Τὰ …φιλανθρωπικὰ σωματεῖα «Μεγάλες Στοὲς τῆς Ἑλλάδος»!!!

2.000.000 ευρώ τον χρόνο αρμέγει από 6.000 μέλη του Τεκτονισμού η Μεγάλη Στοά, τα οποία φυσικά τα …εξαέρωναν οι Μεγάλοι Διδάσκαλοι του Ήθους και της Γνώσεως των …Μυστικών του Σύμπαντος….
Η …επαναστατική εφημερίδα των αθέων Ιών της Μοσάντ αναφέρεται με …σεβασμό στο ελιτίστικο θρησκο-μυστικιστικό σωματείο καιροσκόπων, που βοήθησε με χαρά στην επιβολή της Χούντας, με τις ευλογίες της CIA και της Μοσάντ.

Τὰ ...φιλανθρωπικὰ σωματεῖα «Μεγάλες Στοὲς τῆς Ἑλλάδος»!!!

Φιλανθρωπικό Σωματείο μας το παρουσιάζει, μιας κι ο έλεγχος έχει περάσει στον …φιλάνθρωπο μεγαλοβιομηχανο Raul De Sigura, η εφημερίδα που ονόμασε την παιδοφιλία …σεξουαλική προτίμηση, για να ξεπλύνει τον φίλο του Κυριάκου Μητσοτάκη.

Σίγμα

Το τελευταίο διάστημα μεγάλο μέρος των πάσης φύσεως φιλανθρωπικών ιδρυμάτων, που σε κάθε περίπτωση πρέπει να ελέγχονται από τις αρμόδιες δημόσιες αρχές, αποδεικνύονται από εξαιρετικά σπάταλα έως άκρως επιλήψιμα ακόμα και σε ποινικό επίπεδο.

Σύμφωνα με δημοσιεύματα και καταγγελίες του 2014, διαχειριστική αδιαφάνεια προέκυψε και για το Τεκτονικό Ιδρυμα με τον διακριτικό τίτλο «Μεγάλη Στοά της Ελλάδος».

«Οι ελεγκτές του Σώματος Διώξεως Οικονομικού Εγκλήματος είχαν εντολή από τον τότε αντεισαγγελέα, Παναγιώτη Νικολούδη, να διερευνήσουν καταγγελίες για διακίνηση μεγάλων χρηματικών ποσών χωρίς παραστατικά, αλλά και για ενδεχόμενο ξέπλυμα μαύρου χρήματος» («Παραπολιτικά», 25/9/2014).

Τον Απρίλη του 2014 κατατέθηκε αναφορά του Μ. Πετρόπουλου -μέλους του Τεκτονικού Ιδρύματος- στην Εισαγγελία Πρωτοδικών «για παράνομες πράξεις επί ζημία του Ελληνικού Δημοσίου από την οικονομική διαχείριση των εμπλεκομένων: Μεγάλης Στοάς της Ελλάδος, του σωματείου Τεκτονική Αδελφότητα, του Τεκτονικού Ιδρύματος και των διοικήσεών τους, που αποτελούνται από φυσικά πρόσωπα που εναλλάσσονται στην διοίκηση των παραπάνω».

Η Μεγάλη Στοά της Ελλάδας αφορά ένωση προσώπων χωρίς νομική προσωπικότητα, ωστόσο το συγκεκριμένο ίδρυμα (Τεκτονικό) χρησιμοποιεί το ίδιο διακριτικό (Μεγάλη Στοά) στον τίτλο του.

Όταν έγινε γνωστή η συγκεκριμένη αναφορά του υπογράφοντος, ο ίδιος και τα μέλη που συντάχτηκαν με το αίτημά του διαγράφτηκαν από το 11μελές συμβούλιο.

Πέρα όμως από τις καταγγελίες των υπό διαγραφή μελών προέκυψαν και σημαντικά ευρήματα εκθέσεως (2014) της ελεγκτικής εταιρείας DELOITTE (που έγινε με εντολή της διοικήσεως του ιδρύματος), τα οποία φαίνεται να αφορούν σειρά πολύ σοβαρών ζητημάτων δημοσίου συμφέροντος.

Η έκθεση επισημαίνει ακόμα ότι «μπορεί να προκληθεί σύγχυση λόγω ταυτότητας της επωνυμίας της ενώσεως προσώπων «Μεγάλη Στοά της Ελλάδος» και του διακριτικού τίτλου (Μεγάλη Στοά της Ελλάδος) που χρησιμοποιείται από το σωματείο Τεκτονική Αδελφότητα […] η σύγχυση προς τους τρίτους και προβλήματα στην εύρυθμη λειτουργία των σωματείων μπορούν να δημιουργηθούν όταν δημιουργείται πλάνη ως προς την ταυτότητα του Σωματείου».

Σύμφωνα με τον κ. Πετρόπουλο, «το φιλανθρωπικό Σωματείο Τεκτονική Αδελφότητα ιδρύθηκε από τα μέλη της Μεγάλης Στοάς της Ελλάδας το 2009 για να συγκεντρώνει ουσιαστικά τις εισφορές όλων των μελών των Τεκτονικών Στοών που λειτουργούν στην Ελλάδα, με περίπου 6.000 μέλη».

Όπως προκύπτει από τους ισολογισμούς (περιοδικό ΠΥΘΑΓΟΡΑΣ), τα έσοδα του σωματείου από δωρεές και εισφορές μελών ξεπερνούν τα 2 εκατ. ευρώ τον χρόνο, τα οποία μεταφέρονται συνήθως στο ίδρυμα.

Η δικογραφία που σχηματίστηκε εκκρεμεί από το 2014 στην Οικονομική Αστυνομία, καθώς η διερεύνηση φαίνεται να αφορά σε θέματα δημοσίου συμφέροντος και τυχόν απώλειας εσόδων για το ελληνικό Δημόσιο.

Παράλληλα, όπως προκύπτει από έγγραφα που διαθέτει η «Εφ.Συν.» και ο Δήμος Αθηναίων, μετά από επιστολή (3/6/2014) της διευθύνσεως Προνοίας του υπουργείου Εργασίας, που έχει αρμοδιότητες εποπτείας, προχώρησε σε εισηγήσεις προς το δημοτικό συμβούλιο για ορισμό επιτρόπου στο ίδρυμα (όπως προβλέπει ο νόμος), χωρίς ωστόσο να έχει εδώ και ένα 6μηνο εισαχθεί προς συζήτηση κάποια από τις εισηγήσεις.

H γενική συνέλευση

Τέλος, το εξαιρετικά ανησυχητικό στοιχείο είναι ότι δύο μέλη του Δ.Σ. του ιδρύματος έστειλαν πρόσκληση για γενική συνέλευση και αρχαιρεσίες το ερχόμενο Σάββατο, με θέματα, εκτός των άλλων, την επίσημη διαγραφή των μελών που προαναφέραμε αλλά και την συζήτηση για το ενδεχόμενο διαλύσεως του σωματείου.

Αυτό το πιθανό ενδεχόμενο ίσως εμποδίσει την όποια δικαστική και οικονομική διερεύνηση στα ζητήματα διαχειρίσεως και διαθέσεως των πόρων από την διοίκηση του ιδρύματος.

Ακόμα κι αν δεν υιοθετεί κάποιος την οποιαδήποτε κατηγορία μέχρι να αποφανθεί η δικαιοσύνη, δημιουργεί εύλογη απορία η ξαφνική πρόθεση του Δ.Σ. να διαλυθεί το ίδρυμα.

Ειδικά αν λάβει κάποιος υπόψει ότι παρόμοια πρόθεση είχαν και έχουν εκδηλώσει πρόσφατα και άλλα κοινωφελή ιδρύματα που διαπιστωμένα έχουν διαπράξει μέχρι και κακουργηματικές πράξεις σε ό,τι αφορά την διαχείριση των πόρων που διαθέτουν.

πηγή

Ἀποποίηση εὐθύνης

Οἱ συντάκτες τῶν ἄρθρων ἀποδέχονται ὅτι φέρουν τὴν ἀποκλειστικὴ εὐθύνη γιὰ τὴ νομιμότητα, ἀλλὰ καὶ γιὰ τὴν ὀρθότητά του περιεχομένου τῶν ἄρθρων τους, ἀπαλλάσσοντας τὸ filonoi.gr ἀπὸ ὁποιανδήποτε σχετικὴ εὐθύνη.

Leave a Reply