Ἐὰν βροῦμε πραγματικοὺς ἀριστεροὺς τότε θὰ …σωθοῦμε!!!

Ἐὰν βροῦμε πραγματικοὺς ἀριστεροὺς τότε θὰ ...σωθοῦμε!!!

Οι ίδιοι περίπου άνθρωποι που μας λένε ότι ο Σύριζα δεν είναι τίποτε άλλο παρά το θλιβερό παλαιό ΠΑΣΟΚ, που μεταμφιέστηκε σε αριστερή πρωτοπορία, είναι αυτοί που στην συνέχεια συμπληρώνουν επικριτικά ότι ο τσιπρικός ριζοσπαστικός αχταρμάς είναι απαράδεκτος επειδή παραβιάζει βάναυσα τις ιερές (!!!) αρχές της αριστεράς.

Πώς γίνεται από την μια να τους αρνούνται την ιδιότητα του αριστερού και από την άλλη να τους επιπλήττουν επειδή δεν είναι καλοί αριστεροί; Τρικυμία εν κρανίω.

Με τον τρόπο αυτό βεβαίως και χωρίς να το καταλαβαίνουν συντηρούν επιπλέον ζωντανό τον αφελή μύθο της αγαθής αριστεράς, που μισό αιώνα τώρα χαντακώνει την χώρα. Αφήνουν με άλλα λόγια να εννοηθεί ότι η αριστερά είναι εγγενώς καλή και το μόνο πρόβλημα της είναι ότι πέφτει πάντα η κακομοίρα σε λάθος χέρια. Σε χέρια ανθρώπων που την προδίδουν.

Πού θα πάει όμως; Αν επιμείνουμε αριστερά, στο τέλος θα βρεθούν οι καλοί εκείνοι άνθρωποι που θα εφαρμόσουν με συνέπεια τις αλάνθαστες αρχές. Και τότε θα σωθούμε. Φτάνει να βρούμε πραγματικούς αριστερούς.

Θέμης Καζαντζίδης

εἰκόνα

(Visited 85 times, 1 visits today)
Leave a Reply