Θά «κουρευθοῦν», ἤ ὄχι, οἱ τραπεζικοί λογαριασμοί;

Θά «κουρευθοῦν», ἤ ὄχι, οἱ τραπεζικοί λογαριασμοί;«…«Υπάρχουν περιθώρια για επίτευξη συμφωνίας» εκτιμά στέλεχος του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ

«Χρειάζεται καταπολέμηση της φοροδιαφυγής για να βοηθήσουμε όποιον πεινάει»: Αυτός είναι ο τίτλος συνεντεύξεως της εφημερίδας της Ρώμης, Λα Ρεπούμπλικα, με το στέλεχος και μέλος του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Λιάκο.

«Οι υπεύθυνοι του χρηματοοικονομικού συστήματος ξέρουν καλά ότι ο φαύλος κύκλος υφέσεως και αποπληθωρισμού θα καταδίκαζε την Αθήνα, και ότι θα έχαναν τεράστια ποσά», δηλώνει ο κύριος Λιάκος, ο οποίος, παράλληλα, διαβεβαιώνει ότι «η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ» και πως «μετά από μια δύσκολη διαπραγμάτευση, τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη θα καταφέρουν να βγουν ενισχυμένες»…».

«Δεν θα αγγίξουμε τους τραπεζικούς λογαριασμούς πολιτών»

«Υπάρχουν περιθώρια για επίτευξη συμφωνίας» εκτιμά στέλεχος του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ

«Χρειάζεται καταπολέμηση της φοροδιαφυγής για να βοηθήσουμε όποιον πεινάει»: Αυτός είναι ο τίτλος συνεντεύξεως της εφημερίδας της Ρώμης, Λα Ρεπούμπλικα, με το στέλεχος και μέλος του οικονομικού επιτελείου του ΣΥΡΙΖΑ, Δημήτρη Λιάκο.

«Οι υπεύθυνοι του χρηματοοικονομικού συστήματος ξέρουν καλά ότι ο φαύλος κύκλος υφέσεως και αποπληθωρισμού θα καταδίκαζε την Αθήνα, και ότι θα έχαναν τεράστια ποσά», δηλώνει ο κύριος Λιάκος, ο οποίος, παράλληλα, διαβεβαιώνει ότι «η Ελλάδα θα μείνει στο ευρώ» και πως «μετά από μια δύσκολη διαπραγμάτευση, τόσο η Ελλάδα όσο και η Ευρώπη θα καταφέρουν να βγουν ενισχυμένες».

Το στέλεχος του ΣΥΡΙΖΑ, που συμμετείχε με καθοριστικό τρόπο στην διαμόρφωση του οικονομικού προγράμματος, όπως υπογραμμίζει η Ρεπούμπλικα, καθιστά σαφές ότι η νέα κυβέρνηση δεν θα διαπραγματευθεί με βάση τα έντεκα σημεία που είχε αφήσει σε εκκρεμότητα η κυβέρνηση Σαμαρά, αλλά θα ότι «προχωρήσει στην επαναδιαπραγμάτευση εκατό σημείων, διότι το Μνημόνιο έπαψε να ισχύει».

Στην ερώτηση «τι σκέφτεστε να κάνετε, από την στιγμή που τέλη Μαρτίου τελειώνει το ρευστό χρήμα στην διάθεσή σας» ο Δημήτρης Λιάκος απαντά, μεταξύ των άλλων, ότι «υπάρχουν περιθώρια για επίτευξη συμφωνίας» και πως «η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων θα μπορούσε να εκδόσει ομόλογα για διαρθρωτικές επενδύσεις».

Θεωρεί, παράλληλα, ότι «θα ήταν αρκετό να περιορισθεί το πρωτογενές πλεόνασμα, το οποίο έχει τεθεί υποχρεωτικά στο 4,5% του ΑΠΕ, για να απελευθερωθούν πόροι για την ενίσχυση του κοινωνικού κράτους».

Τέλος, αποκλείει ότι η κυβέρνηση μπορεί να προχωρήσει σε έκτακτη ανάληψη από τους τραπεζικούς λογαριασμούς των πολιτών, ή να θέσει υπό αμφισβήτηση τα χρέη με τον ιδιωτικό τομέα.

πηγή

(Visited 16 times, 1 visits today)
Leave a Reply