Τὸ «ἐνδιαφέρον» τοῦ κράτους γιὰ τοὺς πολῖτες εἶναι …«ἐπιλεκτικό»!!!

Πώς γίνεται το κράτος να μην ανησυχεί για την ασφάλεια ενός παιδιού που σκαρφαλώνει στα βουνά, με παρότρυνση του ΣΚΑΙ, αλλά όταν το ίδιο παιδί βοηθήσει εθελοντικά, ως σερβιτόρος, στο καφενείο του θείου του, πέφτει …πρόστιμο 10.500 ευρώ από το ΙΚΑ;Τὸ «ἐνδιαφέρον» τοῦ κράτους γιὰ τοὺς πολῖτες εἶναι ...«ἐπιλεκτικό»!!!2

Κι ακόμη χειρότερα…
Πώς γίνεται το κράτος να …«ανησυχεί» για την ανασφάλιστη εργασία, όταν καθιστά απαγορευτική την ασφάλιση;

Κι ακόμη…
Πώς γίνεται το κράτος να μας κουνά το δάκτυλο, εάν βοηθάμε κάποιον φίλο μας ή συγγενή μας, που τα φέρνει δύσκολα, αλλά να απαιτεί μερικές χιλιάδες κεφαλικό φόρο, μόνον για την ανάσα μας;

Σίγμα

 

Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον: Φυτέψαμε 15.000 δέντρα στην Πεντέλη

Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η αναδάσωση στην Πεντέλη, στην περιοχή Άγιος Πέτρος, στο πλαίσιο της δράσεως του ΣΚΑΪ «Όλοι Μαζί Μπορούμε και στο Περιβάλλον» σε συνεργασία με τον Σύνδεσμο για την Προστασία και την Ανάπλαση του Πεντελικού, τους δήμους Αμαρουσίου, Κηφισιάς, Διονύσου και Μαραθώνα. Μαζί με πλήθος κόσμου κάθε ηλικίας φυτέψαμε 15.000 δέντρα. 

ΣΚΑΙ

Από 15 Σεπτεμβρίου 10.500 ευρώ πρόστιμο για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο Τὸ «ἐνδιαφέρον» τοῦ κράτους γιὰ τοὺς πολῖτες εἶναι ...«ἐπιλεκτικό»!!!1

Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην απόφαση, για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο υπάλληλο ηλικίας άνω των 25 ετών το πρόστιμο είναι 10.549,44 ευρώ και για υπάλληλο ηλικίας κάτω των 25 ετών 9.197,10 ευρώ

«Γενική έφοδο» από τις 15 Σεπτεμβρίου, με σαρωτικούς ελέγχους σε όλη τη χώρα και βαριά πρόστιμα, για την καταστολή της αδήλωτης εργασίας εξήγγειλε σήμερα ο υπουργός Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Πρόνοιας, Γιάννης Βρούτσης, μετά την ολοκλήρωση της συσκέψεως που πραγματοποιήθηκε νωρίτερα το πρωί στο υπουργείο, με σκοπό τον καλλίτερο συντονισμό όλων των ελεγκτικών οργάνων και υπηρεσιών των συναρμόδιων υπουργείων Εργασίας και Προστασίας του Πολίτη για την αντιμετώπιση της παραβατικότητας στην αγοράς εργασίας.

«Όταν έλεγα ότι η αδήλωτη εργασία θα αντιμετωπιστεί ως κοινωνικό και οικονομικό έγκλημα, δεν ήταν μία τυπική λεκτική υπερβολή ή μία συνήθης πολιτική ρητορεία. Το εννοούσα» δήλωσε μετά την σύσκεψη ο υπουργός Εργασίας και προσέθεσε: «Σήμερα έχοντας επιβάλει το επιτόπιο πρόστιμο των 10.550 ευρώ, το υψηλότερο για την αδήλωτη εργασία που έχει επιβληθεί ποτέ, το επιβεβαιώνω».

«Το έχω επαναλάβει πολλές φορές και το τονίζω άλλη μία φορά: Είναι υψηλού ρίσκου απόφαση, αν όχι καταστροφική, για τον ίδιο τον επιχειρηματία να διατηρεί πλέον αδήλωτο εργαζόμενο στην επιχείρηση του.
 
Γι’ αυτό και στέλνω σήμερα μία τελευταία αυστηρή προειδοποίηση προς όλους: Όποιος εξακολουθεί να κινείται εκτός νομιμότητας στην αγορά εργασίας θα υποστεί τις βαρύτατες συνέπειες των δικών του επιλογών» κατέληξε ο κ. Βρούτσης.
Οι έλεγχοι ξεκινούν από την ερχόμενη Κυριακή 15 Σεπτεμβρίου και θα εφαρμοσθεί νέο ποινολόγιο με πρόστιμα έως 10.500 ευρώ και επιτόπια επιβολή των προστίμων «χωρίς προηγούμενη πρόσκληση του εργοδότη για παροχή εξηγήσεων».
 
Τα νέα πρόστιμα καθορίζονται με υπουργική απόφαση που υπογράφουν ο υπουργός Εργασίας Γιάννης Βρούτσης και ο υφυπουργός Βασίλης Κεγκέρογλου.
Σύμφωνα με τα όσα προβλέπονται στην απόφαση, για κάθε αδήλωτο εργαζόμενο υπάλληλο ηλικίας άνω των 25 ετών το πρόστιμο είναι 10.549,44 ευρώ και για υπάλληλο ηλικίας κάτω των 25 ετών 9.197,10 ευρώ
Αντίστοιχα, για κάθε αδήλωτο εργατοτεχνίτη ηλικίας άνω των 25 ετών το επιβαλλόμενο πρόστιμο είναι 10.550,54 ευρώ και για εργατοτεχνίτη ηλικίας κάτω των 25 ετών 9.200,49 ευρώ.
Στη σημερινή σύσκεψη αποφασίστηκε, επίσης, ένα επικαιροποιημένο επιχειρησιακό πλάνο εντατικών ελέγχων σε όλη την επικράτεια από τις αρμόδιες υπηρεσίες των υπουργείων Εργασίας και Δημόσιας Τάξεως και Προστασίας του Πολίτη.
Στους ελέγχους, εκτός από τους άνδρες της Οικονομικής Αστυνομίας, θα συμμετέχουν επίσης 700 υπάλληλοι των ελεγκτικών μηχανισμών του υπουργείου Εργασίας, 450 επιθεωρητές του Σώματος Επιθεωρητών Εργασίας και 25 της Ειδικής Υπηρεσίας Ελέγχων Ασφαλίσεως του ΙΚΑ.
«Με το νέο, πράγματι αυστηρότατο πλαίσιο προστίμων και τους στοχευμένους και συντονισμένους ελέγχους, προχωρούμε από 15 Σεπτέμβρη στην εφαρμογή του νέου πλαισίου, ανταποκρινόμενοι στην απαίτηση της υγιούς επιχειρηματικότητας, στην απαίτηση των εργαζομένων, αλλά και την ανάγκη των καιρών, για στήριξη του ασφαλιστικού συστήματος, για πάταξη της μαύρης εργασίας» ανέφερε στην δήλωσή του ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου.
Η αδήλωτη εργασία έχει φθάσει στο 38%, ενώ οι απώλειες για το ασφαλιστικό σύστημα ξεπερνούν τα 6 δισ. ευρώ σε ετήσια βάση.
 
Στην σημερινή σύσκεψη συμμετείχαν, επίσης, ο υφυπουργός Εργασίας Βασίλης Κεγκέρογλου, η γενική γραμματέας του υπουργείου Εργασίας Αννα Στρατινάκη, ο διευθυντής της Υπηρεσίας Οικονομικής Αστυνομίας και Διώξεως Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, ταξίαρχος Βασίλειος Κοντογιάννης και αρμόδιοι αξιωματικοί της Υπηρεσίας καθώς και υπηρεσιακά στελέχη από το Σώμα Επιθεωρήσεως Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε) και την Ειδική Υπηρεσία Ελέγχου Ασφαλίσεως ΙΚΑ-ΕΤΑΜ (Ε.ΥΠ.Ε.Α).
(Visited 26 times, 1 visits today)
Leave a Reply