Ἤ ὅλη ἡ γειτονιὰ νὰ σωθῇ, ἤ ὅλη νὰ καταστραφῇ!!!

Ἤ ὅλη ἡ γειτονιὰ νὰ σωθῇ, ἤ ὅλη νὰ καταστραφῇ!!!Αν η «παραμονή μας στο ευρώ», -που μέχρι σήμερα συζητείται αποκλειστικά σε μεταφυσικό και σωτηριολογικό επίπεδο, ως κοινό και ακατέργαστο ιδεολόγημα-, εξασφαλισθεί με τους όρους με τους οποίους εξασφαλίζεται τα τελευταία πέντε χρόνια, τα δεινά που θα βρουν την χώρα στο επόμενο ή το μεθεπόμενο σταυροδρόμι αυτής της κρίσεως, που ασφαλώς θα συνεχισθεί με αμείωτη ένταση, δεν θα συγκρίνονται με τίποτε με αυτά που θα έλθουν από μια τωρινή, ομαλή ή μη, έξοδο.

Εάν βρεθεί ένας άλλος τρόπος, που δεν θα είναι άλλος από την δικαιοσύνη στο μοίρασμα των βαρών, τότε μόνον η παραμονή στο ευρώ μπορεί να είναι η κατάλληλη επιλογή για την χώρα. Αλλιώς, όπως έχουν εξελιχθεί πια τα πράγματα, η αποχώρηση είναι σαφώς προτιμότερη.

Οι «ευρωπαϊστες» θα πρέπει κάποτε να καταλάβουν ότι δεν μπορούν να διατηρούν επ΄ αόριστον σταθερό το δικό τους μερίδιο στην ολοένα και περισσότερο συρρικνούμενη πίτα, πετώντας κάθε ημέρα και ένα μέρος των πιο αδύυνάμων ή των πιο ατύχων επιβατών στην θάλασσα. Εκτός κι αν ταυτόχρονα με την αποβολή των τυχαία επιλεγμένων, με βάση τους νόμους της ζούγκλας, κατορθώνουν να τους στερούν και το δικαίωμα ψήφου. Διότι ακόμη και από την αγριεμένη θάλασσα οι διωγμένοι θα συνεχίσουν να ψηφίζουν. Και θα ψηφίζουν τυφλωμένοι από το μίσος για την αδικία.

Το να τους αποκαλείς παραλόγους, ηλιθίους, ελληναράδες, σκοταδιστές, ψεκασμένους, και ότι άλλο είναι οπωσδήποτε μια παρηγορία. Επειδή προσφέρει μια πρόχειρη και απλοϊκή εξήγηση ενός περίπλοκου φαινομένου. Σε καμμία, όμως, περίπτωση δεν αντιμετωπίζει και δεν λύνει το πρόβλημα. Ένα πρόβλημα που θα διογκώνεται όσο αυτοί που αισθάνονται αδικημένοι θα συνεχίζουν να ψηφίζουν.

Το ζητούμενο λοιπόν είναι η δικαιοσύνη. Και όποιος περιμένει να σώσει το σπίτι του με την αυτόβουλη θυσία του γείτονά του είναι μακράν γελασμένος. Ή θα σωθεί η γειτονιά ολόκληρη ή θα καεί, πάλι ολόκληρη, εκ θεμελίων. Θα έπρεπε μέχρι τώρα να το είχαμε καταλάβει. Δυστυχώς, όμως, ούτε και σήμερα μας περνάει από το μυαλό.

Θέμης Καζαντζίδης

φωτογραφία

(Visited 20 times, 1 visits today)
One thought on “Ἤ ὅλη ἡ γειτονιὰ νὰ σωθῇ, ἤ ὅλη νὰ καταστραφῇ!!!

Leave a Reply