Ἐντελῶς …«συμπτωματικῶς» ΜΟΝΟΝ περιουσίες πολιτῶν ἀπειλοῦνται!

Μὰ τὶ σύμπτωση αὐτὴ βρὲ παιδί μου…
Παντοῦ νὰ γίνεται θέμα μὲ τὴν ἀκίνητη περιουσία τῶν πολιτῶν, σπίτια καὶ γῆ. Ἐντελῶς ...«συμπτωματικῶς» ΜΟΝΟΝ περιουσίες πολιτῶν ἀπειλοῦνται!

Ὅλως …«συμπτωματικῶς», μὲ τὴν ἴδια συνταγή, ἐπιβολὴ παρανόμων φόρων (ἀπὸ ἀγορασμένους πολιτικάντηδες) πρὸς ὑφαρπαγή. Καὶ πάντα ἀπὸ τράπεζες, ποὺ ἔχουν πάρει ἕναν σκασμὸ λεφτὰ γιὰ «ἀνακεφαλαιοποίηση»….

Ὅλα αὐτὰ εἶναι ὑπεράνω ὑποψίας, ἐννοεῖται.

Φρούριον

Οι κατασχέσεις κατοικιών αποτελούν τον νέο εφιάλτη της Ιρλανδίας

Ο κ. Μπάιρον Τζένκινς λέει ότι προτιμάει να γκρεμίσει το σπίτι του από το να το παραδώσει στους τραπεζίτες. Ο πρώην οικοδόμος χρωστάει περίπου 750.000 ευρώ για το στεγαστικό δάνειο που πήρε προκειμένου να αγοράσει το σπίτι στην πόλη Κίλντερ, περίπου 60 χιλιόμετρα δυτικά του Δουβλίνου. Μετά 15 δίκες εξακολουθεί να αντιστέκεται στην κατάσχεση του σπιτιού του. «Το μόνο που θα πάρουν πίσω θα είναι ένας σωρός από τούβλα», λέει ο κ. Τζένκινς. «Τους το έχω πει». Οι τράπεζες κατέθεσαν 10.000 αιτήσεις κατασχέσεως σπιτιών το διάστημα Σεπτεμβρίου 2013-Σεπτεμβρίου 2014, δηλαδή τέσσερις φορές περισσότερες απ’ ό,τι τον προηγούμενο χρόνο. Η ιστορία της χειρότερης καταρρεύσεως αγοράς ακινήτων στην δυτική Ευρώπη μπαίνει σε νέο κεφάλαιο και φέρνει μαζί της την ιρλανδική εκδοχή αντισυστημικής αντιδράσεως που σαρώνει την Ευρώπη. Καθώς οι Ελληνες στρέφονται στον Αλέξη Τσίπρα προκειμένου να αντιστρέψουν πέντε χρόνια λιτότητας και κόμματα που τάσσονται κατά της μεταναστεύσεως κερδίζουν έδαφος σε χώρες όπως η Γαλλία και η Σουηδία, στην Ιρλανδία οι ιδιοκτήτες σπιτιών αρχίζουν να οργανώνουν την δική τους αντίσταση.

Ο κ. Τζένκινς ανήκει σε μια ομάδα ακτιβιστών που συνδέεται με την οργάνωση Land League, όπως ήταν και το όνομα μιας οργανώσεως του 19ου αιώνα που έδινε μάχες κατά των ιδιοκτητών γης, την εποχή που η Ιρλανδία ήταν τμήμα της Βρετανικής Αυτοκρατορίας. Τον 21ο αιώνα η μάχη είναι κατά των τραπεζιτών. «Δεν προκαλούμε καταστροφή, αν με καταστροφή εννοεί κάποιος το να εξακολουθούν οι άνθρωποι να μένουν στα σπίτια τους», λέει ο κ. Τζέρι Μπιντς, ένας εργολάβος που έχει περάσει σχεδόν δέκα χρόνια πολεμώντας δικαστικά τις τράπεζες και σήμερα είναι επικεφαλής της Land League. «Εμείς απηχούμε τον θυμό που υπάρχει στην κοινωνία σε σχέση με χρέη που είναι τόσο μεγάλα, ώστε δεν μπορούν να εξυπηρετηθούν», προσθέτει. Περίπου 117.000 στεγαστικά δάνεια δεν εξυπηρετούνται κανονικά σήμερα, σύμφωνα με στοιχεία της ιρλανδικής κεντρικής τράπεζας, και μια ομάδα που παρέχει δωρεάν νομικές συμβουλές ανακοίνωσε τον περασμένο μήνα ότι αναμένει σημαντική αύξηση των κατασχέσεων.

Με τις εκλογές να είναι προγραμματισμένες για το 2016, το ζήτημα αρχίζει σιγά σιγά να προσελκύει την προσοχή των πολιτικών. Ο Ιρλανδός πρωθυπουργός Έντα Κένι κάλεσε αυτή την εβδομάδα τους τραπεζίτες να αναλάβουν πρωτοβουλίες για να αντιμετωπίσουν το πρόβλημα των μη εξυπηρετουμένων δανείων. Οι ιδιοκτήτες σπιτιών που δεν εξυπηρετούν το δάνειό τους για περισσότερο από δύο χρόνια αποτελούν τα 2/3 του συνόλου των ιδιοκτητών που αντιμετωπίζουν προβλήματα στην εξυπηρέτηση των στεγαστικών τους δανείων. Ένα χιονισμένο πρωινό του Ιανουαρίου, μια ομάδα διαδηλωτών κατά των κατασχέσεων σπιτιών συγκεντρώθηκε έξω από ένα μικρό σπίτι στην πόλη Κελς, 40 χιλιόμετρα βορειοανατολικά του Δουβλίνου. Επί 72 ώρες, 60 άνθρωποι παρέμειναν έξω από το σπίτι προκειμένου να αποτρέψουν την κατάσχεσή του. Σύμφωνα με έναν από τους διαδηλωτές το σπίτι ανήκει σε ένα ζευγάρι που έχει μία κόρη ηλικίας δέκα ετών. Λίγες ημέρες αργότερα, τα μέλη της Land League συγκεντρώθηκαν ώστε να συντονίσουν την παρουσία τους στη βορειοανατολική Ιρλανδία. «Εχουμε ένα σύστημα συναγερμού: Στέλνεις ένα μήνυμα και εμφανίζονται 50 από τα μέλη μας», λέει ο κ. Μπιντς. «Το σλόγκαν μας είναι ότι θα φτάσουμε πιο γρήγορα από ένα ασθενοφόρο». Το όνομα Land League έχει μεγάλη ιστορική σημασία στην Ιρλανδία. Στα τέλη του 19ου αιώνα, η οργάνωση αγωνίστηκε ώστε να αποτρέψει την έξωση μικροκαλλιεργητών από την γη τους σε αντιπαραθέσεις που συχνά ήταν βίαιες. Αργότερα η οργάνωση υποστήριξε το κίνημα για την ανεξαρτησία της Ιρλανδίας, την οποία η χώρα κέρδισε το 1922, με την ιστορία της να καθορίζεται από τον αγώνα για την γη. «Η ιρλανδική κουλτούρα είναι αντίθετη με τις εξώσεις και τις κατασχέσεις για σοβαρούς ιστορικούς λόγους, και αυτό δεν πρόκειται να αλλάξει», εξηγεί ο κ. Μπράιαν Λούσι, καθηγητής Οικονομικών στο Πανεπιστήμιο Trinity του Δουβλίνου. «Η κουλτούρα πάντοτε θα υπερισχύει της στρατηγικής».

«Μπλόκο» πολιτών σε πλειστηριασμούς

Ακτιβιστές έχουν αρχίσει να διακόπτουν τις δημοπρασίες ακινήτων, οδηγώντας ορισμένες εταιρείες δημοπρασιών να συμφωνήσουν να μην πωλούν σπίτια που αποτελούν αντικείμενο δικαστικής διαμάχης μεταξύ τραπεζών και δανειοληπτών. Ο κ. Μπιντς λέει ότι επόμενος στόχος της οργανώσεως μπορεί να είναι τα κερδοσκοπικά κεφάλαια που άρχισαν να αγοράζουν ιρλανδικά στεγαστικά δάνεια μετά την κατάρρευση της αγοράς κατοικίας. Επενδυτές όπως οι Apollo Global Management, Lone Star Funds και Oaktree Capital Group έχουν αγοράσει τους προηγουμένους μήνες κυρίως μη εξυπηρετούμενα στεγαστικά δάνεια. «Απ’ όσο μαθαίνουμε έχουν πρόβλημα. Δεν μπορούν να πείσουν τους σερίφηδες να κατασχέσουν σπίτια και δεν μπορούν να πείσουν τους δημοπράτες να τα πουλήσουν. Αν δεν καταφέρουμε να φθάσουμε σε συμφωνία, τότε σκοπεύουμε να κινηθούμε κατά αυτών των hedge funds. Θα επισκεφθούμε τα γραφεία τους και θα σταματήσουμε τις κατασχέσεις», λέει ο κ. Μπιντς. «Ας μάθει ο κόσμος πώς βγάζουν χρήματα αυτοί οι τύποι», τονίζει ο κ. Μάτι Μακ Γκραθ, ανεξάρτητος βουλευτής που συνεργάζεται με τη Land League.

καθημερινή

(Visited 27 times, 1 visits today)
3 thoughts on “Ἐντελῶς …«συμπτωματικῶς» ΜΟΝΟΝ περιουσίες πολιτῶν ἀπειλοῦνται!

 1. ΤΟ “ΟΥΑΙ ΚΑΙ ΑΛΛΟΙΜΟΝΟΝ” ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ, JEFFERSON, ΑΝ ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΠΑΡΟΥΝ ΤΟ … ‘ΠΑΝΩ ΧΕΡΙ’, ΕΧΕΙ ΗΔΗ … ΣΥΝΤΕΛΕΣΘΗ .

  Η ΘΛΙΒΕΡΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ … ΠΙΣΤΟΠΟΙΕΙ ΤΟΥ ΛΟΓΟΥ ΤΟ ΑΛΗΘΕΣ : “ΟΙ ΤΡΑΠΕΖΕΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΤΡΑΠΕΖΙΤΕΣ” .

  Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΠΟΥ ΕΙΧΕ ΧΑΣΕΙ ΤΗΝ ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ ΤΟΥ ΣΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΜΕ ΤΟΝ … ΜΗΔΕΝΙΣΜΟ ΤΩΝ ΟΙΚΟΝΟΜΙΩΝ ΤΟΥ, ΕΞ ΑΝΑΓΚΗΣ ΚΑΤΕΦΥΓΕ ΣΤΗΝ … ΟΙΚΟΔΟΜΗ ΚΑΙ ΤΗ ΓΗ, ΩΣ ΛΙΜΑΝΙ … ΣΩΤΗΡΙΑΣ .

  ΔΥΣΤΥΧΩΣ, ΑΛΛΑ Ο … ΠΡΟΔΡΟΜΟΣ ΤΗΣ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΜΕΘΟΔΟΥ , … ‘ΑΦΑΙΜΑΞΗΣ’ … ΣΑΜΑΡΑΣ ΚΑΙ ΝΕΚΡΟΘΑΦΤΗΣ ΤΗΣ ΝΔ, ΑΝΤΙ ΤΗΣ ΚΑΘΑΡΣΗΣ ΤΗΣ ΔΙΑΦΘΟΡΑΣ ΚΑΙ ΔΙΑΠΛΟΚΗΣ ΚΑΙ ΣΥΝΘΗΚΩΝ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΕΠΕΛΕΞΕ ΤΟ … “ΔΡΟΜΟ ΤΟΥ ΧΑΡΑΤΣΙΟΥ” ΚΑΙ … “ΕΝ(τα)ΦΙΑ(σμού) ” ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΑ .

  ΕΣΤΡΩΣΕ, ΚΥΡΙΟΛΕΚΤΙΚΑ, ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο … ΕΩΣΦΟΡΟΣ . Ο ΛΑΟΣ ΠΟΥ ΧΟΡΕΨΕ … ΑΝΑΓΚΑΣΤΙΚΑ , … ΤΟ ΟΛΕΘΡΙΟ ‘ΤΑΓΚΟ’ ΣΤΟ ‘ΑΛΙΣΒΕΡΙΣΙ’ ΜΕ ΤΟΥΣ … ΠΟΛΙΤΙΚΑΝΤΗΔΕΣ ΚΑΙ ΜΕ ΠΡΟΜΕΤΩΠΙΔΑ …

  ‘ΕΓΩ ΣΕ ΔΙΟΡΙΖΩ ΣΤΟ ΔΗΜΟΣΙΟ, ΕΣΥ ΜΕ ΨΗΦΙΖΕΙΣ, ΔΑΝΕΙΖΟΜΑΙ ΚΑΙ ΣΕ ΠΛΗΡΩΝΩ ΚΑΙ ΟΤΑΝ … ΤΟ ΠΛΗΡΩΜΑ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ ΤΗΣ ΠΛΗΡΩΜΗΣ, … ΑΛΛΟΣ ΤΟΤΕ ΘΑ … ΠΛΗΡΩΣΕΙ ΤΟ ΜΑΡΜΑΡΟ’ .

  ΟΙ ΤΕΛΕΥΤΑΙΕΣ ΕΒΔΟΜΑΔΕΣ ΕΧΟΥΝ … ΚΑΤΑΔΕΙΞΕΙ Ο,ΤΙ Ο ΛΑΟΣ … ΑΠΟΣΤΑΣΙΟΠΟΙΕΙΤΑΙ ΑΠΟ ΤΑ ΚΟΜΜΑΤΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑ ΤΗ ΔΕΙΝΗ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗ ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ … ΑΙΣΘΑΝΕΤΑΙ ΟΤΙ Ο … ΤΣΙΠΡΑΣ, ΤΕΛΙΚΑ, ΘΑ ΑΠΑΓΚΙΣΤΡΩΘΗ ΑΠΟ ΤΗ … ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑ, ΟΠΩΣ ΣΥΜΠΕΡΑΙΝΕΤΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΕΚΛΟΓΗ, ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ, ΣΤΟ ΑΞΙΩΜΑ ΤΟΥ ΠΡΟΕΔΡΟΥ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ .

  ΖΟΥΜΕ ΤΗ ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟΤΗΤΑ … ‘ΚΟΥΡΔΙΣΤΟ ΠΟΡΤΟΚΑΛΙ’ . ΤΑ ΠΑΝΤΑ ‘ΠΑΝΩ ΚΑΤΩ΄ : ‘ΣΑΜΑΡΑΣ, … ΚΟΜΜΟΥΝΙΤΙΚΟΤΕΡΟΣ ΤΩΝ ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΩΝ ΚΑΙ Ο … ΚΟΜΜΟΥΝΙΣΤΙΚΗΣ ΝΟΟΤΡΟΠΙΑΣ ΤΣΙΠΡΑΣ ΝΑ … ΑΡΜΕΝΙΖΕΙ ΣΤΗ … ΔΥΤΙΚΗ ΟΧΘΗ … ΜΑΧΟΜΕΝΟΣ, ΚΑΘΑ ΠΩΣ ΦΑΙΝΕΤΑΙ, ΣΤΟ … ΚΕΝΤΡΟ .

  Ο ΛΑΟΣ, ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΟΥ ΚΑΙ ΜΕ ΑΙΣΘΗΤΗΡΙΟ, ΟΣΟ ΚΙ ΑΝ ΗΧΕΙ ‘ΟΞΥΜΩΡΟ’ ΣΕ ΣΥΓΚΡΙΣΗ ΜΕ ΤΑ … ΚΑΘΙΕΡΩΜΕΝΑ, ΑΡΧΙΖΕΙ ΝΑ … ΥΠΕΡΚΟΜΜΑΤΟΠΟΙΕΙΤΑΙ .
  ΚΑΤΑΛΑΒΕ ΤΑ ‘ΦΟΥΜΑΡΑ’ ΤΩΝ ΔΗΘΕΝ … ΙΔΕΟΛΟΓΙΩΝ, ΟΤΑΝ ΠΛΕΟΝ ΚΑΙ ΠΕΡΑΝ ΠΑΣΗΣ ΑΜΦΙΒΟΛΙΑΣ , Δ Ι Α Π Σ Τ Ω Ν Ε Ι, ΤΗ ΜΙΑ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ :
  ΤΗΝ ‘ΙΔΕΟΛΟΓΙΑ ΤΗΣ ΑΡΠΑΧΤΗΣ’ .

  ΤΟ ΜΕΓΑΛΟ ΤΕΣΤ ΓΙΑ ΤΟΝ ΤΣΙΠΡΑ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Η ‘ΠΑΤΑΞΗ’ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ : ΟΧΙ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟ ΚΕΡΔΟΣ ΟΠΟΥ ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΤΗΣ ΟΙΚΟΥΜΕΝΗΣ Ο ΕΛΛΗΝΑΣ ΕΙΝΑΙ ΣΤΙΣ ΕΠΑΛΞΕΙΣ ΤΗΣ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑΣ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΙΜΟΣ, ΑΛΛΑ ΕΚΕΙ ΛΕΙΤΟΥΡΓΟΥΝ Η, Α Ξ Ι Ο Κ Ρ Α Τ Ι Α, ΑΝΥΠΑΡΚΤΗ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΗΣ, ΦΑΙΔΡΑΣ ΠΟΡΤΟΚΑΛΕΑΣ’ .

  ΑΝ Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΤΟΡΘΩΣΕΙ ΝΑ … ΑΠΟΜΟΝΩΣΕΙ ΤΑ , ΜΜΕ, ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΝΑΓΚΑΛΙΣΜΟ ΤΗΣ ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΗΣ ΟΛΙΓΑΡΧΙΑΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΗΔΕΣ ΚΑΙ ΚΑΡΑΓΚΙΟΖΟΠΑΙΧΤΕΣ ΤΩΝ ΣΤΑΘΜΩΝ ΤΗΛΕΘΕΑΣΗΣ ΣΤΑ … ΑΖΗΤΗΤΑ , ΕΧΕΙ ΚΑΛΩΣ .

  ‘ΔΙΟΤΙ ΥΠΑΡΧΕΙ Η ΕΛΠΙΔΑ ΝΑ ΠΑΡΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ Η ΜΗΧΑΝΗ ΤΗΣ ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ, ΔΙΑΦΟΡΕΤΙΚΑ . … ΜΙΑ ΜΕΡΙΔΑ ΑΠΟ ΤΑ ΙΔΙΑ’ .

  “Ι Δ Ω Μ Ε Ν ”

  DR A

Leave a Reply