Τά ἀλλάζει τώρα κι ὁ Καμμένος;

Τά ἀλλάζει τώρα κι ὁ Καμμένος;«Ζήτω η εταιρεία Lazard!», φαίνεται να αναφωνεί ο Καμμένος, τώρα πια, διά της …σιωπής του!!!

«…Στην εταιρεία χρηματοοικονομικών συμβούλων Lazard αναθέτει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης τον ρόλο του συμβούλου του υπουργείου σε θέματα δημοσίου χρέους και δημοσιονομικής διαχειρίσεως, σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση.

Υπενθυμίζεται πως στέλεχος της Lazard δήλωσε ότι πρέπει να υπάρξει «κούρεμα» του χρέους που διακρατά ο επίσημος τομέας τουλάχιστον 50%…»

Πως αλλάζουν οι καιροί – Τι έλεγε ο Καμμένος για τη Lazard του Βαρουφάκη

Αξίζει να σημειωθεί τι έγραφε ο Πάνος Καμμένος για την συγκεκριμένα εταιρεία, όταν είχε αναλάβει να «τρέξει» το PSI
Στην ιστοσελίδα των Ανεξαρτήτων Ελλήνων.
Έγραφε:

«Σκανδαλώδεις και ανήθικες αμοιβές εισπράττουν οι μυστηριώδεις «εταιρείες συμβούλων» που διορίστηκαν με απ’ ευθείας ανάθεση από το υπουργείο Οικονομικών επί Ε.Βενιζέλου, έχουν λάβει μέχρι στιγμής, συνολικά 74 εκατομμύρια ευρώ από το ελληνικό δημόσιο για να … καταρτίσουν τα κείμενα παραδόσεως της δημοσιονομικής κυριαρχίας της χώρας και σίγουρα αυτός ο φάκελλος πρέπει να ανοίξει μετεκλογικά (εκτός και αν έχουν προλάβει να κάνουν …«cone»  και εντός ΝΔ…).

Οι εταιρείες Lazard και Hamilton «για τις συμβουλευτικές τους υπηρεσίες στην διαδικασία ανταλλαγής των ομολόγων (PSI)»,  μετά την τροπολογία που κατέθεσε αργά την νύκτα ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Φίλιππος Σαχινίδης, στο πλαίσιο της συζητήσεως της νέας δανειακής συμβάσεως στην Βουλή, θα λάβουν μάλιστα και «επιπλέον 4 εκατομμύρια ως έξτρα αμοιβή συμβολής τους στην επιτυχία του PSI»!.

Αναλυτικά, σύμφωνα με το κείμενο «εγκρίνεται η καταβολή πρόσθετης αμοιβής στους Αντιπροσώπους Ολοκληρώσεως Συναλλαγής (closing agents) ποσού μέχρι του ύψους των 4 εκατομμυρίων ευρώ ως αμοιβή συμβολής τους στην επιτυχία του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων…».

Σύμφωνα με το υπουργείο Οικονομικών οι ιλιγγιώδεις αμοιβές των Lazard και Hamilton LLP καθορίζονται ως εξής:
Όσον αφορά στην «Cleary, Gottlieb Steen & Hamilton LLP», η σύμβαση προέβλεπε αμοιβή 6.000.000 ευρώ και 1.500.000 ευρώ έξτρα αμοιβή για κάθε μήνα που παρατείνεται η σύμβαση. Με δεδομένο ότι η σύμβαση έληγε στις 6 Οκτωβρίου και το PSI δεν έχει ολοκληρωθεί ακόμη, η εταιρεία έχει λαμβάνειν συνολικά 14.000.000 ευρώ: Τα 6.000.000 ευρώ της αμοιβής συν 9 ακόμα (1.500.000 x 6 μήνες) για τους πέντε μήνες που έχουν περάσει.
Για την Lazard οι αμοιβή ξεπερνά κάθε λογική: Η Lazard αμείβεται με το 0,015% επί του ονομαστικού ποσού του χρέους που θα ανταλλαγεί ή θα επαναγοραστεί. Με βάση το PSI του Ιουνίου, που ήταν «κούρεμα» 21%, οι εκτιμήσεις έλεγαν ότι η αμοιβή θα έφτανε τα 25.000.000 ευρώ. Μολονότι όμως το «κούρεμα» έφτασε στο 50%, το ποσοστό της Lazard δεν μειώθηκε, με αποτέλεσμα η αρχικώς εκτιμηθείσα αμοιβή των 25.000.000 ευρώ να υπερδιπλασιάζεται -όπως και το «κούρεμα»- και να φτάνει τώρα περίπου στα 55.000.000 ευρώ. Το σύνολο δηλαδή και για τις δύο εταιρείες ανέρχεται στα 70.000.000 ευρώ + τα έξτρα 4 εκατ. ευρώ που προβλέπει η τροπολογία, δηλαδή 74 εκατ. ευρώ.
Επιπροσθέτως, η τροπολογία προβλέπει 3,4 εκατ. ευρώ «προς το IIF ως έξοδα νομικής υποστηρίξεως του Οργανισμού και της Οργανωτικής Επιτροπής των Πιστωτών για την διενέργεια του προγράμματος ανταλλαγής ομολόγων» καθώς και την παράταση των συμβάσεων του ειδικού επιστημονικού προσωπικού του ΟΔΔΗΧ έως την 31.12.2012.
Η Lazard εμφανίστηκε στα ελληνικά πράγματα με την υπόθεση της σκανδαλώδους συμβάσεως των υποβρυχίων Type 214 του Σεπτεμβρίου του 2010, όταν από τον Οκτώβριο ήδη του 2009 είχε αναλάβει να «αξιολογήσει» τους υποψηφίους αγοραστές σε μια υπόθεση όπου η λέξη σκάνδαλο είναι πολύ μικρή για να περιγράψει τα πραγματικά γεγονότα. Από τότε κυριαρχεί σε όλες τις υποθέσεις χρηματοοικονομικών υποθέσεων του ελληνικού δημοσίου, λαμβάνοντας με απ’ευθείας αναθέσεις από το υπουργείο Οικονομικών, είτε παλαιότερα από τον υπουργό παρά τω πρωθυπουργό Χ.Παμπούκη, συμβόλαια, «συμβουλών»…

πηγή

Μετά το κούρεμα, που θα πληρώσουν οι Ευρωπαίοι φορολογούμενοι, αλλά όχι το ΔΝΤ και η ΕΚΤ, προβλέπω μαζική επιστροφή στην Ελλάδα των Ελλήνων μεταναστών…
Με το που θα δηλώνουν Έλληνες στην Ευρώπη θα τρώνε ξύλο….
…Μετά το κούρεμα αυτά…

Αλλά…
Θα ελέγξει η Lazard τα πεπραγμένα της Lazard κατά την ληστεία των ασφαλιστικών ταμείων του PSiI;
Πιστεύετε ότι οι τραπεζίτες θα αφήσουν οποιονδήποτε να πάρει αποφάσεις στην αποικία τους…
Ούτε ο Φαραώ δεν τα κατάφερε τόσο καλά, ούτε κάποιος Αυτοκράτορας…

Σίγμα

ΥΠΟΙΚ: Η LAZARD σύμβουλος σε θέματα δημoσίου χρέουςΤά ἀλλάζει τώρα κι ὁ Καμμένος;2

Στην εταιρεία χρηματοοικονομικών συμβούλων LAZARD αναθέτει το υπουργείο Οικονoμικών τον ρόλο του συμβούλου σε θέματα δημοσίου χρέους και δημοσιονομικής διαχειρίσεως.

Όπως ανακοινώθηκε από το ΥΠΟΙΚ, η ανάθεση αποτελεί απόφαση του υπουργού Γιάνη Βαρουφάκη.

καθημερινή

(Visited 56 times, 1 visits today)
One thought on “Τά ἀλλάζει τώρα κι ὁ Καμμένος;

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ὁ Βενιζέλος ἐγκρίνει κι …εὐλογεῖ κυβερνητικὲς ἀποφάσεις!!! | Φιλονόη καὶ Φίλοι...

Leave a Reply