Οἱ «καλοί» μας «σύμμαχοι» φροντίζουν ΚΑΙ νὰ …ΠΑΓΩΣΟΥΜΕ!!!

ΟΙ  «ΚΑΛΟΙ» ΜΑΣ «ΣΥΜΜΑΧΟΙ» ΦΡΟΝΤΙΖΟΥΝ ΚΑΙ  ΝΑ …ΠΑΓΩΣΟΥΜΕ!!!

Οι «καλοί» μας «σύμμαχοι» ετοιμάζονται να καταστρέψουν το δίκτυο διανομής πετρελαίου της Συρίας, τώρα που μπαίνει ο χειμώνας, με πρόσχημα τον …πόλεμο εναντίον της ISIS.
Γι’ αυτό ξαφνικά ανακάλυψαν στα κανάλια τις μαζικές εκτελέσεις της ISIS.
Αποφεύγουν να αναφέρουν ότι οι εκτελέσεις αφορούν σε Σύριους κι όχι σε Κούρδους, γιατί η παράσταση απαιτεί να δημιουργηθεί συμπάθεια για τους Κούρδους και μίσος για τους Σύριους.Οἱ «καλοί» μας «σύμμαχοι» ΚΑΙ φροντίζουν νὰ ...ΠΑΓΩΣΟΥΜΕ!!!1

Οι «καλοί» μας «σύμμαχοι», που σκότωσαν μισό εκατομμύρια μωρά στο ΙΡΑΚ, αφήνοντάς τα χωρίς τρόφιμα, νερό και φάρμακα, ετοιμάζονται να αφήσουν τους Σύριους και χωρίς θέρμανση.
Τα εγκλήματα κατά της ανθρωπότητας των «συμμάχων» μας αναβαφτίζονται σε «εκδημοκρατισμό» ,


Η προπαγάνδα πάει σύννεφο…

Η ISIS που εκπαίδευσαν κι εξόπλισαν οι Ισραηλινοί, δήθεν ΠΟΥΛΗΣΕ (!) στο «καθεστώς» της Δαμασκού και στον Ερντογάν (!) πετρέλαιο.
Η κυβέρνηση Άσαντ έγινε …«καθεστώς» και ο Ερνογάν …μαυραγορίτης, που ψωνίζει από τους δολοφόνους.
Οπότε απαιτείται να επέμβουν οι «καλοί» , να καταστρέψουν τους πετρελαιαγωγούς, αδιαφορώντας για το κόστος σε ζωές,  για να …«σώσουν» τον πλανήτη από το …«καθεστώς» Άσαντ και τον …«μαυραγορίτη» Ερντογάν.

Στην Ελλάδα το Υπουργείο Αμύνης ανέλαβε ο Δένδιας-Rothschild, διότι για μία ακόμα φορά  η ασφάλεια των Ισραηλινών εγκαταστάσεων στην ΑΟΖ της Κύπρου έγιναν ΔΙΚΟ ΜΑΣ πρόβλημα και ΟΧΙ του Ισραήλ.
Εμείς θα αναλάβουμε το κόστος φυλάξεως και τον κίνδυνο εμπλοκής με το Τουρκικό Ναυτικό.
Οι Ισραηλινοί από μακριά κι αγαπημένοι ενώ Τούρκοι κι Έλληνες, σαν καλές μαριονέτες, θα πέσουν στον βωμό των Ισραηλινών συμφερόντων.
Θα πληρώσουμε ΕΜΕΙΣ την διαφύλαξη των συμφερόντων της DELEK και της NOBLE,  γιατί ξεχάσαμε ΗΔΗ την στάση των επικυριάρχων στο θέμα των Ιμίων, που ήταν μία πολύ καλοστημένη παράσταση για την αγορά όπλων αξίας 30 δισεκατομμυρίων.
Οἱ «καλοί» μας «σύμμαχοι» ΚΑΙ φροντίζουν νὰ ...ΠΑΓΩΣΟΥΜΕ!!!2

Για το θέμα των Ιμίων  ΔΕΝ ανεμείχθη ΟΥΤΕ το ΝΑΤΟ, ούτε ο ΟΗΕ, ενώ για την ΑΟΖ της Κύπρου ξαφνικά αποκτήσαμε …υποχρεώσεις!!!
Όταν το ίδιο το ΝΑΤΟ και οι Άγγλοι υπεχρέωσαν την Τουρκία να καταλάβει την μισή Κύπρο, ο ΟΗΕ δεν θεώρησε σωστό να αναμειχθεί κανείς.
Το ΝΑΤΟ ειδικά βοήθησε στην εισβολή αντί να την αποτρέψει.
Αντιθέτως η εισβολή στο Κουβέιτ απ΄τον Σαντάμ (αν συνέβη ποτέ) ήταν λόγος να επιτεθεί …ολόκληρος ο πλανήτης στο ΙΡΑΚ.

Για τις βραχονησίδες στα Ίμια επίσης ΚΑΝΕΝΑ ενδιαφέρον από ΟΗΕ και ΝΑΤΟ, αλλά για το φυσικό αέριο θα μας βάλουν και σε πόλεμο.
Σημειώστε ότι οι Τούρκοι απλά κάνουν έρευνες (αν κάνουν τελικά).
Ούτε εγκατέστησαν εξέδρες, ούτε φυσικά θα το κάνουν.
Κι όμως βλέπετε …Τουρκική Πολεμική φρεγάτα στο Σούνιο και δεν κουνιέται φύλλο.
Σεισμογραφικό στα ανοιχτά της Κύπρου και μας πάνε για πόλεμο.

Τέλος… ΚΑΝΕΝΑΣ δεν πρόσεξε ότι ΟΥΔΕΠΟΤΕ τόλμησαν να αναφέρουν ΜΙΖΕΣ σχετικές με αγορές από ΗΠΑ και ΙΣΡΑΗΛ.
Οι πιο γνωστοί έμποροι όπλων στην Ελλάδα  ήταν ο Mioni και ο Ρωσσώνης-Modiano.
Και οι δύο στην Λίστα Λαγκάρντ, και οι δύο έμποροι όπλων …ΑΛΛΑ ΚΑΜΜΙΑ ΕΜΠΛΟΚΗ σε πληρωμή μίζας.
ΜΟΝΟΝ οι «κακοί» Γερμανοί. Οι «καλοί» Ισραηλινοί και οι «Αμερικανοί» …πεντακάθαροι, ολοδιάφανοι και σύννομοι.
Καμμία μίζα στα F16, το C4I , κλπ. Όλα καθαρά.

Το υπογράφει κι ο Πινόκιο.

Σίγμα

Μερικά χρήσιμα στοιχεία για την συμμετοχή μας στο ΝΑΤΟ από τον Νίκο Μπογιόπουλο με τίτλο:

ΑΝΗΚΟΜΕΝ ΕΙΣ ΤΟ ΝΑΤΟΟἱ «καλοί» μας «σύμμαχοι» ΚΑΙ φροντίζουν νὰ ...ΠΑΓΩΣΟΥΜΕ!!!3

  Παρατήρηση 1η: Το «εθνωφελές» και «συμμαχικό» ΝΑΤΟ είναι αυτό που πριν λίγες ημέρες έκανε δεκτά τα Σκόπια στην σύνοδό του στην Ουαλία ως «Μακεδονία». Είναι αυτό στο πλαίσιο του οποίου ο ΝΑΤΟικός σύμμαχος Ερντογάν μίλησε – από ΝΑΤΟϊκού εδάφους – για «δυο κράτη» στην Κύπρο…  

   Παρατήρηση 2η: Το «εθνωφελές» και «συμμαχικό» ΝΑΤΟ είναι αυτό στο οποίο η Ελλάδα, μόνο από το 2011 και μετά, έχει καταβάλει με την μορφή δαπανών για εξοπλιστικές ΝΑΤΟικές δαπάνες ποσό που ανέρχεται στα 16 δισ. ευρώ. Αν δεν υπήρχε αυτή η «συμμαχική» καταβολή στο ΝΑΤΟικό «ταμείο της Δήλου», ο ελληνικός λαός θα μπορούσε να έχει αποφύγει τα μέτρα όλου του πρώτου Μνημονίου ύψους 5 δισ. ευρώ και όλα τα φορολογικά μέτρα του 2014 ύψους 11 δισ. ευρώ…

   Παρατήρηση 3η: Δεν υπάρχει σοβαρό θέμα που άπτεται της ζωής του λαού και της προοπτικής του τόπου, όπως το θέμα του ΝΑΤΟ, που να μην φροντίζουν οι σκηνοθέτες των δημοσίων θεαμάτων να το μεταχειριστούν με την μικρόνοια που αρμόζει στις μικροκομματικές παραστάσεις τους.

   Πάμε τώρα στην ουσία:

1)   Για τους λάτρεις του ΝΑΤΟ δεν χρειάζεται να μιλήσει κανείς. Αυτοί πορεύονταν και πορεύονται με πυξίδα το «ανήκομεν εις την Δύσιν». Είτε πρόκειται για το ΝΑΤΟ, είτε για την ΕΕ, είτε για το ΔΝΤ, έχουν ταυτίσει την πολιτική τους ύπαρξη με την ένταξη της Ελλάδας σε ένα πλαίσιο που μπορεί να μην διασφαλίζει τίποτα απ’ ό,τι οι ίδιοι αποκαλούν «εθνικό συμφέρον», τους διασφαλίζει όμως – στο όνομα του «εθνικού συμφέροντος» – εκείνες τις διεθνείς συμμαχίες οι οποίες στηρίζουν την πολιτική τους εξουσία και διασφαλίζουν τα ταξικά συμφέροντα που πρεσβεύουν.

2)    Οι ΝΑΤΟφρονες γνωρίζουν ότι δεν διατρέχουν κανένα κίνδυνο, δεν υπάρχει κανένα ενδεχόμενο, και ως εκ τούτου δεν έχουν καμμία ανησυχία ότι θα είναι ο ΣΥΡΙΖΑ εκείνος που θα αποδεσμεύσει την Ελλάδα από το ΝΑΤΟ. Όπως ακριβώς, δεν έχουν καμμία ανησυχία ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα ταράξει την «γαλήνη» της συμμετοχής της Ελλάδας στην ΕΕ.

   Οι διαβεβαιώσεις, άλλωστε, έχουν δοθεί εκ μέρους του ΣΥΡΙΖΑ στο ανώτατο επίπεδο. Μιλώντας, στο «enikos.gr» την Πέμπτη 31 Μάη 2012, ερωτηθείς για το θέμα του ΝΑΤΟ ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ απάντησε επί λέξει: «Δεν έχουμε ως προγραμματική θέση την αποχώρηση από το ΝΑΤΟ. Αυτό θα ήταν επιπόλαιο να το έλεγα. Έχουμε όμως σαφή προγραμματική θέση ότι η Ελλάδα πρέπει να μετατραπεί σε χώρα ειρήνης και ασφάλειας. Δεν θα υπάρχει Έλληνας φαντάρος σε αποστολές του ΝΑΤΟ σε ξένες χώρες. Στο Αφγανιστάν ή στην Σομαλία. Να προστατεύσει τι εκεί; Ποιά εθνικά συμφέροντα; Θα επαναπροσδιορίσουμε τους όρους παρουσίας μας εκεί. Αλλά δε θα προχωρήσουμε σε επιπόλαιες κινήσεις που θα θέσουν σε διακινδύνευση τα ζωτικά μας συμφέροντα»


Δυο χρόνια αργότερα, σε συνέντευξή του στον ANT1 λίγο πριν τις ευρωεκλογές ο κ.Τσίπρας επανέλαβε: «(…) ισχυρίζομαι και το λέω με όλη την δύναμη της φωνής μου ότι η χώρα πράγματι είναι μια χώρα που ανήκει στο δυτικό πλαίσιο, ανήκει στην Ε.Ε., στο ΝΑΤΟ, αυτό δεν αμφισβητείται, όμως δεν μπορεί να είναι μια χώρα ασήμαντη της Δύσεως που θα ακολουθεί άκριτα τις επιλογές των ισχυρών της δύσεως (…)»


   Προς τι λοιπόν όλος αυτός ο κλαυθμός και ο οδυρμός, από τον Άδωνη Γεωργιάδη μέχρι τον πρωθυπουργό, για το «ανέκδοτο» ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα βγάλει την Ελλάδα από το ΝΑΤΟ; Διότι πολύ απλά παίζουν. Προπαγανδίζουν ανύπαρκτα «φαντάσματα». Και το κάνουν – πέρα από τις ανάγκες συγκροτήσεως της ατζέντας μιας νέας «δικομματικής» αντιπαραθέσεως – για έναν βασικό λόγο: Για να εμπεδώσουν στην συνείδηση του κόσμου ότι η επιλογή της αναδημιουργίας της Ελλάδας, έξω από ΝΑΤΟϊκές και άλλες επιβουλές είναι ένας δρόμος «μη ρεαλιστικός» άμα τε και «επικίνδυνος».

   Ας δούμε, λοιπόν, ποιός είναι ο δικός τους δρόμος, ο δρόμος του… «ρεαλισμού» και της… «ασφάλειας»:

Εθνικός εναέριος χώρος  

   Ξέρετε ποιός είναι ο πρώτος που αμφισβητεί το κυριαρχικό δικαίωμα της Ελλάδας όσον αφορά στο εύρος του εθνικού εναερίου χώρου στα 10 μίλια και ταυτίζεται με την θέση της Τουρκίας για περιορισμό του εθνικού εναερίου χώρου στα 6 μίλια; Ξέρετε ποιοί είναι εκείνοι, που όχι μόνο έχουν αποδεχθεί την παραπάνω αμφισβήτηση, αλλά και έχουν συνυπογράψει ότι ο εθνικός εναέριος χώρος δεν επεκτείνεται πέραν των 6 μιλίων; Μα, το ΝΑΤΟ και οι ελληνικές κυβερνήσεις! Όλες οι («γαλαζοπράσινες») ελληνικές κυβερνήσεις…

   Για το ποιός είναι ο ρόλος του ΝΑΤΟ και σε αυτό το θέμα, δε χρειάζεται παρά να δει κανείς τις ομολογίες της καθεστηκυίας πολιτικής τάξεως, όπως διατυπώθηκαν διά πρωθυπουργικών – μάλιστα – χειλέων, πριν από 34 χρόνια.

   Ήταν ο τότε πρωθυπουργός, Γ. Ράλλης, λοιπόν, που στις 22/10/80 ομολογούσε: «Στα έγγραφα του ΝΑΤΟ του 1960 υπάρχει ρητή διάταξη, στην οποία, για σκοπούς του ΝΑΤΟ, ο εναέριος χώρος της Ελλάδος καθορίζεται στα 6 μίλια, στην αυτή δηλαδή έκταση με τα εθνικά χωρικά ύδατα. Συνεπώς 6 μίλια εγένοντο από το 1960, αλλά μόνο για τους σκοπούς του ΝΑΤΟ»!!!

   Αυτή όπως και άλλες ομολογίες είχαν ακουστεί στο πλαίσιο των συζητήσεων που είχαν «ανάψει» στην Ελλάδα τότε, λόγω της εγκρίσεως της συμφωνίας Ρότζερς (με την οποία επανήλθε η χώρα στο στρατιωτικό σκέλος του ΝΑΤΟ), επιφύλασσαν και μερικά «αλληλοκαρφώματα». Όπως, για παράδειγμα, εκείνο που επεφύλαξε ο τότε υπουργός Άμυνας, Ε. Αβέρωφ, στο ΠΑΣΟΚ και τον Α. Παπανδρέου. Το ΠΑΣΟΚ βρισκόταν ακόμα τότε στον αστερισμό της δημαγωγίας, «έπαιζε» με τα αισθήματα εθνικής περηφάνιας του ελληνικού λαού και στις 19/10/80 είχε καταγγείλει ότι «με το σχέδιο Ρότζερς οριστικοποιείται ο περιορισμός του εθνικού εναερίου χώρου από τα 10 στα 6 μίλια». Εκεί ακριβώς ο Αβέρωφ αντέτεινε στον Α. Παπανδρέου: «…Αυτό έγινε το 1960 και δεν αντετάχθη σε αυτό ούτε η κυβέρνηση του Κέντρου υπό τον δημοκράτη και πατριώτη Γ. Παπανδρέου…».

Κορέα

   Το ΝΑΤΟ μπορεί να μην αναγνωρίζει το εύρος του ελληνικού εθνικού εναερίου χώρου, «αναγνωρίζει» όμως στην Ελλάδα την υποχρέωση να πολεμάει – για λογαριασμό του ΝΑΤΟ – στα 4 σημεία του ορίζοντα. Κι αυτό δεν συμβαίνει μόνο σήμερα, με την εμπλοκή της χώρας σε ΝΑΤΟϊκές επιχειρήσεις από το Ιράκ μέχρι το Αφγανιστάν κι από την Γιουγκοσλαβία μέχρι την Λιβύη. Αυτή η κολόνια κρατάει εδώ και 60 χρόνια.

   Ήταν, για παράδειγμα, η επέμβαση του ΝΑΤΟ στην Κορέα την δεκαετία του ’50 που βάφτηκε και με ελληνικό αίμα. Ο ελληνικός λαός, από την πρώτη στιγμή εντάξεως της χώρας στο ΝΑΤΟ, γνώρισε τις συνέπειες της εμπλοκής του τόπου στον ιμπεριαλιστικό οργανισμό. Τα θύματα Ελλήνων, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, ήταν από τον Στρατό 183 νεκροί και 610 τραυματίες και οι απώλειες της Αεροπορίας 12 νεκροί και 4 χαμένα αεροσκάφη.

Κύπρος

   Οι υπέρμαχοι του «εθνικού συμφέροντος» αλήθεια τι γνώμη έχουν για τον ρόλο του ΝΑΤΟ στο έγκλημα κατά της Κύπρου, το 1974; Η τραγωδία της Κύπρου έχει την σφραγίδα του ΝΑΤΟ. Αντί οποιασδήποτε άλλης αναφοράς, θα περιοριστούμε στα στοιχεία που προέκυψαν από την ανάκριση που διεξήχθη στη Βουλή το 1987, για τον «φάκελο της Κύπρου», και κατεγράφτησαν στο βιβλίο «Έγκλημα εναντίον της Κύπρου», του τότε βουλευτή του ΚΚΕ, Κώστα Κάππου. Το ΝΑΤΟ λοιπόν και οι Αμερικανοί:

  • Ήταν αυτοί, που σχεδίασαν το πραξικόπημα κατά του Μακαρίου – όπως ομολόγησε ο επικεφαλής του πραξικοπήματος στην Κύπρο, ο Γεωργίτσης – και οι συνταγματάρχες το εκτέλεσαν ώστε να δοθεί το πρόσχημα για την τουρκική επέμβαση στο νησί.
  • Ήταν αυτοί, που ασκούσαν «φορτική πίεση» – όπως ομολόγησε ο «πρωθυπουργός» Κόλλιας – για την αποχώρηση των ελληνικών στρατευμάτων κατά την διάρκεια της προελάσεως των τουρκικών δυνάμεων.
  • Ήταν αυτοί, που μέσω του 6ου Αμερικανικού Στόλου, της βρετανικής αεροπορίας και των βρετανικών ναυτικών δυνάμεων, έπαιξαν ρόλο προγεφυρώματος – όπως ομολόγησε ο τότε αρχηγός ΓΕΑ Παπανικολάου – για την εισβολή των τουρκικών δυνάμεων στο νησί και την αναχαίτιση των ελληνικών δυνάμεων σε περίπτωση που αυτές «εκινούντο».
  • Ήταν αυτοί, που – όπως ανέφερε ο αντιστράτηγος του ΑΕΔ Μπίτος – σε τηλεφωνικές επικοινωνίες του Κίσινγκερ με τον Ετσεβίτ, του έδωσαν την «άδεια» να βυθίσει το ελληνικό αρματαγωγό που βρέθηκε στην περιοχή.

Γιουγκοσλαβία

   Η Ελλάδα απετέλεσε το 1999 το προκεχωρημένο φυλάκιο του ΝΑΤΟ κατά την διάρκεια της θηριωδίας ενάντια στην Γιουγκοσλαβία. Στρατιωτικές βάσεις, λιμάνια, αεροδρόμια, ολόκληρο το ελληνικό έδαφος παραδόθηκε στην ΝΑΤΟϊκή συμμορία για να φέρει σε πέρας το έγκλημα.

   Παρότι η τότε κυβέρνηση είχε το θράσος να ισχυρίζεται ότι «δεν συμμετείχε» στους βομβαρδισμούς και την στρατιωτική περικύκλωση της Γιουγκοσλαβίας, τα επίσημα στοιχεία αναφέρουν ότι μόνο από την Θεσσαλονίκη με κατεύθυνση το Κοσσυφοπέδιο πέρασε η ακόλουθη ΝΑΤΟϊκή δύναμη πυρός: 1.000 αεροσκάφη, 420 πλοία, 510 σιδηροδρομικοί συρμοί, 1.400 φάλαγγες οχημάτων διαφόρων τύπων, 40.000 οχήματα και 60.000 στρατιώτες…

Ιράκ

   Παρούσα η Ελλάδα και στο επόμενο έγκλημα του ΝΑΤΟ. Αυτή την φορά ενάντια στο Ιράκ. Οι αριθμοί το αποδεικνύουν:

   Κατά το κρίσιμο διάστημα της επιθέσεως στο Ιράκ (20 Μάρτη – 30 Απρίλη 2003), 5.270 αεροσκάφη του ΝΑΤΟ με κατεύθυνση το Ιράκ προσγειώθηκαν ή περνώντας από τον εθνικό εναέριο χώρο μας, έδωσαν αναφορά πορείας στην Σούδα! Ανάμεσά τους 3.963 μεταφορικά και 307 μαχητικά. Επίσης σταθερά κάθε ημέρα απογειώνονταν ή προσγειώνονταν από την Σούδα πάνω από 20 κατασκοπευτικά, ηλεκτρονικού πολέμου, ιπτάμενα τάνκερ και ραντάρ, ανθυποβρυχιακά και άλλα αεροσκάφη.

   Όσο για το ναυτικό σκέλος της βάσεως, από την αρχή του 2003 που άρχισε η προετοιμασία μέχρι το τέλος των επιχειρήσεων έδεσαν στην Σούδα και υποστηρίχτηκαν (με πυρομαχικά, καύσιμα, τρόφιμα, συντήρηση κλπ.) 196 πλοία – ανάμεσά τους δυο αεροπλανοφόρα, 16 υποβρύχια (και πυρηνοκίνητα), 56 φρεγάτες κ.ο.κ. Αν, δε, πάμε πιο πίσω, στην αφετηρία της αμερικάνικης αντιτρομοκρατικής εκστρατείας (11/9/2001), τα πλοία ξεπέρασαν τα 750…

   Οι αριθμοί αυτοί οδήγησαν ακόμα και τον Μπους, σε ειδική τελετή που έγινε στις ΗΠΑ να ανακηρύξει την Ελλάδα τρτάρτη σε σημασία σύμμαχο χώρα των ΗΠΑ στο ΝΑΤΟ, από την άποψη της συνεισφοράς της στην εισβολή στο Ιράκ…

«Κόκκινη προβιά»

   Το ΝΑΤΟ έχει την δική του συμβολή και στην εμπέδωση της «δημοκρατίας» στην Ελλάδα. Χαρακτηριστική η υπόθεση της «Κόκκινης προβιάς».

   Η υπόθεση ξεκινά την δεκαετία του ’50, όταν η CΙΑ στήνει σε πανευρωπαϊκό επίπεδο μιαν απίστευτη τρομοκρατική – παρακρατική επιχείρηση, στο όνομα της αντιμετωπίσεως του «κομμουνιστικού κινδύνου». Η επιχείρηση γίνεται γνωστή στην Ιταλία με τον κωδικό «Γκλάντιο». Στην Ελλάδα, το παράρτημα της «Γκλάντιο» ονομάζεται «Κόκκινη προβιά».

   Σύμφωνα με το γερμανικό περιοδικό «Σπίγκελ», που τον Νοέμβριο του 1990 απεκάλυψε την υπόθεση, ο παρακρατικός μηχανισμός του ΝΑΤΟ συμπεριελάμβανε κρύπτες με χιλιάδες όπλα που είχαν τοποθετηθεί κάτω από δημόσια κτίρια ή ακόμα και εκκλησίες, και έναν αριθμό «εκπαιδευμένων» να αναλάβουν δράση εφόσον το απαιτούσε η εσωτερική κατάσταση στην Ελλάδα.

   Η συμφωνία της «Κόκκινης προβιάς» υπογράφηκε στις 25 Μαρτίου του 1955 από τον πρωθυπουργό Παπάγο και τον στρατηγό της CΙΑ Τράσκοτ. Πρόσχημα, βέβαια, ο «κομμουνιστικός κίνδυνος». Η παρακρατική ομάδα στην Ελλάδα αποτελούσε, σύμφωνα με το «Σπίγκελ», «μια από τις πιο σκληρές ομάδες μάχης του ΝΑΤΟ».

   Ας σημειωθεί ακόμα: Ένας από τους αξιωματικούς των μυστικών υπηρεσιών, που γνώριζαν ακριβώς τα καθήκοντα και το δυναμικό των κρυφών μονάδων της ΝΑΤΟϊκής «Κόκκινης προβιάς», ήταν ο συνταγματάρχης Γεώργιος Παπαδόπουλος…

Χούντα

   Η δικτατορία των συνταγματαρχών ήταν ένα, επίσης, από τα «εξαιρετικά» δημιουργήματα του ΝΑΤΟ και των Αμερικανών. Το πλήθος των παραστρατιωτικών οργανώσεων που είχαν διαβρώσει τον στρατό και δρούσαν στην χώρα, όπως ο περιβόητος ΙΔΕΑ, που κορυφαίο του στέλεχος ήταν ο Γ. Παπαδόπουλος, ήταν δικά τους δημιουργήματα.

   Αναφορικά με την στάση της Ουάσιγκτον και του ΝΑΤΟ στην χούντα των συνταγματαρχών, αποκαλυπτικό είναι το τηλεγράφημα της 13ης Ιανουαρίου 1968 του Στέιτ Ντιπάρτμεντ προς τον τότε Αμερικανό πρέσβη στην Αθήνα:

«1. Αποφασίσαμε να κινηθούμε βραχυπρόθεσμα προς μία σχέση συνεργασίας με το καθεστώς της Αθήνας. Το σχέδιό μας είναι πρώτον να συμβουλευθούμε εντός της εβδομάδας στην Ουάσιγκτον τους εκπροσώπους του ΝΑΤΟ και έπειτα να σας εξουσιοδοτήσουμε να κάνετε επίσημο τηλεφώνημα στον Πιπινέλι. Η τυπική επαφή με τους υπουργούς της χούντας δε θα πρέπει να εξουσιοδοτηθεί για την ώρα αλλά είναι ορατή ως το επόμενο βήμα (…)».

Από «Σεπτεμβριανά» μέχρι Μαδρίτη

   Στα «καλά» του ΝΑΤΟ θα πρέπει, μεταξύ άλλων, να προστεθούν και οι σφαγές των Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη το 1955 όπου και πάλι το ΝΑΤΟ δηλώνει «παρών» με τον υπουργό Εξωτερικών των ΗΠΑ, Τζ. Ντάλες, να στέλνει επιστολή στην Αθήνα καλώντας την να μην αντιδράσει και να επιδείξει πνεύμα καλής θελήσεως «χωρίς χρονοτριβή (για) την ενότητα της Βορειοατλαντικής Συμμαχίας, που κλονίστηκε με την επιδείνωση των ελληνοτουρκικών σχέσεων».

   Όσο για τα Ίμια και τις «γκρίζες ζώνες» στο Αιγαίο, αυτά ήρθαν να επικυρωθούν με τη ΝΑΤΟϊκή συμφωνία της Μαδρίτης, το 1997. Εκεί ήταν, επί ΝΑΤΟϊκού εδάφους, που η κυβέρνηση Σημίτη υπέγραψε την συμφωνία για τα «νόμιμα και ζωτικά συμφέροντα της Τουρκίας στο Αιγαίο»… 

*

   Υστερόγραφο 1ο: Αν θα ήθελε λοιπόν κάποιος να περικλείσει σε μια φράση την εμπειρία της Ελλάδας από τη συμμετοχή της στο ΝΑΤΟ, είναι ότι δεν υπάρχει στιγμή της ελληνικής ιστορίας από την είσοδο της Ελλάδας στο ΝΑΤΟ που ο ιμπεριαλιστικός οργανισμός να μην έχει παίξει τον ρόλο του υπονομευτή της δημοκρατίας στο εσωτερικό της χώρας και της εκθέσεως του τόπου στους κινδύνους που συνεπάγεται η εμπλοκή του στην ιμπεριαλιστική λυκοσυμμαχία.

   Υστερόγραφο 2ο: Οι κήρυκες του «ρεαλισμού» και της «εθνικής ασφαλείας», ακόμα κι όταν παραδέχονται ότι το ΝΑΤΟ δεν είναι και τόσο «εθνωφελές» όσο θα ήθελαν να παραμυθιάζουν τον λαό, έχουν ένα ατράνταχτο «επιχείρημα»: Παρά τα δεινά που προκαλεί στον τόπο, λένε, δεν μπορεί η Ελλάδα να πάει – μόνη αυτή – κόντρα στο ΝΑΤΟ και να αποχωρήσει από αυτό. Ένα μόνο σχόλιο: Ευτυχώς που αυτού του τύπου ο «πατριωτισμός» δεν κατίσχυσε ούτε το 1821, ούτε το 1940. Γιατί σε αυτή την περίπτωση η Ελλάδα δεν θα επέλεγε να παλέψει για την ελευθερία της και για την απεξάρτησή της – μόνη αυτή – ούτε από την Ιερά Συμμαχία της εποχής, ούτε από τις ορδές του Χίτλερ.   

ενικός

 Υ.Γ. To δικό τους πρόβλημα…έγινε δικό μας πρόβλημα

«A U.S. company, Noble, found an estimated 5 trillion cubic metres of gas south of Cyprus in late 2011, straddling a median line with Israel where major discoveries have been made in the past decade.»

reuters

(Visited 40 times, 1 visits today)
Leave a Reply