Ἐμεῖς καλοπληρωτές ἀπέναντι σέ ἕνα κράτος ἀπατεώνων;

Σὲ ἀρκετὰ θὰ μποροῦσα νὰ συμφωνήσω μαζύ του, ἂν δὲν ξέραμε ὅτι τὸ Κράτος στὴν Ἑλλάδα εἶναι ὁ μεγαλύτερος νταβατζὴς καὶ μπαταχτσής!!!
(Ἀργεῖς νά πληρώσῃς;;;; Τοκογλυφικὰ ἐπιτόκια…
Ἀργεῖ νά πληρώσῃ;;; Ἄτοκα συνήθως ἢ καὶ ἔντοκα νὰ εἶναι, θὰ βρῆ τρόπο νὰ στὰ πάρῃ πίσω…
Δέν κόβει μία ἀπόδειξη ὁ τυροπιτάς; Πέφτει ἔξω τὸ Κράτος…
Ξεχνᾶ νά δηλώσῃ ὁ Σταθάκης, ὁ Παπαντωνίου, ὁ Μαντέλης τίς μίζες;;;
Βουλευτικὴ ἀσυλία, νόμος περὶ μὴ εὐθύνης ὑπουργῶν, παραγραφές…)

Τὸ Χρήσιμον

ΤΙ ΘΑ ΠΕΡΙΛΑΜΒΑΝΕΙ ΤΟ ΠΕΡΙΟΥΣΙΟΛΟΓΙΟ

Τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με τα χιλιόμετρα – Πόσο θα επιβαρυνθούν τα Ι.Χ.

Συν.Τύπου του προέδρου του ΣΥΡΙΖΑ Αλέξη Τσίπρα για το φορολογικό σύστημα. (ΖΩΝΤΑΝΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ / EUROKINISSI)

Μια ακόμη… ρουκέτα έριξε ο ο αν. υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης μιλώντας σήμερα στον ΣΚΑΪ.
Αναφερόμενος στα τέλη κυκλοφορίας των αυτοκινήτων τόνισε: «Πρέπει να αντικαταστήσουμε όσα σημεία είναι άδικα στα τέλη κυκλοφορίας. Εξετάζουμε να υπάρχει ένα μικρό τέλος κυκλοφορίας σε όλους και να συνδεθεί το τέλος κυκλοφορίας με την βενζίνη. Άλλο αυτός που έχει ένα αμαξάκι να πηγαίνει στην δουλειά του κι άλλο εκείνος που κάνει πολλά χιλιόμετρα. Σκεφτόμαστε να υπάρχει σε όλα τα αυτοκίνητα ειδική σήμανση για να βλέπουμε τα πάντα, αν έχει πληρώσει τα τέλη, αν είναι ασφαλισμένο κλπ».

Ουσιαστικά προαναγγέλλει τέλη κυκλοφορίας ανάλογα με το πόσα χιλιόμετρα κάνει κάποιος. Αυτό σημαίνει ότι αν π.χ. ένας πωλητής κάνει εκατοντάδες χιλιόμετρα κάθε χρόνο θα πρέπει να πληρώνει πολλά περισσότερα τέλη σε σχέση με κάποιον που χρησιμοποιεί λίγο το αυτοκίνητό του.

Σύμφωνα με το σχέδιο, θα μπορούσε να επιβληθεί αύξηση φόρου στην βενζίνη και τα λοιπά καύσιμα, με στόχο να επιβαρύνεται περισσότερο η χρήση του αυτοκινήτου. Το ποσό αυτό δηλαδή θα το πληρώνουν όσοι κινούν περισσότερα τα αυτοκίνητά τους ή έχουν μεγάλου κυβισμού αυτοκίνητα, ενώ θα επιβαρύνει λιγότερο όσους δεν τα μετακινούν ή έχουν «ένα αυτοκινητάκι που καίει λίγα», όπως είπε χαρακτηριστικά ο κ.Αλεξιάδης.

Σε ό,τι αφορά στο περιουσιολόγιο τόνισε ότι δεν θα αποτελέσει βάση φορολογήσεως, καθώς, όπως είπε, δεν υπάρχει κάποια τέτοια σκέψη, ούτε σε πολιτικό επίπεδο αλλά και πρακτικά, αφού δεν θα είχε κάποια εισπραξιμότητα. Μάλιστα προσέθεσε ότι αυτό αναφέρεται και σε ειδική παράγραφο εγγράφου που έχει ήδη αποστείλει η κυβέρνηση στους θεσμούς.
«Δεν θα ψάξουμε το βραχιόλι της γιαγιάς» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κύριος Αλεξιάδης, ο οποίος περαιτέρω επανέλαβε αρκετές φορές ότι η μεγάλη μερίδα των πολιτών, οι νομοταγείς πολίτες δεν έχουν να φοβούνται κάτι.
«Δεν θα ασχοληθούμε με μικροποσά, 10 -15 – 20.000 ευρώ όταν έχουμε τις λίστες με τα εκατομμύρια», υπογράμμισε ο κύριος Αλεξιάδης, «αλλά με όσους έχουν λεφτά στο εξωτερικό και δεν φορολογήθηκαν για αυτά, τους φοροφυγάδες, εκείνους που συμμετείχαν στο πάρτυ και δεν πλήρωναν τόσο καιρό». Ωστόσο, όπως επεσήμανε, το ακριβές όριο δεν έχει ακόμη καθορισθεί.
«Όταν ανοίγουμε την λίστα Λαγκάρντ ή οποιοδήποτε άλλο φάκελο και διαπιστώνουμε ότι ένας πολίτης που δήλωνε 40.000 ευρώ εισόδημα, έκανε 500.000 ευρώ κατάθεση, ή άλλες τέτοιες περιπτώσεις, αυτόν τι πρέπει να κάνουμε; Να του στείλουμε λουλούδια και ποτά για την γιορτή του; Εκεί δεν θα πάμε απλά στο σπίτι του, θα κατασκηνώσουμε στην επαγγελματική του εγκατάσταση. Κάποιοι έχουν δηλώσει το σπίτι τους ως επαγγελνματική εγκατάσταση, άρα αναγκαστικά θα πάμε εκεί».

«Με τον παππού που ίσως ξεχάσει να μεταβιβάσει το χωράφι του, δεν θα πάμε να του κάνουμε φασαρία. Είμαστε αναγκασμένοι να επιβάλουμε δύσκολους φόρους, αλλά αναγκαίους. Από την μία κάνουμε αυτό κι από την άλλη να δεχθώ από υπουργό κάτι ανάλογο; Παίρνω την τσάντα μου και φεύγω την άλλη ημέρα από το υπουργείο. Το μόνο άβατο για εμάς είναι αυτό του Αγίου Όρους. Δεν υπάρχει κάποια εξαίρεση, θα πληρώσουν όλοι αυτά που πρέπει να πληρώσουν» συνέχισε ο αναπληρωτής υπουργός.

Σχετικά με τους φόβους που έχουν ανακύψει για εφοριακούς που θα μπορούν να μπαίνουν στα σπίτια των πολιτών, ο κύριος Αλεξιάδης ήταν απόλυτος: Δεν τίθεται τέτοιο ζήτημα, εκτός αν έχει δηλώσει κάποιος το σπίτι του ως επαγγελματική στέγη, εκεί δεν μπορούμε να κάνουμε κάτι, θα ισχύει ό, τι και σήμερα, είπε.
«Το περιουσιολόγιο το χρειαζόμαστε για έλεγχο και διασταυρώσεις, ώστε ο φορολογικός ελεγκτής να έχει πλήρη εικόνα του πολίτη», διευκρίνισε.

«Θέλουμε, είπε ο κύριος Αλεξιάδης, από το 2017 να καταργηθούν άλλες μέθοδοι και αυτόματα να γίνεται η σύγκριση μεταξύ όσων έχουν δηλωθεί και όσων αποκτώνται κατ’ έτος».
Καταθέσεις στο εξωτερικό, επενδύσεις σε εταιρείες και off shore εταιρείες, αμοιβαία κεφάλαια, όλα αυτά θα δηλώνονται στο περιουσιολόγιο, εξήγησε και με έμφαση είπε:«όποιος θέλει να κρύψει κάτι να το σκεφθεί και 2η φορά».
Δεν υπάρχει θέμα διασφαλίσεως των προσωπικών δεδομένων των πολιτών που θα περιλαμβάνονται στο περιουσιολόγιο σύμφωνα με τον κύριο Αλεξιάδη. Ούτε ο υπουργός και αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών θα έχουν πρόσβαση στα αρχεία, τόνισε και εξήγησε ότι περιορισμένη πρόσβαση, μόνο στα στοιχεία των φορολογουμένων που εξετάζει, θα έχει ο ελεγκτής.
Πρακτικά, όπως είπε, μετά τις φορολογικές δηλώσεις θα αναρτηθεί στο Taxis μια φόρμα με τα στοιχεία που ήδη ξέρει το υπουργείο Οικονομικών (ακίνητα, αυτοκίνητα κλπ). Θα υπάρχουν κενά τετραγωνίδια για να συμπληρώσει ο πολίτης ό,τι λείπει. 
Όπως ανέφερε ο κύριος Αλεξιάδης αυτή την στιγμή πάνω από 1.000.000 φορολογουμενοι ελέγχονται ειδικά. 

Για τα ακίνητα προανήγγειλε ότι θα τεθεί σε εφαρμογή νέος φόρος, που θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ και ο οποίος θα είναι πιο δίκαιος, με στόχο την είσπραξη 2,65 δισ. ευρώ. Θα εφαρμοσθεί δε στην βάση των νέων αντικειμενικών.

Για την επιβολή φόρου περιουσίας, ο κ. Αλεξιάδης τόνισε: «Η επιστημονική φαντασία μου αρέσει πάρα πολύ. Επειδή δηλώνουμε κάτι για τα παιδιά μας, σημαίνει ότι θα τους πάρουμε το νεφρό;».

ἡμερησία

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

3 thoughts on “Ἐμεῖς καλοπληρωτές ἀπέναντι σέ ἕνα κράτος ἀπατεώνων;

 1. Ενα Κράτος της … ΑΡΠΑΧΤΗΣ … Σοφίζεται … Μηχανισμούς … ΑΦΑΙΜΑΞΗΣ,αντί Τρόπους … ΑΝΑΠΤΥΞΗΣ .

  ΤΥΧΑΙΑ … Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΤΟΥ ΥΠΑΡΚΤΟΥ ΣΟΔΙΑΛΙΣΜΟΥ

  ΔΕΝ … ΝΟΜΙΖΩ

  Η … ΑΡΙΣΤΕΡΗ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ … ΠΛΑΚΑΣ …
  ΑΚΟΛΟΥΘΕΙ … ΟΛΟΤΑΧΩΣ ..

  ΑΣ ΟΨΕΤΑΙ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ ΠΟΥ ΕΣΤΡΩΣΕ ΤΟ ΚΟΚΚΙΝΟ ΧΑΛΙ ΓΙΑ ΝΑ ΠΕΡΑΣΕΙ Ο … ΕΩΣΦΟΡΟΣ .

  ΟΙ ΓΥΜΝΟΛΑΙΜΗΔΕΣ ΥΦΑΡΠΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΕΞΟΥΣΙΑΣ ΜΕ ΨΕΥΤΙΚΕΣ … ΥΠΟΣΧΕΣΕΙΣ ΣΤΟ … ΝΙΡΒΑΝΑ ΤΟΥΣ .

  DR A

Leave a Reply