Τὸ ΝΑΤΟ καὶ ἡ Νέα Τάξις εἶναι …ΜΑΖΥ μας!

Το ΝΑΤΟ και η Νέα Τάξη είναι με το μέρος μας.
Βοηθήσαμε να ρίξουν τον Σαντάμ, τον Μιλόσεβιτς, τον Καντάφι και είμαστε από τις λίγες χώρες που αγοράζουμε όπλα σύμφωνα με τις ανάγκες του ΝΑΤΟ κι όχι λιγότερα.Τὸ ΝΑΤΟ καὶ ἡ Νέα Τάξις εἶναι ...ΜΑΖΥ μας!1

Κι αν η Μέρκελ δεν μας βοηθήσει ο Πούτιν μας βλέπει με άλλο μάτι.

Σίγμα

Bloomberg: Η στρατηγική σημασία της Ελλάδας για Ε.Ε. και ΝΑΤΟΤὸ ΝΑΤΟ καὶ ἡ Νέα Τάξις εἶναι ...ΜΑΖΥ μας!2

Σύμφωνα με το δημοσίευμα, «η διπλωματική προσπάθεια που έπεισε την Ρωσσία να σταματήσει τις βιαιότητες στην Ουκρανία, στηρίχθηκε από τις πολύ πιο φιλικές ανταλλαγές του κ. Τσίπρα με τον Ρώσσο Πρόεδρο Βλαδιμίρ Πούτιν, ενώ έδειξε στην Γερμανίδα καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ ότι οι ευρωπαϊκές δυνάμεις έχουν πολύ περισσότερα να χάσουν από τα 195 δισ. ευρώ του σχεδίου διασώσεως». «Η Ελλάδα, από τις ελάχιστες χώρες που τηρούν τον προϋπολογισμό άμυνας που θέτει το ΝΑΤΟ, διαθέτει πάνω από 200 μαχητικά αεροπλάνα και 1.000 τανκς. Στις εγκαταστάσεις του ΝΑΤΟ περιλαμβάνεται και μια στρατιωτική βάση στην Κρήτη, η οποία είχε χρησιμοποιηθεί για τις αεροπορικές επιχειρήσεις κατά της Λιβύης το 2011», σημειώνεται.

Στην συνέχεια, επισημαίνεται ότι ο πρώην υφυπουργός Εξωτερικών της Ελλάδας Δημήτρης Κούρκουλας, σε συνέντευξή του στο Bloomberg, τόνισε ότι «ο ρόλος αυτός θα μπορούσε να αποτελέσει το ισχυρότερο όπλο του κ. Τσίπρα στις διαπραγματεύσεις με την υπόλοιπη Ευρωζώνη», προσθέτοντας, επίσης, ότι «αυτό αποτελεί το τελευταίο διαπραγματευτικό χαρτί που διαθέτει ο κ. Τσίπρας».

Όπως αναφέρεται στο δημοσίευμα: «Οι Δυτικές δυνάμεις αναγνώρισαν την στρατηγική σημασία της Ελλάδας κατά την διάρκεια και μετά τον Β’ Παγκόσμιο Πόλεμο. Η αντίσταση της χώρας στον Μπενίτο Μουσολίνι της Ιταλίας κατέγραψε την πρώτη νίκη των συμμάχων κατά των δυνάμεων του Άξονα, ενώ υπενθυμίζεται κάθε χρόνο στον εορτασμό της 28ης Οκτωβρίου.

Οι ΗΠΑ και η Βρετανία παρενέβησαν αργότερα στον εμφύλιο πόλεμο για να συμβάλουν στην εξουδετέρωση των κομμουνιστών, καθώς η υπόλοιπη Ανατολική Ευρώπη περνούσε στην επιρροή της Σοβιετικής Ενώσεως. Οι Έλληνες εντάχθηκαν στο ΝΑΤΟ το 1952, τρία χρόνια πριν από την Ομοσπονδιακή Δημοκρατία της Γερμανίας και ταυτόχρονα με την Τουρκία. Το 1981 η Ελλάδα κατέστη το 10ο κράτος-μέλος της ΕΕ, πριν από την Ισπανία και την Αυστρία, ενώ υιοθέτησε το ευρώ δύο δεκαετίες αργότερα».

Τέλος, σημειώνεται ότι «ο κ. Πούτιν, που έχει εδραιώσει την εξουσία του στην γειτονική Μαύρη Θάλασσα με την περυσινή προσάρτηση της Κριμαίας, φλερτάρει με την Ελλάδα, την ίδια ώρα που η Γερμανία παίζει σκληρό παιχνίδι σχετικά με το αίτημα του κ. Τσίπρα για παραχωρήσεις ως προς το χρέος της χώρας.

Ο Ρώσσος ηγέτης έστειλε, επίσης, συγχαρητήριο τηλεγράφημα στον κ. Τσίπρα στις 26 Ιανουαρίου, μία ημέρα μετά την νίκη του στις εκλογές, προσφέροντας την ενίσχυση της συνεργασίας των δύο χωρών. Τα συγχαρητήρια της κ. Μέρκελ έφτασαν μία ημέρα αργότερα με την υπενθύμιση της «μεγάλης ευθύνης» προς τον νέο πρωθυπουργό».

καθημερινή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply