Ὅλα ἐξηγοῦνται ἐὰν δοῦμε τὴν παράστασιν ἀπὸ τὴν …ἀρχή!!!

Ἡ Σαουδικὴ Ἀραβία ἀποκλείει τὰ στενὰ τῆς Ἐρυθρᾶς Θαλάσσης, συγκεντρώνει 150.000 στρατό, ἐνᾦ τὸ Ἰρὰν καταδικάζει τὶς ἐπιθέσεις.

Όπως προαναφέρθηκε, η μεγάλη  σημασία οποιασδήποτε συγκρούσεως στην  Υεμένη λίγο έχει να κάνει με την δική της εγχώρια παραγωγή πετρελαίου, μόλις 133.000 βαρέλια την ημέρα, που είναι αμελητέα.

Έχει να κάνει με την θέση της, καθώς μοιράζεται όχι μόνο τα σύνορα με την Σαουδική Αραβία, αλλά και το πιο σημαντικό στενό του Bab el Mandeb, που συνδέει την Ερυθρά Θάλασσα με τον κόλπο του Άντεν.

To στενό αυτό  είναι το τέταρτο μεγαλύτερο ναυτιλιακό ενεργειακό πέρασμα στον κόσμο σε όγκο (3,8 εκατομμύρια βαρέλια την ημέρα  πετρελαίου και προϊόντων πετρελαίου έρεαν  μέσα από αυτό το 2013) και έχει  ακριβώς 18 μίλια πλάτος στο στενότερο σημείο του.

Βρίσκεται ανάμεσα  στην Υεμένη, στο Τζιμπουτί, στην Ερυθραία  και συνδέει την Ερυθρά Θάλασσα με τον κόλπο του Άντεν και την Αραβική Θάλασσα.

 

Ἡ Σαουδικὴ Ἀραβία ἀποκλείει τὰ στενὰ τῆς Ἐρυθρᾶς Θαλάσσης, συγκεντρώνει 150.000 στρατό, ἐνᾦ τὸ Ἰρὰν καταδικάζει τὶς ἐπιθέσεις.3

 

Και δεδομένου ότι για την  Σαουδική Αραβία η  διατήρηση της διαχειρίσεως του εφοδιασμού σε πετρέλαιο είναι κρίσιμη, όπως ανέφερε νωρίτερα και  η Αιγυπτιακή εφημερίδα Gate Ahram, δεν είναι περίεργο που ο συνασπισμός Firmness Storm , στον οποίο  ηγείται η Σαουδική Αραβία, επέβαλε ναυτικό αποκλεισμό στο στενό  Bab El Mandeb νωρίτερα σήμερα.

Ως εκ τούτου, ο δυτικός στόλος του Σαουδικού ναυτικού έχει αποκλείσει τα μεγάλα λιμάνια της Υεμένης, συμπεριλαμβανομένων του Άντεν και του Midi.

 

Ἡ Σαουδικὴ Ἀραβία ἀποκλείει τὰ στενὰ τῆς Ἐρυθρᾶς Θαλάσσης, συγκεντρώνει 150.000 στρατό, ἐνᾦ τὸ Ἰρὰν καταδικάζει τὶς ἐπιθέσεις.5

 

Δεν είναι μόνο η Σαουδική Αραβία: Το Reuters ανέφερε πριν από λίγο ότι τέσσερα  αιγυπτιακά πολεμικά πλοία πέρασαν την Διώρυγα του Σουέζ καθ’ οδόν προς την Υεμένη για να διασφαλίσουν τον Κόλπο του Άντεν, ανέφεραν  την Πέμπτη ναυτιλιακές πηγές της διώρυγας του Σουέζ.

Οι πηγές δήλωσαν ότι περιμένουν τα πλοία να φθάσουν στην Ερυθρά Θάλασσα το βράδυ της Πέμπτης.

Ο ναυτικός αποκλεισμός είναι μόνο μέρος του μέχρι τώρα, ως επί το πλείστον,  αεροπορικού άτυπου πολέμου .

Όπως αναφέρει ήδη η εφημερίδα  Al Arabia, η Σαουδική Αραβία, σαν μέρος του συνασπισμού  ‘Firmness Storm”  εναντίον των ανταρτών της Υεμένης, έχει αναπτύξει τουλάχιστον 150.000 στρατιώτες στο πλαίσιο της προετοιμασίας για ό,τι φαίνεται να είναι μια  επόμενη επίθεση στην χώρα, που έχει ήδη την ευλογία των  ΗΠΑ.

Ως υπενθύμιση, η Σαουδική Αραβία θα πολεμήσει ενόπλους αντάρτες, που θα είναι εφοδιασμένοι με Αμερικανικά όπλα, αλλά αυτό είναι μια διαφορετική ιστορία.

Εξίσου σημαντικά, με δεδομένο  ότι όπως ανεφέρθη για πρώτη φορά χθες η σύγκρουση στην  Υεμένη είναι απλώς ένας άτυπος πόλεμος  ανάμεσα στους Σαουδάραβες και το Ιράν, έτσι τώρα έχουμε δημοσιεύματα ότι το  Ιράν καταδίκασε την επέμβαση της Σαουδικής Αραβίας, απαιτεί την άμεση παύση της στρατιωτικής  δράσεως  και  προειδοποίησε ότι ένας πόλεμος στην Υεμένη, δεν θα μπορέσει να περιοριστεί σε μια περιοχή.

Από το Reuters:

ΠΗΓΗ

Το Ιράν απαίτησε να σταματήσουν  άμεσα οι  Σαουδαραβικές στρατιωτικές επιχειρήσεις στην Υεμένη  την Πέμπτη και δήλωσε ότι θα καταβάλει κάθε προσπάθεια για τον έλεγχο της κρίσεως, ανέφεραν τα  ιρανικά πρακτορεία ειδήσεων.

 «Οι  αεροπορικές επιδρομές της Σαουδικής Αραβίας πρέπει να σταματήσουν  αμέσως και είναι ενάντια στο κυρίαρχο κράτος  της Υεμένης»,  δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών Μοχάμεντ Javad Zarif, σύμφωνα  με το  πρακτορείο ειδήσεων των Ιρανών φοιτητών .

«Θα κάνουμε κάθε δυνατή προσπάθεια για να ελέγξουμε την κρίση στην Υεμένη,» είπε ο Zarif από την ελβετική πόλη της Λωζάννης, σύμφωνα  με δημοσίευμα  του πρακτορείου, όπου βρίσκεται σε διαπραγματεύσεις με έξι παγκόσμιες δυνάμεις για την επίλυση μίας διαμάχης ενός έτους, σχετικά με τις πυρηνικές φιλοδοξίες της Τεχεράνης.

Νωρίτερα την Πέμπτη, το υπουργείο Εξωτερικών στην Τεχεράνη ζήτησε την λήξη της στρατιωτικής επιχειρήσεως. 

«Το Ιράν θέλει να σταματήσουν  άμεσα  όλες οι στρατιωτικές επιθέσεις και οι  αεροπορικές επιδρομές εναντίον της  Υεμένης και του λαού της», ανέφερε η εκπρόσωπος  του Υπουργείου  Εξωτερικών Μαρζιέχ Afkham, σύμφωνα με το πρακτορείο Fars.

«Oι στρατιωτικές ενέργειες στην Υεμένη, η οποία αντιμετωπίζει μια εσωτερική κρίση, θα περιπλέξουν περισσότερο την κατάσταση … και θα εμποδίσουν τις προσπάθειες για την επίλυση της κρίσεως με ειρηνικά μέσα.»

Πριν από αυτό, το Bloomberg ανέφερε τον  επικεφαλής της επιτροπής εθνικής ασφαλείας και εξωτερικής πολιτικής του ιρανικού κοινοβουλίου, ο οποίος είπε στο πρακτορείο ειδήσεων Fars ότι οι επιθέσεις της  Σαουδικής Αραβίας στην Υεμένη θα στοιχειώσουν  το βασίλειο, καθώς ο πόλεμος δεν θα περιορισθεί τοπικά.

Έτσι, καθώς ο άτυπος πόλεμος παρασύρει  όλο και περισσότερες χώρες να συμμετάσχουν σ’ αυτόν  και απειλεί  να εξελιχθεί σε  λιγότερο άτυπο, πολύ περισσότερο σε πόλεμο και ακόμα περισσότερο σε παγκόσμιο πόλεμο, παρακολουθήστε  την Ρωσσία, η οποία έχει εμπλακεί στον «άλλο»  άτυπο πόλεμο από το 2014 και ο οποίος  δεν οδηγεί πουθενά γρήγορα.

Γιατί, αν και όταν η Ρωσσία και η Κίνα διαλέξουν  πλευρά  και  συμμετάσχουν, αυτή θα μπορούσε  να είναι μια καλή στιγμή για να πάμε διακοπές μακριά από τα μεγάλα αστικά κέντρα…

ΠΗΓΗ

ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Παρακολουθήστε πρώτα μερικά στιγμιότυπα από τις ασκήσεις των Ιρανών στα στενά του Χορμούζ στις 25.2.2015:

ΠΗΓΗ

Στην αρχή του βίντεο θα δείτε ένα μεγάλο στόλο από μικρά ιρανικά σκαφίδια.

Αυτά εξαπολύουν τους πυραύλους, που κάνουν το «αεροπλανοφόρο» στόχο να φλέγεται στο τέλος.

Φαντασθείτε τέσσερα απ’ αυτά να πλησιάζουν τον κόλπο του Aden και να εξαπολύουν τέσσερα βλήματα προς πλοία του Αιγυπτιακού ναυτικού, που στάλθηκαν στην περιοχή για τον «ναυτικό αποκλεισμό».

Η Αίγυπτος και η Σαουδική Αραβία δεν έχουν σύνορα με το Ιράν και για να ανταποδώσουν το κτύπημα θα πρέπει να ξαναπεράσουν από το στενό του Bab el Mandeb ή από το αντίστοιχο στενό στον κόλπο του Ομάν.

Σε κάθε περίπτωση οι απώλειες τους θα είναι τρομακτικές και θα προκαλούνται από ταχύπλοα σκάφη με μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από ένα περιπολικό σκάφος της ακτοφυλακής.

Η Υεμένη διαθέτει ήδη δύο παρόμοια σκάφη Αμερικανικής κατασκευής, που εγκατέλειψαν οι δυνάμεις των Αμερικανών στην Υεμένη.

Ἡ Σαουδικὴ Ἀραβία ἀποκλείει τὰ στενὰ τῆς Ἐρυθρᾶς Θαλάσσης, συγκεντρώνει 150.000 στρατό, ἐνᾦ τὸ Ἰρὰν καταδικάζει τὶς ἐπιθέσεις.4

ΠΗΓΗ

Αν χρησιμοποιηθούν αυτά, κανείς δεν θα μπορέσει με ευκολία να κατηγορήσει το Ιράν για τις απώλειες.

Η Υεμένη κληρονόμησε πρόσφατα Αμερικανικά όπλα αξίας 500 εκατ δολαρίων.

Ο πληθυσμός της Υεμένης είναι 26 εκατομμύρια, εκ των οποίων 4,1 εκατ άντρες ηλικίας από 25 έως 54 ετών και 2,7 εκατ άντρες ηλικίας 15 έως 24 ετών.

ΠΗΓΗ

Ο πληθυσμός της Σαουδικής Αραβίας είναι αντίστοιχα 27,3 εκατ άνθρωποι, εκ των οποίων 7 εκατ άντρες ηλικίας 25 έως 54 και 2,8 εκατ άντρες ηλικίας 15 έως 24 ετών.

Υπάρχει όμως μία σημαντική διαφορά: το 30% των κατοίκων της Σαουδικής Αραβίας είναι μετανάστες (!)

ΠΗΓΗ  

Ο φοβερός στρατός της Σαουδικής Αραβίας από 150.000 άντρες με βάση τα παραπάνω δεδομένα δεν εντυπωσιάζει κανένα.

Αν η Σαουδική Αραβία νικήσει φέτος σε 5 χρόνια θα έχει πρόβλημα, καθώς θα έχει περίπου  ισοδύναμο αριθμό αντρών με την φτωχή Υεμένη για τις ηλικίες 20 έως 24 ετών…

Και για την ώρα δεν αναφέρθηκα καθόλου στο Ιράν ή το Ιράκ, από το οποίο προσεχώς θα κινδυνεύσει η Σαουδική Αραβία.

Η Σαουδική Αραβία σύντομα θα κάνει την επίγεια επίθεση της και κατά πάσα πιθανότητα θα νικήσει στην αρχή.

Αλλά όταν το 30% του πληθυσμού σου είναι φτωχοί μετανάστες και εσύ ξανοίγεσαι σε μακρινούς πολέμους στην έρημο της Αραβίας, η τύχη σου είναι δεδομένη.

Όπως δείχνουν οι σχετικές πολεμικές εμπειρίες των Ιρακινών με τους μαχητές της ISIS οι αεροπορικές πολεμικές επιχειρήσεις δεν βοηθούν καθόλου.

Η μάχη θα κριθεί στο έδαφος και στην αγριότητα…

Ας ελπίσουμε μόνο ότι στην μάχη δεν θα εμπλακεί το αεροπλανοφόρο των Γάλλων, που βρίσκεται στην περιοχή για να κάνει επίδειξη των αεροσκαφών Rafale στους Αιγύπτίους, που απεφάσισαν να τα αγοράσουν μόλις πρόσφατα…

Οι Ιρανοί δεν νομίζω ότι θα τολμήσουν να επιτεθούν σε Αμερικανικό αεροπλανοφόρο, αλλά για το Γαλλικό δεν είμαι καθόλου σίγουρος…

Ειδικά γιατί σας έγραψα για την επιχείρηση αυτή από νωρίς  και από την αρχή…

ΟΛΑ ΕΞΗΓΟΥΝΤΑΙ, ΑΝ ΔΟΥΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΡΧΗ…

ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ 6ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

ΝΤΆΚΑ: Το γαλλικό αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle και ο στoλίσκος που το συνοδεύει  θα αναπτυχθεί στον Κόλπο για τηn στήριξη των επιχειρήσεων  κατά της ομάδας του ισλαμικού κράτους (IS).

Ένα ναυτικό εξειδικευμένο ειδησεογραφικό μέσο ανέφερε την είδηση την Τρίτη, σύμφωνα με δημοσίευμα του Straits Times.

Την  ανάπτυξη της θαλάσσιας  ομάδας μάχης πρόκειται να ανακοινώσει ο πρόεδρος Φρανσουά Ολάντ στην  ομιλία του προς τις ένοπλες δυνάμεις  για το  νέο έτος, που θα δοθεί  επάνω στο  αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle στα ανοικτά της Τουλώνης, στις 14 Ιανουαρίου, σύμφωνα με το ναυτικό  ειδησεογραφικό μέσο  «Mer et Marine» .

 Σύμφωνα με  πληροφορίες του Mer et Μarine, το αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle θα ταξιδέψει στον κόλπο με τον στόλο του από εναέρια και ναυτικά σκάφη, που  συμπεριλαμβάνουν 30 μαχητικά αεροσκάφη τύπου  Rafale και Super Étendard και ένα επιθετικό υποβρύχιο, για να λάβουν μέρος στην αμερικανική εκστρατεία βομβαρδισμού εναντίον των δυνάμεων του IS στο Ιράκ.

Η Γαλλία έχει διαθέσει ως σήμερα εννέα μαχητικά Rafale για τις ανάγκες της εκστρατείας – που έχουν την βάση τους στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα και την Ιορδανία – ως μέρος της Επιχειρήσεως Chammal, που  ξεκίνησε τον Σεπτέμβριο, καθώς και ένα μεταφορικό αεροσκάφος τύπου  C135, ένα αεροσκάφος παρακολούθησεως και ελέγχου  E-3F Awacs και ένα αεροσκάφος  θαλάσσιας περιπολίας  τύπου Atlantique 2 .

Το αεροπλανοφόρο θα αποπλεύσει από την βάση του στην Τουλών της Γαλλίας στις 13 Ιανουαρίου 2015 και θα επιχειρήσει στην περιοχή του Περσικού έως τα μέσα Μαΐου.

Η πληροφορία δεν επιβεβαιώθηκε ακόμα από την Γαλλική Προεδρία της Δημοκρατίας, από το Γενικό Επιτελείο Στρατού ή από την υπηρεσία ενημερώσεως  του ναυτικού (Sirpa-Marine), αλλά το ειδησεογραφικό πρακτορείο Mer et Μarine θεωρείται λόγω εξειδικεύσεως πολύ καλά πληροφορημένο,

ΠΗΓΗ  Ἡ Σαουδικὴ Ἀραβία ἀποκλείει τὰ στενὰ τῆς Ἐρυθρᾶς Θαλάσσης, συγκεντρώνει 150.000 στρατό, ἐνᾦ τὸ Ἰρὰν καταδικάζει τὶς ἐπιθέσεις.1ΔΗΜΟΣΙΕΥΜΑ ΤΗΣ 7ης ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 2015

 Ένα παγιδευμένο αυτοκίνητο εξερράγη έξω από μία αστυνομική σχολή  στην πρωτεύουσα της Υεμένης Σαναά νωρίς την Τετάρτη, σκοτώνοντας και τραυματίζοντας δεκάδες ανθρώπους, δήλωσαν  αστυνομικές πηγές και κάτοικοι .

Ασθενοφόρα μετέφεραν τα θύματα μακριά από τον τόπο της εκρήξεως, η οποία φαίνεται να είχε ως  στόχο μιαν ομάδα σπουδαστών έξω από την σχολή, μερικά από τα πτώματα των οποίων αργότερα εμφανίσθηκαν  ξαπλωμένα στον δρόμο, δήλωσαν αυτόπτες μάρτυρες.

Η έκρηξη ακούστηκε σε όλη την πόλη και μία μεγάλη στήλη  καπνού ήταν ορατή  στην περιοχή που βρίσκεται η σχολή.

Φωτογραφίες που υποτίθεται τραβήχτηκαν μετά την έκρηξη και οι οποίες  διανεμήθηκαν στο Twitter, παρουσιάζουν  τα παραμορφωμένα συντρίμμια ενός οχήματος και ματωμένους  ανθρώπους  ξαπλωμένους μπρούμυτα σε ένα πεζοδρόμιο.

Οι εικόνες δεν ήταν δυνατό να επαληθευθούν  άμεσα.

Η Ασφάλεια στην Υεμένη διασαλεύθηκε από μια λαϊκή εξέγερση του 2011 που οδήγησε σε μιαν αλλαγή της κυβερνήσεως και διασπάσεις στον στρατό.

Το παρακλάδι της  Αλ Κάιντα στην Αραβική Χερσόνησο (AQAP), ένα από τα πιο ενεργά παραρτήματα  του κινήματος, έχει οργανώσει έναν αυξανόμενο αριθμό από βομβιστικές ενέργειες  και πυροβολισμούς σε όλη την χώρα.

Η Δυτικές και οι  αραβικές χώρες του Κόλπου φοβούνται ότι περαιτέρω αστάθεια θα μπορούσε να αποδυναμώσει την κυβέρνηση της χώρας, δίνοντας στο  AQAP περισσότερο χώρο για να σχεδιάσει  τις επιθέσεις έξω από τα σύνορα της Υεμένης.

Την 1η Ιανουαρίου ένας βομβιστής αυτοκτονίας σκότωσε τουλάχιστον 26 ανθρώπους σε ένα πολιτιστικό κέντρο στην κεντρική πόλη της Υεμένης Ibb σε μια επίθεση που φαίνεται να στόχευε  την σιιτική μουσουλμανική  πολιτοφυλακή Houthi,  που κατέλαβε την πρωτεύουσα τον Σεπτέμβριο και προωθήθηκε  στην συνέχεια σε άλλες περιοχές.

ΠΗΓΗ

 

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΤΟΥ ΠΑΓΙΔΕΥΜΕΝΟΥ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΟΥ

ΣΧΟΛΙΑ ΤΩΝ ΑΡΘΡΩΝ

Η έκπληκτη Γαλλική κοινή γνώμη παρατηρεί τα πρόσφατα εξελισσόμενα τρομοκρατικά κτυπήματα στο Παρίσι και σε άλλες πόλεις με νεκρούς και ομήρους.

Φαινομενικά τα συμβάντα αυτά είναι απρόκλητα και δημιουργούν πολλές απορίες για το μένος των τζιχαντιστών κατά της Γαλλίας.

Δυστυχώς όμως όλα εξηγούνται λογικά, αν διαβάσετε τα δύο παραπάνω άρθρα, που δημοσιεύθηκαν πριν αρχίσουν οι τρομοκρατικές επιθέσεις.

Σύμφωνα με το πρώτο άρθρο, ο πρόεδρος Ολάντ σκοπεύει να στείλει αεροπλανοφόρο και δύναμη κρούσεως στον Περσικό κόλπο για να αντιμετωπίσει ομάδα του IS στο Ιράκ.

Η απόφαση έχει  ληφθεί και θα ανακοινωνόταν από τον ίδιο, επάνω στο αεροπλανοφόρο Charles de Gaulle στις 14 Ιανουαρίου, λίγο πριν αυτό αναχωρήσει για την αποστολή.

Δεν γνωρίζω αν η Γαλλική Βουλή είχε εξουσιοδοτήσει τον Ολάντ να κηρύξει τον πόλεμο συνολικά κατά του IS στην περιοχή του Περσικού κόλπου.

Φαντάζομαι όμως ότι θα έπρεπε κάποια στιγμή να τους το ανακοινώσει και ίσως και να το δικαιολογήσει.

Το ΙS  ως σήμερα δεν διαθέτει πολεμικό ναυτικό, ούτε υποβρύχια και επιχειρεί ως τώρα στην ξηρά.

Πώς θα μπορούσε να δικαιολογηθεί  λογικά η αποστολή επιθετικού υποβρυχίου και ενός αεροπλανοφόρου στην περιοχή στους Γάλλους βουλευτές και την κοινή γνώμη;;

‘Oπως αναφέρεται στο πρώτο άρθρο,  η Γαλλία είχε ήδη στείλει  από τον Σεπτέμβριο  9 αεροσκάφη της, που συμμετέχουν στην επιχείρηση Chammal.

Τα αεροσκάφη αυτά επιχειρούν από βάσεις στην Ιορδανία και στα Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα.

Τι άλλαξε τώρα και χρειάζονται αεροπλανοφόρο ως βάση; Πρόκειται να τους κάνουν έξωση από τα πολεμικά αεροδρόμια των Ηνωμένων Αραβικών Εμιράτων;

Ή μήπως η Σαναά θυμίζει όλο και περισσότερο την Σαϊγκόν πριν την εισβολή των Βιετκόγκ;;;

To δεύτερο άρθρο νομίζω ότι δείχνει ένα κράτος στα πρόθυρα της διαλύσεως.

Ακόμα και οι αστυνομικές του ακαδημίες βομβαρδίζονται…

Γιατί στέλνουν αεροσκάφος Awacs και αεροσκάφος θαλάσσιας περιπολίας τύπου Atlantique 2, αφού οι αντίπαλοι τους δεν διαθέτουν ούτε υποβρύχια, ούτε πολεμική αεροπορία;;;

H σύνθεση της ομάδας κρούσεως προϊδεάζει για επέμβαση σε χώρα της περιοχής με οργανωμένες ένοπλες δυνάμεις, δηλαδή κάτοχο πολεμικής αεροπορίας και ναυτικού.

Ο εχθρός ξεκάθαρα δεν είναι το IS, για οποιοδήποτε νοήμονα άνθρωπο…

Mήπως ο στόχος είναι η Υεμένη ή το Ιράν;;;

Aυτό θα φανεί σίγουρα μέχρι τα μέσα Μαίου 2015…

Και ερχόμαστε τώρα στα γεγονότα της Γαλλίας.

Γιατί μπορεί να έγιναν όλα αυτά;;;

Το εγχείρημα μίας πολεμικής επιθέσεως κατά των δυνάμεων της Συρίας από την Αγγλία, αν θυμάσθε, είχε αναβληθεί από την αντίδραση του Αγγλικού Κοινοβουλίου, που δεν πίστεψε τον ισχυρισμό της κυβέρνησεως του ότι δήθεν  ο πρόεδρος Ασσάντ είχε χρησιμοποιήσει χημικά όπλα εναντίον αμάχων.

Οι Άγγλοι, έχοντας την εμπειρία της παραπλανήσεώς τους από την κυβέρνηση Μπλερ για την αναγκαιότητα επιθέσεως κατά του Ιράκ, δεν έδωσαν την έγκρισή τους και η επιχείρηση κατά της Συρίας ναυάγησε.

Για να μην ξανασυμβεί λοιπόν αυτό το φιάσκο, στην Γαλλική Βουλή αυτή την φορά, πρέπει να προετοιμασθεί η Γαλλική κοινή γνώμη για την επερχομένη επίθεση κατά των τζιχαντιστών…

Χωρίς εμφανές κίνητρο δύο αδέλφια επιτίθενται στο σατυρικό περιοδικό Charlie Ηebdo με θύματα 10 δημοσιογράφους και δύο αστυνομικούς.

Ο στόχος φυλασσόταν, γιατί είχε ξαναδεχθεί επίθεση στο παρελθόν και η ευκολία με την οποία διεξήχθη  η επιχείρηση δημιουργεί εύλογες απορίες.

Σε σύντομο χρονικό διάστημα αποκαλύπτεται η ταυτότητα των δραστών και μαθαίνουμε: 

1ο ‘Oτι οι αρχές γνώριζαν ότι είχαν υποστεί στρατιωτική εκπαίδευση από τρομοκράτες στην Υεμένη

2ο ‘Οτι οι ύποπτοι βρίσκονταν σε λίστα και δεν μπορούσαν να ταξιδέψουν στην Αγγλία και την Αμερική τα τελευταία 2 χρόνια, λόγω υποψιών διασυνδέσεώς τους με την τρομοκρατία

3ο ‘Οτι πριν επιτεθούν ανέφεραν σε αυτόπτη μάρτυρα ότι ανήκαν στο  AQAP της Υεμένης.

Κατά περίεργο όμως τρόπο δεν φαίνεται να πέταξαν προκηρύξεις, ούτε παρείχαν κάποια άλλη ένδειξη για την αλήθεια των ισχυρισμών τους.

Οι δράστες φορούσαν μάσκες όταν κτύπησαν τον στόχο τους .

Αν υποθέσουμε ότι ήταν σε αποστολή αυτοκτονίας τζιχαντιστών, αυτό δεν συμβαδίζει με την προσπάθεια αποκρύψεως του προσώπου τους.

Παράλληλα το ίδιο χρονικό διάστημα γίνονται  άλλες δύο τρομοκρατικές επιθέσεις από άλλους δράστες και σε άλλες πόλεις της Γαλλίας με θύματα και ομήρους.

Οι Γαλλικές αρχές βγάζουν στους δρόμους ενόπλους στρατιώτες για την αποτροπή και άλλων επιθέσεων.

Τελικά στις 9 Ιανουαρίου 2015 τα δύο αδέλφια εντοπίζονται  οχυρωμένα σε ένα τυπογραφείο, κρατώντας ομήρους.

Οι Γαλλικές αρχές εισβάλουν στον χώρο και σκοτώνουν τους δράστες…

Με τον τρόπο αυτό, δεν έχουμε ούτε ομολογία, ούτε απόδειξη για το ποιός τους ανέθεσε αυτή την παράλογη αποστολή…

Πολύ βολικό δεν είναι;;;;

O κος Ολάντ μπορεί τώρα να «καθησυχάσει» τον Γαλλικό λαό  και να εκδικηθεί την άνανδρη τρομοκρατική επίθεση.

Η Γαλλική Βουλή, αφού απειλήθηκε η ελευθεροτυπία και υπήρξαν Γάλλοι νεκροί, θα του εγκρίνει την αποστολή της αρμάδας στον Περσικό.

Κανένας δεν μπορεί να αμφισβητήσει τον πατριωτισμό του…

Όταν όμως αποκαλυφθεί ότι η αρμάδα στάλθηκε για να παρέμβει στρατιωτικά υπέρ του καθεστώτος της Υεμένης, ίσως κάποιοι δημοσιογράφοι θυμηθούν ότι με παρόμοιο τρόπο ξεκίνησε και η ανάμειξη των Αμερικανών στον πόλεμο του Βιετνάμ.

Μόνο που τότε οι Αμερικανοί έσπευσαν να βοηθήσουν τους Γάλλους στις περιπέτειες τους στην Ινδοκίνα, ενώ τώρα οι Γάλλοι σπεύδουν να βοηθήσουν τους Αμερικανούς σε μία περιοχή, όπου δεν έχουν κρατικά συμφέροντά τους σε κίνδυνο…

Στο μεταξύ, αν συνεχισθούν οι τρομοκρατικές επιθέσεις, η Ευρώπη ετοιμάζεται για μία σταυροφορία κατά του IS…

Αν οι τρομοκρατικές επιθέσεις ήταν γνήσιες και έγιναν με εντολή του AQAP, οι επόμενες ίσως μοιάζουν με αυτή που περιγράφεται στο δεύτερο άρθρο.

Αυτά που έγιναν ως σήμερα ήταν ίσως μία πρόγευση  για πιο αιματηρά κτυπήματα στο μέλλον.

Μέχρι να τα δούμε όμως , ας κάνουμε μερικές ρητορικές ερωτήσεις προς τους Γάλλους:

Aλήθεια, ποιές  χώρες  εξόπλιζαν  τoυς τρομοκράτες του ISIS, όταν πολέμαγαν το καθεστώς του προέδρου Άσσαντ στην Συρία;;;

Ποιός τους εκπαίδευε σε στρατόπεδα στην έρημο της Ιορδανίας;;;

Ποιοί  πλήρωναν  τον μισθό τους όσο πολεμούσαν στην Συρία και στο Ιράκ;;;

Ποιοί αγόραζαν τους Γιαζίντι σκλάβους και τα γυναικόπαιδα-λάφυρα πολέμου;;;

Ποιοί αγόραζαν σε μπουκαλάκια το αίμα των σφαγιασθέντων χριστιανών για να πλένουν τα χέρια τους;;;

Aπάντηση δεν πρόκειται να δοθεί.

Ειδικά αν καταφέρουν και τους σκοτώσουν πριν φθάσουν στην Σαουδική Αραβία και τα Αραβικά Εμιράτα για να πάρουν τους μισθούς τους «δια της βίας»…

Ποιός μπορεί να τους εμποδίσει να μεταφέρουν το χάος στις χώρες που έδρασαν εγκληματικά ως εργοδότες τους;;

Oι Γάλλοι με τον  (H)ollande;;;; 

Son ofEon 9.1.2015

Son ofEon

(Visited 105 times, 1 visits today)
3 thoughts on “Ὅλα ἐξηγοῦνται ἐὰν δοῦμε τὴν παράστασιν ἀπὸ τὴν …ἀρχή!!!

  1. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ἐμεῖς θὰ …συνετίσουμε ΚΑΙ τὴν Ὑεμένη. | Φιλονόη καὶ Φίλοι...

  2. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Γιά νά δικαιολογηθῇ ἡ μετακίνησις ἑνός ἀεροπλανοφόρου δολοφονήθηκαν τόσοι ἀθῷοι; | Φιλονόη καὶ Φίλοι...

Leave a Reply