Βότανα κατὰ τοῦ μπαμπούλα Ἔμπολα.

Μελία (Fraxinus ornus)

«Ἀνόητος ὁ ἰατρὸς ποὺ περιφρονεῖ τὴν γνώση ποὺ ἀπεκτήθη ἀπὸ τοὺς ἀρχαίους προγόνους του»
Ἱπποκράτης

Γράφει ο Iπποκράτης θέλοντας να προειδοποιήσει τους μαθητές του για τους κινδύνους και τα ολέθρια αποτελέσματα, που έχει όταν αφήνουν την θεωρία να προπορεύεται έναντι της κλινικής πρακτικής.

Τελικά η ιστορία επαναλαμβάνεται, ο φόβος, ιδίως η τρομολαγνεία  και το χρέος είναι τα καλλίτερα «προιόντα», πωλούν αρκετά και είναι άκρως κερδοφόρα, πρώτα είχαμε την γρίππη των χοίρων, μετά των πτηνών και τώρα πουλάει ο μπαμπούλας  έμπολα,  αν και το μάρκετινγκ έχει βελτιωθεί πλέον αρκετά…
Αλλά δεν πρέπει να ανησυχούμε, για λίγο καιρό θα είμαστε μέσα στον  πανικό, μετά θα έρθει  το εμβόλιο να μας σώσει, που ήδη έχει αρχίσει να κατασκευάζεται.

Τὠρα κατασκευάστηκε και το πειραματικό φάρμακο Zmapp.
Ας μην μιλήσουμε για τις παρενέργειες που μπορεί να έχει, γιατί πιθανότατα δεν έχουν καν ερευνηθεί…
Και μην ξεχνάτε πως είμαστε σε κατάσταση εκτάκτου ανάγκης.

Απόκομμα απο την Guardian, «Τα εμβόλια που αναπτύσσονται έναντι και των τεσσάρων !!! οροτύπων του δαγγείου πυρετού, θα είναι σίγουρα ο πιο αποτελεσματικός τρόπος για την πρόληψη της νόσου. Η πρόληψη της αναπαραγωγής των κουνουπιών έχει σε μεγάλο βαθμό αποτύχει στις περισσότερες ενδημικές χώρες.»

Πιο επικερδή είναι τα εμβόλια…
Άλλωστε το να βρούμε τρόπους να μην αναπαράγονται τα κουνούπια είναι δύσκολο.

Προφητικό το άρθρο για το φίλμ CONTAGION;

Στο φίλμ CONTAGION μια εταιρεία εξορύξεως προσπαθώντας να καθαρίσει την ζούγκλα από φοινικόδενδρα, με μπουλντόζες, που σε αυτά κατοικούν νυκτερίδες, πέφτει μία νυκτερίδα που έχει τον …φονικό ιό, τρώει μια μπανάνα, αφήνει τα αποφάγια σε ένα χοιροστάσιο, το σφάζουν, ο σεφ που μαγειρεύει το κρέας λερώνεται με το αίμα, κάνει μια χειραψία με την πρωταγωνίστρια και ξεκινάει η επιδημία  από ένα γουρουνάκι και μία νυχτερίδα (batman ή βαμπίρ).

CONTAGION. Ὁ ΠΟΥ προετοιμάζεται γιά trH3N2 πανδημία;

Δέν θα αναφέρω για τον «ιό», για το πως μεταδίδεται, και τι συμπτώματα παρουσιάζει, θα το αφήσω στους προπαγανδιστές του ΚΕΛΠΝΟ και τα ΜΜΕ…
Άλλωστε πληρώνονται καλά για αυτό.

Θα αναφέρω ότι ο ιός του Δυτικού Νείλου, που προκαλεί εγκεφαλίτιδα, ενδημεί εδω και χιλιετίες στην Μέση Ανατολή.
Θα μου πείτε όμως ότι αλλάζοντας τον λίγο και παίζοντας τον Δημιουργό μπορείς να τον κάνεις παθογόνο, αλλά και άκρως μεταδοτικό.

Νομίζω πως για αυτούς που θέλουν να καταλάβουν το ανέλυσα αρκετά στο

Ὅλες οἱ ἀσθένειες προέρχονται ἀπὸ τὸ μυκόπλασμα

Ὀσο για τον μπαμπούλα  Έμπολα ευτυχώς έχουμε την φύση μας  και σε αυτήν την χώρα υπάρχουν σχεδόν όλα τα αντίδοτα…
Όσο και να προσπαθήσουν να μας ρίξουν στην λήθη, διαθέτουμε σαν Ελλάδα  χιλιάδων ετών γνώσεως, που όλο και κάτι έχει μείνει.

Αναρωτιέμαι τι  θα επιλέγατε αν αντιμέτωπίζατε   μια επικείμενη πανδημία του ιού;

Ένα φάρμακο με χαμηλή διαθεσιμότητα, με υπερβολικά υψηλό κόστος και  τοξικότητα, και το οποίο δεν ξέρουμε αν λειτουργεί, ή  ενα  δοκιμασμένο στον χρόνο, ασφαλή, οικονομικά προσιτό και πολύ αποτελεσματικό βότανο;
Είχα γράψει  παλαιότερα για τον Ζαμπούκο.

Zαμποῦκος, τὸ πιὸ γνωστὸ ἀντί-ἰἱκὸ βότανον

Ζαμπούκος κατά του κάθε έμπολα.

Γιατί οι καρποί του ζαμπούκου είναι τόσο αποτελεσματικοί;

Ζαμπούκος (sambucus niger)

Υποθέτουν  ότι οι μαύροι  καρποί του Ζαμπούκου  περιέχουν μια  ειδική ένωση, η οποία επικαλύπτει τους  ιούς και τους εμποδίζει από το να διεισδύουν και να μολύνουν τα υγιή κύτταρα.

Πάντως, σε άλλες μελέτες, θεωρούν οτι ο ζαμπούκος αλλάζει το PH των βλεννογόνων, με αποτέλεσμα  οι ιοί να μην  μπορούν να προσκοληθούν στους βλεννογόνους, οπότε δίνεται χρόνος στο  ανοσοποιητικό σύστημα  να παράγει  αντισώματα.

Αλλά δεν είναι μόνο ο Ζαμπούκος είναι και ο Μέλιος, Μελία, ή αλλοιώς Μέλιουρας, φράξινος, Fraxinus ornus, το γνωστό μάννα, εξάδελφος του γνωστού ινδικού Νηήμ (Νeem), που το χρησιμοποιούσαν οι άνθρωποι από την αρχαιότητα, αλλά και πρόσφατα στα χωριά ακόμα και τώρα κάποιοι το χρησιμοποιούν στα κοτόπουλα και στα άλλα ζώα.
Όταν βλέπουν κάποια ζώα να μην είναι καλά, βάζουν στο νερό που πίνουν φλούδες από τον φλοιό του, το νερό παίρνει ένα μπλέ χρώμα και τα ζώα γίνονται καλά.

Μελία (Fraxinus ornus)

 Τι ιδιότητες έχει ο φλοιός;

Αντί-ιικές, αντιφλεγμονώδεις,  αντιμικροβιακές, αντιοξειδωτικές, αντιπαρασιτικές, σκοτώνει τις έλμινθες, ανοσορυθμιστικές, εντομοαπωθητικές, επουλωτικές και δεν είναι μόνο ο φλοιός του που έχει θεραπευτικές ιδιότητες, αλλά και τα δάκρια, το μάννα το γλυκό έκκριμα του φλοιού του, χρησιμοποιείτο στην ιατρική σαν καθαρτικό για παιδιά, παρόμοιο με το μάννα που χρησιμοποιούσαν οι Ισραηλίτες  από τα αρμυρίκια.

Άλλα αντιικά φυτά;

Τα φύλλα της ελιάς που περιέχουν την Ελαιοροπαΐνη που εμποδίζει την μολυσματικότητα  του αιμορραγικού σηψαιμικού ιού,  Viral Haemorrhagic Septicaemia (VHSV) και του Salmonid Rhabdovirus κατά 10 -30 τοις εκατό.

Ἡ δικαίωσις τῆς «φραπελιάς»

H αψιθιά (Artemisia absinthium) έχει ισχυρές αντιϊκές ιδιότητες όχι μόνο για τον ιό της ηπατίτιδας Β, αλλά και για πολλούς άλλους ρετροϊούς και DNA-ιούς.  (1)

Αψιθιά (artemisia absinthium)

Ένα άλλο γνωστό βότανο η γλυκόρριζα  Glycyrrhiza glabra (Leguminosae),  έχει μια πλούσια και αρχαία ιστορία  χρήσεως ως φάρμακο,  ριζωμένη στην ινδική, κινεζική, ελληνική όσο και στην αιγυπτιακή παράδοση, από τα πιό δυνατά αντιικά βότανα.

Γλυκόῤῥιζα καταπολεμᾶ ἔως καὶ ἰοὺς ἀνθεκτικοὺς στὰ ἀντί-ἰϊκὰ φάρμακα

Ρίζες γλυκόρριζας είχαν βρεθεί για παράδειγμα στον τάφο του Φαραώ Τουταγχαμών (1398 π.Χ.).

Προς το παρόν, δεν υπάρχει ειδική θεραπεία, που να καταπολεμά  τον SARS  και κατα των λοιμώξεων που σχετίζονται με τους κορωνοϊούς.
Και εδώ είναι τα αποτελέσματα που βρήκαν:

Σύμφωνα με τον Θεόφραστο (3ος αιώνας π.Χ), οι Σκύθες, οι οποίοι είχαν μυηθεί στην γλυκόρριζα από τους Έλληνες, μασούσαν γλυκόρριζα και μπορούσαν να ζήσουν 12 ημέρες χωρίς νερό.

Ρίζες γλυκόρριζας είχαν βρεθεί για παράδειγμα στον τάφο του Φαραώ Τουταγχαμών (1398 π.Χ.).

Τον 18ο αιώνα ο Ναπολέων Βοναπάρτης μασούσε γλυκόρριζα ως φάρμακο για τα προβλήματα πέψεως που αντιμετώπιζε.

Μασσώντας τις ρίζες μας βοηθάει στην απεξάρτηση από το τσιγάρο.

Η γλυκυρριζίνη (σαπωνίνη), είναι επίσης μία  από τις  πιο ισχυρές αντι-ιικές  ενώσεις που εχει μελετηθεί ποτέ.

Μία μελέτη για την ανασταλτική δράση της γλυκυρριζίνης κατά του SARS,  (Αιφνίδιου  Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου), γρίπη των πτηνών,  που σχετίζεται με τους κορωνοϊούς,   δημοσιεύθηκε στο περιοδικό Lancet τον Ιούνιο του 2003, η οποία βέβαια είχε  μικρή κάλυψη από τα μέσα μαζικής ενημερώσεως, παρά την τεράστια  σημασία της για την ανθρώπινη υγεία.

Και να φαντασθείτε  ότι, λίγους μόνο μήνες  πριν από αυτό ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας εξέδωσε δελτίο τύπου (16 Απρίλη 2003), το οποίο  ανέφερε την πρόσφατη έξαρση των θανατηφόρων κρουσμάτων του (Αιφνίδιου  Οξέος Αναπνευστικού Συνδρόμου) (SARS) στην Ασία και το οποίο  προκλήθηκε από τους ιδίους κορωνοϊούς  που χρησιμοποιούνται σε αυτή την μελέτη.

Με τον κόσμο να εξακολουθεί να παραπαίει από την παγκόσμια υστερία του SARS  και την κατάσταση «ετοιμότητας», δηλαδή τα αποθηκευμένα φαρμακευτικά προϊόντα, όπως η ριμπαβιρίνη, παρά την γνωστή έλλειψη της αποτελεσματικότητάς της, θα έλεγε κανείς  ότι θα δινόταν περισσότερη προσοχή στην πολλά υποσχόμενη έρευνα αυτού του είδους …

Στην πρωτοποριακή μελέτη του Lancet, με τον τίτλο «γλυκυρριζίνη, ένα ενεργό συστατικό από τις ρίζες της γλυκόρριζας, και η αναπαραγωγή του ιού SARS-CoV», οι Γερμανοί ερευνητές εξέφρασαν συνοπτικά την πρόθεσή τους με τον ακόλουθο τρόπο:

Το  πρόσφατο  ξέσπασμα του SARS  δικαιολογεί την αναζήτηση  αντι-ιικών ενώσεων  για την θεραπεία της νόσου.

Προς το παρόν, δεν υπάρχει ειδική θεραπεία, που να καταπολεμά  τον SARS  και τις λοιμώξεις που σχετίζονται με τους κορωνοιούς.

Και εδώ είναι τα αποτελέσματα που βρήκαν:

Εκτιμήσαμε τo αντιικό δυναμικό της ριμπαβιρίνης, 6-αζαυριδίνης,  πυραζοφουρίνης,  μυκοφαινολικού οξέος, και της γλυκυριζίνης, σε δύο κλινικές απομονώσεις του κορωνοϊού (FFM-1 και FFM-2) από ασθενείς με SARS που είχαν εισαχθεί  στο κλινικό κέντρο του Πανεπιστημίου της Φραγκφούρτης, Γερμανία.

Από όλες τις ενώσεις, η γλυκυρριζίνη ήταν η  πλέον δραστική στην αναστολή της αντιγραφής του ιού SARS.

Τα ευρήματά μας υποδηλώνουν ότι η γλυκυρριζίνη θα πρέπει να αξιολογηθεί για την αντιμετώπιση του SARS.

Συνήθως βράζουμε ένα κουταλάκι του γλυκού αποξηραμένη ρίζα για 5  λεπτά, αφήνουμε το ρόφημα σκεπασμένο για 15 λεπτά και πίνουμε έως και δυο κούπες την ημέρα, για διάστημα ενός μήνα, κάνοντας διακοπή.

Ο ζαμπούκος, τα φύλλα ελιάς και ο μέλιος μπορούν να χρησιμοποιηθούν και προληπτικά βάζοντας αντί για ζάχαρη σκόνη γλυκόρριζας.

Η αψιθιά χρησιμοποιείται για 10 ημέρες κάνοντας παύση μιας εβδομάδας.

Το σεπτιλίν (septilin) της εταιρείας  Αyrveda, απο το 1982 θεράπευε τον Δάγκειο αιμορραγικό πυρετό παρεμφερής με τον «ιό» του Έμπολα που και αυτός προκαλεί αιμορραγικό πυρετό που  μάλλον «μεταλλάχτηκε» πλέον όπως στο φίλμ CONTAGION.

Ευαγγέλου Μαριάννα

Βιοχημικός Μsc

Ἔμπολα, ὁ …υἱὸς τῆς Μπὶγκ Φάρμα καὶ ὁ …πατὴρ Ἱπποκράτης

Kαρκῖνοι, AIDS, Ebola, κορωνοϊοὶ καὶ τὸ κοινό τους στοιχεῖον

Ἐπιστημονικῶς …«ἐγκεκριμένος» ὁ EMΠOΛA. Ἡ …λύσις γιὰ τὴν «σωτηρία» τοῦ πλανήτου!!!

φύτρο

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

2 thoughts on “Βότανα κατὰ τοῦ μπαμπούλα Ἔμπολα.

  1. Άλλο δέντρο ο Fraxinus ornus που λέγεται μελία, μέλιος και άλλο δέντρο η Μελία που είναι εξάδελφη του γνωστού ινδικού Νηήμ (Νeem). Καμιά σχέση ο Φράξινος με το Νeem. Προσέξτε.

Leave a Reply