες…
Πολὺ βρώμικες…
Γιὰ ὅλους ἐμᾶς ποὺ ΔΕΝ ἔχουμε σχέσεις μὲ ὑποκόσμους, μία ἀνακούφισις.
Γιὰ ὅλους αὐτοὺς ποὺ πίστεψαν στοὺς ἐθνοσωτῆρες, μία μεγάλη προδοσία καὶ ἀκόμη πιὸ ἀπέραντη ἀπελπισία…
Καὶ γιὰ ὅλους αὐτοὺς ποὺ περιέθαλψαν, ἀπέκρυψαν, κουκούλωσαν, ἀποσιώπησαν, ἀλλοίωσαν καὶ τελικῶς ἀνέστειλαν τὴν παρέμβασιν τῆς εἰσαγγελίας, ἕνας φόβος ἀπὸ τὶς ἀποκαλύψεις καὶ ἴσως, ἴσως λέμε, μία ἐνοχη γιὰ ἀκόμη ἕνα ἔγκλημα κατὰ τῆς Ἑλλάδος!!!.

Βέβαια… Ἐδῶ ἐμφανίζεται κι ἕνα μεγάλο …«ΑΛΛΑ»!!!
Πρὸ μερικῶν ἡμερῶν ὁ Ἰωσὴφ Παπαδόπουλος συνομίλησε μὲ τὴν «Τράπεζα τῆς Ἑλλάδος, γιὰ νὰ μάθῃ πὼς ἤδη ἡ ὑπόθεσις Σῶῤῥα ἔχει φθάσει στὸν εἰσαγγελέα.
«Ὕποπτον», θὰ μπορούσαμε νὰ ποῦμε, ἐφ΄ ὅσον ἤδη ἐδῶ καὶ δύο χρόνια, μὲ τὴν ἀμέριστη στήριξιν καὶ ὑποστήριξιν τῆς κυβερνήσεως καὶ τῶν κρατικῶν μηχανισμῶν, ὅπως καὶ μερίδος τοῦ τύπου, ὁ Σῶῤῥας καὶ ἡ συμμορία του ἔχουν τὸ …ἀκαταδίωκτον.
Καὶ ξαφνικὰ ἐμφανίζεται τὸ …«ἔγκυρον» ΚΑΘΕΣΤΩΤΙΚΟΝ «Ἔθνος» γιὰ νὰ κουνήσῃ τὸ δάκτυλο στὴν εἰσαγγελία, στὸν Σῶῤῥα καὶ στὴν κυβέρνησιν…
Γιατί τώρα;
Κι ἀπὸ τὴν ἄλλην…
Τί συμβαίνει μέ τήν συμμορία;;
«Δάγκωσε» πολλούς ὁ ἈρτεΜΑΚΗΣ; «Ἔκλεισε ὁ κύκλος του»;; Ἤ μήπως «παίζουν» πολλά ἀκόμη πού ἐμεῖς ἀγνοοῦμε;;

Τελείωσε λοιπόν…
Πάει ὁ ἈρτεΜΑΚΗΣ στὸ σπίτι, στὴν φυλακή, στὰ Τάρταρα… Ἀδιάφορον…
Πάντως ἡσυχάζουμε ἀπὸ ἐτοῦτο τὸ φροῦτο, ἐντὸς ὁλίγου…
Κατὰ πῶς φαίνεται δῆλα δή…

Φιλονόη.

Υ.Γ. Τά ψηφίσματα τί ἀπέγιναν; Ποιός καί γιατί δέν τά ἐπιστρέφει σέ αὐτούς πού  ἀξίωσαν τήν ἐπιστροφή τους;;

φωτογραφία

 

 

 

Leave a Reply