Ὁ …«ἰδιαίτερος» προσκεκλημένος τῆς Nomura!

Δραγασάκης, Σταθάκης και Μηλιός αναλαμβάνουν να καθησυχάσουν τις αγορές

Δραγασάκης, Σταθάκης και Μηλιός αναλαμβάνουν να καθησυχάσουν τις αγορές

Δεν έχει τίποτα το σημαντικό η ειδησεογραφία σήμερα.
Εκτός… εκτός από το γεγονός ότι μάθαμε τι εστί «Nomura».
Πρόκειται για ιαπωνικό επενδυτικό οίκο που πλασάρεται στην πρώτη πεντάδα της κατηγορίας του μετά τις Morgan Stanley, Merrill Lynch, Goldman Sachs, J.P. Morgan κ.λπ.

– Μην δίνεις σημασία. Πρόκειται για τα τέρατα του καπιταλισμού. Τις αδίστακτες αγορές. Τα βαμπίρ που πίνουνε το αίμα των λαών.
– Ναι, αλλά διοργανώνουν Συμπόσιο στο Σίτι του Λονδίνου.
– Άσε μας ρε φίλε μην τ’ ακούσεις σαββατιάτικα
– Ναι, αλλά θα έχουν ένα και μόνο θέμα.
– Αν συνεχίσεις θα σε διαγράψω.
– Ναι, αλλά το θέμα τους θα είναι πώς θα προστατέψουν τα συμφέροντά τους στην Ευρώπη.
– Είσαι τελικά ένα γελοίο νεοφιλελεύθερο σκουπίδι.
– Ναι, αλλά θα έχουν έναν μόνο καλεσμένο γι’ αυτό το θέμα, ο οποίος θα τους διαβεβαιώσει ότι δεν έχουν να φοβούνται ΤΙΠΟΤΑ αν αυτός έρθει στα πράγματα.
– Είσαι βρωμιάρης και ελεεινός, εσύ και ο «καλεσμένος» σου.
– Εγώ μπορεί να είμαι, αλλά σε παρακαλώ μη βρίζεις τον καλεσμένο της Nomura. Είναι Έλληνας και καλό παιδί:

Γιώργος Σταθάκης, βουλευτής Χανίων και υπεύθυνος του Τομέα Ανάπτυξης του ΣΥΡΙΖΑ.
Ευχαριστώ.

Δημήτρης Ἀλικᾶκος

Σταθάκης και Μηλιός στο Λονδίνο

ΣΥΡΙΖΑ: Κορυφαία στελέχη αναλαμβάνουν να καθησυχάσουν τις αγορές

Επιχείρηση καθησυχασμού των αγορών και των πανίσχυρων οικονομικών funds θέτει σε εφαρμογή η Κουμουνδούρου, καθώς στον ΣΥΡΙΖΑ ανησυχούν για τον κίνδυνο ενδεχόμενης αποσταθεροποίησης και νευρικής αντίδρασης των αγορών εφόσον μετά τις εκλογές κληθεί να αναλάβει τη διακυβέρνηση της χώρας.

Όπως αναφέρουν Τα Νέα Σαββατοκύριακο, ο Γιώργος Σταθάκης θα βρεθεί από την Δευτέρα έως την Τετάρτη στο Σίτι του Λονδίνου προσκεκλημένος τoυ ιαπωνικού επενδυτικού οίκου Nomura, που σύμφωνα με την Κουμουνδούρου πλασάρεται στην πρώτη πεντάδα της κατηγορίας του μετά τις Morgan Stanley, Merrill Lynch, Goldman Sachs, J.P. Morgan κ.λπ.

To ενδιαφέρον του συμποσίου που διοργανώνει η Nomura έχει μόνο ένα θέμα και έναν καλεσμένο. Τον Γιώργο Σταθάκη που θα κληθεί μέσα στο τριήμερο να αναπτύξει τις θέσεις του ΣΥΡΙΖΑ για την ελληνική οικονομία. Ο εν λόγω οίκος εκπροσωπεί περί τα 35-40 funds που επενδύουν κυρίως στην Ευρώπη και ενδιαφέρονται για τις πιθανές επιπτώσεις μιας διακυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ στα επενδυτικά τους κεφάλαια.

Εκ παραλλήλου, αλλά εντελώς συμπτωματικά, τις ίδιες ημέρες στην βρετανική πρωτεύουσα θα βρίσκεται και ο έτερος οικονομολόγος του ΣΥΡΙΖΑ, Γιάννης Μηλιός, ο οποίος έχει προσκληθεί από το Ελληνικό Παρατηρητήριο της London School Economics, την οποία διευθύνει ο οικονομολόγος Κέβιν Φέρδεστον.

Εκεί ο Γιάννης Μηλιός θα δώσει διάλεξη και θα συναντηθεί με οικονομικούς παράγοντες. Την εκδήλωση διοργανώνει η ένωση παραρτημάτων ελληνικών τραπεζών στην Βρετανία. Ως γνωστόν, ο Κέβιν Φέδερστον ανήκε στην επιτροπή σοφών που είχε συγκροτήσει ο Γιώργος Παπανδρέου το 2010, για να συνεισφέρει με τις προτάσεις της σε μια νέα οργανωτική δομή κυβέρνησης και κράτους.

Ο Γιάννης Δραγασάκης παραμένει προς το παρόν στην Αθήνα και το απόγευμα του Σαββάτου θα μιλήσει για το πρόγραμμα του ΣΥΡΙΖΑ και την ελληνική οικονομία στο Συνέδριο που διοργανώνει το Αμερικανικό Ινστιτούτο Λεβί στο Μέγαρο Μουσικής, ώστε αργότερα να απαντήσει και σε ερωτήσεις του ακροατηρίου του.

Το συγκεκριμένο Ινστιτούτο είχε προωθήσει την πρώτη επίσκεψη του κ. Τσίπρα στις ΗΠΑ, όταν μετέβη στο ΔΝΤ και μίλησε στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια.

Όλες οι διεθνείς δραστηριότητες των οικονομικών στελεχών του ΣΥΡΙΖΑ έχουν τις ευλογίες της Κουμουνδούρου. Η ηγεσία θεωρεί ότι είναι επιβεβλημένη η διεθνής παρουσία του ΣΥΡΙΖΑ και η επαφή του με οικονομικούς και πολιτικούς παράγοντες. Πρακτική που επικρότησε άλλωστε και ο εκπρόσωπος Πάνος Σκουρλέτης εξηγώντας στους δημοσιογράφους, εμμέσως πλην σαφώς, ότι ο ΣΥΡΙΖΑ θα πηγαίνει παντού για να παρουσιάζει τις απόψεις του.

(Visited 23 times, 1 visits today)
0 thoughts on “Ὁ …«ἰδιαίτερος» προσκεκλημένος τῆς Nomura!

Leave a Reply