Νὰ θεωροῦμε αὐτονόητον τὸ ὅτι …«χρωστᾶμε»!!!

Νὰ θεωροῦμε αὐτονόητον τὸ ὅτι ...«χρωστᾶμε»!!!Με εντολή των ξένων ξεκίνησε η Μικρασιατική εκστρατεία, αλλά το κόστος σε αίμα και χρήμα το επιβαρυνθήκαμε εμείς.
Με εντολή των ξένων απαγορεύθηκε η συμμετοχή των κομμουνιστών στην κυβέρνηση της μεταπολεμικής Ελλάδας, αλλά το κόστος του εμφυλίου σε αίμα και χρήμα το επιβαρυνθήκαμε εμείς.
Με εντολή των ξένων ανέβηκε η Χούντα και με εντολές ξένων μας φόρτωναν ανύπαρκτα υποβρύχια, ανύπαρκτα C4I και τα αντίστοιχα εικονικά δάνεια κλπ.
Όμως όλα αυτά έπρεπε να τα πληρώσουμε αποκλειστικά εμείς, που υπήρξαμε θύματα αυτών των σχεδιασμών και όχι αυτοί που τους επινόησαν και τους υλοποίησαν.
Και για να μην διανοηθούμε να φέρουμε αντίρρηση και να βάζουμε το χέρι στην τσέπη αδιαμαρτύρητα, τα λαμόγια στα ΜΜΕ φροντίζουν για την συνεχή ενοχοποίηση όλων μας.
Πρέπει να μας προγραμματίζουν τέλεια ώστε να θεωρούμε αυτονόητο να πληρώσουμε τα ανύπαρκτα υποβρύχια, τα εικονικά έργα των Ολυμπιακών, τα κλεμμένα αποθέματα των ασφαλιστικών ταμείων και τους τεράστιους μισθούς πολιτικών, δημοσιογράφων, πρακτόρων και στελεχών μεγάλων οργανισμών.
Ποτέ δεν πλήρωσαν τα ΔΙΚΑ τους λάθη, ποτέ οι τράπεζες δεν πλήρωσαν για τις απάτες τους ενώ εμείς μονίμως πληρώνουμε τις δικές τους απάτες και τα δικά τους λάθη.
Τόσο έξυπνα έχουν στήσει την μεγάλη κομπίνα.

Και φυσικά υπάρχουν ανάμεσά μας λαμόγια που επωφελήθηκαν παράλληλα με τους άρχοντες του συστήματος αλλά αυτοί που αυτοκτόνησαν, ή που έκλεισαν τα μαγαζιά τους και τρέχουν στα συσσίτια, ή αυτοί που ολόκληρη την ζωή τους ήταν στο μεροκάματο και στην καθημερινή αγωνία για την επιβίωση, δεν ήταν ανάμεσα σ’ αυτούς του «Μαζί τα φάγαμε».

Και είναι αυτοί που θα πληρώσουν πιο ακριβά από όλους τις απάτες αυτών που η Δικαιοσύνη χαϊδεύει και που τώρα ανοίγουν σαμπάνιες στην Μύκονο.

Σίγμα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply