Καί μέ τήν Hochtief τί θά γίνη;

Πρὸ ἑνὸς σχεδὸν ἔτους χάλασε ὁ κόσμος (καὶ καλῶς χάλασε) γιὰ τὰ «ἰδιαίτερα» δωράκια τῆς συγκυβερνήσεως πρὸς τὴν Hochtief…
«Δωράκια», ποὺ συνολικῶς, ἐὰν τὰ μετρήσουμε ἕνα πρὸς ἕνα, τοὐλάχιστον μία ἀπὸ τὶς μειώσεις ποὺ ὑπέστησαν οἱ συνταξιοῦχοι, δὲν θὰ ὑφίστατο.
Διαβάζαμε λοιπὸν τότε γιὰ σκάνδαλο ποὺ ξεπερνοῦσε τὰ δισεκατομμύρια ἀλλὰ ΔΕΝ ἵδρωναν κάτι χονδρόπετσα κουδουνισμένα…
Ἀντιθέτως μάλιστα ἔβγαζαν καὶ …γλῶσσα κοροϊδευτικά!

Ἡ  Hochtief ἔφυγε, μᾶς φέσωσε μὲ τοὐλάχιστον ἕνα δισεκατομμύριον καὶ …μούγκα!!!
Ἡ ἀντιπολίτευσις ἔως προσφάτως, ποὺ ἀκόμη ἦταν ἀντιπολίτευσις, οὔρλιαζε!!!
Τώρα ὅμως; Τώρα τί θά κάνη;
Μεσιὲ ντὲ Λαφαζάν… Μανδὰμ ντὲ Μακρῆ… ἰδοῦ πεδίον δόξης λαμπρόν!

Μόνον γιὰ τὰ ἔτη 2001, 2002 καὶ 2003 ἔχουμε χρέος ἀπὸ τὸν ΦΠΑ, ποὺ ΔΕΝ ἀπεδόθησαν στὸ δημόσιον, 148.562,724+813.410,12+919.468=1.881.440,844 εὐρόπουλα!
Ἐὰν βάλουμε καὶ τὰ ὑπόλοιπα, τότε φθάνουμε στὸ δισεκατομμύριον.
Χώρια αὐτὰ ποὺ ΔΕΝ μᾶς ἔχουν πεῖ…

Γιὰ νὰ σᾶς δοῦμε…

Φιλονόη

 

ΔΙΕΓΡΑΨΑΝ 500 ΕΚΑΤ. ΦΠΑ ΠΟΥ ΧΡΩΣΤΟΥΣΕ Η ΓΕΡΜΑΝΙΚΗ HOCHTIEF ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ

 -Κυνηγούν με μανία μικρομεσαίους – βιοπαλαιστές και αφήνουν στο απυρόβλητο εταιρείες κολοσσούς.

-Τι λένε στο Newsbomb.gr οι βουλευτές των κομμάτων.

Από το 2009 που ξεκίνησε η οικονομική κρίση στην Ελλάδα οι κυβερνώντες καλούν το λαό να βάλει πλάτη για να καταφέρουμε να δούμε και πάλι «φως στο τούνελ». 

Το ερώτημα όμως είναι αν τελικά βάζουν όλοι πλάτη ή μόνο ο ελληνικός λαός…

Η απάντηση φυσικά είναι ΌΧΙ… Οι κυβερνήσεις συνεχίζουν να συμπεριφέρονται σε ορισμένους σαν «Ιερές Αγελάδες» και να κάνουν τα στραβά μάτια απαλλάσσοντάς τους από τις υποχρεώσεις τους για καταβολή φόρων στο Δημόσιο.

Την ώρα που οι «ράμπο» του ΣΔΟΕ κυνηγούν με μανία μικρομεσαίους – βιοπαλαιστές, ακόμα και για μικροποσά, την ίδια ώρα αφήνουν στο απυρόβλητο εταιρείες κολοσσούς που αρνούνται με το «έτσι θέλω» να καταβάλουν τα νόμιμα στο δημόσιο.

Μία από αυτές είναι και η γερμανική εταιρεία Hochtief, η οποία εκμεταλλεύεται το αεροδρόμιο «Ελ. Βενιζέλος». Η Hochtief, χρωστά περίπου 500 εκατομμύρια ευρώ από ΦΠΑ που δεν απέδωσε ποτέ και αρνείται να αποδώσει στο ελληνικό Δημόσιο. Αυτό σημαίνει πως η Hochtief είναι μακράν ο μεγαλύτερος φοροοφειλέτης στην Ελλάδα.

Το προκλητικό δεν είναι μόνο ότι δεν καταβάλλει στο Δημόσιο τον ΦΠΑ, αλλά ότι τον ΕΙΣΠΡΑΤΤΕΙ κιόλας, με το επιχείρημα ότι έχει δικαίωμα «συμψηφισμού», χωρίς να υπάρχει όμως ούτε ίχνος τέτοιου δικαιώματος.

Μόνο για τα χρόνια 2001, 2002 και 2003 ο οφειλόμενος ΦΠΑ ανέρχεται συνολικά σε 150.295.602,1 ευρώ, σύμφωνα με την συμπληρωματική έκθεση ελέγχου φόρου προστιθεμένης αξίας που συνέταξε το Ειδικό Συνεργείο Ελέγχου.

Σύμφωνα με την έκθεση αυτή, το σύνολο φόρου για βεβαίωση για το 2001 είναι 148.562,724 ευρώ, το 2002 είναι 813.410,12 ευρώ και το 2003 είναι 919.468 ευρώ!
Καί μέ τήν Hochtief τί θά γίνη;5

Στον αστερισμό της διαπλοκής

Εν τω μεταξύ όλα αυτά τα χρόνια η γερμανική Hochtief αναζητά «παραθυράκια» στην ελληνική νομοθεσία για να αποφύγει την καταβολή του ΦΠΑ. Για παράδειγμα υποστήριξε ότι οι δαπάνες πολυτελείας, ψυχαγωγίας ή κοινωνικής παραστάσεως (πώληση ποτών, τσιγάρων, πάρκινγκ κ.λπ.) απαλλάσσονται.

Το σκάνδαλο όμως είναι αυτό που πράττει το ελληνικό κράτος: Ενώ το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους απέρριψε τρεις φορές το αίτημα της εν λόγω εταιρείας να της χαριστεί η απόδοση φόρου προς το δημόσιο, έρχεται τώρα το ίδιο το κράτος να χαρίσει το ποσό του μισού δισ. ευρώ, απαλλάσσοντας από ᾽δω και στο εξής τους Γερμανούς από την υποχρέωση να καταβάλλουν ΦΠΑ.

Το ερώτημα βέβαια είναι γιατί εδώ το Δημόσιο δεν κινείται όπως κινείται με όλες τις ελληνικές εταιρίες και τα φυσικά πρόσωπα. Γιατί προβαίνει σε συντηρητικές κατασχέσεις περιουσιών, γιατί φυλακίζει ανθρώπους που χρωστούν στο Δημόσιο μικρότερα ποσά, ενώ η συγκεκριμένη εταιρία όχι μόνο δεν εξαναγκάζεται να πληρώσει τα οφειλόμενα, αλλά της επιτρέπεται να βάλει και έσοδα από το ταμείο της από την περιουσία για την οποία χρωστά στο Δημόσιο!

Την ίδια στιγμή, η Γερμανική εταιρεία δεν έχει πληρώσει τις ασφαλιστικές εισφορές για την κατασκευή του έργου, που ξεπερνούν το ΕΝΑ ΔΙΣΕΚΑΤΟΜΜΥΡΙΟ ΕΥΡΩ!

Είναι προφανές πως τηρούνται, όπως πάντα, δύο μέτρα και δύο σταθμά. Από τη μία κυνηγούν τον βιοπαλαιστή και από την άλλη διαγράφουν με συνοπτικές διαδικασίες τα χρέη ενός γερμανικού κολοσσού.

Η κυβέρνηση οφείλει να δώσει σαφείς απαντήσεις ως προς το τι θα γίνει με τους φόρους που οφείλει η Hochtief – μιας και δεν πρόκειται για αμελητέο ποσό.

Καί μέ τήν Hochtief τί θά γίνη;4

Οι θέσεις των κομμάτων

Για σκάνδαλο μεγατόνων κάνουν λόγο τα κόμματα της αντιπολιτεύσεως ενώ από την άλλη τα κόμματα της συγκυβερνήσεως τα «μασούν» και μιλούν για ιδιότυπο καθεστώς που ισχύει για την Hochtief.

Βούλτεψη: Δεν έχει παραιτηθεί το ελληνικό δημόσιο

Η εμπλοκή γίνεται λόγω του ειδικού καθεστώτος που ισχύει για τους αερολιμένες διεθνώς.

Η σύμβαση του Δημοσίου προβλέπει ότι για κάθε διαφορά μεταξύ δημοσίου και εταιρείας υπάρχει η δυνατότητα προσφυγής στο διαιτητικό δικαστήριο.

Η Hochtief λοιπόν προσέφυγε στο διαιτητικό δικαστήριο του Λονδίνου το οποίο απεφάνθη ότι ο αερολιμένας υπάγεται σε ειδικό καθεστώς ΦΠΑ και επομένως πρέπει να υπάρξει ειδική ρύθμιση.

Η υπόθεση πλέον βρίσκεται στα χέρια της ελληνικής Δικαιοσύνης από την οποία αναμένεται η απόφαση.

Το ελληνικό δημόσιο δεν έχει παραιτηθεί όπως λένε, αλλά αναμένει την απόφαση της Δικαιοσύνης. Φυσικά και πρέπει να πάρει το κράτος τα οφειλόμενα από τη Hochtief, αλλά πρώτα πρέπει να ξεκαθαριστεί το ειδικό καθεστώς που υπάγεται ή όχι ο αερολιμένας.

Λαφαζάνης: Κράτος εν κράτει οι γερμανικές εταιρείες στην Ελλάδα

Είναι αδιανόητο να υπάρχουν οφειλές προς το ελληνικό δημόσιο και να μην εκπληρώνονται. Δεν είναι δυνατόν οι γερμανικές εταιρείες να είναι υπεράνω των νόμων στην χώρα μας και στην ουσία να λειτουργούν ως κράτος εν κράτει.

Ο κ. Λαφαζάνης τόνισε επίσης πως το αεροδρόμιο και οι εταιρείες του αεροδρομίου έχουν απαλλαγή από τον Ενιαίο Φόρο Ιδιοκτησίας Ακινήτων το οποίο πληρώνουν όλοι.

Ραχήλ Μακρή: «Οι εντολές Σαμαρά φαίνεται ότι είναι ανίκανες να υποχρεώσουν την γερμανική Hochtief να αποδώσει τα 500 εκ. ευρώ που χρωστά στον Ελληνικό Λαό»

Η Συγκυβέρνηση της υποταγής στις τροικανές ορέξεις αποδομήσεως του Κράτους και απορρυθμίσεως της Ελληνικής Αγοράς προσπαθεί να κρυφτεί πίσω από υποτιθέμενα πλεονάσματα για να καλύψει το μέγεθος της ανθρωπιστικής κρίσεως που έχει δημιουργήσει. Οι κυβερνώντες αποδεικνύονται ιδιαίτερα αποτελεσματικοί στις περικοπές προς τους συνταξιούχους και τους μισθωτούς, την καταστροφή του εργασιακού πλαισίου που επιτρέπει την εκμετάλλευση των εργαζομένων υπό το φόβο της ανεργίας, την υπερφορολόγηση των ελευθέρων επαγγελματιών και την τοποθέτηση λουκέτου στις επιχειρήσεις. Αποτελούν τους ίδιους ανθρώπους, που σκύβουν δουλικά το κεφάλι στις απαιτήσεις των Γερμανών, που ενώ έστησαν επιχειρήσεις βασιζόμενοι στο «λάδωμα» και την διαφθορά, σήμερα κουνούν το δάκτυλο απαιτώντας υπέρογκα ποσά υποτιθεμένου χρέους.

Οι εντολές Σαμαρά ενώ στρέφονται ενάντια στους Έλληνες Πολίτες, φαίνεται ότι δεν είναι αρκετές για να υποχρεώσουν τις εταιρείες γερμανικών συμφερόντων να καλύψουν τις υποχρεώσεις τους προς το Ελληνικό Κράτος. Πρώτα ο συμβιβασμός της Siemens και ύστερα η αδιαφορία για την είσπραξη 500 εκατομμυρίων ευρώ από την εταιρεία «Διεθνής Αερολιμένας Αθηνών», της οποίας κύριος μέτοχος είναι η γερμανική Hochtief, αποδεικνύουν την αδιαφορία αυτή. Οι Γερμανοί που εισπράττουν το ΦΠΑ δεν το αποδίδουν, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες, επικαλούμενοι δικαιώματα «συμψηφισμού» εκμεταλλευόμενοι νομικιστικές διαδικασίες και τεχνάσματα.

Η Κυβερνητική αδράνεια στο συγκεκριμένο θέμα αποδεικνύει κάτι παραπάνω από ανικανότητα, καθώς οι συμμετέχοντες στην Συγκυβέρνηση δεν μπορούν να παρέχουν σιωπηρά τέτοια δικαιώματα σε πολυεθνικές επιχειρήσεις την στιγμή που οι μικρομεσαίοι Έλληνες επιχειρηματίες, χωρίς να έχουν δικαίωμα συμψηφισμού οδηγούνται στην οικονομική αγχόνη.

Μαργαρίτης: Ακριβοί στα πίτουρα και φτηνοί στις κότες

Προκαλεί εύλογα ερωτηματικά και προβληματισμό η στάση της ελληνικής κυβερνήσεως, όταν εμφανίζεται να διευκολύνει την Hochtief και την ίδια ώρα να εξαντλεί την αυστηρότητά της στους Έλληνες φορολογουμένους.

Εδώ ισχύει το «ακριβοί στα πίτουρα και φθηνοί στις κότες»!
Εμείς θα συνεχίσουμε να φέρνουμε το θέμα στην Βουλή περιμένοντας απάντηση από τους αρμοδίους υπουργούς.

Χρήστος Κατσώτης: Η κυβέρνηση είναι έκθετη

Το ζήτημα είναι ταξικό. Τα μονοπώλια και οι πολυεθνικές μένουν στο απυρόβλητο και μάλιστα με απόφαση της κυβερνήσεως. Έχουμε τοποθετηθεί πολλές φορές στην Βουλή για το συγκεκριμένο ζήτημα αλλά απάντηση δεν παίρνουμε ποτέ, ούτε από τον κ. Στουρνάρα, ούτε από τον κ. Σταϊκούρα, ούτε από τον κ. Μαυραγάνη. Η κυβέρνηση είναι έκθετη. Πρόκειται για φοροληστεία από τις πολυεθνικές και τους μονοπωλιακούς ομίλους. Μία από αυτές είναι και η Hochtief. Εμείς θα επανέλθουμε στο ζήτημα αλλά η κυβέρνηση έχει χαράξει την συγκεκριμένη πολιτική. Όλα για τους επενδυτές.

Χρυσή Αυγή: Πλήρης υποταγή Σαμαροβενιζέλων στα γερμανικά συμφέροντα

Διέγραψαν εν μία νυκτί οφειλή ύψους 500 εκατ. ευρώ

Το θλιβερό κράτος του μνημονίου προέβη σε μια ακόμα νομοθετική πρόκληση, αποδεικνύοντας για ακόμη μία φορά το μέγεθος της εξαρτήσεως των ενταύθα εντολοδόχων στα αλλότρια συμφέροντα που εξουσιάζουν την πατρίδα μας. Μετά από δέκα και πλέον χρόνια μια διαμάχη, που έλαβε την δικαστική οδό, ανάμεσα στο ελληνικό δημόσιο και την γερμανική εταιρεία Hochtief, που διαχειρίζεται τα δικαιώματα του αεροδρομίου «Ελ. Βενιζέλος», έλαβε τέλος.

Η «λεπτομέρεια» έγκειται στο γεγονός ότι ενώ το Νομικό Συμβούλιο του Κράτους απέρριψε τρις το αίτημα της εν λόγω εταιρείας να της χαριστεί η απόδοση φόρου προς το δημόσιο, έρχεται τώρα το ίδιο το κράτος να χαρίσει το ποσό του μισού δισ. ευρώ, απαλλάσσοντας από εδω και στο εξής τους Γερμανούς από την υποχρέωση να καταβάλουν ΦΠΑ.

Το ίδιο κράτος που έχει πετσοκόψει μισθούς και συντάξεις, που έχει ισοπεδώσει κάθε έννοια εργασιακού δικαιώματος, που έχει οδηγήσει στην ανεργία το 1/3 περίπου του πληθυσμού και χιλιάδες συμπατριώτες μας στην αυτοκτονία, διαγράφει εν μία νυκτί έσοδα που όφειλε να εισπράξει από μια ξένη εταιρεία, της οποίας οι επιχειρηματικές δραστηριότητες χαρακτηρίστηκαν εξ αρχής «επενδυτικές», δραστηριότητες δηλαδή που θα απέφεραν τεράστια κέρδη στα κρατικά ταμεία.

Μάλλον οι στυγνοί εκβιασμοί και ο τσαμπουκάς του Σαμαρά και των ομοίων του περνάει μόνο στον «λαουτζίκο», που χρόνια τώρα τον ταΐζει με το παραμύθι της αναπτύξεως και της δίκαιης κατανομής των φόρων, γιατί μπροστά στην Μέρκελ και τους ξένους τοκογλύφους κάνει ό,τι του ζητηθεί ελέω… μνημονιακής φιλίας.
ΥΓ. Το θέμα ανέδειξε η Χρυσή Αυγή με ερώτηση που κατέθεσε ο παράνομα και άδικα προφυλακισμένος βουλευτής Αττικής, Γερμενής Γεώργιος, στα πλαίσια του κοινοβουλευτικού ελέγχου.Καί μέ τήν Hochtief τί θά γίνη;2 Καί μέ τήν Hochtief τί θά γίνη;3Καί μέ τήν Hochtief τί θά γίνη;3

(Visited 54 times, 1 visits today)
Leave a Reply