Οὐδέποτε ἀμφισβητήθησαν τὰ …«χρέη» μας πρὸς τοὺς τοκογλύφους!!!

Ακούσατε ποτέ να γράφουν οι εφημερίδες: «Στο αέρα η εξόφληση των ανύπαρκτων υποβρυχίων» ή «Στον αέρα η εξόφληση των ανύπαρκτων Ολυμπιακών Έργων» ή «Στον αέρα η μισθοδοσία των Βουλευτών» ή «Στον αέρα η εξόφληση των ξένων κερδοσκόπων»;
Δεν διανοήθηκε κάποιος από όλους αυτούς να ΜΗΝ πληρωθούν οι μεγαλύτερες απάτες που έστησαν οι κυβερνήσεις εις βάρος του λαού.

Οὐδέποτε ἀμφισβητήθησαν τὰ ...«χρέη» μας πρὸς τοὺς τοκογλύφους!!!1

Στην Ελλάδα των τοκογλύφων υπάρχουν σαφείς προτεραιότητες και ανάμεσα σ’αυτές ΔΕΝ βρίσκεται η Παιδεία και η Υγεία.
Κατάφεραν στα μουλωχτά να απεντάξουν από τον κρατικό προϋπολογισμό πολλές από τις πάγιες δαπάνες για παροχές προς τους πολίτες και να τις καταστήσουν έκτακτες και επιδοτούμενες από Ευρωπαϊκά κονδύλια.

Βλέπουμε τα Κέντρα Υγείας να δημιουργούνται μέσω επιδοτήσεων από την Ευρώπη κι όχι μέσω του κρατικού προϋπολογισμού.
Μόλις περάσουν λίγα χρόνια και ξεχάσει ο κοσμάκης ότι αυτές οι παροχές ήταν ανάμεσα στις υποχρεώσεις του κράτους προς τους φορολογουμένους  θα προφασισθούν διακοπή κονδυλίων από την ΕΕ και θα τις διακόψουν χωρίς να διαμαρτυρηθεί κάποιος.
Μηδενίζουν τις παροχές προς τους πολίτες για να συνεχίζουν να πληρώνουν απρόσκοπτα τα δάνεια που πήραν για να πληρωθούν εικονικά έργα και εικονικά τιμολόγια.

Ακυρώνονται οι παροχές αλλά ΟΥΔΕΠΟΤΕ ακυρώθηκε ΚΑΠΟΙΑ σύμβαση (υποβρυχίων κλπ) που ήταν αποδεδειγμένα προϊόν απιστίας, προδοσίας, συνωμοσίας και απάτης.

Οὐδέποτε ἀμφισβητήθησαν τὰ ...«χρέη» μας πρὸς τοὺς τοκογλύφους!!!2
Με παρόμοια τακτική μετέτρεψαν τις Δημόσιες κερδοφόρες Εταιρείες σε ΑΕ, τις έβαλαν στο Χρηματιστήριο με υποσχέσεις περί κρατικού managment και σταδιακά, με διάφορες προφάσεις, τις …ιδιωτικοποίησαν.
Οι πολίτες έχουν την τάση να ξεχνούν ειδικά αυτά για τα οποία τα ΜΜΕ φρόντισαν να τους παρέχουν ελλειπή και παραπλανητική ενημέρωση.
Μπορεί οι νέοι να μείνουν αγράμματοι ή και να πεθάνουν χωρίς λόγο από τις ελλείψεις στην Υγεία, αλλά οι τοκογλύφοι δεν χάσουν ποτέ ούτε δεκάρα τσακιστή.

Σίγμα

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply