Καί οἱ Σκοπιανοί κατά τῶν Συρίων;

Κλείνουν τα σύνορα οι Σκοπιανοί λόγω της ανεξέλεγκτης ροής προσφύγων. Καί οἱ Σκοπιανοί κατά τῶν Συρίων;1

 

Καταλάβατε τώρα γιατί δεν έδεσε στην Θεσσαλονίκη το πλοίο με τους πρόσφυγες από την Κω;
Δεν θα μπορούσαν να τους προωθήσουν στα Σκόπια κι από εκεί στην Βόρεια Ευρώπη.
Και φυσικά δεν θα ήθελαν να μαθευτεί ότι οι βόρειοι γείτονες παίρνουν τόσο αρνητική στάση στο θέμα υποδοχής των προσφύγων.

Καί οἱ Σκοπιανοί κατά τῶν Συρίων;2

Το πρόβλημα που δημιούργησε το Ισραήλ και οι Δυτικοί, αποσταθεροποιώντας την Συρία, παραμένει στα δικά μας χέρια.
Οι πράκτορες του Ισραήλ , της χώρας που δεν αποδέχθηκε ούτε έναν Σύριο πρόσφυγα, μας αποκαλούν ρατσιστές για να αναλάβουμε εμείς το κόστος της υποθέσεως, όσο το Ισραήλ κλέβει ελεύθερα το πετρέλαιο από την Βόρεια Συρία.

Σίγμα

Τα Σκόπια στέλνουν στρατό στα σύνορα – [Μπλοκαρισμένοι] στην Ελλάδα χιλιάδες μετανάστες!Καί οἱ Σκοπιανοί κατά τῶν Συρίων;4

Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα σύνορα της χώρας με την Ελλάδα και τη Σερβία – Χιλιάδες μετανάστες μπλοκαρισμένοι στην Ειδομένη του Κιλκίς…
Η κυβέρνηση της ΠΓΔΜ, κήρυξε κατάσταση έκτακτης ανάγκης στα νότια και βόρεια σύνορα της χώρας, λόγω της αυξημένων μεταναστευτικών ροών. Ουσιαστικά, πρόκειται για τα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα και τη Σερβία.

Ο εκπρόσωπος του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ (στο οποίο υπάγεται η αστυνομία) Ίβο Κότεφσκι, ανέφερε σε έκτακτη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε στα Σκόπια, ότι στα νότια σύνορα της χώρας (σ.σ. στα σύνορα της ΠΓΔΜ με την Ελλάδα) θα μπορούσε να εμπλακεί και ο στρατός για να αυξηθεί η ασφάλεια για τον τοπικό πληθυσμό, αλλά και να παρασχεθεί καταλληλότερη και πιο ανθρώπινη μεταχείριση των μεταναστών.

Σύμφωνα με τα στοιχεία του υπουργείου Εσωτερικών της ΠΓΔΜ, από τις 18 Ιουνίου που εφαρμόζεται το μέτρο χορήγησης τριήμερων αδειών και μέχρι τις 20 Αυγούστου, εκδόθηκαν περίπου 41.500 τέτοιες άδειες σε μετανάστες που εισέρχονται παράτυπα στην ΠΓΔΜ.
Ο γολγοθάς των προσφύγων στην Ειδομένη Μπλοκαρισμένοι στα σύνορα με την ΠΓΔΜ, αναγκασμένοι να κοιμούνται κάτω από τον καυτό ήλιο, χωρίς στοιχειώδεις συνθήκες υγιεινής, είναι τις τελευταίες ώρες περισσότεροι από 1.500 πρόσφυγες και μετανάστες που περιμένουν στωικά στην ουδέτερη ζώνη, έξω από την Ειδομένη, για να συνεχίσουν το ταξίδι τους προς την κεντρική Ευρώπη.Καί οἱ Σκοπιανοί κατά τῶν Συρίων;3

Από χθες το μεσημέρι, η διέλευση έχει μπλοκάρει καθώς η αστυνομία της γειτονικής χώρας έχει σταματήσει να διοχετεύει ανά τακτά χρονικά διαστήματα τους πρόσφυγες προκειμένου να αποσυμφορήσει τον σταθμό της Γευγελής.

“Θέλουμε να φύγουμε, δεν αντέχουμε άλλο” φώναζαν οι συγκεντρωμένοι, οι οποίοι προχώρησαν μάλιστα και σε ολιγόλεπτο αποκλεισμό της σιδηροδρομικής γραμμής σε ένδειξη διαμαρτυρίας. Ξαπλωμένοι κάτω από τα δέντρα και αναζητώντας την ελάχιστη σκιά, κατέκλυσαν τις δύο καντίνες ιδιωτών που στήθηκαν στο σημείο και κάνουν “χρυσές δουλειές”.

Αλληλέγγυοι στους πρόσφυγες στέκονται εδώ και μήνες, Μη Κυβερνητικές Οργανώσεις και εθελοντές, οι οποίοι προσπαθούν να βελτιώσουν τις συνθήκες, παρέχοντας μικρογεύματα, νερά και πρώτες βοήθειες σε τραυματισμούς, που αφορούν κυρίως ταλαιπωρημένα μέλη από το πολύ περπάτημα και ιώσεις σε παιδιά.Καί οἱ Σκοπιανοί κατά τῶν Συρίων;5

Από την πλευρά της, η Τοπική Αυτοδιοίκηση καλείται να αντεπεξέλθει στις αυξημένες ανάγκες των μεταναστευτικών ροών, καταγγέλλοντας, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει καμία συνεννόηση με την κεντρική εξουσία.

πηγή

(Visited 117 times, 1 visits today)
Leave a Reply