Ἄκυρες οἱ ἐπιθέσεις κατά γυναικῶν στήν Κολωνία;

Ἄκυρες οἱ ἐπιθέσεις κατά γυναικῶν στήν Κολωνία;1

Τὸ «ποντίκι» κι ἄλλα μέσα, μὲ ἄρθρα τους, προσπαθοῦν νὰ περάσουν στὸν κόσμο τὴν αἴσθηση ὅσα δημοσιεύτηκαν στὸ διαδίκτυο εἶναι μοῦφα, σχετικὰ μὲ τὶς ἐπιθέσεις ἀπὸ ἀλλοδαποὺς στὴν Γερμανία καὶ σὲ ἄλλες Βόρειες χῶρες, τὶς ἡμέρες τῶν ἑορτῶν καὶ τοῦ νέου ἔτους.

Προφανῶς οἱ μαζικὲς μηνύσεις, ποὺ ἔπεσαν στὴν Κολωνία ἀπὸ γυναῖκες γιὰ κλοπές, προσπάθειες βιασμοῦ ἤ κακομεταχειρίσεως, ἦσαν στημένες κατ’  αὐτούς;;;; 

Κι ὅσα video  καί φωτογραφίες δημοσιεύουν ὡς hoax, ἐγὼ δὲν τὶς εἶδα ἐδῶ στὸ φβ. Ἀντιθέτως εἶδα video καὶ φωτογραφίες ἄλλες…

Η αλήθεια πίσω από τις «φωτογραφίες-σοκ» γυναικών που δέχτηκαν «σεξουαλική επίθεση από μετανάστες» παραμονή ΠρωτοχρονιάςἌκυρες οἱ ἐπιθέσεις κατά γυναικῶν στήν Κολωνία;1

«Χαράς Ευαγγέλιο» φαίνεται πως έχει αποτελέσει για την ξενοφοβική ακροδεξιά, απ’ άκρη σ’ άκρη της Ευρώπης, η είδηση των σεξουαλικών επιθέσεων κατά γυναικών την παραμονή της Πρωτοχρονιάς – επιθέσεις που αποδίδονται κατά βάση σε μετανάστες.

Χιλιάδες φωτογραφίες που δείχνουν τρομοκρατημένα θύματα σεξουαλικών επιθέσεων κάνουν τον γύρω των social media, συνοδευόμενες από σχόλια κατά της υποδοχής προσφύγων στην Ευρώπη.

Ωστόσο, όπως αποκαλύπτει το ενημερωτικό δίκτυο france24, πολλές από αυτές προέρχονται από διαφορετικού είδους περιστατικά και κυκλοφορούν χρόνια στο διαδίκτυο.

Περίπτωση #1

 Ἄκυρες οἱ ἐπιθέσεις κατά γυναικῶν στήν Κολωνία;2Αυτή η όμορφη νεαρή γυναίκα με τα ξανθά μαλλιά και τα γαλάζια μάτια, που απεικονίζεται με ματωμένο πρόσωπο, φέρεται να αποτελεί ένα από τα θύματα των σεξουαλικών επιθέσεων της παραμονής της Πρωτοχρονιάς.

Στην πραγματικότητα η φωτογραφία κυκλοφορεί στο διαδίκτυο εδώ και 8 χρόνια, από το – μακρινό πια – 2007. Πρωτοδημοσιεύτηκε σε συνομωσιολογικό μπλογκ που καταφερόταν κατά των μεταναστών, ενώ τον Φεβρουάριο του 2015 χρησιμοποιήθηκε ξανά από ένα σάιτ ονόματι ‘Fdesouche’, το οποίο απηχεί εθνικιστικές απόψεις.

 Περίπτωση #2

Ἄκυρες οἱ ἐπιθέσεις κατά γυναικῶν στήν Κολωνία;3
Η φωτογραφία αυτής της ημίγυμνης κοπέλας που ουρλιάζει φέρεται να αποτελεί φρικιαστικό στιγμιότυπο από τον βιασμό της από περισσότερους από 1000 Άραβες στην Γερμανία, σύμφωνα με τους χρήστες των social media. Ωστόσο η ίδια φωτογραφία είχε χρησιμοποιηθεί το 2014 σε άρθρο ινδικού σάιτ που αναφερόταν σε υπόθεση βιασμού.

Περίπτωση #3

Ἄκυρες οἱ ἐπιθέσεις κατά γυναικῶν στήν Κολωνία;4
Η γυναίκα αυτή με το ματωμένο πρόσωπο φέρεται να δέχτηκε επίθεση από μετανάστες. Στην πραγματικότητα, πρόκειται για το μοντέλο Danielle Lloyd, από την Βρετανία. Η φωτογραφία καταγράφει επίθεση που δέχτηκε σε νυχτερινό κέντρο του Λονδίνου, το 2009.

Περίπτωση #4

Ἄκυρες οἱ ἐπιθέσεις κατά γυναικῶν στήν Κολωνία;5
Και σε αυτή την περίπτωση υποτίθεται ότι βλέπουμε ένα θύμα βιασμού την παραμονή της Πρωτοχρονιάς. Πρόκειται όμως για την Amy Ferris, μια νεαρή Βρετανίδα που δέχτηκε επίθεση από μια άλλη γυναίκα σε μπαρ στο Μάντσεστερ το 2013.

Περίπτωση #5

Πέραν των φωτογραφιών τεράστια απήχηση γνώρισε το φρικιαστικό βίντεο που ακολουθεί.

 

Το βίντεο, πραγματικά σκληρό, υποτίθεται ότι δείχνει σεξουαλική επίθεση σε σταθμό της Κολωνίας. Στην πραγματικότητα καταγράφει την φρικτή στιγμή του βιασμού Ευρωπαίας δημοσιογράφου στην πλατεία Ταχρίρ της Αιγύπτου, το 2011.

Το πιο εντυπωσιακό στοιχείο είναι ότι το εν λόγω βίντεο αναπαρήχθη ως ντοκουμέντο των επιθέσεων της Πρωτοχρονιάς όχι μόνο από τα μέσα κοινωνικής δικτυώσεως αλλά και από την κρατική τηλεόραση της Ουγγαρίας!

Στην προσπάθεια ενισχύσεως του ρατσισμού και της ξενοφοβίας χιλιάδες χρήστες των social media δεν σεβάστηκαν ούτε το δράμα των προσφύγων, κατηγορώντας τους συλλήβδην με την λογική «όλοι είναι ένοχοι μέχρι αποδείξεως του αντιθέτου», αλλά και τον ίδιο τον πόνο των θυμάτων, που είδαν τις φρικιαστικές στιγμές που έζησαν να γίνονται αντικείμενο πολιτικής εκμεταλλεύσεως.

ποντίκι

Δὲν ξέρω τὶ προσπαθοῦν νὰ κάνουν…

Παπανικολάου Σωτήρης

 

(Visited 354 times, 1 visits today)
3 thoughts on “Ἄκυρες οἱ ἐπιθέσεις κατά γυναικῶν στήν Κολωνία;

  1. Οταν σου γαμησουν τη μανα την αδερφη την οικογενεια σου να τρβηξεις βιντεο για να τραβας μαλακια πουστακι. 6949740358

  2. Αὐτόματη εἰδοποίηση σύνδεσης: Ἄκυρες οἱ ἐπιθέσεις κατά γυναικῶν στήν Κολωνία; | GRnea.gr

Leave a Reply