Ἄραβες κατὰ Ἀράβων μὲ τὶς εὐλογίες τοῦ …νομπελίστα Ὀμπάμα!

Ἄραβες κατὰ Ἀράβων μὲ τὶς εὐλογίες τοῦ ...νομπελίστα Ὀμπάμα!2Πέντε φιλοϊσραηλινά Αραβικά κράτη ενώνουν τις δυνάμεις τους, με τις ευλογίες του νομπελίστα (για την ειρήνη!!!) Ομπάμα, και ξεκινούν πολεμικές επιχειρήσεις, ώστε να στηρίξουν την νόμιμη κυβέρνηση της Υεμένης, που κινδυνεύει απο φιλοϊρανούς αντικαθεστωτικούς…….!!!!!!!!!!!!!!

Σίγμα

Ξεσπά νέο πολεμικό μέτωπο στη Μ. Ανατολή – ΦΩΤΟ, TWEET

Πέντε κράτη του Περσικού Κόλπου ανακοίνωσαν την απόφασή τους να απαντήσουν θετικά στην έκκληση για βοήθεια που απηύθυνε ο πρόεδρος της Υεμένης Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, η κυβέρνηση του οποίου αντιμετωπίζει την σιιτική εξέγερση των ανταρτών Χούτι. Οι σιίτες πολιτοφύλακες κατέχουν την πρωτεύουσα Σαναά και προελαύνουν προς το Άντεν, όπου ο πρόεδρος της Υεμένης έχει βρει καταφύγιο.

Η Σαουδική Αραβία, το Κατάρ, το Κουβέιτ, το Μπαχρέιν και τα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, ανακοίνωσαν ότι «έχουν αποφασίσει να δεχτούν την έκκληση για βοήθεια του προέδρου Χάντι ώστε να προστατευτεί η Υεμένη και ο λαός της που αντιμετωπίζει την επιθετικότητα της πολιτοφυλακής των σιιτών Χούτι».Ἄραβες κατὰ Ἀράβων μὲ τὶς εὐλογίες τοῦ ...νομπελίστα Ὀμπάμα!1

«Οι επιχειρήσεις έχουν ως στόχο να υπερασπιστούν την νόμιμη κυβέρνηση» του προέδρου της Υεμένης, Αμπντ Ράμπο Μανσούρ Χάντι, που υποστηρίζεται από το Ριάντ, ώστε να αντιμετωπιστούν οι σιίτες αντάρτες που υποστηρίζονται από το Ιράν, δήλωσε ο αλ-Αντέλ Τζουμπέρ πρέσβης της Σαουδικής Αραβίας στις Ηνωμένες κατά την διάρκεια συνεντεύξεως Τύπου.

Ένας ανώτερος ηγέτης του υποστηριζόμενου από Ιράν κινήματος των σιιτών πολιτοφυλάκων Χούτι, προειδοποίησε ότι η επιθετική δράση της Σαουδικής Αραβίας κατά της Υεμένης, θα πυροδοτήσει ένα «γενικότερο πόλεμο» στην περιοχή, επισημαίνει το ΑΠΕ-ΜΠΕ.

ΕΝΙΚΟΣ

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

One thought on “Ἄραβες κατὰ Ἀράβων μὲ τὶς εὐλογίες τοῦ …νομπελίστα Ὀμπάμα!

Leave a Reply