Καιρὸς νὰ τὸ πάρουμε ἀπόφασιν πὼς φθάνει ἡ ὥρα τῆς δραχμῆς…

Καιρὸς νὰ τὸ πάρουμε ἀπόφασιν πὼς φθάνει ἡ ὥρα τῆς δραχμῆς...

Όσοι νομίζουν ότι το πρόβλημα της χώρας μπορεί να λυθεί με ήπια μέσα ας κάνουν τον κόπο να διαβάσουν το ρεπορτάζ για την αίτηση ακυρώσεως που κατέθεσε η ΑΔΕΔΥ στο ΣτΕ, για την ανατροπή των επιχειρούυμένων αλλαγών στα όρια ηλικίας συνταξιοδοτήσεως.

Η χώρα θα πάρει τον δρόμο της (δρόμο που θα κρατήσει χρόνια βέβαια, χρόνια δύσκολα και ανηφορικά), μόνο όταν το κράτος αρχίζει να πληρώνει τους υπαλλήλους του με το άχρηστο χρήμα που θα τυπώνει το ίδιο. Όσο τους πληρώνει με σκληρό νόμισμα, του οποίου η αξία ρυθμίζεται αλλού, σε άλλες κοινωνίες, όπου επικρατεί μια στοιχειώδης λογική και κάποιοι κανόνες που συσχετίζουν την απολαβή με την απόδοση, η Ελλάδα θα συνεχίσει να καταρρέει και να σαπίζει.

Ας ευχηθούμε λοιπόν να μας βρει η νέα χρονιά νηφάλιους και υγιείς, για να υποδεχθούμε με τις τιμές που της αξίζει την νέα μας δραχμή και την αρχή της πραγματικής δοκιμασίας που θα μας ανοίξει την πόρτα για την αλλαγή.

Μας δόθηκε η ευκαιρία να μείνουμε στο ευρώ και να ορθοποδήσουμε, αλλά εμείς την κλωτσήσαμε με τον χειρότερο τρόπο, αναζητώντας το μη χείρον στο πρόσωπο των απατεώνων που κατέστρεψαν την χώρα και αρνούμενοι να αναλάβουμε το κόστος των λαθών. Πιστέψαμε ότι θα σωθούμε με τα πρόχειρα μερεμέτια της παράγκας και ρίχνοντας ο ένας το βάρος στις πλάτες του άλλου, για να διατηρήσουμε ο καθένας τα δικά του άδικα κεκτημένα. Κάτι που μέρα με την ημέρα έκανε το κόστος όλο και μεγαλύτερο. Καιρός να το πάρουμε απόφαση και να το πληρώσουμε. Επειδή κάθε ώρα που περνάει αυτό θα μεγαλώνει.

Καζαντζίδης Θέμης

εἰκόνα

(Visited 254 times, 1 visits today)
Leave a Reply