Πάντα χρωστώντας…

Ο Θουκυδίδης (Θούκης) είναι ένας 63χρονος που χρωστάει στον ΟΑΕΕ και δεν πρόκειται να πάρει σύνταξη, γιατί χρωστάει 10 χρόνια που του τα ζητάνε πριν του δώσουν τίποτα.

Τον έχουν χρεωμένο με €70.000 για μια σύνταξη που δεν πρόκειται να του δώσουν ποτέ, και δέκα χρόνια τον έχουν με κομμένη την πρόσβαση στους γιατρούς, αλλά τον χρεώνουν σαν να τον είχαν ασφαλισμένο.

Ο λογαριασμός του στην Εθνική είναι μπλοκαρισμένος από την εποχή του «Θεοχάρη του Αποτελεσματικού».

Το παράπονό του είναι πως αν ήταν Αφγανός ή Νιγηριανός θα μπορούσε να πάει να βγάλει την πέτρα στο νεφρό που τον τσακίζει στους πόνους, και να χειρουργηθεί στα πόδια που γέμισανκιρσούς μετά από 40 χρόνια όρθιος 12 ώρες την ημέρα.

Δουλεύει καστανάς και βγάζει €12.000 τον χρόνο στο δρόμο, μέσα στο κρύο του χειμώνα με τα κάστανα και στο λιοπύρι του καλοκαιριού με κουλούρια.

Δεν μπορεί να πάρει πια άδεια για να πουλάει τα κάστανά του, ακόμα και αν βρει τα €2.500 που ζητάει ο Δήμαρχος, γιατί με τον ΟΑΕΕ στα €70.000 δεν τον αφήνουν καν αίτηση να κάνει.

Τον έπιασαν μάλιστα και του έβαλαν πρόστιμο €5.000 ευρώ, που επειδή δεν μπορούσε να το πληρώσει, έφθασε με τις προσαυξήσεις 120% επάνω στα €11.000. Τον έπιασαν 6 φορές. Χρωστάει κοντά στις €70.000 στην εφορία πλέον γιατί το πρόστιμο άμα δεν το πληρώσεις πάει εκεί.

Του έστειλαν 13 παλικαράδες με βαρύ οπλισμό να τον συλλάβουν και λύγισε. Λιποθύμησε. Όμως δεν τον πήραν στο νοσοκομείο γιατί ο ΟΑΕΕ έχει βάλει βέτο. Θέλει €70.000 του ή τον θάνατό του.

Θα βάλει δικηγόρο. Δεν μπορεί. Δεν είναι δυνατόν να ζει σε κράτος που να είναι τόσο αλήτης!

Παιδιά μεγάλωσε με τα κάστανα και τα κουλούρια. Δεν τα έφαγε σε μπουζούκια και διακοπές!

Δεν μπορεί!

Ἀγησίλαος Βερούτης

εἰκόνα:

Ναὶ ῥέ, εἴμαστε ΟΛΟΙ καστανᾶδες!!!

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply