Soro-συνθήματα.

80.000 κόσμο λένε ότι είχε η μεγαλύτερη συγκέντρωση για το μακελειό.

Αλλά το καλλίτερο είναι το σύνθημα στα πανό:

«…«Τάσσομαι κατά του ρατσισμού», «τάσσομαι υπέρ του διαχωρισμού της θρησκείας από το κράτος» έγραφαν επίσης τα πανό των διαδηλωτών….»

Στην Ελλάδα όλα τα κόμματα του Soros επιδιώκουν τον διαχωρισμό Εκκλησίας-Κράτους και μία τέτοια απόφαση μπορεί να παρθεί μόνο από μία αριστερή κυβέρνηση κι όχι από την ΝΔ, που έχει ψηφοφόρους του Πατρίς-Θρησκεία-Οικογένεια.

Οι επικυρίαρχοι για την Ουκρανία απεφάσισαν αντιρωσσική ακροδεξιά και για την Ελλάδα αντιρωσσική αριστερά.

Σίγμα

Χιλιάδες Γάλλοι διαδήλωσαν για τα 17 θύματα των επιθέσεων

Απέτισαν φόρο τιμής – Σε πένθος η χώρα

Σχεδόν 230.000 άνθρωποι διαδήλωσαν σήμερα σε πολλές πόλεις της Γαλλίας αποτίοντας φόρο τιμής στα 17 θύματα των επιθέσεων που βύθισαν την Γαλλία στο πένθος τις τελευταίες ημέρες, σύμφωνα με έναν απολογισμό του Γαλλικού Πρακτορείου.

Η μαζικότερη συγκέντρωση κατεγράφη στην Τουλούζη (νοτιοδυτικά) όπου περισσότεροι από 80.000 άνθρωποι πραγματοποίησαν σιωπηλή πορεία, την οποία διέκοπταν μόνο τα χειροκροτήματα, ενώ οι συμμετέχοντες κρατούσαν αφίσες και πανό που έγραφαν κυρίως την φράση «Είμαι κι εγώ Σαρλί», το σύνθημα που αναφέρεται στην επίθεση εναντίον της εφημερίδας Σαρλί Εμπντό όπου 12 άνθρωποι έχασαν την ζωή τους.

«Τάσσομαι κατά του ρατσισμού», «τάσσομαι υπέρ του διαχωρισμού της θρησκείας από το κράτος» έγραφαν επίσης τα πανό των διαδηλωτών που πλημμύρισαν τους δρόμους της πόλεως, η οποία πριν από 3 χρόνια είχε συγκλονιστεί από τις 7 δολοφονίες που είχε διαπράξει σε μία εβδομάδα ο ισλαμιστής Μοχάμεντ Μεράχ.

Στην Ναντ (δυτικά) 30.000 άνθρωποι συμμετείχαν στην πορεία, πίσω από ένα πανό με το σύνθημα «Να ζούμε μαζί, ελεύθεροι, ίσοι και αλληλέγγυοι».

Στο Πο (νοτιοδυτικά) τουλάχιστον 30.000 διαδηλωτές- σχεδόν 40.000 σύμφωνα με την δημοτική αρχή που οργάνωσε την συγκέντρωση- πραγματοποίησαν σιωπηλή πορεία.

«Πρόκειται για ένα αξιοθαύμαστο λαϊκό κίνημα (…). Είναι όμορφο και σημαντικό, απείρως πολύτιμο» είπε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο κεντρώος δήμαρχος Φρανσουά Μπαϊρού.

Επικεφαλής της πορείας ήταν μαθητές λυκείου που κρατούσαν ένα πανό με το σύνθημα «είμαστε όλοι Σαρλί».
Στο Μπεσανσόν (δυτικά) οι συμμετέχοντες έφθασαν τους 20.000, στην Ορλεάνη (κεντρικά) ο αριθμός τους ξεπέρασε τους 20.000 ανθρώπους.

Στην Νίκαια, νοτιοανατολικά, τουλάχιστον 23.000 άνθρωποι συμμετείχαν στις κινητοποιήσεις σε μια μαζική διαδήλωση δεδομένου του ότι η πόλη αριθμεί 350.000 κατοίκους.

ΣΥΡΙΖΑ: ΠΑΓΙΑ ΘΕΣΗ ΜΑΣ Ο ΔΙΑΧΩΡΙΣΜΟΣ ΚΡΑΤΟΥΣ – ΕΚΚΛΗΣΙΑΣ

Αντιπαράθεση μεταξύ κυβερνήσεως και ΣΥΡΙΖΑ προκάλεσαν οι δηλώσεις του κ. Κουράκη για τον ειδικό φόρο στους Χριστιανούς.

«Η αγωνιώδης εμμονή της ΝΔ να επιτεθεί στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ δεν έχει όρια, ούτε ακόμα κι αν αυτό αφορά στην Εκκλησία», αναφέρει η αξιωματική αντιπολίτευση.

«Πάγια θέση του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ είναι ο διαχωρισμός Εκκλησίας-Κράτους, ως αποτέλεσμα μιας διαδικασίας διαλόγου και συνεννοήσεως μεταξύ των δύο πλευρών», αναφέρει η Κουμουνδούρου.

«Η προσωπική πρόταση του βουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ Τάσου Κουράκη στο συνέδριο «Εκκλησία και Αριστερά» δεν είναι καινοφανής. Στο παρελθόν έχει υιοθετηθεί τόσο από τον ΥΠ.ΟΙΚ κ.Στουρνάρα, όσο και από άλλα στελέχη που στηρίζουν την κυβέρνηση, ενώ εφαρμόζεται σε ευρωπαϊκές χώρες. 

Αυτή η πρόταση χρησιμοποιήθηκε από την κυβέρνηση ως μέρος της γνωστής στρατηγικής επιθέσεως στον ΣΥΡΙΖΑ-ΕΚΜ και στα στελέχη του και αποπροσανατολισμού των πολιτών από τα πραγματικά επίδικα της συγκυρίας. Είναι φανερό ότι η ΝΔ δεν διστάζει να εμπλέξει στους βρώμικους σχεδιασμούς της ακόμα και την Εκκλησία, να την εντάξει και αυτήν σε ένα επικοινωνιακό παιχνίδι στοχοποιήσεως της αριστεράς, αδιαφορώντας για τις επιπτώσεις μιας τέτοιας ενέργειας», αναφέρει το κόμμα της αξιωματικής αντιπολιτεύσεως.

 

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Soro-συνθήματα.

Leave a Reply