Ὁ Τσίπρας ψηφίστηκε γιά νά διώξῃ τά μνημόνια;

Ὁ Τσίπρας ψηφίστηκε γιά νά διώξῃ τά μνημόνια;Είναι λάθος η ερμηνεία ότι ο Τσίπρας ψηφίστηκε για να «διώξει τα μνημόνια». Μπορεί κάποιοι λίγοι, αφελείς, να τον ψήφισαν γι΄αυτόν τον λόγο, αλλά η πλειοψηφία όσων τον προτίμησαν δεν είχε τέτοιες ονειροφαντασίες. Εξ ου και τον ξαναψήφισαν, παρά το γεγονός ότι δεν τα «έδιωξε».

Ο Τσίπρας ψηφίστηκε επειδή ένα πλειοψηφικό κομμάτι της κοινωνίας δεν άντεχε να βλέπει τους άθλιους απατεώνες της ΝΔ να του κουνούν αυστηρά το δάκτυλο και να το τιμωρούν. Και ήθελε να τους δει να φεύγουν, με κάθε κόστος.

Υπό αυτήν την έννοια μια πρόχειρα φτιασιδωμένη, νέο-αντιμνημονιακή ΝΔ θα είναι αρκούντως γελοία και περισσότερο απωθητική από ό,τι στο παρελθόν.

Επιπλέον με μια αναβίωση της λαϊκής δεξιάς της φυσιογν

ωμίας, με νέα πρόσωπα, που θα οδηγήσει σε μια λαϊκιστική εκδοχή του αναχρονιστικού αυτού κόμματος, η ΝΔ θα χάσει οριστικά και όσους την ψήφισαν στις τελευταίες εκλογικές αναμετρήσεις με μόνο κίνητρο τον φόβο του Συριζα και θα περιοριστεί στο διαρκώς συρρικνούμενο παραδοσιακό της ακροατήριο, αυτό που σταθμίζει ακόμη την πολιτική του τοποθέτηση αποκλειστικά με τους όρους των μετεμφυλιακών δεδομένων.

Το ενδεχόμενο αυτό θα είναι και η καλλίτερη εξέλιξη για την χώρα, μια και θα έχει σαν αποτέλεσμα την διάσπαση της ΝΔ και στην δημιουργία ενός νέου πολιτικού χώρου, με σαφή και σύγχρονο ιδεολογικό προσανατολισμό, ο οποίος θα μπορέσει να συγκεντρώσει στους κόλπους του τους υγιώς φιλελευθέρους πολίτες, που σήμερα στερούνται εκπροσωπήσεως και ψηφίζουν από ανάγκη οτιδήποτε φαίνεται να αντιτίθεται στον Σύριζα. Τότε μόνο ο τελευταίος θα βρει πραγματικό αντίπαλο και θα απειληθεί ουσιαστικά.

(Visited 143 times, 1 visits today)
Leave a Reply