Μία μήνυσις κατά τῶν τραπεζῶν πού προχωρᾶ;

Το πρώτο βήμα έγινε.
Και η ΠΡΩΤΗ ΝΙΚΗ επιτεύχθηκε.

Εφέτος τον Μάιο, υπέβαλα μηνυτήρια αναφορά για το έγκλημα που διέπραξαν οι τράπεζες να συσσωρεύσουν κατά την διάρκεια της περιόδου 2010-2012 ομόλογα του ελληνικού δημοσίου, τα οποία τελικά κουρεύτηκαν, ζημιώνοντας έτσι το Δημόσιο (αφού χρειάστηκε η πρώτη ανακεφαλαιοποίηση που φορτώθηκε στο δημόσιο χρέος) και τους φορολογομένους με ποσό περίπου 30 δισ. ευρώ.

Μία μήνυσις κατά τῶν τραπεζῶν πού προχωρᾶ;

Δείτε την μηνυτήρια αναφορά:

https://drive.google.com/…/0B6pCMVi1itxVcUI3ZC1oM0tVM1U/view

Δείτε το σχετικό άρθρο: ἐδῶ

Χθες, έλαβα κλήση (η οποία μάλιστα χαρακτηρίζεται ως «κατεπείγουσα» για να πάω στον ανακριτή. Αυτό δε σημαίνει ακόμη πολλά. Σημαίνει όμως ότι ο Εισαγγελέας θεωρεί τη μηνυτήρια αναφορά μου ως «βάσιμη» και προχωρά, επειγόντως στην εξέταση της υποθέσεως.

Βεβαίως, όπως έχω δεσμευθεί, εντός τους έτους θα ακολουθήσει και αγωγή (αυτή δε μπορεί να την σταματήσει κάποιος) η οποία θα επιτρέψει σε όλους τους μετόχους των τραπεζών, της περίοδου 2010-2012 να διεκδικήσουν αποζημίωση για τις τρομερές απώλειες που υπέστησαν.

Γιάννης Σιάτρας

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply