Νὰ γράφονται ΟΛΑ στὰ πρακτικά!!!

Νὰ γράφονται ΟΛΑ στὰ πρακτικά!!!«Να μην γράφεται τίποτα στα πρακτικά», λένε και ξαναλένε 40 χρόνια τώρα οι πρόεδροι και προεδρεύοντες της Βουλής, καθώς ακούν κάποιον βουλευτή να βρίζει, να παραληρεί, να ασχημονεί.
Μπορεί στην εποχή της εικόνας να μην έχει νόημα αυτή η «διαταγή», ή να ακούγεται και ως ειρωνεία, δείχνει όμως τη νοοτροπία του χωριού απέναντι στο έγκλημα του αιμομίκτη. Κρύψτε το, κουκουλώστε το, να μην μας δουν και μας ακούσουν και γίνουμε σεργούνι.
Ε λοιπόν ΟΧΙ. Να γίνουμε!

Να γράφονται ΟΛΑ στα πρακτικά.
Να έχει υλικό στα χέρια ο ιστορικός του μέλλοντος να κάνει την δουλειά του. Να ζωγραφίσει τον πίνακα των ημερών μας με όλα τα χρώματα. Και με το γκρι και με το ροζ και με το μαύρο και με το κίτρινο.

Να γράφονται ΟΛΑ στα πρακτικά, γιατί αυτά που λέγονται είναι η εικόνα μας, είναι η ταυτότητά μας ως κοινωνία. Είναι το καρδιογράφημα της χώρας. Ποιος έχει δικαίωμα να διαγράφει τους «κακούς» παλμούς; Ποιος νομιμοποιείται να κρύβει το νόσημα, δίνοντας εικόνα υγείας σε έναν μισοπεθαμένο;

Να γράφονται ΟΛΑ στα πρακτικά. Για να γνωρίζουμε με ακρίβεια τα χαρακτηριστικά της παρακμής που ζούμε. Να τη δούμε κατάματα και με θάρρος.
Μήπως την ξεπεράσουμε.

Ἀλικᾶκος Δημήτρης

Υ.Γ. «Το κανάλι της Βουλής που μετέδιδε ζωντανά την διαδικασία, διέκοψε την μετάδοση μόλις άρχισαν τα επεισόδια στο Κοινοβούλιο με τους χρυσαυγίτες βουλευτές.»


«διέκοψε την μετάδοση».
Αυτά για μένα είναι τα σημαντικά γιατί δίνουν τον τόνο της κουλτούρας (πολι
τικής, και όχι μόνο) που έχουμε.
Να πέσουν βρισίδια, απειλές, κλωτσιές, μπουνιές… αλλά ο λαός να μην τα δει ποτέ.
Αντί να γυρίσουν ΟΛΕΣ οι κάμερες επάνω στο γεγονός, αυτές έκλεισαν.

Ξέρετε τι σημαίνει αυτό; Αν προσπαθήσει να αποκωδικοποιήσει κάποιος αυτή την νοοτροπία θα βγάλει πολύτιμα συμπεράσματα. Τα χάλια μας κάτω απ’ το χαλί. Μια ζωή.

φωτογραφία

(Visited 104 times, 1 visits today)
4 thoughts on “Νὰ γράφονται ΟΛΑ στὰ πρακτικά!!!

  1. Μα ποιος δε γνωρίζει την υποκουλτούρα εκείνων που μας εκπροσωπούν; Δείχνουν δε δείχνουν οι κάμερες όλοι ξέρουμε αλλά φαίνεται προτιμούμε να κάνουμε πως δε ξέρουμε με μια άκρως ηλίθια ενήλικη αφέλεια άρνησης. Ή μήπως τελικά να παραδεχτούμε ότι τους μοιάζουμε κιόλας;

Leave a Reply